מבחן מסכם מכשיל

Steve Fox

New member
מבחן מסכם מכשיל

שלום,
אני סטודנט במכללת אפקה והשנה התחלתי שם מכינה קדם אקדמאית בהנדסה.
היום היה לנו מבחן מסכם בפיזיקה, המבחן היה קשה ברמות מטורפות! הרבה מעל הרמה שנלמדה בכיתה בחצי שנה האחרונה, השאלות שם היו יותר קשות אפילו מהשאלות במבחן הבגרות.
אחרי שכולם יצאו מבואסים מהמבחן וכבר היה ברור לכולם שחצי מהכיתה נכשלו והחצי השני שואף לציון 60, הגענו למסקנה שזה פשוט לא הגיוני.
השאלה אם יש בכלל מה לעשות בנידון? האם ניתן לפנות גם למשרד החינוך? נכון, אפשר להגיד שתמיד אפשר לעשות מועד ב', אבל זה עדיין לא צודק להכשיל את כולם במועד א'..

תודה מראש

Steve Fox

New member
חחח אתה אמיתי?

כל המבחנים שלנו במהלך השנה היו קשים.. אבל איכשהו הצלחנו להתמודד איתם... כל השאלות לא נלמדו לפני..
אז בעצם אתה אומר שזה לגיטימי שכיתה שלמה נכשלת?

Steve Fox

New member
אז המסקנות הן כאלו:

המבחן היה ברמה מאוד גבוהה, 90% מהשאלות והסעיפים שהופיעו במבחן לא נלמדו בכיתה או אפילו לא היה בשיעורי בית.
התרגילים שתרגלנו במהלך כל השנה הם פשוט בדיחה יחסית לתרגילים שהיו במבחן.
אם היינו מתכוננים יותר טוב למבחן זה לא היה עוזר.
גם אם היית בכל השיעורים ולא פספסת אף שיעור ועשית את כל המטלות והשיעורים, כולל להוציא מאיות בבחנים שהיו במהלך השנה עדיין לא היה משנה את התמונה והיה מביא אותך בדיוק לאותו מצב של עכשיו.
מי הבטיח שמועד ב' יהיה יותר קל????

אף אחד.

מה שכן, *אתה* יכול להבטיח שתהיה מוכן יותר.
מה זה לא עוזר? שב ותפתור כול מבחן שאתה מוצא עד שידמם לך האף. יש כמות מוגבלת של שאלות בפיסיקה בעולם. בנקודה מסוימת תשלוט בהכול.

Steve Fox

New member
אתה כנראה לא הבנת את העקרון..

היה לנו מבחן מסכם במחשבים, כל השאלות שהיו במבחן נלמדו במהלך השנה.
היה לנו מבחן בכתיבה מדעית, נתנו לנו טקסט והיה צריך לנתח אותו, בדיוק כמו שלמדנו במהלך השנה.
היה לנו מבחן באנגלית, נתנו לנו טסט באנגלית ושאלות שהיה צריך לענות עליהם, בדיוק כמו בחינה באנגלית.
ונתנו לנו מבחן בפיזיקה עם שאלות שכלל לא למדנו!!! אנשים לא הצליחו לפתור את השאלות!!
לפני המבחן ישבנו ופתרנו תרגילי בגרות ימים שלמים, ובנוסף פתרנו גם מתכונות משנים קודמות בפיזיקה מאותה מכללה.. אבל המבחן שהיה לנו שם את כולם בכיס הקטן..

uIsses

New member
אתם יכולים לערער במשותף

אבל מניסיון של מקרים קודמים ובמגוון מוסדות[1], כנראה שזה לא יעבוד. יכול להיות שאצלכם פיזיקה היא המקצוע המסנן, שבא לגרום למי שפחות מתאים לשקול מחדש את מסלול הלימודים שלו. ההמלצה לחרוש טוב וללמוד היא כנראה היחידה שתביא תועלת, אלא אם באפקה נוטים יותר להתחשב בסטודנטים מאשר במקומות אחרים.

[1] אתה יכול להריץ חיפוש בפורום, הצטברו פה הרבה הודעות לאורך השנים שכתבו סטודנטים שהזדעזעו מהקושי של מבחן כזה או אחר. אחד המנהלים פה ישמח גם לתאר לך בציוריות רבה את המבחן המיתולוגי שלו בחדו"א 1 באוניברסיטה העברית, ומה הוא הרגיש לגבי זה.

oromer

New member
מנהל
מבחן

מבחן לא צריך להיות קל ולא צריך להיות קשה, הוא צריך להיות הוגן. מבחן צריך לבדוק את הידע שצברת על סמך מה שנלמד ולא על סמך מה שלא נלמד.

ברור שצריכה להיות התפלגות נורמלית לציונים במבחן. מעט ציונים גבוהים, מעט נכשלים, והרבה באמצע. יותר מדי נכשלים וציונים נמוכים- זה לדעתי האישית מצב לא תקין. או שהמרצה לא טוב, או שהשאלות במבחן לא ברורות, או שהשאלות קשות מדי, או שהמרצה לא למד ברמה מספיק גבוהה.

אני חושבת שזה בעייתי ללמד ברמה מסוימת ולשאול ברמה גבוה מדי. תיתנו שאלות בתרגילי בית, ובהרצאות ברמה גבוהה, תלמדו ברמה גבוהה ותסבירו לעומק את הניואנסים. ככה סטודנטים יוכלו להצליח יותר.

מצד שני, תמיד יהיו סטודנטים שייכשלו, כי הם לא למדו כמו שצריך, כי הם לא הבינו. לא כולם יכולים ללמוד הכל. נשמע שזה לא המצב שהוא מתאר. אין לי הצעה אופרטיבית בשבילו, יכול להיות שמכתב כתתי למזכירות ישנה משהו.
במכללות בד"כ יש פחות רצון להכשיל. אני יודעת שבטכניון יש מרצים שממוצע 40 נראה להם תקין. במכללות לרוב זה לא ככה. ואם סטודנטים ייכשלו, והקורס הוא קורס קדם או תנאי מעבר לשנה עוקבת לא כל הסטודנטים ירצו להמשיך. עבור המכללות זה שיקול

Steve Fox

New member
ממוצע כיתתי 57

3 סטודנטים קיבלו מעל 80, עוד כמה באיזור ה-70 (אני אחד מהם) וכל השאר (יותר מחצי כיתה) 60 ומטה.. היו גם כאלו שקיבלו 40 ומשהו.
כמו כן הממוצע עומד על 57, אני אישית קיבלתי 70 ומדורג 6 מתוך 25 סטודנטים שניגשו למבחן.
כל השאלות שבמבחן היו ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שנלמד בכיתה ומה שתרגלנו בבית, כמו כן פתרנו (אני ועוד כמה חברים) מבחנים של אותה מכללה משנים קודמות והרמה שם הייתה הרבה יותר נמוכה.
לא הייתה במבחן אפילו שאלה אחת ברמה שאפשר להגיד סבירה..

tiger claws

New member
סטיב פוקס היקר

זה הרעיון בבחינות של האקדמיה - להכשיר אותך לשים לב לפרטים הקטנים ולהגיע לשלמות בהבנת של החומר כדי שבעתיד (היכן שתעבוד) תוכל לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר.
זה יתגמל אותך בטווח הרחוק (אפילו אם אתה חש תסכול כעת).

tiger claws

New member
אולי בגלל שאני לומד באחת כזו....

קל וחומר בלימודי חשבונאות.

tiger claws

New member
תגיד לי - איפה אתה חי?

אני שואל ברצינות- לאוניברסיטה /מכללה באים (ברב המקרים) על מנת ללמוד כדי לרכוש מקצוע והרעיון של הקושי בבחינות הוא לגרום לך להבין על הצד הטוב ביותר את האספקטים הרבים של המקצוע....

אני לתומי חשבתי שהבחינה באה לבדוק

מה אתה שווה בקורס בו אתה נבחן (מבחינת ידע תיאורטי, יישום הידע, חשיבה מחוץ לקופסה וכו') ולתת לך ציון בהתאם. זהו. ולא להכשיר אותך לכל מיני דברים. בשביל להכשיר יש ספרים, הרצאות ותרגולים. אבל זה רק אני.

למעלה