מבלי כאב-מה דעתכם?

• פותח הנושא caap
  • פורסם בתאריך

הורסמאן

New member
מאחר ש"שיטה"

לא לומדים מקריאת עמוד או שלוש באתר אינטרנט, אני מציע שה"שיתוף" שאתה מביא לכאן איננו מדוייק.

הקישור כבר הועלה בעבר בפורום

האיש אכן מוכשר מאוד ושיטת העבודה שלו מרתקת (שלא לומר מאלפת
) נשמח למוע על התהליך שעברת עם הסוס שלך, זה נשמע מרגש. באשר לתמונות שלך - הן אכם דוגמאות מצויינות לשימוש אביוסיבי בעזרי הרכיבה. אין בהן שומדבר שמעיד על זה שעצם האמצעי לא נכון, אבל בהחלט יש דוגמא לאיך אפשר להשתמש בו לרעה (דוגמת הדורבן, למשל). אתה יודע, כמו בנשק המסוכן הזה, שהורג אנשים מדי יום. נו זה, איך קוראים לו? אה, אוטו.

caap

New member
אחת מהמלצות

של השיטה היא לטייל עם סוס כמו עם כלב

jgut

New member
סוס איננו כלב

ולהתייחס אליו כאל כזה זה מסוכן גם לאדם וגם לסוס. ומעבר לכך שהצרכים של סוסים שונים לחלוטין משל כלב

dixie chick

New member
אז כמו בתמונה עם מתג?!?!

לטייל איתו עם מתג?!?!?! זה אמור להיות יותר הומני???

caap

New member
סוס בן 20 שהתרגל

למתג אבל יש סדר שינויים והם הדרגתיים

תםטםOHIO

New member
נבזורוב לא רק מוכשר

ובעל שיטה מרתקת אלא אדם מודע באופן יוצא מן הכלל ומלומד ביותר. מצד שני אני לא יכולה לסבול ולקרוא רמזים על כוחניות בשיטת העבודה שלו כשבכל ארוע ספורטיבי ניתן לראות בבירור ששיטות האימון משתמשות בכוח, בהצלפות ובהכאבה עם המתג. למען הסר ספק או אי הבנה - א.נבזורוב אינו משתמש בשום צורה של כח ניצול או הכאבה, השיטה אותה הוא ולוראשי מעבירים נעשית מתוך קרבה והבנה מופלאים עם הסוסים. ועוד דבר - זה אינו עניין של כשרון, זה לימוד. כל אדם יכול להגיע לשם אם יבחר.

הורסמאן

New member
אני קראתי כאן

טענה הופכה מזאת שאת יוצאת נגדה. לאמור שהוא עובד ללא כח, לעומת אחרים שמכאיבים. את לבטח מסכימה שטענה כזאת איננה נכונה?

giri

New member
"כל אדם יכול לנסות עם הסוס שלו"

נרמז מדברייך (ונשמע הגיוני) שהשיטה דורשת רמה גבוהה בהרבה של היכרות עם הסוס, עבודה עם סוס משלך, עבודה הדדית. האם לדעתך ישים גם לתלמידי רכיבה, שאין להם סוס משלהם, וגם - נאמר - מתחילים? אני מניחה שמיותר לציין שלוקח זמן רב למתחילים לפתח יציבה ועבודת רגליים נכונה ע"מ להכווין את הסוס מספיק טוב ברגליים ובמשקל... ועוד הערה - התמונות הללו מצערות מאד, אך העלאתן היא באמת דמגוגיה זולה. הרי ברור שכל כלי ניתן לנצל לרעה. אני יכולה להבטיח לך שכבר ראיתי סוסים ללא מתג מוכים בידיים או בענפים... לא הכלים הם הגורמים לאכזריות, אלא השימוש בהם. העלאת התמונות הללו מזלזלת באינטיליגנציה של הקורא ומפחיתה מעצמת המסר שלך, וחבל.

caap

New member
כל אדם יכול להחלית לעצמו

האם הוא בעל זכות לגרום כאב לחיה כי בא לו לשבת על גבה או שאפשר למצוא דרך אחרת לבטא אהבה לסוסים.הרי 99.9% מילדים/נערים ואפילו מבוגרים מגיעים ללמוד רכיבה מפני שאושר וסוסים נשמעים אותו דבר.הם באמת אוהבים.אבל הם אינם מודעים למה עובר הסוס כאשר הוא "עובד".מה רואה סוס מחווה בחייו?לדעתך הוא נולד עם חלום לשחוב רוחב על הגב ולסבול מברזל בפה?לדעתך סוס חולם על הסגים ספורטיביים?משנה לו מספר מדליות על הקיר?סוס הוא חופשי ושי אומנות היחסים עם הסוס - זה להתחבר אליו ולגרום לו לבצע פעולות רצויות ויחד עם זה יישאר חופשי. ברזל בפה גם במצב "מנוחה" מגרה חושים(עצב טריג.)-במילים אחרות גורם כאב. קפיצות:סוס אינו בנוי לקפוץ כל כך הרבה כמו שנדרש מסוסי קפיצות,לכן כמעט ואין סוס קפיצות עם רגליים אחוריות בריאות וכמעט ואין מכשולים דקים בתחרויות.למה באמת לא עושים סתם מכשול אלה רחב במיוחד-ע"מ שסוס לא יראה מרחוק שיש סוף למכשול-כי אז קרוב לודאיי יעדיף לסוס לעבור מסביב ולא לגרום לעצמו כאב נוסף. לגבי כל התענות שתמונות מוגזמות ביתר-ברצוני להזכיר לקהל הנכבד שבספורט אין מתחשבים בטראומות "קטנות" כאלה כי לספורטיים יש מטרה עלית - להגיע לתוצאה הטובה ביותר. לגבי "פגיעה באינטלגנציה"-מי שמעדיף לשקר לעצמו ולהמנע מלהבין שהרבה ממשהוא עשה וחשב עד עכשיו לא בדיוק נכון-זכותו,אבל...

לפי דעתי../images/Emo107.gif

הבנאדם באמת מוכשר מאוד ומגיע לו כל הכבוד, אבל התמונות שם של המתגים ממש מוגזמות וקיצוניות בעיניי. אפשר לעבוד נכון עם סוס גם כאשר יש לו מתג, רק צריך לדעת להשתמש בו נכון. כנ"ל לגבי הדורבנות-דורבנות לא נועדו לפצוע את הסוס.

SoosKatan

New member
וואו. מדהים

אני חושבת שקראתי שם כמעט את כל המאמרים. פשוט מרתק! אבל אני לא הבנתי משהו מהתמונות. למה רוב התמונות של העבודה האוזניים של הסוס מודבקות אחורה? מאיימות כאלה. עצבניות. הסוס הכי מרוויח מכל הסיפור אז למה הוא ככה? אולי פירשתי את האוזניים לא נכון? הבאתי דוגמא, למרות שרוב התמונות כאלה

hila125

New member
הסוס הוא חיה שמשתמש הרבה

באוזניים ולא רק לצורך איום.. הסוס מביע באוזניו גם לאיזה כיוון הוא מסתכל, כאשר משהו אומד לידו האוזניים בדרך כלל מופנים אליו או אחורה, והסימן הוא שהסוס יודע ומרגיש בנוחכותו.

vered 36

New member
יש גם סרט בו כ 10 פרקים

יש גם סרט של נבזורוב בן כ-10 פרקים על השיטה,מדהים !אך גם קצת קיצוני ודרמטי לגבי שימוש בעזרים .אחרי סרט כזה יש מחשבות קשות קצת,וזה גם גורם לך לחשוב ולבחון מחדש את רכיבתך ותגובותך ברכיבה-לדעתי זה חשוב

למעלה