מבני נתונים בסיסיים

מבני נתונים בסיסיים

יוצא לי לאחרונה לראיין ושאלתי את השאלה הבאה "מה ההבדל בין רשימה מקושרת למערך" כמה פעמים והתשובות היו מזעזעות. אחד ענה לי "לא יודע". השני ענה לי שפה יש גישה לפי אינדקס ופה לא. שאלתי אותו מתי היית משתמש בכל אחד מהם והתשובה הייתה "אין לי מושג".
השני הייתה לו שאלת קוד והוא היה צריך לבחור מבנה נתונים והוא בחר ב-SET. שאלתי אותו למה והתשובה המחוכמת הייתה "כי יש את זה ב-C#". שאלתי אותו איך עובד SET? והתגובה המרשימה הייתה "לא יודע". מיותר לציין שלא היה שום משמעות ל-SET.
מדובר באנשים עם ניסיון. אחד מהם סיים תואר בהצטיינות.
לטעמי זה שאלת חימום ועדיין אנשים נופלים בה כמו זבובים. אני פשוט לא מבין את זה.

user32

Well-known member
מנהל
מוזר

שאלות חימום ששואלים כמעט בכל מקום. נכון שיש כאלה שנופלים בזה אבל הרוב יודעים לענות.
מה שכן, צריך להזהר ממלכודת ה"דברים שכבר הספקתי לשכוח". נכון שאלה דברים שמצופה מכולם לדעת אבל עדיין יש כאלה שאחרי כמה שנים בפרקטיקה ובמיוחד אלה שהתרגלו למבנים של פריימוורק כזה או אחר ולא טורחים להתכונן לראיון עלולים פשוט לשכוח. דווקא כשאתה מראיין בוגרים טריים תופתע שהם יורים את התשובות בלי למצמץ ובמיוחד אלה מהאוניברסיטאות.

ולכן העברתי את השני

שכבר עובד הרבה מאוד שנים ולמד תואר מוזר באוניברסיטה בצרפת. הוא ענה מאוד טוב בשאר הדברים אז זה היה נסבל.
השני היה שנה וחצי אחרי סיום הלימודים ובהצטיינות. כבר הוא שכח את הכל?

hadooper

New member
נשמע מוזר עד כדי לא מציאותי. כל אחד היה צולח שאלות כאלה.

גם מי שלא יודע לתכנת כלל, רק על-סמך ידע כללי...
&nbsp
ואם מוסיפים את העובדה שהשוק מפוצץ במהנדסים, אז אדרבה...

Grosseto

New member
אולי זו הייתה דרך אלגנטית שלהם לסיים את התהליך

נניח לא אהבו את המטבחון, לא מצאו מהר חניה, דברים כאלה

hadooper

New member
למה שמהנדס רעב יברור מקום בימינו? ועוד יותר למה לפי המטבח?

Grosseto

New member
זו הייתה דוגמה, לפעמים אין כימיה וסבלנות

עונים "אין לי מושג" וממשיכים הלאה

hadooper

New member
לא, זה לא קורה כמעט לעולם. רוב המהנדסים רעבים ללחם

וחיים מהיד אל הפה בגלל משכנתא חונקת. אלו שמפחדים לקחת משכנתא חיים בשכירות עוד יותר חונקת שגם היא מבזבזת את כל שכרם והונם.
&nbsp
מתאמצים כי קשה להחזיק זמן ולשרוד במקום עבודה וגם כשצריך לחפש עבודה, מי שלא הצליח לשרוד יותר משנתיים במקום הקודם יתקשה יותר למצוא עבודה בזמן סביר ויהיה חייב להתפשר על מקום שבו אף יהיה לו יותר קשה להחזיק שנתיים.
&nbsp
רבים מהם מסתירים זאת בגלל ענייני אגו ומחשש שאם יספרו את האמת אז ייצא להם מעין שם כזה של פחות אטרקטיביים בעיני מעסיקים.
&nbsp
איפה אתה חי? זאת המציאות העגומה והכואבת בישראל 2016 מתחת לפני השטח.

נכון שהמטבחון לא מרשים כלומר לא קיים

אבל שניהם ממש ניסו להרשים בהמשך הראיון ואחד מהם גם הצליח על אף הכשלון הזה.
אחד מהם אמור להיות מזומן לראיון המשך כך שאם הוא יבוא זה יוכיח שהוא רוצה את המשרה.
אם זה לא היה מוזר לא הייתי כותב את זה בפורום.

דייהטסו

New member
המוזר הוא המקובל

גם אחרי הרבה עשרות של ראיונות אני עדיין מופתע כל פעם מחדש מהבורות של חלק גדול מהמרואיינים בחומר בסיסי. זה בולט אפילו יותר אצל דוקטורים.

amir_aikido

New member
לחץ? ניסוח לא ברור?

מאחר שאני שאיני בדיוק איש תוכנה יודע לענות על השאלות הללו, גם הרבה שנים אחרי האקדמיה. אני נוטה לחשוב לכיוון אחר:
אולי מבנה הראיון שלך יוצר לחץ בהתחלה? אולי הניסוח של השאלה לא ברור, שהרי הבדלים יכולים להיות בגישה ובinterface (שני אנשים לא הבינו אותה)?
&nbsp
ואולי, מה אני יודע בתוכנה, רק אנשים שמתכנתנים בlow-level מתעסקים בזה, ויש מי שעבורו זה שקוף? :-O
&nbsp
אמיר
&nbsp

liron50

New member
תנסה שאלון בכתב

עם מספר שאלות. כשבהתחלה זה השאלות הבסיסיות ובהמשך שאלות קצת יותר מורכבות.
&nbsp
יכול להיות שהשאלה הבסיסית מורידה גם מערך המקום בעיני המועמד, ויכול להיות גם גורמים
אחרים של לחץ מהריאיון, הפתעה מהשאלה...

למעלה