מבחני המחוננים.

אורora

New member
אני חושבת

שהטעות כבר נעשתה, הייתם כל כך בטוחים שהיא תעבור עד שלא הכנתם אותה למצב אחר, שכמו שכבר כתבו לך קודמותי קורה גם קורה, גם אצל ילדים מבריקים.

עכשיו צריך קודם כל לתקן את הטעות, היא תדע שהיא לא עברה. ( אין דרך אחרת - גם ערעור אם תחליטו לערער יקרה רק שנה הבאה ויהיה תקף אם תעבור לשנה בה תהיה בכיתה ד ). וצריך להסביר לה למה לא, וכמה זה לא בהכרח מבטא , ואת הנושא הסטטיסטי (בצורה שתוכל להבין וכו ).

ומעבר לזה למה היא לא עברה.
הרי יכולות להיות לזה מליון סיבות : סתם טעתה או לא היתה מרוכזת , היא אולי מוכשרת מאוד אבל פחות ממה שאת חושבת בנושאים שניבדקים במבחן, או שהיו ילדים אחרים שהצליחו יותר ממנה כי באיזור שלכם יש כמה סופר גאונים במחזור שדחפו את סף המעבר מעלה וכו וכו.
מה זה בעצם משנה?
העתיד של לא יקבע ע"פ תוכניות המחוננים (המוצלחות מאוד בד"כ ועדיין אלה העשרות ותו לא שאפשר להעניק לילדים גם בדרכים אחרות)

באשר לערעור. השאלה אם את חושבת שהיא יכולה להתמודד יפה עם כשלון נוסף (ואת? ) להפנים את המשמעות המוגבלת של המבחן הזה ולא ל"התרסק" עקב כשלון נוסף.
מעניין גם אם אפשר לברר כמה היא היתה רחוקה ממעבר ( אם היה כתוב לך שהיא גם לא עמדה בקריטריונים למצטיינים ז"א שהיא לא רק ב 2% העליונים אלא גם לא ב 5% ...) כי אם היא היתה יותר רחוקה אז פחות כדאי להעמיד אותה בניסיון הזה שוב.

פלגיה

New member
אני מניחה שמנסים למנוע לחצים על המערכת

מסוג "אבל הילדה שלי היא באחוזון ה-91, אז תקבלו אותה".
יש נוהל של ערעור, והוא בעיני הוגן דיו, גם בלי לתת את ה"ציון" המדויק שהילד קיבל.

מה הילדה רוצה?

ולמה היא מתאימה לדעתך?
האם תכננתם לשלוח אותה למסגרת שכזו או שהמעבר הוא בעיקר בשביל ה"אגו" (לא להעלב הערכה עצמית היא דבר חשוב מאוד לדעתי).
אני לא נרתעת מלעשות את המבחן שוב, לפעמים יש יום רע ולפעמים דווקא בגלל שהילדה כה משוכנעת ביכולותיה היא לא התאמצה מספיק ולכן לא עברה. אם משיחה איתה עולה שהיה לה יום לא מוצלח או שלא התאמצה מספיק (או שניהם או כל סיבה אחרת) ואתם חושבים שהיא תרצה ללכת ותתאים לתוכנית מחוננים אז תעשו שוב.
זה גם יכול לשדר לילדה מסר חיובי של התאמצות למען מטרה ועבודה קשה שהוא חשוב לא פחות מדברים אחרים ולא בהכרח "נכשלת, את לא חכמה מספיק". בסופו של דבר, זה לא המועד ב' האחרון שתעשה בחייה ולפעמים צריך אותם. החוכמה היא לדעת אם צריך מועד שכזה או לא ואת זה רק אתם יודעים.

צאובר

New member
חשוב מאוד להתייחס למבחנים הללו בפרופורציה

המתאימה.

אני תמיד הקפדתי להגיד לבנות שלי שלא מדובר במבחני מחוננים אלא במבחני קבלה לתוכניות מחוננים. אלו שני דברים שונים לגמרי. (וזה גם נכון - למבחני עט ונייר אין את אותם התוקף והמהימנות שיש למבחני אינטילגנציה פנים אל פנים, כמו סטנפורד-בינה ווכסלר).

אני חושבת שאם מתייחסים אליהם ככה קל הרבה יותר להתמודד עם כישלון (ובעצם, גם קל יותר לעבור.) אם את יכולה להציג לבת שלך את המבחנים באופן הזה, לא כמשהו שמעיד עליה ועל יכולותיה אלא כמבחנים שכדאי לעבור כי הם מאפשרים קבלה לתוכנית לימודים מוצלחת, אז כדאי לערער ולהבחן שוב - ואם היא לא תעבור, לא נורא...

בעיר שבה אני גרה יש יום שליפה מכיתה ג' וכיתת מחוננים בחטיבה מכיתה ז'. ליום השליפה מתקבלים ע"ס מבחני מכון סאלד שנערכים בכיתה ב'. על מנת להתקבל לכיתה בחטיבה צריך להיבחן שוב, במהלך כיתה ו', במבחן של מכון קרני. אני יכולה לספר, שבמחזור של בתי, הייתה התאמה חלקית ביותר בין שני המבחנים. הרבה שהוכרו כמחוננים מכיתה ג', לא עברו אותו והרבה ילדים שהיו "רק" מצטיינים או שאפילו לא אותרו בכלל בעבר, כן עברו. בין הילדים שהתקבלו לכיתה בחטיבה יש אפילו ילד אחר שנכשל בעבר *פעמיים* במבחני מכון סאלד (כי הוא ערער ונכשל שוב). בקיצור, לא הייתי ממהרת להסיק לגבי בתך וכישוריה על סמך כישלון במבחן אחד. כמו שאורורה פרטה למעלה, יש שורה של סיבות שיכולות להוביל לכישלון במבחן גם אצל ילדים מבריקים.

הבכורה לא עברה

ילדה מחוננת לכל הדעות. בחטיבה ותיכון היא במופ"ת-קדם עתידים. תלמידה מצטיינת בכיתתה

השניה בכלל לא ניגשה

המבחן הזה לא מתאים לכל אחד וזה לא אומר כלום על הילדה שלך זה רק אומר שסוג המבחן הזה לא מתאים לה.

rc11

New member
אבל למה בעצם הרדיפה אחרי ההכרה?

הילדה שלך מבריקה, זה ברור לך. אז למה משנה מה אומר המבחן?

אני הודעתי לילדה שלי חד משמעית שהיא מצויינת (לא מקבלת את המילה מחוננת, למרות שהיא מוגדרת כך לפי התוצאות) ואם המערכת לא תראה את זה, זו בעיה שלהם ולא שלה.
אני לא בקטע של ציונים והגדרות בכלל. זה לא נראה לי בריא לנפשם של ילדים צעירים.

rc11

New member
מההודעה לא נקרא שהחוגים הם העניין

מעבר לזה שחוגים אפשר למצוא בנפרד. אני לא חושבת שעדיף לעבור שוב את המבחן ואולי לגלות שהילדה לא עברה בפעם השניה.

לגמרי. רק בגלל זה. אני חושבת (וגם המורה)

שבית הספר אינו מספיק לה. שהיא זקוקה להעשרה. אבל היה לה קל יותר לקבל אותה אילו זה היה כביכול "במסגרת ביתה ספר. עם ילדים מוכרים". אחרת, היא מסרבת. (ניסיתי להציע חוגי העשרה).

Arfilit

New member
התכנית היא מצויינת

(לפחות אצלנו)
אני יכולה להבין את הרצון להשתלב בה אצל מי שילדיו מבלים את רוב השבוע בבית ספר בינוני (או למטה מכך) - גם, לצערי, כמו אצלנו.

גשמלית

New member
צריך לקחת בחשבון גם את קורסי ההכנה

כן, יש דבר כזה. קורסי הכנה למבחן של מכון סאלד בכיתה ב'.
ממה שאני יודעת, הרוב המוחלט של מי שעבר אצלנו את השלב השני עשה קורס הכנה.
למען הסר ספק, אני לגמרי נגד הדבר ההזוי הזה שמשרת בעיניי את השאיפות של ההורים בלבד. לא רוצה לחשוב מה קורה לילד שעושה את הקורס הזה ולא עובר.
שתי בנותיי עשו את השלב השני של המבחנים ושתיהן לא עברו.
בפעם הראשונה הייתי בשוק. הייתי בטוחה שהיא עוברת בקלות. המורה שלה אז יעצה לי לא לגשת למבחן חוזר ולו בגלל הסיכוי להיכשל שוב ולקבע את הרגשת הכישלון. לקחתי את עצתה בשמחה והילדה ממש לא מתוסכלת.
עם הבת השניה הופתעתי בכלל שהיא עברה את המבחן הראשון אז לעבור את השני היה לי בגדר מדע בדיוני. היא לעומת זאת קיבלה את זה קשה אבל עבר לה מהר אחרי שהיא שמעה שעוד ילדים מהכיתה לא עברו.
יש הזדמנויות נוספות להצטיין בשלבים מאוחרים יותר (כיתות מופ"ת). אם זה יתאים להן, סבבה. אם לא, שימשיכו בילדותן הרגילה והמאושרת

tovim

New member
האמנם?

הזוי לגמרי.
לא ידוע לי על שום קורס כזה בסביבתנו. לא שהייתי מעלה בדעתי לשלוח לכזה.

גשמלית

New member
אכן כן

זה לא משהו שמפורסם על לוחות מודעות או משהו.
יש הורים שמחפשים את זה ומי שמחפש מוצא.
הנה, עכשיו גיגלתי ככה סתם "קורס הכנה למבחן סאלד" ומצאתי המוני לינקים למכון נועם.
אני חושבת שאצלנו בשכונה (רמה סוציו-אקונומית גבוהה) זה סוג של סמל סטטוס בעיקר להורים. לכן הפופולריות הגבוהה של הקורס.
אני בחיים לא הייתי עושה את זה לילדה שלי, ולו בגלל הסיכוי (גבוה? נמוך? לא ממש משנה) שהיא לא תעבור את המבחן למרות הקורס. זה יכול להרוס לה לגמרי את הבטחון בעצמה.

באחת הכתבות שקראתי, נאמר שבגלל שיש

ילדים שמתקבלים רק בגלל הקורס - יש מצויינים אחרים שנשארים בחוץ, בגלל שלא לקחו אותו...

זה ממש הזוי. ובעיניי, גם אומר משהו על המבחנים האלה בכלל...

Arfilit

New member
אני מודה

שבעיני מה שהזוי הוא עצם העובדה שקיים ביקוש לדבר הזה. אני לא מצליחה לדמיין את עצמי שולחת את אחד מילדיי בגיל 7 לקורס הכנה לבחינה. אני אפילו לא שולחת אותם לחוגים בנושאים "לימודיים" קלאסיים - אלא מנסה לכוון אות לדברים אליהם הם כלל לא נחשפים בבית הספר - אז הכנה לבחינה?!?! מטורף!

אורora

New member
למה מטורף? ( מוכנה לזריקת עגבניות)

(לא לא שלחתי למבחני הכנה )

הילדים שעוברים מקבלים ( בסיבסוד רב) תוכנית העשרה נהדרת.
(ותוכנית העשרה הזאת לא מתאימה רק לילדים מחוננים, הרבה מאוד ילדים יפיקו ממנה הרבה מאוד - ואני לא מדברת על כיתות מחוננים)
כזאת שקשה מאוד להשיג להם שלא במסגרת הזאת.
ועושים זאת על חשבון יום לימודים בינוני בבית ספר משמים.

אז למה לא להשקיע באיזה קורס הכנה של כמה פגישות כדי לעלות את הסיכוי של הילד להתקבל לחוגים הללו.
לי זה נישמע כמו מהלך הגיוני לחלוטין

( ברור שמה שעלול שקרות בסוף הוא כמו שקרה בפסיכומטרי, שכולם חייבים ללכת להכנה. ...אבל הראשונים שהולכים כשהמסות לא הולכות מקבלים לעצמם יתרון שיש לו תגמול שווה מאוד...אך למה זה מטורף)

למעלה