מבחני צורות

פבפ

New member
מבחני צורות

תמיד במבחני צורות (כאלה שצריך לבחור את הצורה החסרה) אני צריך למצוא חוקיות ע"פ איך שהצורות נמצאות באלכסון ? לאורך ? לרוחב? תמיד אני מתפלסף עם הדברים האלה וזה דיי מציק
 

bang69

New member
תשובה

ההתפלספות הזו די מעיקה ומבזבזת ה-מ-ו-ן זמן. טיפ שלי (מניסיון)- אחרי שמצאת את החוקיות, תכתוב על דף נייר את התשובות שיוצרות את הצרופים (לפי החוקיות שגילית), ובינתיים תפסול תשובות שלא מתאימות או שחוזרות על אחד הנתונים. אח"כ, תמצא קבוצות של צורות שמתחלקות לפי אותה החוקיות. תישאר לך קבוצה שחסר בה איבר- והאיבר הזה הוא התשובה. נותרו לך תשובות בודות- תפסול את מי שלא מתאימה לרצף של הפתרון וכך תמצא את הפתרון. יש מקרים שבהם אפשר לפתור את החידה לפי האלכסונים או הצלעות.
 

pazro

New member
החוקיות יכולה לבוא מכל כיוון.

בשאלות קלות זה רק שורות או רק עמודות. ובשאלות באמת קשות יש חוקיות כפולה או משולשת. אחת לשורות אחת לעמודות וגם אחת לאלכסונים.
 
למעלה