מבנה צופים

הערות

1. גם לפני עשר שנים הקרוואנים נראו אותו דבר. לא תמיד, לא כל הזמן, אבל אין פה משהו חדש. 2. אי בניית המבנים לא נובעת מחוסר הערכה. מה לעשות שהכספים שיועדו לפיתוח הכפר בעשור האחרון נשרפו על פתרונות ביניים, והיום אין כסף. מחפשים בנרות פתרונות לגנים, למעון, בית הספר גדל כל הזמן ונגמר מרחב המחיה. במצב כזה מבנה לצופים יורד בסדר העדיפויות. אפשרויות פיתרון - בדיקת רעיון בי"ס, בדיקת רעיון מבנה בבניה אלטרנטיבית. 3. דברים שאפשר לעשות כבר עכשיו בלי להיות תלוי באף אחד: תורנות ניקיון קבועה, אם לא נקי ומסודר - אין פעולה עד שמסדרים, המקום נעול ונפתח רק לפעולות, מי שעשה נזק באחריותו לתקן. נורמות התנהגות. 4. חינוך בבית ובקהילה - להעיר לילד שמשאיר אחריו טינופת, להעיר למי שזורק על הרצפה, להעביר מסר שזה לא מקובל על הקהילה. ולא להסתפק בכך שקבלן הניקיון יעלים את הראיות וייתן לנו הרגשה שאנחנו בסדר, כי אנחנו לא. 5. הצעה לחינוך הציבור: להקפיא את עבודת קבלן הניקיון לשבועיים. בואו נראה במו עינינו איזה ג'הנום אנחנו יוצרים לעצמנו.... ככה גם מי שלא מודע - יתוודע לנושא.

שפרים

New member
מיקום המבנים בעייתי

המבנים ממוקמים בשטח שאף אחד מהתושבים, לא יכול לצפות או לראות מה קורה שם בשעות, שאולי אינן שעות פעילות הצופים. בשכונה שלי בילדותי, היה לנו סניף עזרא שהיה בצריף קטן (אולי אפילו קטן יותר משל הצופים בכפר) וביקרו בו ילדים מכיתה ג' ועד יב'. הצריף היה שמור ולא היה בו זכר להרס או גרימת נזק. ולמה? משום שאותו צריף היה ממוקם ליד בתים, בסביבת מגורים. כך, שכדי להרוס ולהשחית, צריך באמת להתאמץ כדי שאיש לא יראה או ישמע. התמונות באמת מזעזעות ומבישות. אין לי מושג מי עשה ולמה עשה אבל קל מאוד לעשות כשאף אחד לא רואה ושהכל רחוק מהעין, ושלרגע לא תחשבו שיש שמץ של הצדקה בדברי למעשים האלו, אבל אני לא חושבת שאם יהיה מבנה- נמצא את הפתרון. אא"כ, יהיה אדם קבוע שאחראי לפתיחת ונעילת הדלתות. ד"א-לא מובן לי למה יש שם מזרונים ומיטות?

חיליס 2

New member
תגובתי לנושא

שלום לכולם, היו לי לבטים רבים האם להגיב בכלל לתמונות האלו. ראשית, אין לי ספק שמבחינה פרקטית ומעשית בשבט, מחובתי להגיב ולפעול בעקבות תמונות אלו. אבל מצד שני, בזמן האחרון אני מרגישה שנוצרה איזשהי מתקפה כלפי הצופים, וכל פעם שאני רואה איזשהי תגובה שיוצאת נגד הצופים (בין אם זה באתר או בדפי מידע) אני מתלבטת אם להגיב או לא. כי אני קצת מרגישה שאני צריכה להוכיח לכל הכפר שיש לנו 40 מדריכים שמשקיעים את הנשמה שלהם בצופים, ושהם עושים טוב. אני מרגישה שאני צריכה להוכיח לכולם שיש לנו נוער מדהים בכפר שמצליח להחזיק שבט של 400 חניכים ולחנך אותם כמו שאף אחד אחר לא יכול. ולכן, לפני שאגיב אחלק אתכם (ההורים) לשתי קבוצות- קבוצה אחת, זאת הקבוצה שלא נכנסת לתוך המעגל הזה של השבט, היא יושבת בחוץ ויודעת לתת ביקורת, היא מההורים האלו שהילדים שלהם חוזרים כל יום שלישי ושבת מאושרים מהפעולה, אבל כאשר פעם בשנה הילד חוזר טיפה מבואס- הם מתקשרים לצעוק על המדריך או הרשג"ד ולהטיף להם. הם מההורים האלו, שלא באמת -באמת מנסים לרדת לעומק הבעיה ולהבין את המדריך/השבט/הגדוד/המצב הקיים. מההורים האלו שלוקחים הכל מובן מאליו. אבל יש את הקבוצה השניה, קבוצה קטנה מאוד לצערי, של הורים שתומכים, שהשבט חשוב להם, שהם נותנים ביקורת (ולפעמים ביקורת מאוד קשה וחריפה) אבל ביקורת שמגיעה ממקום ומרצון אמיתי לעזור! לכל קוראי ההודעה- אם אתם מהקבוצה הראשונה של ההורים- אתם יכולים כבר עכשיו להפסיק לקרוא. אבל אם אתם מהקבוצה השניה של ההורים- ההודעה הזו בשבילכם! וכעת,אגיב לתוכן. אין לי ספק שהמצב שרואים בתמונות הוא מצב נוראי, והאחריות המלאה היא עלינו, זה ברור לי. אבל חשוב שתראו את המצב המורכב, - לאף קראון אין מנעול בדלת, לרובם יש חורים בקירות וחלונות שבורים שלא תוקנו כבר מעל שנתיים. כך שיוצא מצב שמלחתחילה אנחנו לא מעבירים פעולות בתוך הקראונים.וכל חתול שרוצה להכנס לקראון יכול, וכל טיפת גשם מרטיבה והורסת אותו. וכך מתחיל גלגל- הכפר לא מתקן לנו את הקראונים- אנחנו לא מעבירים בו פעולות- והוא רק ממשיך להתלכלך. אני לרגע לא מסירה מאיתנו את האחריות, ברור לי שעל אחריותנו לשמור על הקראונים כמה שיותר נקיים ומסודרים, ולצערנו נוכח הלוז הצפוף והקשה שיש לכל שכבג"יסט, נכשלנו במשימה הזו. אגב, לא פעם ולא פעמים מצאנו שאריות של עישון ושתיה (וגם פעם נתקלנו בנוער שמעשן באחד הקראונים .), וזה רק מוכיח לכם שכל מי שרוצה יורד לשבט ועושה שם ככול העולה על רוחו. אנו מודעים למצב בו השבט קיים ולכן כבר לפני פסח קבענו יום פני-שבט שעבר בהצלחה מרובה!והיום, השבט ניראה במצב שונה. אני מסכימה ומחזקת את דבריהם של יפתח סמואל ואביגיל פיטון, ואין כל עניין שאחזור על מה שאמרו שנית. מי שעוד לא קרא את הודעתם, רצוי שיקרא! ולסיום, מי שבאמת רוצה לעזור לשבט ולא רק להעביר ביקורת מוזמן לפנות אלינו! הטלפון של יעל המרכזת רשום בכל מקום וזה לא מסובך להגיע אלינו!! יונתן לורנס היקר, אין בעיה שתפיץ תמונות כאלו, אבל אם באמת חשוב לך שנשנה את המצב הפיזי של השבט אתה מוזמן להרים טלפון, לדבר, לשתף, ואפילו לקבוע איתנו ועם המדריכים ישיבה על נושא זה! אבל אם לא חשוב לך.. אתה מוזמן להמשיך לעלות תמונות. אנחנו רוצים ושמחים לקבל ביקורת, אבל הכל תלוי באיזו דרך. אני סומכת על האנשים הטובים של הכפר שיודעים להעביר ביקורת בדרך נכונה. נטע כהן, שמיניסטית, מרכזת הדרכה צעירה. (ואגב, השם חיליס 2..? - אם יש לנו אנשים כאלו בכפר ובפורום של הישוב, אז במקום להתעצבן על המצב הטפשי והילדותי הזה.. עדיף לצחוק על המצב הזה.. לא?!)

בחיים לא הכל שחור ולבן

לא צריך למהר לסווג אנשים כאויבים ולא להסכים להקשיב. פעם הערתי למישהו ממנהלי המכינה על תקרית לא נעימה שנחשפתי אליה שהחבר'ה פתחו פה על מישהי מבוגרת מהיישוב, אז הוא הזמין אותי להעביר להם שיעור על נימוסים, כיבוד הזולת ובין אדם לחברו... זה לא רלוונטי. וזה גם לא לעניין להתעלם מהביקורת, ולהציב לי תנאים מתי מוכנים ומתי לא מוכנים לשמוע אותי. לא כל דבר שאני רואה יש לי את מלוא האנרגיה והזמן לטפל בו ולפעול בעניין. להעלות נושא למודעות ולדיון ציבורי זה גם סוג של פעולה. אם יש אמת בביקורת צריך לטפל בה ולא משנה מי אמר אותה. יונתן העלה את הנושא בפורום אחרי שבאסיפת חברים דיברו על מבנה לצופים, וכשהוא העלה טיעונים של התנגדות די סתמו לו את הפה. אז יש כל מיני צדדים, יש לצופים גם תומכים די כוחניים, וזה בסדר, העיקר להתייחס לדברים בצורה עניינית (כמו שיפתח עשה למשל). אנחנו חיים ביישוב מעורב, כך שהסיכוי של לא להסכים אחד עם השני הוא 100%. אם אין לנו תרבות של מחלוקת, אנחנו לא מדברים בצורה עניינית, ומחרימים את מי שלא חושב כמונו - כל המפעל שלנו לא שווה כלום.

חיליס 2

New member
תגובתי לתגובתך..

ראשית, אין לי ספק שמחלוקת זה דבר קיים וטבעי,במיוחד בישוב שלנו. (ולרגע לא אמרתי אחרת) שנית- באופן מפורש לא התיחסתי רק אל התוכן!!! לא ניסיתי להתחמק, לא כתבתי בין השורות. התחלתי בכך שהתיחסתי לדרך שבה נאמרים הדברים, ורק לאחר מכן כתבתי שאני מתיחסת לתוכן. לעיתים, הדרך חשובה יותר מהתוכן.וגם כאשר התוכן חשוב יותר,אין סיבה להתעלם מהדרך. הדרך בה נאמרו הדברים כ"כ צרבה לי ולכן חלקתי את הודעתי ל2- החלק הראשון התיחס לדרך, והחלק השני לתוכן. בנוסף, אני חושבת שצריך להתיחס לביקורת- ולא משנה מפי מי היא נאמר. אבל השאלה היא מה המטרה של מי שהעביר את הביקורת. אם מטרתו היא להשפיע אתיחס ואכבד זאת באופן מלא. אבל אם יש לו מטרות אחרות? אנהג אחרת. אני מצטערת לשמוע שכמו שאמרת "סתמו ליונתן את הפה באסיפת חברים". באמת. אבל אין לי ספק שאם הוא היה רוצה להשמיע את קולו הוא היה יכול להתקשר ליעל (שמספרה מופיעה בכל מקום) או אפילו לדבר עם אחד מאיתנו ביום שלישי ושבת בשבט. בשמחה הינו מדברים ואפילו קובעים ישיבה אם יונתן היה רוצה,או אם כל אחד אחר רוצה!. יונתן, אני חושבת שבזמן שבו ירדת במיוחד לשבט, צילמת את התמונות, העלת אותם למחשב, ערכת וחיברת את התמונות- היית יכול לשבת איתנו, לדבר איתנו לקבוע איתנו במיוחד ישיבה, ולהעביר לנו את מה שאתה חושב. (לדעתי צילום ועריכת התמונות לקח יותר זמן ממה שהייתה לוקחת הישיבה) אבל אם לא פתחת את הפה ולא ניסת לעזור, אלא רק העלת את התמונות - כניראה שיש לך מטרות אחרות. וכמו שאמרתי, לפעמים אנחנו מקבלים המון ביקורות לא פשוטות.. אבל כל מי שאומר לנו ביקורות כאלו הם אנשים שרוצים לעזור, לשנות. אנשים שבאמת חשוב להם. נטע כהן, שמינסטית, מרכזת הדרכה צעירה.

חיליס 2

New member
תיקון להודעתי הקודמת

אלך צעד אחורה ואגיד- (במקום המשפט האחד לפני האחרון) אם לא פתחת את הפה ולא ניסת לעזור, אלא רק העלת את התמונות- זה מעורר לי סימני שאלה. וקשה לי לקבל ביקורת כזו.

בואי נראה אם הבנתי נכון

את מוכנה לשמוע ביקורת, אבל רק אם הדרך והמטרה של מעביר הביקורת מקובלים עלייך. החלטת שיש כאן מטרות עלומות שלא מקובלות עלייך, הדרך של דיון בפורום לא מקובלת עלייך, והנה הגענו לשורה תחתונה שזאת ביקורת שאת לא מוכנה לשמוע, ובמקום זה את מעדיפה להתעסק בעלבון ובתאוריות על מטרות אפלות. אני שמחה לראות את האנרגיות, המסירות וגאוות היחידה, אבל חסרה לי קצת הבנה של איך דברים עובדים: יש ביישוב הרבה דברים שיש לי דעה לגביהם. לחלקם אני בוחרת להקדיש תשומת לב מלאה, להתנדב לוועדה, לעשות טלפונים וכו' וכו'. לחלקם אין לי זמן או אנרגיה לעשות מעשה. אבל עדיין יש לי דעה וזכות להביע אותה ולנסות להשפיע. (אם היתה זכות דיבור והשפעה רק למי שפועל, לא היה קיים מוסד האסיפה) הפורום הוא מקום מצויין לדיון והחלפת דעות. לכל תושב בכפר, פעיל או לא פעיל, נחמד או לא נחמד, ובעיקר - מסכים איתך או לא מסכים איתך, יש זכות להביע דעה. את רוצה לשכנע על הדעה שלך - תהיי עניינית. תסבירי למה כן צריך לתת מבנה לצופים, ולמה הוא לא ייראה כמו שהקרוואנים נראים היום, ונראו בעשור האחרון. תביעי את דעתך בנוגע לרעיון שיפתח העלה לגבי פעילות בביה"ס, תביעי את דעתך בנוגע לרעיון שאני העליתי על בניה אלטרנטיבית. תסבירי מה את יודעת שמתכוונים לעשות מהכיוון החינוכי. אם את קוראת מישהו ונדמה לך שאת יודעת למה התכוון בין השורות - נסי לנסח את זה בשאלה במקום להניח שאת כבר יודעת מה הכוונה, מי יודע, אולי תופתעי מהתשובה.

ויסקאש

New member
שלום,כאן מבקר הצופים הנורא...

באסיפת תקציב פיתוח קראו חברים לבניית מבנה קבע לצופים. מהיכרותי עם המקום (לא עם הפעילות) לאורך שנים יש לי התנגדות לנושא, וכשניסיתי להעלות את הטיעונים באסיפה די השתיקו אותי ואף קראו לי ציני. אז החלטתי להמחיש את הטיעון שלי וצילמתי לטובת מי שלא מכיר, או מי שמכיר ועוצם עיניים הנושא הוא לא פעילות הצופים, אלא מבנה לצופים - כן או לא. כמו שהמצב נראה כרגע אין לצופים זכות לקבל איזשהו מבנה ציבורי. אין לכם תירוץ לאיך שהמקום נראה ! כתושב שמממן את השיפוצים של המקום, מרגיז אותי הניסיון לתרץ ולהתגונן, ולהתלונן על כמה אתם פגועים מחוסר הפירגון. זה בכלל לא הנושא. התשובות לא ענייניות, אלא טעונות רגש וגאווה פגועה, ובמקרה שלך גם בסגנון שגובל בחוסר כבוד. אין לי עניין או זמן לשבת איתכם ולהעביר לכם פעולות על איך אתם אמורים לכבד את עצמכם ואת המקום שאתם פועלים בו (יש לי די והותר דברים על הראש). חובת ההוכחה עליכם להראות שאתם מסוגלים לתחזק את המקום לאורך זמן. פחות מילים, יותר מעשים.

digikids

New member
תגובה ממדריך

1. בפעולה האחרונה שלי חניכי כיתה ד' (שלצופים ולי עדיין לא הייתה השפעה חינוכית רבה) עליהם קיבלו טופי וזרקו את העטיפות על האדמה בחורשה שליד השבט (כמובן שלא יכולתי לקיים את הפעולה בכיתה/חדר נורמלים). מיד הוצאתי שקית ולא המשכתי את הפעולה עד שכולם אספו את העטיפות. למה הילדים זרקו את העטיפות על הרצפה בלי לחשוב פעמיים? לא כי אני אמרתי להם שזה בסדר אלא כי בבית לא הבהירו להם מספיק שאסור לזרוק לכלוך על הרצפה (וגם לפורר קלקר, מה שגם קרה באותה פעולה, וגם אותו אספנו. אגב הקלקר הגיע משאריות הבנייה בגבעה המערבית או בשכונה החדשה). ילדים בגן כאשר הם מקבלים ארטיק הם יזרקו את העטיפה לרצפה, וההורים שלהם לא יגידו כלום ברוב המקרים והרחבה של המכולת מוכיחה את זה היטב - אז איך מצפים שכשהם יגיעו לצופים ולבית הספר הם לא יפעלו בדומה? (במקרה הטוב ההורים ירימו את הנייר בלי להסביר לילד שזה לא בסדר או לפחות לחכות עד שהוא ירים את הנייר מהרצפה. כנ"ל בזריקת סוכריות בבית הכנסת.) זה על חוסר החינוך הנקיון מהבית. 2. רוצים תמונות מהמקלט של המועדון? מבית הפסנתר? מקרוואן אומניות? גינות היישוב? פחי הזבל? הכביש? רחבת המכולת? למה אתם חושבים שהנקיון בשאר הכפר יותר טוב מבצופים? את החלונות השבורים במועדון (שתיקנו אותם)? הזלזול בסביבה והלכלוך הם בכל מקום ביישוב וגם נוגעים בכל שכבת גיל, וגם אם אני אגיד לחניכיי עכשיו להרים את הטופי, הילדים שיגיעו שנה הבאה לצופים יזרקו את הטופי ואולי הילדים לא יודעים למה צריך להרים הרי כל היישוב גם ככה מלוכלך.... 3. בעניין המצב בשבט - באמת מזעזע שהמקום נראה ככה ושהילדים הורסים את המקום עוד יותר - ואין תירוצים!! יש בעיה עם התחזוקה מבחינת השכב"ג ועם ההשחתה מצד החניכים וזה דורש חינוך מצד ההורים ומצד המדריכים שגם התחילו לאחרונה במערך שקשור לנושא ומחר יתקיים יום נקיון. אבל ללא שיתוף של ההורים זה לא יעבוד ולא יתפוס. לדעתי, גם אם החינוך ישתנה וגם אם המקום ייראה נורמאלי זה לא יחזיק יותר מדי זמן בצורה טובה בגלל שהמקום בנוי מהקרוואנים האלו וללא יכולת נעילה, המקום פרוץ וכל אחד יכול לעשות בו כאוות נפשו. לדעתי לא ניתן להעביר פעולה בקרוואן גם אם הוא ייראה כמו קרוואן שמתגוררת בו משפחה. הפעולות צריכות להתקיים בתוך מבנה לא משנה אם מבוץ או מאבנים, על מנת שהמסרים יוכלו לעבור כמו שצריך והחניכים יוכלו להתרכז בפעולה ולא בחצץ שמסביב. רעיון למבנה - אין צורך לבזבז את כל הכסף של היישוב (שכבר בוזבז על כביש..) על מבנה נוסף שישתמשו בו רק פעמיים בשבוע למשך שעתיים במקום להשתמש במבנה שכבר קיים ולא נמצא בשימוש בשעות אלו - בית הספר. בירושלים ניר ברקת החליט שחובה על כל בתי הספר לפתוח את שעריהם עבור תנועות נוער - ולמה שאצלנו זה לא יקרה? בזמן בניית הכביש שלא היתה אפשרות לרדת לשבט קיימנו פעולות מאוד מוצלחות בבית הספר ולא שמעתי על נזק שנגרם בזמן הפעולות. 4. אני לוקח על עצמי בתור מדריך לנסות לחנך את החניכים שלי לאחריות סביבתית ומקווה שההורים ושאר המדריכים יעשו את זה גם. 5. מספר לא קטן של פעולות התקיימו בביתי והחניכים שמרו על הבית וישבו על הספות בסלון והבית נשאר נקי גם בימים גשומים מלאי בוץ בחוץ -ככה שהכל עניין של מודעות. גם בכחניך עברתי פעולות בביתי ובתים אחרים ושמרנו עליהם. ככה שהפתרון בשני מישורים: א. חינוך ב. מקום נורמאלי (בית הספר..) כשהדברים האלו ייקרו המצב ישתנה. אני חייב לציין שזוהי דעתי האישית בלבד ולא של שאר חברי השכב"ג או המרכזת או ראש השבט שאולי חולקים עליי, ואולי אנשים חושבים שלנקות את הקרוואנים יעזור במשהו אבל לדעתי עוד חודש הם יחזרו למצב דומה.. לצערי הרב. יפתח סמואל מדריך ד', שבט יהודה.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מסכימה איתך לגמרי. הילדים שבאים לצופים הם הילדים שמסתובבים בכל מקום בכפר, הם אלה ששותים בקבוק קולה וזורקים לשיחים, הם אלה שאוכלים פלאפל ליד המכולת ומשאירים הכל זרוק על השולחן. הם הילדים שלנו ואנחנו ההורים שלהם, ובמסגרת חשבון הנפש של האירועים האחרונים כדאי לנו מאוד לקשר בין הדברים. אם לא היתה תחזוקה של ניקוי רחוב, ניקוי מועדון וכו' - מאוד יכול להיות שכל הכפר היה נראה כמו הצופים! אז האחריות היא של כולנו ואין פה מה להתיפיף. לגבי מבנה - אני מעלה שוב את ההצעה שלי לבנייה עצמית של מבנה אלטרנטיבי, יכול להיות פעילות קיץ מקסימה ומעצימה. והרעיון של בית ספר נשמע הגיוני לחלוטין איך שהסברת את זה. סחתיין עליך, וכיף לראות התמודדות אמיתית וכנה עם העניין (ולא בריחה להתגוננות ותלונות על חוסר פירגון שבעיני לא קשורות לעניין)

digikids

New member
אני מבקש שתסתכלו בתמונות (שצולמו היום)

נראה לי שיש כאן שיפור.

אהלן יפתח, טוב לראות

אתם מגבים את זה גם בנהלי התנהגות? (נעילה, תורנות ניקיון, וכד')

כל הכבוד

באמת כל הכבוד. כשרואים את זה ,באמת רואים שיש לכם רצון להעביר פעולות במקום מכובד . אני מקווה שהמקום יראה כך כל השנה.

digikids

New member
יש ויש

מצד אחד נעילה עדיין בעייתית (בחלק מהקרוואנים אין דלת בכלל) וכן תורנות ניקיון וכד' מצד שני, יש חובה לנקות את הקרוואן בתום השימוש. מלבד זאת בכל אחת מן הפעולות הקרובות, 10 דקות יוקדשו לניקיון כללי של השבט (בעיקר בחוץ) על מנת לסיים את המלאכה שהתחלנו ביום-ניקיון.

התחלה טובה, זה בטוח. ושאלה -

יש איזשהו דיון רציני בהצעה שלך לגבי שימוש בבית הספר, או לגבי המחשבה שלי על בניה אלטרנטיבית? זה דברים שברמת ההשפעה שלכם כמדריכים ושכב"גיסטים?

ויסקאש

New member
יופי יופי יופי

חוץ מזה שגנבת לי את הכותרת... רואים שהשקעתם והשבט מקבל צורה בהצלחה ! ד"ש חם לנטע כהן ממני...

רצינית10

New member
כל הכבוד לצופים/מדריכים

יופי של שינוי. ועל כך יבואו על הברכה כל העושים והתורמים מזמנם וויצירתם. ואל קברניטי הישוב-כל-כך קשה להביא דלתות ולסגור את הקרואנים... עשו גם אתם למען בני-הנוער המדהימים ובעלי המוטיבציה!!! לא יקר ולא קשה...רק דלתות ואולי חלונות ורשתות.

למעלה