מבנים רזונטיבים

Lady In Yellow

New member
מבנים רזונטיבים

היי..אני חדשה בפורום..אשמח מאוד אם תוכלו לתת לי מושג כללי על מבנים רזונטיבים. ואיך לפתור את השאלה הבאה: בנושא חומצות\בסיסים חלשים 11. נתונה תמיסת חומצת חומץ (HAC), Ka=1.8x10-5, בריכוז 0.2M, ה- pH הוא: א. 0.699 ב. 11.28 ג. 2.72 ד. 2.86 התשובה ג'

Lady In Yellow

New member
והשאלה....

. אם ניקח דוגמה מחומר שהמולקולות שלו ניתנות לתיאור על ידי מספר מבנים רזונטיבים, ניתן לומר ש: א. כל מולקולה בדוגמת החומר מתנדנדת לסירוגין בין המבנים הרזונטיבים השונים. ב. לכל מולקולה בדוגמת החומר יש בכל רגע מבנה שהוא הממוצע של כל המבנים הרזונטיבים. ג. בדוגמת החומר יש תערובת של מולקולות בעלות מבנים רזונטיבים שונים, והן אינן עוברות ממבנה אחד למבנה אחר. ד. בדוגמת החומר יש תערובת של מולקולות בעלות מבנים רזונטיבים שונים, והן עוברות ממבנה אחד למבנה אחר בתהליך המגיע לשיווי משקל. אשמח אם אקבל הסבר
השאלה איכשהו ברחה מההודעה...חחח ושוב, תודה לעונים!!

התשובה היא ב' לדעתי.

רזוננס מתאר מצב "כלאיים"[hybrid], "שילוב" בין כמה מבנים רזוננטיביים. זה ודאי *לא* ש"מ בין כמה מבנים בתערובת. איך הגיעו למסקנות אלו? כתוצאה מנסיונות שונים כמובן[לא יודע בדיוק אלו למרות שיש לי כמה ניחושים]. חשוב אגב לציין שלא תמיד התרומה של כל תורם רזוננטיבי זהה, ז"א לעתים יש תורם רזוננטיבי שהוא יותר משמעותי מאחר[המשקל של כל תורם תלוי בגורמים שונים כגון אלקטרושליליות בין השאר].

לינק שאולי יסייע:

http://web.chem.ucla.edu/~harding/tutorials/resonance/draw_res_str.html A,B וC הינם תורמים רזוננטיביים[="מבנים רזוננטיביים"] שונים בדוגמא לעיל עם אניון הקרבונאט.

לִימוֹר

New member
את צריכה למצוא את הריכוז בש.מ

ריכוז החומצה-
0.2-X​
ריכוז האצטט והH+ הוא X צריך לפתור את המשוואה
X²/(0.2-X)=1.8*10^-5​
ולמצוא את הריכוז של H+

למעלה