מבחן מנת משכל

DaPrince

New member
מבחן מנת משכל

האם מישהו יודע מה הדרך הכי טובה לדעת את מנת המשכל כי "המבחן של המדינה" עם כל הכבוד, היה שעשועון נחמד אבל לא מייצג ולא מדוייק. לדוגמא, בפרסומות אמרו מה מנת המשכל של כמה ידוענים, כמו ביל גייטס עם 160 בטבלה שהיתה בסוף התוכנית ערכתי בדיקה וראיתי שהניקוד המקסימלי שהיה אפשר להשיג היה אם הינך בן 70 ומעלה וענית על כל 70 השאלות נכונה, וזה היה נותן לך מנת משכל של 150... איך בדיוק יש לביל גייטס 160, אז? לכן אני בטוח שלא את המבחן הזה ביל גייטס עשה, אלא מבחן אמיתי ורציני, ומה שבטוח, בלי פרסומות באמצע... אני מעוננין להצטרף ל"מנסה" והייתי רוצה לדעת מה הדרישות, ואיך לדעת אם אני עומד בהן. בתודה, זיו

Cvoog

New member
שלום זיו

אכן התוכנית "המבחן של המדינה" הציגה מבחן מעט בינוני, ולא משקף כלל. מה גם שציוני איי קיו נמדדים בכמה "סולמות" כאשר בכל אחד יש סטיות תקן שונות, לכן מקבלים ציונים בטווחים שונים. מבחני איי קיו מקצועיים ניתנים לעריכה ע"י פסיכולוגים מוסמכים, והם לוקחים מספר שעות (ומספר אלפי שקלים...). המבחן של מנזה, למרות שוא שונה במקצת ממבחני האיי קיו המקצועיים (הוא הרבה יותר קצר, לא תלוי תרבות או שפה וכו') נותן לנו קירוב טוב לאיי קיו האמיתי שלך (או במקרה שלנו - האם הוא מעל 148 או לא). אם תסתכל בארכיון הפורום תוכל למצוא מגוון הפניות לכל מיני מבחנים וירטואליים אשר מספקים חוות דעת במידה זו או אחרת. למידע נוסף - אנא חפש באתר מנסה (קישור בראש העמוד) את ההסבר על ה-IQ.

למעלה