מבחן מאה הגברים...

אמינות

עד כמה שאני יודע, הקרבות האלה (או לפחות חלקם) תועדו בעיתונות היפנית. היו טענות שהפרים היו "קטנים". לא ברור כמה הפרים רצו להילחם. וגם אני חושב שזה לא דבר להתגאות בו, להיפך.

zoti

New member
אני יודע שהיפאנים ממזערים את הכל

אבל באמת. פרים קטנים ? פרים שניתן לחתוך להם את הקרניים באיבחת יד ? יש גבול למה שניתן להאמין לו.

פר "קטן" ישקול 600-700 קילו,

פר "גדול" יותר מטון. מאס אויאמה היה גדול וחזק מאוד, וקרן אכן אפשר לשבור (לא קל, אבל אפשר). לא ידוע לי אם הפרים היו חיים בשעה שהוא שבר את הקרניים. אבי ראה את אחד ממקימי הקיבוץ שלי, בשעת כעס, נותן אגרוף לפרה, בראש. הפרה התעלפה. והאיש היה "סתם" חזק, בלי שום ידע באמנות לחימה. בקיצור, זה אפשרי. לא מומלץ, ולפחות בישראל לא חוקי, אבל אפשרי.

האגרוף של אויימה לא עילף את הפרים

הוא פשוט הרג אותם בזץ אחד! דוד: מישק'ה מהקיבוץ אולי היה חזק כמו אויימה אבל בל נשכח כי לאחרון הייתה הטכניקה של גראנד מאסטר לקרטה (וגם פרקי ידיים בעובי של פרק כף רגל, לפי עדותו של גיא רפאלי שהתאמן אצלו ביפן). אגב: גם אויימה הגדול, גילה את מגבלות כוחו של המין האנושי כשניסה להתמודד מול דב... אין כמו כמה חודשים בבית חולים כדי לזכך את האגו...

לא מישק'ה, יענקעל!

ואם יענקעל עשה את זה בלי שום אימון באף אמנות לחימה, אז לאויאמה היה יתרון ברור. ודרך אגב, אני הכרתי את יענקעל כשהיה מעל גיל 70. אבא שלי הכיר אותו כאיש צעיר, ולפי הסיפורים עליו, יכול להיות שאויאמה היה מסתכל עליו - ומוותר...

זו בעיה קבועה אצל OSC?

לגבי אלווין, קראתי רק את הסיפור הזה. לא הרשים אותי מספיק שאנסה לקרוא את הסדרה (לא כשיש את גרר"מ וג'פרי לנדיס בצד). אבל אותו הדבר קרא גם באנדר, לא?

nage

New member
בתור רפתן לשעבר

יכול להיות שמדובר בפרים ממש קטנים, עגלים יענו.

Seidokan

New member
ביקשת קיבלת

הנה לינק לא ממש רואים את האקט עצמו אבל יש להאמין שהקרן ירדה ספציפי לדיון הסרטונים המתאימים הם: Oyama chops bull horn Bull fight scene הלינק http://www.kyokushinmail.com/koya/Kyokushin.htm

zoti

New member
נו, באמת.

בסרטון הראשון רואים קאובוי ערום ממוצא יפאני נאבק בשור. לא קראטה ולא בטיח. את זה אני יכול לראות כל יום פה בטקסס. טכניקת סיבוב הראש של הפר בכדי להפיל אותו לריצפה היא טכניקה של בוקרים ולא של קראטה. איפה המכה הקטלנית שמפילה את השור ? האם חבל זהו אביזר שמשמש באופן קבוע בקראטה ? איפה כובע הבוקרים ? לפה הוא לובש תחתונים צבעוניות ? על הסרטון השני כל מה שיש לי להגיז זה: "נו, באמת". חתכו אותו בדיוק על המכה. ממש רציני. אולי אויאמה שבר את היד באותו הרגע. בקיצור, הלינקים האלו לא הוכיחו כלום והם יותר ממחזקים את הטענה שלי שמדובר בעוד אגדה בעולם אומנויות הלחימה.

שטינקר

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

זותי חמוד שלי, אני פעם חשבתי שמכל המכות שחותפים באיגרוף טאילנדי המוח נהיה כמו של מייק טייסון אבל אני רואה שלהפך, זה רק עוזר למוח להיות מפוכח יותר. כל הכבוד לך. אותך לאמא!

zoti

New member
מייק טייסון נולד אידיוט.

את זה גם שמיר רציני לראש לא יכול לתקן.

higashionna

New member
על השוורים.

ללא ספק אויאמה הוא לוחם גדול ולמבחן מאה הגברים אינו פשוט. אך האם זה המבחן האמיתי של הלוחם? האם האלימות המתמשכת הזאת שנמשכת חמש שעות מוכיחה שאתה באמת לוחם טוב? אני אישית לעולם לא עשיתי יותר משבע קרבות ברציפות ( 3 דקות) ואני לא יודע, אין לי תשובה לשאלה האם נדרש משהוא יותר מסובך מסיבולת לב ריאה של אצן, זריזות וכוח כמו של מתאגרף או זורק דיסקוס למשל מרים משקולות וכו' האם באמת נדרש הבו-דו האמיתי כדי לנצח בקרבות אלה? אני לא יודע. ובקשר לשוורים אוני מצטער שלא אוכל להשתמש במילה יותר יפה מאשר "בולשיט" ישנם מיליוני אגדות על קרבות נגד חיות "מאצמורה והשור" "יאמגוצ'י והנמר" ועוד מלא, (אשמח אם תחלקו איתי מעט מהסיפורים שרצים אצלכם בדוג'ו) אני בטוח שמוסאשי בעצמו כתש לא מעט חיות תמימות וחסרות ישע בחייו. אני נורא מצטער אבל אלה הם אגדות. הם אמנם יפות כשלעצמם ומשרתות מטרה מסויימת, אך חסר בהם הצד של האמת. דבר אחד זה להשתלט על שור בסיגנון המערב הפרוע, ודבר אחר זה לחסל שור זועם בבעיטה אחת. יאמגוצ'י למשל כך מסופר, חנק נמר למוות. פונקושי למשל נלחם עם נחש צפע שנשיכתו מביאה למוות מיידי ובסוף הקרב אמר שהנחש הוא "קראטה קה אמיתי", הוא גם עמד במקום על גג של בנין שכסופת טייפון שעוקרת עצים ממקומה עברה לידו, כמובן שלפונקושי זה לא הזיז במיוחד (מה לא ברור? הרי הוא עמד בעמידת סוס... ) מאצמורה הצליח להכניע שור זועם ללא קרב, השור התקפל ונכנע רק ממבט אחד בעיניו האימתניות של המאסטר! יש אלפי סיפורים כאלה ואם להאמין להם זה פלא שבכלל נשארו חיות בכל המזרח והסביבה! מאיפה לעזאזל אויאמה המכובד הצליח להשיג שישים שברים בריאים וכשירים לעבודה שישמשו לו לבשר תותחים? מה אין לו מה לעשות בחיים? צומח לו כסף על עצים? מה הוא סאדיסט? תעשו טובה אבל אגדות אלה, שאני מאוד אוהב ומעריך אגב, משרתות בתור משלים שבאים ללמד את התלמיד משהו ולא בתור סיפורים היסטוריים. אנשים אלה למדו את אמנותם ולא היה להם זמן להתעסק בהבלים בסיגנון הרקולס ושימשון הגיבור אני בטוח שאויאמה גם בנה מאקיווארה (מכשיר אימונים) מכל השוורים שהו הרג בדם קר... נו באמת. אני חייב לציין שגם אם חלק מסיפורים אלה הוא אמת זה לא ממש משנה כי גם כך הם נועדו או ללמד שיעור את התלמיד, או להרשים בורים. זהו! תנו לחיות לחיות
!

שטינקר

New member
סוף סוף מישהו מפוכח בפורום

לפעמים נדמה לי שכולם פה שתו יותר מדי יין אצל שי בזכרון יעקב והם כותבים מתוך שכרות. סוף סוף מישהו פה מפוכח ורואה את המציאות (כן, גם זותי. אבל זה לא חוכמה כי זותי לא גר בארץ אז הוא לא שותה יין בזכרון). אנשים מספרים פה סיפורים על המאסטרים האלו כאילו הם כל יכולים. הרי סיפורים כאלו קל להמציא תוך שניה. תחשבו נגיד שזותי יספר לכם איך בארצות הברית הצעירים אוהבים ללכת (בדרך כלל אחרי כמה בירות) לראות את הפרות ישנות בעמידה, ולתת להם דחיפה מהצד ולהפיל אותם. אז מה זה אומר, שצעיר רזה יכול להפיל פרה ששוקלת כמה מאות קילו בדחיפה אחת? טוב, בטח זה בגלל שיש לו הרבה צ'י. אותך לאמא!

מסכים בעיקר עם השורה התחתונה.

הסיבה המרכזית לכך שבדגמותיו של אויימה על שוורים פסקו היא, כי קמה זעקה לגבי התרת הדם המיותרת של החיות האומללות הללו. אין איש מבין החברים פה (כך אני רוצה להאמין) מעלה על נס את דבר המעשה. הסיפור סופר כאן ללא הטייה ערכית וללא אמפטייה. דיווח. אשר לאגדות המהלכות על כל אותם רבי-אומנים שיכלו לטבע: אכן - רובן אגדות חסרות שחר... הן מרגיזות את הרגזנים, מרגשות את הפתיים ומעלות חיוך על שפתי הנבונים.

למעלה