מבנה גבס לתאורה

אלי ו.

New member
מבנה גבס לתאורה

בסלון שלי יש 4 נקודות תאורה בתקרה שיוצרים ריבוע (מרחק של 2.2 מ' בין נקודות) , אני מתכנן לבנות מבנה גבס כמו בסקיצה ולשים ספוטים שקועים. (LP צהוב, או שילוב של LP צהוב ולבן) 1. אשמח לקבל רעיונות לשיפור העיצוב. השגות, הערות, שאלות, טענות ומענות. 2. למבינים בתאורה, האם האור לא יצא "קר" מדי? האם כדאי לשלב טכנולוגיות אחרות? (נורות להט או הלוגן לדוגמא?) 3. אם יש אנשי מקצוע בפורום שרוצים לקחת את הפרויקט, אשמח לקבל הצעות מחיר במסרים. (איזור השרון)

מעל יהיה המבנה מגבס?

בתכנון, אף פעם לא מתחילים מאיזה סיבה לא ברורה, אסטטית, אלא שואלים, מה המטרה? למשל: לשים דגש עך האזור של פינת ישיבה בסלון, או פינת אוכל... הצורה, שימוש בתאורה מתיישב יפה, אם משרת מטרה מסויימת, אם סתם קשקוש, לא שווה להתעמץ...אז לפני הכל, תחשוב, למה? מהתשובה לעצמך, מתחיל גם התכנון... בהצלחה!

אלי ו.

New member
הוא יהיה צמוד לתקרה

פשוט לא מתאים לנו לשים נברשת בסלון, מחפשים פיתרון תאורה עם פחות "נוכחות". המטרה, תאורה בסלון בשעות הלילה. (ביום החדר מאוד מואר ע"י שני חלונות מערביים ודלת זכוכית צפונית למרפסת)

אם חשבתה, שזה מספיק, אז לא../images/Emo6.gif

בליטת הגבס נותן דגש הרבה יותר חזק, מאשר כל נברשת...ספוטים לא ממש רעיון חדש בעיצוב... לא רוצה לבלבל לך את המוח, אבל עשיתי דבר דומה, פעם, כאשר מערכת תעלות המזגן דרש כניסה לחלל, כדי שזרימת האוויר יהיה אופטימלי... אז, מצד אחד הייה צורך בתעלה, ויצרתי צורה של קורות יורדות, עם תאורה בפנים, כאשר המסגרת נותן תחושה של הפרדה בית הפונקציות מטבח, פינת אוכל, סלון. הריבוע מעל החלל של פינת האוכל...לכן, לא לגמרה ברור המחשבה...עדיין. אם במאת אתה רוצה לקבל תשובה רלוונטית, עדיף לשרטט את כל החלל, ומקומו של הנמחת התקרה... חשבתי על עוד משהו...יש אנשים, שרואים איזה "פטנט" במקום מסויים, מתלהבים ממנו, ורוצים להתיק לעצמם...אם מקור הבעיה זהה, אז מתלבש הרעיון יפה, אבל אם זה העתקת צורה בלבד, אז ברוב המקרים מרגישים, שהשימוש גם סתמי...

אלי ו.

New member
הנה התכנית

שימו לב שבצד מערב יש 2 חלונות, חלון גומחה גדול, וחלון כיס. בצד צפון יש דלת זכוכית גדולה למרפסת ולגינה. על הקיר המזרחי בסלון יש מזגן עילי. סמנתי את 4 הנקודות בתקרה, ועוד 2 נקודות על הקיר הדרומי. התקרה גבוהה, 2.70. היה נחמד אם היו לי רעיונות פונקציונליים, אבל כל מה שיש לי בראש זה איך להעיף את נורת הקבלן ועוד 4 חורים בתקרה ולתת לסלון להראות אנושי.
האפשרות של 4 נברשות או להתחיל לחצוב בתקרה בכדי לשנות מיקום של גופי תאורה, לא ממש קורצת לי.

הבית הזה מוכר לי...

הרבה יותר טוב, אבל עדין חסרים הרהיטים... פינת הישיבה - בחלק הפנימי של הסלון? אך מתחלקות הפונקציות בחלל המרכזי? לא סתם מתרתרת אותך, כי יש ברעיון שלך משהו...עיקר לשבור את התקרה האינסופי הקיים, ואז נתקרב לפטרון... עוד קצת מעמץ,,,תשרטטו את הרהיטים...באופן כללי, רק כדי להבין...

אלי ו.

New member
הסידור די סטנדרטי

בסלון יש 3+2+1 ומזנון גדול (גובה מלא) בפינת האוכל יש שלחן אכילה (שבאירועים משפחתיים נפתח ל 2.4 מ') שמתי לב שבתכנית הקודמת נקודות התאורה והמזגן לא נכנסו (פוטושופ מעצבן) אז צירתי אותם מחדש, מקוה שהפעם זה יהיה ברור.

מה דעתך על משושה? אם כבר הנמכה ,אולי תחשוב על צורה מעט לא שיגרתית כמו משושה ?משהוא שאנשים יכנסו ויגידו ../images/Emo12.gif,לריבוע הם בטח יגיבו ב../images/Emo4.gif. לדעתי עליך לעשות סיבוב בחנויות תאורה ,יש היום גופי תאורה בצורת ספוטים התלויים על מסילה.זה יכול לשבור את המראה הקיים.ולהתאים פונקציונלית לדרישות שלך. אבל הכל תלוי בטעם שלכם.

רוקוקו

New member
אחרי שתקבל את כל השיפורים

כתוב לי מסר ונדבר על המחיר. הצלחה לך רוקוקו ( ערן).

תאורה עם ספוטים../images/Emo62.gif

באופן עקרוני אתה צריך להחליט על הגודל של אותו מבנה. אם הוא מעל פינה מסויימת ומתכוון להאיר אותה אני דווקא הייתי שמה את הספוטים בפאה הפנימית של "הבייגאלע" . ואז מסיטה את האור אל התקרה במרכז ומתקבל אור מאוד רך ונעים וכמעט נסתר ולא מסנוור. בדירות סטנדרטיות התקרה מאוד נמוכה מלכתחילה ואז עם ההנמכה הספוט יושב התוך הרישתית... דבר נוסף שהייתי מציעה לך לשקול, מתוך מניעים אסתטיים גרידא, הוא ספוטים מרובעים. בעיניי הם יפיפיים ובתור אחת שלא אוהבת ספוטים, על ספוטים מרובעים אני שרופה.. לא האור איננו קר ואם תקבל את הצעתי לאור חוזר מהתקרה , תקבל בכלל אור רך ונעים כמו הלוגן אל התקרה. אני עשיתי דבר דומה מעל פינת אוכל בדירה ששיפצתי. זה לא היה רעיון שלי אבל אני תכננתי אותו לשבעיות רצון הלקוחות. ההיקף "חיבק" את גודל השולחן המתוכנן ויצא מאוד נעים. ספר קצת אם זה מאיר משהו מיוחד ? האם צריך לקרוא שם או סתם בשביל האוירה?

אלי ו.

New member
אהבתי את הרעיון של הספוטים

הפנימיים, אבל האם זה לא נראה קצת מוזר? האם אין צורך גם בספוטים כלפי מטה? כפי שכתבתי לאוה, התקרה גבוהה (2.70) זו הסיבה שחשבתי על הרעיון מלכתחילה. התאורה היא רק לסלון, כפי שתראי מהתכנית, יש גם 2 אורות על הקיר. כן, בסלון אנחנו קוראים לפעמים, לא מדובר רק באורות אוירה.

הערה בעיניין הספוט

קיבלתי מסר פרטי מאיש יקר, מקצועי ועדין מאוד שהפנה את תשומת ליבי (ובצדק ) לבעיה בעצה שנתתי. האור המוקרן לתקרה יהיה יפה אם התקרה מוחלקת בשפכטל ובאופן מקצועי. לצערנו בארץ המקצוענים לא תמיד ממש איי איי איי (ככה כותבים?) ואז עלול להיות מכוער קצת. יש לשקול זאת.. חוץ מזה 2.70 זה לא תקרה גבוהה, אלי... תוריד 30 ס"מ וקיבלת 2.40 ....

לאחר מילותיה החכמות של סיגל...

בעיה אופנית, שיש חלל גדול אמורפי, בלי סדר פונקציונאלי של החיים האמיתיים: 1. פינת ישיבה - שלא מסתכלים על הקירות, אלא החוצה, לגינה... 2. הטלוויזיה כבר מזמן לא חלק מרהיטים, מפלצת עצמאית, ואם שמים למקום, שמכל החלל רואים, יכולים לחסוך ריבוי המכשירים. 3. פינת אוכל מתפקד כל הזמן - לא רק בשבתות - תנאים: מקום לחפצים בכניסה, שהמעיל, התיקים, המפתחות וכל שאר הדברים לא יהיו על שולחן האוכל, ארון לכלים להגשה, צמוד לפינת אוכל, ולא במטבח!!! שולחן מסיבי, שלא צריך להיזהר מסריטות.... בפינת אוכל אפשר לשבת כל הזמן, אם רוצים לכתוב משהו, לאכול, הילד לצייר,.... 4. אי שסוגר את הבלגן של המטבח, וגם מאפשר להסתכל לכיוון הסלון, כאשר מכינים סלט או פעולות אחרות במטבח... 5. הסלון גדול לפינת ישיבה אחד, (קשר ראיה = 4X4 ) לכן אפשר לשים לאזור הבליטה כורסה עם שולחן קטן, לטלפון, לעיתונים... 6. מעבר פתוח למרפסת... 7. חלל המרכזי, המעבר ענק! לטשטש אי אפשר את העובדה, אז נעשה, כאילו ככה זה טוב, משרטטים את המעבר לתקרה עם בליטה וצובעים את האמצע בגוון אחר... 8. תאורה בקריז גבס מעל פינת הישיבה... אם סדר הפונקציונאלי הזה מקובל, אז אפשר להמשיך.... מסובך מה? - ככה זה, אם רוצים תוצאות אמיתיות, לא כאילו-כזה-כמו בז'ורנל.

אלי ו.

New member
השרטוט יעזור כי לא הבנתי הכל

1. להפוך את פינת הישיבה זה רעיון לא רע, אבל אז הקיר המערבי יהיה קיר "ריק", זה הקיר שרואים מכל מקום. 2. יש לנו רק טלויזיה אחת בבית שנמצאת במזנון גדול בסלון, למעשה מיקום הטלויזיה הוא אחת הבעיות שהיו לנו בגלל השתקפות אור מהחלונות. 3. פינת האוכל מתפקדת אצלנו יום יום. הכניסה צריכה עבודה, יש פינה שהאדריכל תכנן למעילים, שמשום מה הקבלן בנה בתוכה ארון חשמל ענק שמבזבז אתכל הפינה. אצלנו בשלחן האוכל מזמן כבר לא מפחדים מסריטות.. למה ארון כלים צריך להיות ליד שלחן האוכל? מישהו צריך להביא את הכלים לשם מאיזור הכיור. אני לא מבין איפה החיסכון. היתרון היחידי שאני רואה זה חיסכון במקום בארונות במטבח. 4. לאי אמיתי אין מספיק רוחב במטבח, אבל אנחנו חושבים על סגירה חלקית של המטבח, ע"י הוספת ארון/מזווה, ולידו ב 90 מעלות ארון נמוך עם שיש. 5. בליטה, לא ממש הבנתי. פינת טלפון אנחנו מתכננים בפינה הדרום מזרחית מהסיבה הפרוזאית ששם יש נקודת טלפון. 6. מעבר פתוח למרפסת.. זאת הכלה, לא הבנתי אם זה טוב או רע. 7. לצבוע את מרכז הריבוע בצבע אחר? זה רעיון יפה. כשעברנו לבית כל הכסף הלך למשכנתא ולא צבענו בכלל, בקרו נהיה חייבים לצבוע, חשבנו על שני גוונים שמחלקים את הקיר בין פס MOLDING אופקי. 8. עדיין לא הבנתי את השינויים בסדר.

ניסיתי כמה פעמים, אפילו הדפסתי ו

סרקתי - המערכת אלרגיט לשירטוט...אם אתם רוצים אשלח באי-מייל..תשלחו את הכתובת למסר אישי..

אלי ו.

New member
המערכת אלרגית לכל קובץ מעל 250 KB

ואם את משתמשת בצייר של חלונות אין לך כלים טובים לדחוס את התמונה. שלחתי לך מסר.

למעלה