מבחנים

gaya45

New member
מבחנים

עוד מעט יתחילו המבחנים זה סמסטר ראשון ואני לחוצה יש לכם טיפים לגבי מבחנים ולגבי מבחנים אמריקאים בפרט ראיתי פעם איזשהו מאמר בו מסבירים איך כדאי לגשת לשאלות אמריקאיותכל מיני שיטות לפסול שאלות .אתם יכולים אולי לתת לינק?

d a p h n a

New member
אני לא יודעת באיזה תחום מדובר

אבל אני נתקלתי במבחן אמריקאי רק פעם אחת בכל הקריירה האקדמית שלי, והוא היה בדיחה. לפחות בתחום שאני לומדת (מדעי הרוח) אין בעקרון מבחנים אמריקאיים, וגם כאשר מרצים רוצים לעשות מבחן כזה, יש ניסיון רציני להניא אותם מכך, כי מראש מבחנים נחשבים למדד נורא לא יעיל לידע, ועל אחת כמה וכמה אמריקאיים. אם בכל זאת את לומדת משהו שאמורים להיות בו מבחנים אמריקאיים, הכלל הוא קודם כל לפסול את מה שנראות כמו תשובות לא הגיוניות בעליל, ואז אם יש יותר משתשובה אחת הגיונית, לחשוב טוב טוב לפני שעונים. כלל נוסף הוא פשוט להגיע מוכנים למבחן ולדעת את החומר, ואז יש סיכוי יותר טוב להצליח. במבחנים באופן כללי, לא אמריקאים, כדאי קודם כל לנסות להפטר מן הלחץ. אני יודעת שזה קשה לאנשים שסובלים מלחץ בחינות, אבל צריך פשוט לנסות ולהפעיל את ההגיון: מה הדבר הכי הכי גרוע שיכול לקרות במבחן? שתיכשלי בו. מה התוצאה של זה? שתצטרכי לגשת למועד ב'. וגם אם הכי הכי גרוע יקרה ותכשלי במועד ב', עדיין זה לא אסון. מקסימום תעשי קורס חוזר. לא נעים, אבל לא טרגדיה. לכן אין שום טעם להלחץ. על אחת כמה וכמה כאשר לחץ הוא אחד הגורמים הבולטים לכשלון בבחינות. בשלב הבא, כדאי להדפיס לוח שנה (מ-outlook או כל מקום אחר) של החודשיים הקרובים, ולכתוב בו את כל הבחינות שיש לך, ואת כל המטלות והפעילויות האחרות שיש לך לאותם חודשיים, ולתלות אותו איפשהו על הקיר או במקום בולט אחר. למה? כי ככה תדעי בדיוק כמה זמן יש לך עד כל מבחן, כמה זמן בין מבחן למבחן, ואילו עוד דברים חוץ ממבחנים עשויים להפריע לך בלמידה (ימי הולדת, מסיבות, אירועים וכו' וכו'). במצב שאת לחוצה, כדאי לחלק מראש באילו ימים תלמדי לכל מבחן, כאשר אם יש כמה מבחנים קרובים, כדאי לתת זמן מראש ללמידה לשני המבחנים, אבל להשאיר את היום (או כמה שעות) לפני כל מבחן פנויים כדי לחזור על החומר למבחן הספציפי הזה. אם מדובר על מקצוע בעל אופי הומני, כדאי, לפחות עד שתסגלי לעצמך שיטת למידה, לקרוא היטב את כל החומר ולסכם אותו תוך כדי קריאה (גם מה שכתוב במחברת, וגם מה שכתוב במאמרים), ולעשות את זה עוד לפני המבחן. אז ביום לפני המבחן אפשר לקרוא רק את הסיכום, ואת לא מוצאת עצמך ברגע האחרון מנסה לקלוט מה כתוב ב-500 עמודי חומר שעד כה רק רפרפת עליהם. (וכשאני אלמד ללכת לפי הכלל הזה, המצב יהיה טוב
). בזמן כתיבת המבחן, חשוב קודם להסתכל על כל השאלות במבחן, ואם יש בחירה, לחשוב על איזו שאלה יש לך תשובה יותר מלאה, ולבחור אותה. בזמן הכתיבה, חשוב לשים לב להכניס מספיק פרטים כדי שידעו שאת מבינה את החומר (עוד כלל שאם הייתי מיישמת אותו בסמסטר שעבר, המצב שלי היה יותר טוב
) - הרי הבחינה אנונימית והמרצה לא יודע אם את סטודנטית טובה ומבינה בדרך כלל, או לא - ומצד שני לא לענות על דברים שאינם השאלה ששאלו, ולא סתם למרוח. כל בודק מבחנים מיומן יודע לזהות מריחה ממרחק כמה קילומטרים, וזה לא יעזור לך.

לגבי מבחנים אמריקאיים ובכלל

בניגוד לדפנה, נתקלתי לצערי הרב במבחנים אמריקאיים בכל התואר בפסיכולוגיה. משום מה זו נחשבת דרך טובה ליצור שונות בציונים... מבחנים אמריקאים בד"כ (בד"כ !) מבוססים בעיקר על שינון ופחות על יישום והבנה, לכן ההכנה למבחן צריכה להתמקד בלמידה של החומר בצורה מאוד מובנית- וזה תלוי בנושא, כמובן. מעבר לזה, אין כמו תרגול - כמעט בכל נושא אפשר למצוא באינטרנט מבחנים אמריקאיים, פשוט לחפש את האתרים של הטקסטבוקים הקלאסיים בנושא ובהם בד"כ יש שאלות לתרגול. גם מבחנים משנים קודמות מאוד יעזרו. במבחן עצמו חשוב לעבוד בצורה מסודרת - לקרוא את השאלה לעומק ולשים לב למילים כמו "לא" או "אינו מייצג" או כל דבר שעלול לבלבל. אח"כ לקרוא את התשובות - ופשוט לסמן (על גבי הטופס אם יש דף תשובות או בסימון עדין אם אין) מה את יכולה לפסול מיידית, מה את יכולה לענות מיידית כי את בטוחה ומה סימני השאלה שלך. אני בד"כ רצה ככה על כל הבחינה במהירות, ואח"כ חוזרת ועוברת לאט לאט. איך פוסלים תשובות ? א. אם את יודעת בוודאות שמשהו לא נכון, וזה קשור בידיעת החומר, או שאת יודעת בוודאות שמשהו נכון והוא אינו מופיע בתשובה. ב. אם יש שתי תשובות הפוכות, בד"כ אחת מהן לפחות אינה נכונה. ג. לפעמים יש תשובות של קומבינציות, דוג' א+ג, או כל התשובות או אף אחת מהתשובות - אם למשל א' לא נכונה, אז בהכרח גם תשובת הקומבינציה לא נכונה. ד. לדעת את החומר, לדעת את החומר, לדעת את החומר. וכאן אני מתחברת להמלצה כללית: תתארגני היטב ללמידה לבחינות, תמצאי את שיטת הלימוד שנכונה לך ושמקלה עליך את השינון. לדוג' אני קוראת קודם עם מרקר, ואח"כ מעבירה לכרטיסיות בהן כל נושא מתומצת בנקודות ואח"כ עובדת רק עם הכרטיסיות. הגבר, לעומת זאת, מסתפק בקריאה מעמיקה פעמיים-שלוש, עם מרקור בכמה צבעים. ויש עוד גישות. מה שחשוב הוא למצוא מה מאפשר לך ללמוד בצורה יעילה, שמשאירה אותך ממוקדת ואקטיבית ולא דורשת חזרה מיותרת על חומר שכבר עברת עליו. ואח"כ- חשוב להתאים הלמידה לאופן הבחינה. בחינה אמריקאית, כאמור, מדגישה ידע ופרטים, בעוד בחינה בשאלות קצרות מדגישה הבנה בסיסית ויכולת תמצות המידע, ולבסוף- בחינות מסה (שאלות עפ"ני עמוד ומעלה) דורשות הבנה קצת מעבר, יכולת יישום של החומר וייכולת ארגון והעברה של טיעון בצורה בהירה. אלו רמות שונות של למידה. בהצלחה.

ailag

New member
תוספת: אמריקאיים במדעים

רוב הסיכויים שזה לא רלוונטי לך, אבל שיהיה לאחרים.. עד עכשיו עשיתי מבחן וחצי במדעים מדוייקים שהיו אמריקאיים. עצה ראשונה : לא לתת לזה להשפיע עלייך, אמריקאי לא אומר קל יותר (לפחות לא במידה מספיקה). במקרה שלי זה טוב, כי אני לפעמים לא מצליחה (בכלל) להגיע לתשובות סופיות במבחן רגיל, אבל באמריקאי יכולות להיות שתי תשובות דומות שאחת תתן את מלוא הנקודות ואחת - אפס. יש שאלות אמריקאיות שמתבססות על אינטואיציה: למשל שבהן את רק צריכה להחליט אם התשובה חיובית או שלילית. מזהים אותן מן הסתם לפי זה שכל התשובות דומות ויש הבדלים קטנים ביניהן. אל דאגה, רוב השאלות לא כאלו קלות. שאר השאלות הן שאלות חישוב לא טריויאלי ברובו, כלומר כן צריך למלא חצי דף-דף במחברת בשביל להגיע לתשובה סופית. היתרון של האמריקאי כאן הוא שלפעמים התשובה השגויה שלך בכלל לא מופיעה בין התשובות - החיסרון הוא שבד"כ יש אופציה של "אף אחת מהתשובות הנ"ל"
מומלץ בפיזיקה להשוות יחידות בין התשובות לבין מה שאמור לצאת, אבל זה לא יעזור בהרבה. מה שעוזר, כמו בכל קורס בפיזיקה, זה לפתור מבחנים משנים קודמות.

למעלה