מבחן 4 השניות.....

nekochan88

New member
מבחן 4 השניות......./images/Emo103.gif

נושא שמעסיק אותי לאחרונה: רבות דובר על כך שבמבט אחד אנחנו יודעים אם האיש ממול מוצא חן בעינינו או לא. הדגש כמובן, על העין..... אבל....... האם מבחן ה 4 שניות הוא דבר קבוע ברור וידוע, חוזר על עצמו, או האם יש בו שנויים והתפתחות במהלך השנים? באיזו מידה אנחנו מותנים על ידי סוג מסויים של פנים, או גוף, ובאיזו מידה אנחנו פתוחים לדברים שונים? זה מעניין אותי - מכיוון שטעם חזותי משתנה עם השנים. התחום המקצועי שלי עוסק בתרבות חזותית Visual Culture) וברור לי לחלוטין שטעם חזותי משתנה. כולנו מכירים את החוויה של המגע הראשון עם דמויות נשים של פיקאסו. מאד מזעזעז במבט ראשון. אבל, אחרי כמה זמן, מתאהבים בהן, ואפילו תולים אותן בבית לתפארה. העין שלנו גדלה להעריך יופי לא מן הסוג הצפוי או המקובל........ ויש המון דוגמאות. מעניין אותי, אם למרות או בגלל, או במקביל, להתפתחות העין והרגישות החזותית שלנו - האם זה גם משפיע על "מבחן 4 השניות" או ששם כל התירבות שלנו קורס בפני איזו חווית בטן ראשונית יותר? שתי דוגמאות הפוכות ואישיות: במהלך השנים שאני חיה מחוץ לישראל למדתי להעריך יופי שחור, יופי אסייני, וגם יופי ים-תיכוני (ניתקלתי באחד הפורומים במישהי שרצתה לומר על הצ'ילבה שלה שהיא מכוערת והיא אמרה שהיא נראית כמו "ערבייה"....... לקחתי את המשפט הזה קשה מאד מכיוון שהוא גזעני בעיני, ולא נותן מקום לסוגי יופי שונים). היום אני הכי אוהבת בחורים עם מראה שנחשב בדרך כלל למראה יהודי (אם כי בעיני הוא מאד ים-תיכוני, ובהחלט יכול להיות גם ערבי!) - אף קצת ארוך, עיניים עגולות, ומן מבט כזה של המון חוכמה וחוש הומור עמוק ואמיתי, שמבין עניין..... ודוגמא הפוכה - במשך שנים רבות היתה לי סימפטיה מיוחדת לבחורים בגובה העין שלי (פחות מ 1.70), ויצאתי עם כמה בחורים נמוכים. גם בן הזוג שלי היה נמוך למדי, ומאז שהתגרשתי - אני מעדיפה רק גבוהים..... שזה כמובן יותר נוטה לכיוון הנורמה החברתית בעניין.... ומה אם ההפך? האם בחורים נוטים לקחת את הנורמה ה"ייצוגית" - של מגזין הכרומו והדוגמנית המלוטשת? או מראה של "מלכת הכיתה" (יופי טבעי, כמעט ללא מגע או תוספת, ברת מזל מי שנולדה כזו...). או האם יש סיכוי גם לאישה "פיקסואידית" לעבור את מבחן 4 השניות?........... אשמח לשמוע תגובות....

מאז ומתמיד חשבתי

שמבחן 4 השניות הוא אשליה וכמי שאינה מחפשת אשליות אף פעם לא יחסתי להן חשיבות מרובה. יותר מכך גם היו מקרים בהם בשניות הראשונות התאכזבתי ובמהלך הערב גיליתי אנשים מקסימים. לעומת זאת אנשים שנראו בשניות הראשונות נפלא התגלו בהמשך כריק אחד גדול (לפעמים). היופי הוא מה שנובע מבפנים ומי שנותן ל 4 השניות להניע אותו להחלטה יתכן ומפסיד בגדול.

nekochan88

New member
ניצת, השאלה שלי נוגעת לעין בלבד

תודה על התגובה שלך ובודאי כולנו יודעים שאין ערבות לקשר בין יופי או אהבה.... אבל השאלה שלי היא אחרת: הזיהוי הזה המיידי, האינטואיטיבי של תחושת בטן - בלי כל הפילטרים והידיעות האחרות - האם זהו עניין קבוע או משתנה? האם הוא מתפתח בשנותינו ובנסיוננו? האם העין שלנו נעשית גם היא "חכמה" יותר לאור הנסיון, איך נקרא לו - ה"פסיכולוגי" שלנו- לצורך העניין? האם כשאת רואה תמונה של פיקאסו, תוך 4 שניות היא "יפה" לך? או שאת צריכה להעביר אותה פילטרים שונים (שיחה, התרשמות, מגע וכו') כדי שזה יעשה לך את זה.... ושוב תודה..

רו נה

New member
אהה..

הזיהוי המיידי של מה שיפה לעיניים שלי לא השתנה עם השנים. יש עדיין את אותו מראה שנאה בעיני, אבל יש פילטרים שהגיעו עם הגיל והנסיון, עם התבונה המאוחרת
, תמונות של פיקאסו? לא יודעת, לא מבינה באמנות, העין צריכה "לתרגל" תמונות כדי "לדעת" אם אוהבת או לא ואני לא מתורגלת..אבל הכד יפה
)))

*יערית

New member
אינטואציות ותחושת בטן

התפתחה אצלי עם השנים,היום זה מחודד יותר מתמיד, למדתי לאבחן שפת גוף,פנים,לא מקצועית אבל מספיק טוב ואמין עבורי, כשאני רואה תמונה או כל חפץ אחר פעם אחת ואני אומרת וואו...פתאום באה אליי המוכרת.. תשמעי יש לך טעם טוב ויקר!
טוב זה באמת בדיחה פרטית שבכל מקום אני שומעת את זה, בכל אופן לפעמים מספיק לי מבט אחד,פעם אחת לשמוע בכדי לחוש בבן אדם שעומד מולי,לפעמים אני רוצה חיזוק לאינטואציה ויש את המבט השני והשמיעה השנייה. אבל רוב הפעמים הולכת על פי האינטואיציה שלי, היא חזקה מאוד..ומדוייקת, אבל גם שם אני נופלת...ומיד כמה מחודדת יותר

יערית יקרה

המוכרת אומרת לך את זה מסיבה אחת: היא רוצה למכור כמה שיותר... והאינטואיציה שלך לא סיפרה לך זאת, אה?

*יערית

New member
טעות!

האינטואיציה שלי אכן אומרת לי.."המוכרת רוצה למכור לך" אבל האינטואיצייה שלי גם מבדילה בין מכירה לבין מכירה. אז עם כל הכבוד ...ויש כבוד.. לא כל דבר מוכרים לי!

nekochan88

New member
טעם טוב ויקר - האם זה בעצם

מה שהתייחסתי אליו למעלה כ"מלכת הכיתה"? היופי הקלאסי הידוע מראש שכולנו מוכנים לשלם עליו כדי שיהיה שלנו? אבל - אני שואלת - האם הטעם שלך התפתח גם מעבר ל"טוב וליקר"? הכוונה שלי בשרשור הזה - הוא נסיון להבין - 4 השניות הן בעצם פתח קטן, חריר, אל תוך הלא-מודע שלנו......... שנותן לנו להבין, מה בעצם עושה לנו את זה מהמקום הי עמוק והכי לא ברור שלנו.........

*יערית

New member
זאת גם לא היתה כוונתי...

"טעם טוב ויקר" במיקרה שנתתי היה שווה לדומם כשלהו שרציתי לקנות...אבל המבחן שלי לקחת כמה שניות בלבד בכדי לדעת מה אני רוצה ואוהבת. כך גם לבי מערכות יחסים,לוקח לי כמה שניות בלבד בכדי לדעת האם אני בכלל רוצה להכיר את האיש שעומד מולי והאם הוא טוב לי. ב4 שניות לא יכולה להגיד מה בתת מודע שלי נתן לי להסכים לכך,רק אחרי הכרות מעמיקה אני יכולה לברר את הדברים עם עצמי.

שאלה קשה את שואלת כאן

אבל יכולה לומר כי לפחות אצלי הוא משתנה ואת יודעת מה אם כל אחד מאיתנו יתבונן בתוכו אני חושבת שכולנו נבין שהוא משתנה . אתן לך דוגמא אחרת מפיקסו - למשל התאמת צבעים זוכרת כי לפני שנים רבות הזמנתי סלון - ורוד עתיק והמסגרת עץ המוכר בחנות התבונן בי כאילו נפלתי מהירח - מה????. זה לא הולך יחד הוא אמר כולם לוקחים את המסגרת עם לבן - אז אמר מעט אחרי כן השילוב הזה הפך להיות שיא היופי והאופנה... ויש אין סוף דוגמאות דווקא מהתחום הזה של שילובי צבעים שפעם היו מזעזעים ופתאום הפכו לדבר החם הבא... מה שאומר שהראיה שלנו משתנה ומתפתחת. האם היא חכמה יותר? לא בהכרח! |ניצת שמאוד אהבה את התמונה למעלה ואת זו פחות|

רו נה

New member
ניצת - סלון ורוד?? אהמ..

עתיק ומסגרת עץ - בדיוק מה שקניתי לפני שנים...רק השנה נפרדתי ממנו

יופי סובייקטיבי

בתמונות אסור לנגוע גם אחרי 4 דקות, בגברים רצוי לא לנגוע אחרי 4 שניות. יופי זה התרשמות ראשונית, היא קשורה לאהבה, וכמו שאמר ביאליק (שהיה נואף גדול) - פנים רבות לאהבה. יכולת הזיהוי - ענין קבוע. הגדרת היופי - משתנה. יש לי בבית אוסף של תמונות שהיו יפות פעם ועכשיו כבר לא. ויש כמה אנשים שנשארו יפים בעיני שנים רבות, כי כשמדובר באנשים - יופי זה ענין הרבה יותר עמוק. דעתי הצנועה.

למעלה