מבנה צופים

מבנה צופים

באסיפת תקציב פיתוח עלה הנושא של השקעה במבנה לצופים. רציתי להציע נקודת מבט אלטרנטיבית לעניין. 1. לאורך שנים נושא השמירה על שלמות הקרוואנים לא מצליח להמריא. הילדים לא שומרים על המקום לא שלם ולא נקי. בעיני זה בסיס של לכבד את עצמך ואת המקום שאתה נמצא בו. וצריך להעביר סטנדרט של אם המקום מטונף ושבור - לא מעבירים פעולה עד שהמצב מתוקן. אומרים מצדדי המבנה - בואו נבנה להם מבנה קבע ונדאג שייבנה כך שיהיה קשה להרוס אותו. השאלה היא מה המסר שזה מעביר? בעיני יש כאן שני מסרים שגויים: אחד אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שאין צורך לתקן את ההתנהגות הפסולה, אלא למגן את המבנה. והשני - לא משנה איך אתם מתנהגים, אין לזה השלכות, מגיע לכם בכל מקרה, והמבוגרים ידאגו לכם. 2. אמר לי מישהו לאחרונה - אני אלא מבין את הצופים. הם אלופי העולם בבניה בסנאדות. למה הם לא בונים לעצמם זולות כיפיות והופכים את המתחם למקום שכיף להיות בו? אני מסכימה ורוצה לקחת את זה עוד שלב: יש היום המון טכניקות של בניה אלטרנטיבית בטכניקות של בניה בבוץ על בסיס של צמיגים, אקו-דום (כמו שיותם בונה ברותם), earthships, בניה בקש וציפוי בוץ, המון דברים נהדרים ומקסימים שדורשים השקעת כסף פחותה, עבודת ידיים קהילתית מרובה ומייצרים גם מקומות נעימים לשהות בהם וגם ערך חינוכי כפול ומשולש: שיעור באיכות סביבה, לקיחת אחריות, הנאה וסיפוק של לבנות במו ידיך. שלא לדבר על כך שמשהו שהתאמצת לבנות יהיה לך הרבה פחות רצון להרוס. עד כמה שאני מבינה את הערכים של הצופים - יש כאן שילוב ויישום מושלם. ואני הייתי מקדמת משהו בכיוון כזה.

ויסקאש

New member
אני מבקש שתסתכלו בתמונות (שצולמו היום)

לי נראה שיש כאן בעיה יותר עמוקה משיפור פני השבט. יונתן לורנס

ליאתבר1

New member
מצב השבט

אין ספק שהתמונות נראות רע, אך הם מגיעות בשלב שישנה תוכנית מפורטת איך לשנות את הדברים. אנחנו מקשרים את שיפור פני השבט לתוכנית כללית שמועברת בשבט על גבולות ומעורבות קהילתית ובהחלט רואים את הכבוד לרכוש כחלק מהנורמות הבסיסיות שחיוני להעביר לחניכים. ביום השלישי הקרוב יערך מבצע ניקיון גדול שאחריו ידאגו היישובים ובעיקר הכפר לתיקון הדלתות והחלונות כך שהשבט יהיה נעול ויפתח בזמן הפעולות, כמו כן יוקדש זמן לתחזוקת השבט ולניקוי הנחלות כל יום פעילות (צריך להבין שחלק מהונדאליזם הוא של החניכים אבל חלק לא קטן הוא של אחרים - כמעט בכל יום פעילות מגיעים ומגלים שנעקר חלון, נעקרה דלת וכו' וזה קורה כשאין חניכים ופעילות בשבט). לאחר הניקיון יאכפו כללי התנהגות וחניך שיפגע ברכוש השבט יצטרך (הוא או הוריו) לממן את עלות התיקון. כמו כן אנחנו מקווים שבשנה הקרובה יעבירו היישובים עוד קרוונים לשבט כדי שלכל גדוד תהיה נחלה משלו וכך יהיה יותר קל לפתח תחושת בעלות של הגדוד לנחלה שלו וכפועל יוצא מכך גם לשמור עליו. אני חייבת להוסיף הערה אחרונה קצת יותר כללית, ביקורת היא דבר חשוב ומשמעותי ובלעדיה היא אפשר להשתפר ולהתקדם אבל אם נסתכל על ההתייחסות לשבט הצופים בכפר אדומים (בניגוד ליישובים השכנים) נראה הרבה ביקורת ומעט פירגון, שבט יהודה נחשב לאחד השבטים הטובים ביותר בתנועת הצופים ולא בכדי. בצופים חברים כיום כ-360 חניכים מכיתות ד-י"ב אשר מופעלים על ידי חברה צעירים בכיתות י-י"ב שעושים עבודת קודש בהתנדבות מלאה. כאמא לילדים בצופים אני נפעמת מהחוויות שהילדים שלי חווים בצופים ומרגישה ברת מזל שאני יכולה לשלוח את הילדים שלי לשבט הזה. אין שום סיבה בעולם שהשבט יראה כך אבל חשוב לראות את התמונה המלאה...

חיליס

New member
בושה

במקום להוקיע את המצב ישנם אנשים בכפר שלנו שממשיכים לסנגר על ונדליזים אז למה אנחנו מתפלאים,מוסדות הכפר לא אמורים לשפץ את המבנים ,אלה החניכים בעצמם וגם לא יזיק שיעבדו בשביל לאסוף כסף לשיפוץ ע"מ שיבינו שכסף מגיע בעמל ולא יוצא מחור בקיר שנקרא כספומט,תתבישו לכם חניכים ומדריכים שמצב המבנים הוא כך.

חיליס

New member
דבר נוסף

במצב כזה על נושאי המשרות הבכירות להסיק מסקנות ולהחזיר המפתחות ולהגיד נכשלנו וזלזלנו ברכוש לא לנו. נכון קל יותר להגיד הכפר יתקן ואנחנו נלמד,לא עוד לזלזול ברכוש הציבורי.

anatkr

New member
חמוטל,בבקשה תעלי את הדיון לראש הדף.

יש לו חשיבות רבה.

anatkr

New member
אולי סוף סוף נדע לאן הולך הכסף שאנו משלמים

???

איפה הנהגת הצופים הארצית ?

לפני כשנתים נערכה פגישה עם הנהגת הצופים במועדון של אלון. לפגישה הגיע נציג הנהגת הצופים הארצי. כשנשאל מדוע ההנהגה שגובה מיסים לא ממנת את תחזוקת המבנים ? לא היתה לו תשובה . כאשר שאלנו מה יותר טוב בצופים מתנועות אחרות ומדוע משלמים כל כך הרבה כסף ? ענה כי על איכות משלמים. אחרי שראיתי את התמונות ואת האיכות של תחזוקת המבנים , את הסדר והניקיון , את השמירה של החניכים , מדריכים ,וראשי השבט. לא ברור לי על איזה איכות הוא דיבר . לא ברור לי מדוע כל שנה אנו מעבירים כסף מהתקציב לצופים ( בנוסף לתשלומי ההורים)? מדוע לא מזמינים את הנהגת הצופים לראות ולתת תשובות ? מדוע הנהגת הצופים לא היא זו שמשלמת עבור השיפוץ והתחזוקה ? מדוע כבר אדומים לא גובה דמי שכירות ושמוש בקרקע של הישוב ? אולי במידה וישלמו אז יתחילו להעריך ולא יראו כל שיפוץ כמובן מאילו.

נתן ר

New member
שבט יהודה

אכן התמונות מאד לא נעימות לצפיה, וכואב לי שבמקום כזה ילדינו צריכים לפעול, - ולפחות ילדיי שבצופים יודעים שאני לא מוכנה להכנס לשם כי המקום הזה אינו מכבד אותי וגם אותם. איך הגענו למצב הזה?? יש לכך כמה גורמים: בלאי, תנסו לדמיין מה קורה ל5 או 6 קראונים שפועלים בהם 360 ילדים , והכוונה לילדים ולא למבוגרים!!, חוץ מזה אין שום גורם שמתחזק את המקום, ומעבר לכך המקום פרוץ ופתוח כך שכל מי שמשעמם לו יכול לרדת ולכסח כאוות נפשו את הקראונים. ובואו לא נתייפיף ראינו מה קורה בשכונת הקראונים כשקראון מתפנה, מיד יש מי שצריך להשלים ציוד ולוקח רשת, חלון, דלת ואפילו בלון גז - אז למה לא לעשות זאת בקראונים של הצופים?? ולילדינו יש אחלה דוגמה. אשמח לדעת מדוע אין תמונות ותגובות של טקס יום השואה שאירגנו הצופים ולמדו את הנושא ועבדו עליו ערבים רבים, ? מדוע אין תמונות של מחנה הקיץ יכולתם לבוא ולהתרשם מהעבודה המדהימה שהילדים והנוער עשו הן במתקנים והן בעבודה מול החניכים, ? מדוע אין תמונות של הקיטנה שהם עשו במסגרת הפעילות של עמותת "מעגלי השמחה", ? למה אנחנו עסוקים כל הזמן בלהכפיש את הנוער שלנו ולהוריד לו את הרוח מהמפרשים,? הצופים זו מסגרת מדהימה ומעולה שמספקת גם תעסוקה וגם ערכים הן לנוער הבוגר וגם לילדים הצעירים, כאן צריכים להיות מושקעים רוב המשאבים שלנו, הרי לא מזמן זעקה כפר אדומים על הנורמות החדשות שהגיעו לכפרנו, אז במקום לטפח את מה שיש ולפתח ושהצופים יתנו מענה ליותר זמן פנוי אנחנו עסוקים בלהראות את הצדדים הלא טובים שלנו. מותר לנו להיות גאים בילדים שלנו ובמה שהם עושים, ואני מאד גאה בילדה שלי ובכל החברים שלה בשכב"ג שיחד איתה מנהלים את השבט - שבט יהודה. עובדים שעות על הכנת פעולות, מחויבים לתפקיד שלהם, מובילים חניכים בפעילויות השונות עם הרבה אחריות ושמחה כרמית רפאלי

גולי87

New member
מסכימה עם כל מילה ומוסיפה-

נראה שעם כל הסערה בכפר, וה'נורמות שמשתרשות בקרב הנוער' שכחנו-שכחתם נורמה מצויינת שהשתרשה בכפר- היכולת של הנוער, כנוער, לתת. ולא סתם לתת. לתת מכל הלב. המדריכים, הראשג"דים, המרכזים, חברי הוועדות, חברי השכב"ג כולם עושים כל-כך הרבה וממש לא למענם. התפקידים שהם לוקחים על עצמם דורשים מהם מחוייבות, אחריות, בגרות וראש גדול, נתינה, סבלנות, מחשבה עמוקה ותכנונים רבים. וכל זה, בשביל מי? לכבוד שלהם? זה מוסיף לציונים שלהם בבגרויות? [לרוב זה די מוריד מציוני הבגרות..] לא. זה למען הדור הצעיר בכפר, הילדים של חלקכם, האחים שלי... לימדו אותי פעם שביקורת, כדי שתשיג את מטרתה צריכה לבוא מאהבה. אהבה באמת. אולי אנחנו לא בעמדה להעביר ביקורת על הצופים - כי בזמן האחרון, קצת שכחנו להראות את האהבה והערכה שלנו למקומם של הצופים בחיי הנוער בכפר. התמונות שהובאו באמת לא נעימות, לא לעין ולא ללב. כנראה שיש בשבט מי ששם לב למצב. כנראה שיש שם מי שדואג - עובדה היא שיום הנקיון ושיפור פני השבט לא נקבע אתמול, אלא לפני יותר משבועיים [ואולי אפילו לפני, אני לא נוכחת בישיבות הצופים]. אין הצדקה לתמונות כאלה, אבל כמו שכתבה כרמית, נכנסים כאן גם שיקולי הבלות, ויחס כמות החניכים מול שטח הקרוואנים ועוד. שינויים לא מתרחשים בין רגע. וכמו שהכפר גדֵל ולומד את צרכיו, גם השבט אומד מחדש את יכולותיו את כוחותיו ואת צרכיו. מפעל חינוכי הוא לא מפעל היי-טק. לא מספיק 'לשחרר' הוראה, וכבר מתבצע שינוי במסדרונות המשרדים. על-גבי דפי המידע יעל מדווחת על תהליך חינוכי שמן-הסתם התחיל לפני העלאתו לדפי המידע ועבר כבר כמה וכמה ישיבות בכמה וכמה פורמים. תהליך דורש סבלנות, והתמדה, ותמיכה של היישוב. ונראה לי שכל מי שיירצה להושיט יד יתקבל בברכה. הצעה- אולי, במקום לשרשר כאן מילים על גבי מילים, נצטרף גם אנחנו, ביום שלישי ליום הניקיון. לא כי לכלכנו, לא כי שברנו, אלא כי אנחנו רוצים לתקן ביחד? כי אנחנו רוצים להביע את ההערכה שלנו למפעל הזה שצמח מתוכנו, וששכחנו להודות עליו? [אני מציעה, ובעצמי מקווה שאוכל להגיע, אבל מציעה לכולנו. ללכת ולו כדי לצלם תמונות משמחות יותר.] אולי אם נהיה מעורבים יותר, נוכל לשנות את מה שלא נראה בעיננו נכון [תשלומים, התנהלות וכל מה שהזכרתם למעלה], ואולי אפילו יותר מזה - להבין את ההתנהלות הקיימת שוודאי איננה חסרת מחשבה. ותוספת קטנה למחשבה- מאז שהייתי מדריכה מספרים לנו ש'ממש עוד מעט יהיו מבני קבע', ושלא נצטרך לחפש עוד מקום לפעולות בחורף, או מקום מספיק גדול שיתאים לכמות החניכים... מאז עברו כבר קרוב לשמונה שנים... זה לא מצדיק את מצב הקראוונים, אבל זה מעלה הירהור - יחס גורר יחס? הייתכן? מקווה שהובנתי כרצוי.. אביגיל פיטון [בוגרת השבט לפני כך וכך שנים...
]

lurona

New member
הקראונים בשבט יהודה

קראתי את תגובתך ופשוט הוכיתי בתדהמה. את נותנת לגיטימציה למעשים שגובלים בונדליזם כשאת מתרצת אותם בתנאים הפיסיים ובצפיפות במקום. אין להצדיק מעשים כגון אילו בשום צורה. היה נכון יותר להשקיע בחינוך הילדים וקצת הטפת מוסר.

נתן ר

New member
לורונה(???)

אף אחד לא מצדיק ונדליזם. אין הצדקה גם להשמיץ ולגדף אנשים שמתנדבים ומשקיעים מעצמם עבור הכלל, במקרה זה כל סגל הצופים וכל ההורים שמעורבים בעשייה. נשמח אם מי שיש לו לומר דברים משמעותיים לא יתחבא מאחורי כינוי ונשמח לקבל עוד טיפים לחינוך הילדים

השמצות וגידופים???

מה קורה? יש כאן ניסיון להציף בעיה, וזה לא כדי להכפיש אף אחד, אלא להסתכל למציאות בעינים ולחשוב על פיתרון. הנושא הוא מבנה לצופים (כן או לא או אולי או רעיון יצירתי אחר) ונורמות התנהגות, ולא האם הצופים תורמים ועושים טוב. את מודה בעצמך שאת לא מוכנה להיכנס לשם כי זה לא מכבד אף אחד. אז למה להסתכל על זה כהכפשה ולא כניסיון להעלות את זה למודעות ולקדם פיתרון? אולי ישנה גם אפשרות קלושה שהביקורת שנאמרת היא מתוך הערכה לפוטנציאל של תנועת נוער ורצון לשפר ולא מתוך ציניות ורוע?

גולי87

New member
הפוטנציאל נהדר,

והאפשרות לכך שהביקורת נאמרה ללא כל ציניות ורוע היא בכלל לא קלושה.. היא אפילו סבירה מאוד. קידום פיתרון אמיתי יהיה אם תהיה מעורבות של התושבים מחשבתית ופיזית עם השבט. כך נראה לי.

ויסקאש

New member
אפשר טיפ קטן, בבקשה ?

הדיון פורה ובמיוחד נהניתי לקרוא את תגובתו של יפתח מדריך בצופים. אני חושב שבדיון כאן לא רלוונטי ולא ענייני לטעון אם הצופים משקיעים / מתנדבים / נהדרים / עוזרים לזקנות לחצות את הכביש..זה פשוט לא נושא הדיון ! נושא הדיון הוא מצב הקראוונים המחפיר ולא כמה הצופים משקיענים. גם אם המקום היה משמש לקייטנות של "זכרון מנחם" או תנועת "אלמגור" ובטיולי שבת פעם אחר פעם הייתי רואה דברים כאלה,אז תנחשו מה ? 1) הייתי מצלם. 2)ועדיין הייתי מתנגד למבנה קבע. יונתן

גולי87

New member
לצלם זה אחלה,

באמת. ואני עדיין מתנגדת להתנגדות למבני קבע. למה? א. מצב הקרוואנים המחפיר, טכנית, תלוי גם בתושבי היישוב. אחזקה של 5-6 קרוואנים שעומדת רק על בני הנוער מראה שלא ממש איכפת למציבי הקרואנים מה יעלה בגורלם. נכון, זה לא רק לכלוך, יש שם השחתה של ממש. כאן נכנסים הדברים של יפתח [שכתב מצויין לטעמי] שהחינוך של הילדים לא מתחיל בצופים. והגיע הזמן שילד שהשחית - ישא עם הוריו בנטל התיקון, אבל בשביל ה'סנקציה' הזו - צריך גם את השתתפות ההורים... אבל ילד שרואה שהוריו שולחים אותו לצופים, אבל רק מתלוננים, ולא נותנים פידבק על הדברים החיוביים - אולי מקבל מסר מתחת לפני השטח - עשה מה בראש שלך, אנחנו נמשיך להתלונן... ב. זה נשמע כמו תירוץ - אבל חלק מהחורים בקירות שראיתם, התקבלו ב'ירושה' לפני שנים... אז מה?! בוגרים אכלו בוסר, ושיני צעירים תקהנה? למה לא לתקן ולהגיע להתחייבות עם הצוות והחניכים שנמצאים שם עכשיו? מתי התיקון האחרון נעשה שם? [ אני באמת שואלת, לא רטורית] נראה לי שזה נותן פרספקטיבה שונה... ג. אי בניית המבנים מביאה איתה את התחושה שלא איכפת כמה טוב הצופים מביאים לכפר, ולנוער בפרט [ולכן הזקנה שעברה ת'כביש, וכמה שהצופים המשקיענים /מתנדבים/ נהדרים מאוד רלוונטיים לדיון], ושיותר מזה - לא נותנים להם את הפתח להראות שהם כן יכולים לשמור על מבנה, ועל ציוד... [ כי בנינו, ברור שהם יכולים.]. אין לנו אמון שהם יכולים? אם לא היה לנו אמון שהם יכולים לשנות את המצב הזה - העלאת התמונות הייתה מובילה ישירות לסגירת השבט. אבל מתנהל פה דיון, וזה גם בגלל שאנחנו מאמינים שאפשר לתקן. ערב שיפור פני השבט אתמול [שוב, שנקבע הרבה לפני התמונות, וזה רק מצביע על כך שיש בצופים מי שמעוניין בשיפור המצב] הראה שהם רוצים ויכולים. נראה שמחובת התושבים והיישוב לאפשר להם לתקן. ד. אחרי בנייה של מבני קבע, אפשר יהיה לחתום עם הצופים כתב התחייבות לשמירה על המקום, אבל יהיה צורך גם במינימום מצד היישוב. זה מבנה ציבורי ככל המבנים. למה הוא לא מקבל יחס כזה? מי מהתושבים מנקה את הבריכה לאחר השימוש? או את המועדון? ואת הבית- כנסת? ובית-ספר? אולי המזכירות? המעונות? חינוכית - נכון שהחניכים ינקו אחריהם. מעשית, דרושה פה מינימום עזרה מצד היישוב, לשמור על הסדר הטוב [נעילת קרוואנים, ניקיון פעם ב...]. והאמת, אפשר להתחיל עם ההסדר הזה כבר עכשיו, לפני בניית מבני הקבע. נראה לי שמספיק לפעם זו.. יום טוב! אביגיל פיטון

שמירה והחזקת ובניה מבנה לצופים.

מבנה הצופים ה 5 /6 קראונים שופצו לפני כשנה ע"י הכפר .עם אני לא טועה זה לא היה השיפוץ הראשון. צריך לסים סוף לנושא הונדליזים. לא מקובל ששוברים דלתות , חלונות וקירות . להגיד זה לא אנחנו וזה קורה בשעות שאין פעילות זה נראה צודק ? אני כן בעד מבנה קבע גדול ויפה המכבד את החניכים ואת התנועה והישוב , אני רק חושב שבניה של מבנה כזה צריכה להיות ממקורות שהתנועה צריכה לדאוג לדוגמא מפעל הפיס .ולא מכספי הישובים. הישוב נותן את השטח . וכבר שלם 60.000 ש"ח עבור כביש גישה . ובכל שנה מתקצבים 40.000 ש"ח עד 60.000 ש"ח . גם בנושא התחזוקה צריכה תנועה לדאוג . אין לי ספק שהמדריכים נמצאים בהתנדבות ועושים מה כל מה שביכולתם ויש להם יכולות רבות . אבל זה לא מסיר את האחריות מהתנועה . ההורים של החניכים משלמים לא מעט כסף וגם הישובים מתקצבים( כ 40.000 ש"ח בשנה רק מהכפר ) ואולי כדי לחשוב על החלפת תנועת נוער, ולמצוא תנועה שגם תבין שצריך שיתוף מלא ופקוח על מה שקורה בפעולות שלה הישוב .

שאלות

יש פה שאלות שצריכות מענה, וסביר להניח שמי שעוסק בזה בקי בפרטים. מה ההסדר בין תנועת הצופים ליישוב, מה באחריות מי, ובגדול איך מחולק התקציב הן של המיסים, והן של מה שהיישוב משקיע. אני חוזרת אבל לשאלות על המבנה. קודם כל אני חייבת לנג'ז על הרעיון שלי של בניה אלטרנטיבית כפרוייקט קהילתי, כי זה נראה לי כזה בול, ואשמח לשמוע התייחסות לזה, או לתת דוגמאות למי שרוצה להבין יותר טוב. לגבי נקודה שיפתח אמר - שבסופו של דבר המקום פעיל כמה פעמים בשבוע למשך כמה שעות כך שלהשקיע במבנה שיעמוד ריק רוב הזמן נראה בזבוז נוראי. האם מישהו שוקל את הרעיון של שימוש בבית הספר? מה הטיעונים בעד ונגד? ואם בכל זאת ילכו לכיוון של בניית מבנה (בהנחה שיעברו את כל משוכות התקציב וכו') - האם לא צריך מבנה רב תכליתי שישלב בין פעילות אחה"צ וערב של הצופים ופעילות בוקר אחרת? (איזה פעילות בוקר אחרת יש חוץ ממוסדות החינוך?, נראה שבית ספר זה הפתרון).

בנית מבנה לפעילות נוער + צופים וגיל הזהב .

הרעיון של חמוטל של בניה אלטרנטיבית כפרוייקט קהילתי רעיון נחמד וגם אפשרי . אבל גם כאן צריך תכנון מקצועי ופקוח . המבנה לא חייב להיות רק של הצופים או יכול לתת מענה גם לשאר הפעיליות של הנוער. ובמידת הצורך גם לפעיליות של חוגים של המבוגרים , מועדון גיל הזהב ועוד .

למעלה