מבחן מכון קרני

מבחן מכון קרני

שלום בני עומד לעבור את המבחן של מכון קרני לאיתור מחוננים שלב ב' הוא כרגע בכיתה ג' והשאיפה היא להכניס אותו לכיתת מחוננים בכיתה ד' האם מישהו כאן מכיר את המתכונת של המבחנים של מכון קרני? האם גם הוא מתנהל כמבחן אמריקאי בו מקיפים את התשובה או שצריך לסמן בדף תשובות? הילד מבריק אבל מאוד מפוזר ועפיפון ועלול ליפול על כל מיני טעויות טפשיות ולכן אני מעוניינת להכין אותו לקראת מה הוא הולך כמה זמן המבחן? כמה פרקים יש בו? מהו סוג השאלות ובאיזה נושאים? אשמח לכל פיסת מידע כדי שהילד ידע לקראת מה הוא הולך תודה

טוב, מצטערת, אבל נמאס לי

כל מי שמחפש את המתכונת של מבחן המחוננים או מנסה בכל דרך שהיא להתכונן למבחן, בעצם מרמה. הילד שלו מקבל יתרון לא הוגן על פני הילדים שלא קיבלו את המידע הנוסף הנ"ל, ואולי תופס את מקומם בכיתת מחוננים. הילד מפוזר? גם הילד לידו יכול להיות מפוזר. אולי כדאי להפיץ עצומה שדורשת שכל הילדים יקבלו חוברת קטנה שמתארת מה יהיה במבחן, כדי שעוד פן אחד של אי שוויון יתבטל. כן זה המקום הנכון לשאול, ואם תעשי חיפוש כנראה תמצאי כמה תשובות ואולי גם יענו לך הפעם - ואז גם כל מי שבמקרה יחפש פה יוכל להכין גם את הילד שלו. אני מצטערת שנטפלתי דווקא להודעה שלך, פשוט, כאמור, התופעה הזו נמאסה עליי.

mammio

New member
הכנה למבחן מחוננים

קצת הגזמת בתגובה! אם לך לא מתאים - אל תכיני, אבל את תעבירי ביקורת על מי שכן עושים זאת. יש ילדים שקשה להם במצבים לא מוכרים וההורים יודעים את זה, ומעדיפים להכין אותם, וזו זכותם המלאה. הרי אף אחד לא מאמין שהכנה כזו יכולה להפוך ילד לגאון או מחונן, אבל אם היא יכולה לעזור לו - למה לא. אני כן הכנתי את ילדי באופן פרטי - ואני שמחה שכך עשיתי, כי זה הרגיע אותם והם אפילו נהנו מהבחינה - וזה היה שווה לי כאמא כל מחיר!

למה לא להעביר ביקורת על מי שכן?

מי שנכנס לכיתת מחוננים בזכות ההכנה, נכנס לשם על חשבון ילד אחר. כך שזה לא רק עניינם של ההורים שמכינים.

elad04

New member
גם הערותייך הטפשיות נמאסו...מי את שתעירי לאמא

שמאמינה שבנה מתאים למסגרת מחוננים אבל יש לו בעייה בריכוז או בעייה אחרת שמצריכה ייעוץ, עזרה וכולי את נמאסת ואני עוקב אחרי הערותייך היהירות הרבה זמן דיי !

מרמה ??? על מה את מדברת !

אז מעכשיו כל מי שלומד למבחן בתושב"ע בבית הספר - מרמה ! כי אז הציון שלו יהיה יותר גבוה מהשכן שלו שלא למד. כל מי שלומד לפסיכומטרי - שקרן בן שקרן ! כי אז הוא תופס מקום של סטודנט שלא למד ! מעכשיו כל ספורטאי שמתכונן לפני תחרות - עבריין ! כי הוא מפתח את היכולות שלו. והרי או שיש לך יכולות ספורטיביות או שלא ! אני תמיד קוראת סמויה אבל הפעם התגובה שלך (!) מוגזמת! את אקדמאית ומשכילה, וכשהבנות שלך ייבחנו את יודעת איזה יתרון יש להם ע"פ ילד שהוריו לא אקדמאים / משכילים, או ילד שבא מבית דו-לשוני או ילד שמגיע מרקע תרבותי שונה ?! אז האם גם זו הונאה ?? האם ההשקעה שלך בבנותייך היא אסורה על פי חוקי המוסר כי יש ילדים שהוריהם לא משקיעים בהם ? ההכנה למבחן היא נטו השקעה בילד והצהרת אמונים ליכולותיו. הכנה למבחן ממש לא חייבת להיות חיצונית היא גם יכולה להיות בבית, בעזרת ספרים , שיחות, אינטרנט וכו ... אבל מכאן ועד לרמאות ...... הדרך ארוכה היא ורבה רבה המבחן הזה לוקה בחסר. משרד החינוך מודה בכך בפה מלא.

לכן כתבתי שאני בעד שיתנו לכל הילדים

חוברת הכנה קטנה. ברגע שלכולם יש אותה אפשרות להתכונן לבחינה (כמו במקרה של תושב"ע), אין עם זה שום בעיה.

bhs

New member
מצד שני לא כל הורה ידע איך לנצל נכונה את

חוברת ההכנה הקטנה שאת מציעה. אני חושבת שאת מחפשת צדק אידיאולוגית ואין כזה דבר, אין דרך לתת לכל הילדים אותה הזדמנות.לא כל ילד שמכינים אותו עובר את המבחן. אולי בכלל כדאי לבצע אבחון פסיכודדקטי לכל ילד שמגיע לבית ספר וכך לא רק יאבחנו מחוננות אלא גם לקויות למידה ויאפשרו לכל ילד ללמוד לפי צרכיו.

אבל אפשר לצאת נגד מי שמרמה

לא יילך, לא הלך. יותר טוב מכלום. ואפשר גם בעצמך לא לרמות. בתיכון החלטתי מסיבות אידאולוגיות לא להעתיק במבחנים או לרמות בכל צורה שהיא, כי זה לא הוגן, כי הציונים האלה קובעים אם תיכנס לאוניברסיטה על חשבון מישהו אחר (בניגוד לציונים בכל השלבים הקודמים בלימודים, שלא קבעו כלום ולא באו על חשבון אף אחד אחר). היו מי שהחליטו אחרת, כמובן. זה לא אומר שהם לא רימו או שהם היו בסדר מאיזושהי בחינה, גם אם היו אחרים שרימו.

bhs

New member
אני בחיים לא העתקתי במבחנים - אז מה?

הקבלה לאוניברסיטה תלויה בהמון גורמים יש פסיכומטרי יש ציוני בגרות בחתך כלל ארצי- יש גם אפלייה מתקנת וקווטות, קורה שיתקבל משהו עם ציונים נמוכים יותר בגלל שההורים שלו בוגרי האוניברסיטה, או בגלל שהוא ממעמד סוציואקונומי נמוך, או ששייך למגדר זה או אחר ומשהו אחר עם ציונים הרבה יותר טובים לא יתקבל. אלו החיים. תמיד משהו אחד נכנס ובמקומו משהו אחר לא נכנס. במקרה שתי הבנות שלי עברו בחינות ללא כל הכנה כשהגדולה נבחנה אפילו לא ידעתי לאן היא הולכת להבחן לא ידעתי שיש מחוננים וכו. בגדול כיתות ההעשרה קטנות וחבל, ככל שיתאמצו להכנס יותר ילדים גם ישארו יותר, יש נשירה גדולה מאוד ואולי זה טוב יותר שמי שבאמת רוצה העשרה יהיה שם גם אם הוא פחות "מחונן", כיתות ג-ד יש כ60 ילדים ואחר כך בט' יש בקושי 10. היום יש גם כיתות למצטיינים, כך שמגדילים את מחזור בית הספר החד שבועי - אבל עדיין זה אחר הצהריים ולא ברור לי כיצד זה יצליח. לגבי כיתות מחוננים לא ברור לי מה המצב אבל יש כיתות מופת בחטיבה שעונות על צרכי מחוננים ומצטיינים במדעים - חבל שאין כיתות כאלו גם ביסודי וילמדו הכל מואץ - מי שלא עומד בקצב ינשור, בד"כ המחוננים עומדים בקצב. גם עורכי המבחן מודעים ל"קורסי הכנה" יותר ממני או צורות שההורים מכינים את הילדים - יתכן שהם לא בסדר שלא מוצאים דרך לאתר מחוננים כך שלכל ילד יהיה סיכוי שווה גם אם להורים אין מודעות או כסף להכין את הילד

אפלייה מתקנת

היא מדיניות שנועדה לתקן עוול חברתי - לא תרמית אישית שמישהו עושה כדי להכניס את עצמו למקום מסוים על חשבון מישהו אחר. הדיון פה הוא על האם, במצב הנוכחי, זה בסדר לנסות להכין את הילד למבחנים שאחרים לא מתכוננים אליהם. אני חושבת שזה לא בסדר. ולגבי העתקה במבחנים - הייתה סיבה שבגללה כ-ן העתקתי במבחנים בחטיבה. העתקתי במבחנים בערבית מדוברת כי לא הייתי בארץ במשך 3 שנים, וכשחזרתי לא הייתה לי דרך להשלים את הפער - לא היו ספרים שלא מכילים את החומר - הם בעיקר פשוט דיברו, ולא לקחו לי מורה פרטי שישלים לי וידבר איתי - ולאף אחד לא היה אכפת שאני בברור לא מבינה על מה מדברים בכיתה פעמים רבות (בעיקר בחודשים הראשונים אחרי החזרה). מאחר שלא היו לכך השלכות כלשהן, פשוט העתקתי במבחנים כשהיה צורך (כלומר כשהם כללו חומר שלא נלמד כרגע בכיתה אלא דברים שהם למדו בעבר). אני לא רואה בכך כתם גדול מדי בעברי, ואם ארוץ לבחירות לא אנסה להסתיר את העניין. אני לא חושבת שטוב יותר להגדיל כיתות על ידי הכנסת פחות מחוננים - אצלנו מי שהיה חלש יותר סבל, הבטחון העצמי שלו נפגע, והוא כנראה הגיע רחוק פחות מכפי שהוא היה מגיע לולא נכנס לכיתה.

bhs

New member
השאלה היא כמה כן מתכוננים וכמה לא?

ואולי התשובה היא שהרוב מתכוננים ואז השאלה היא מה את תעשי. אני לא רואה מדוע להעתיק כשאת לא יודעת את החומר, אני כנראה לא הייתי מעתיקה וחיה יפה עם 0 , היום בטוח היו פוטרים אותך מערבית. גם אני לא רואה בזה כתם אבל הייתי מעדיפה שהבנות שלי יקבלו 0 ולא יעתיקו גם אם לא היו מקבלות פטור. האם אצלכם נכנסו ילדים לא מחוננים לכיתה?

אני חושבת שממש לא הרוב מתכוננים

אצלנו נכנסה ילדה אחת שעשתה כמה פעמים את הבחינה עד שעברה (לאמא שלה היו קשרים במשרד החינוך או משהו). היא עזבה בחטיבה נדמה לי - בכל מקרה היא לא הגיעה לתיכון. היו עוד כמה שהיו חלשים מאוד יחסית לכיתה, לא יודעת אם הם אובחנו כמו שצריך או לא - יכול להיות שהם באמת הצליחו במבחן ופשוט לא הצליחו בכיתה - בכל אופן הם היו בתחתית הכיתה, וזה מאוד לא הועיל לבטחון העצמי שלהם, כאמור. לגבי פטורים - אני לא חושבת שבזמני היו כאלה דברים כל כך - כל הכיתה למדה הכל ביחד וזהו. לא היו חריגים, לא היו אבחונים, לא היה כלום - כולם לומדים באותה צורה ונבחנים באותה צורה.

bhs

New member
תמיד יש משהו בתחתית הכיתה

מה שאת מתארת די מאפיין ילדי ADHD שפעם היו כלים מועטים אם בכלל לאבחן או לטפל.

bhs

New member
מחונן עם ADHD שלא מטופל לא מצליח להתמודד

עם חבריו במשימות האקדמיות. מדובר על סטטיסטיקה של 75% של מחוננים עם ADHD בכל אחד זה פוגע בצורה אחרת ביכולות מימוש הפוטנציאל והשלב שבו זה מתחיל לפגוע. אני כמובן לא מתימרת לאבחן - רק להעלות את המודעות בנושא

אבל חשבתי שממילא

אם יש להם ADHD הם לא היו מתקבלים לכיתה בזמני, לא? הרי בגלל זה יש התאמות וכו'. להערכתי אם למישהו היה ADHD בכיתה, זה לא לילדים שדיברתי עליהם - כשאמרתי שהם היו החלשים אני לא מתכוונת שהם היו בהכרח עם הציונים הכי נמוכים, אלא אלה שלא הבינו לעומק כמו האחרים, והתקשו בדברים שדורשים הבנה וחשיבה. לילדים החכמים ביותר לאו דווקא היו ציונים גבוהים, ואנחנו לא שפטנו אחד את השני לפי הציונים, או לפי ההתעניינות הספציפית במה שלומדים בכיתה - אלא לפי אותו דבר שמפריד בין מי שחכם ומי שלא, ושמנסים לעלות עליו במבחני המחוננים אבל לא תמיד מצליחים (וסביר שהכנה מפריעה עוד יותר לאיתור). אם מישהו ריחף או אמר דברים משונים כשהמורה פנתה אליו - זה ממש לא גרם לנו לחשוב שהוא פחות חכם או טעות באיתור - קצת להפך, האמת.

bhs

New member
יש הרבה ילדי ADHD שעוברים בחינה רגילה

ילד שלא עבר עם ADHD בד"כ מקבל בחינה נוספת מותאמת, או שהוריו מראש הגישו אותו. יש הרבה ילדים שלא מאובחנים בכלל. ילד ADHD לאו דוקא מרחף, או אומר דברים משונים את מדבת מנקודת הסתכלות של ילדה - תסכימי שילדים לא יודעים מי חכם או מחונן או מה מפריד בן אלו לאלו.

למעלה