מבחן לחגורה כתומה.

יעקבי ש

New member
מבחן לחגורה כתומה.

שלום לגולשים היקרים, להלן תיאור מבחן לקבלת חגורות כתומות. התיאור הזה הוא פרק ביומן. אשמח לקבל תגובות ולענות על שאלות. בברכה.

MidNight Flame

New member
ממממ... יש לי שאלה חשובה

למה נראה לי שזה בכלל מתאים לפורום מכוני כושר ולא לפורום אומנויות לחימה? בכל הקשור לאומנויות לחימה זה נשמע כמו בדיחה! איפה האימון שלא מתכשר לכוח פיסי וסבולת שרירית?

Wing Chan

New member
בדיחה?

למה? ממתי כושר רצחני שמשולב עם הגנה עצמית\אומנויות לחימה הוא בדיחה? אולי אין בזה פילוסופיה, ואין שם אלמנטים פנימיים, אבל זה בהחלט לא בדיחה. האם אקב"ן גם בדיחה?

יעקבי ש

New member
MidNight Flame במענה לשאלתך...

השיטה שעליה כתבתי ב"מבחן לחגורות כתומות", היא שיטת דניס הישרדות. שיטה זו היא שיטת התגוננות ולחימה לכל דבר. באימון הנ"ל הוקדשו כארבעים דקות לרנדורי עמידה וקרבות קרקע. מה לא בסדר כאן ? ובאשר למבחני הסיבולת. כמו שכתבתי,לדעתי הם נועדו בעיקר כדי לבדוק את הנחישות של התלמידים ולהראות להם שבעזרת כח רצון, אפשר להגיע הרבה יותר רחוק מאשר כל אחד חשב לעצמו. * * * * * * * ועוד דבר, כח פיזי וכושר גופני, לא יפריעו לאף לוחם. תראה למשל את לוחמי הזירה הגדולים ולא משנה באיזו אומנות לחימה: החל מסומו ודרך איגרוף וג'ודו וכלה בלוחמי "אולטימט פייט" אף אחד מהם לא היה מתנגד להיות עוד יותר חזק או יותר זריז או יותר גמיש, זה רק יכול לעזור. בברכה

MidNight Flame

New member
דניס היא הדוגמא המושלמת לחוסר ה...

סבלנות של הישראלים שמחפשים תוצאות וישר! עם כל הכבוד ללוחמי הדניס, יהיה מאוד מעניין להפגיש לוחם כזה עם לוחם קונג פו או לוחם אייקידו.

MidNight Flame

New member
ועוד משו שיושב על קצה לשוני -

ה"מבחן לחגורות כתומות", בעצם חוץ מהרנדורי גם אדם המתאמן ב"כושר קרבי" / "עמית לכושר" ושאר מכינים למבחני סיבולת פיסית ומנטלית יכול לעבור את המבחן.

../images/Emo31.gif MidNight Flame

40 דקות של קרבות בהחלט מתקשר לפורום אומנויות לחימה (וכנראה שלא לפורום פילוסופיה). ...וחוץ מהקרבות ומהכוח, אצן אתלטיקה יעבור את המבחן בקלות (כי נשאר לו רק לרוץ), וגם חוץ מהקרבות ומהכוח, מפתח גוף יעבור את המבחן בקלות (כי נשאר לו רק לבצע כפיפות מרפקים, כפיפות ברכיים וכפיפות בטן). אבל המבחן כולל את כל המרכיבים הללו, והקרבות היו 40 דקות מתוך המבחן שארך שעה (66%). אדם המתאמן רק ב"כושר קרבי" / "עמית לכושר" או חוג דומה לא היה עובר את המבחן. מר דניס הנובר הוא אדם מדהים עתיר הישגים, אישיות טובה (אתה מוזמן לברר על העזרה שלו ושל מדריכיו לקהילה, דבר שהם עושים בהתנדבות וברוחב לב כפי שלא רבים עושים) ומבורך בתלמידים טובים. ההתנפלות שלך על השיטה ממש איננה במקומה. אולי אתה מתאמן בשיטה אחרת, והמבחנים בה נראים אחרת, אבל אל תפסול ובטח שאל תזלזל בשיטות אחרות. וכפי שכתב חיים כהן, היה מאוד מעניין כששלומי דיאנה, תלמידו של דניס הנובר, זכה באליפות העולם בפנקרטיון וניצח לוחמים ממדינות שונות ומשיטות שונות. רן.

MidNight Flame

New member
חס וחלילה לא זלזלתי במפתח השיטה אלא

בעובדה שחלק ניכר מהמבחן כולל אימון פיסי ולא תרגול של טכניקה. אומר לך בלב שלם שבמצבי לפני שנתיים הייתי עובר את החלק הפיסי של המבחן ולא בטוח שאפילו היה נגמר לי הכוח.

יקירי, בתור מישהו שבשתי ההודעות

האחרונות שלו יש יותר מילים מאשר חודשים שהוא עשה בלימוד אייקידו, אני מציע שתרגע עם ההצהרות קורעות הלב האלו. לחילופין, אתה יכול לקנות רוטב ממש טוב לכובעים, כי יש סיכוי משמעותי שתצטרך לאכול כמה כאלו בקרוב.

MidNight Flame

New member
מאיפה אתה יודע ש..

באייקידו מסתכם הידע / ההבנה / הלימוד / האימון שלי בתחום אומנויות הלחימה? קרא את החתימה שלך, תפנים ותשתוק קצת.

שמור את התוקפנות הזו למקומות בהם

היא תועיל לך. בכתב היא לא עוברת כל כך טוב.

MidNight Flame

New member
אתה בוחר לפרש את זה כתוקפנות

אדם אחר (פחות פלצן) יבחר לנהל דיון מעמיק בנושא

gafni

New member
בתור מישהו שמבין בזה משהו -אוהד

סמט לא פלצן. בכלל הגיע הזמן שאנשים תוקפניים יפסיקו להשתמש בתסמינים של מחלות ממשפחת הגסטרו ככלי נשק. גזים זה לא מצחיק. בביתו של התלוי אין מזכירים את החבל...

מצוין - הנה דיון רציני בנושא

אבל קודם, כמה אנקדוטות (עם ציטוטים שלך!) ציטוט ראשון: "למה נראה לי שזה בכלל מתאים לפורום מכוני כושר ולא לפורום אומנויות לחימה? בכל הקשור לאומנויות לחימה זה נשמע כמו בדיחה! איפה האימון שלא מתכשר לכוח פיסי וסבולת שרירית?" על סמך שמיעה, החלטת שהאימון בהשרדות הוא בדיחה. זה נחמד, זו גישה מאוד מקצועית. ציטוט שני: "דניס היא הדוגמא המושלמת לחוסר ה... סבלנות של הישראלים שמחפשים תוצאות וישר! עם כל הכבוד ללוחמי הדניס, יהיה מאוד מעניין להפגיש לוחם כזה עם לוחם קונג פו או לוחם אייקידו." עוד הבעת דיעה חסרת סבלנות, ולמעשה זו ההודעה שלפי דעתי נשפכו על בנות דמותה כמעט הכי הרבה מילים בפורום, אבל תיכף נחזור לזה. ציטוט שלישי: "ועוד משו שיושב על קצה לשוני ה"מבחן לחגורות כתומות", בעצם חוץ מהרנדורי גם אדם המתאמן ב"כושר קרבי" / "עמית לכושר" ושאר מכינים למבחני סיבולת פיסית ומנטלית יכול לעבור את המבחן." אז מה היה לנו? אתה אומר: 1. האימון בדניס השרדות הוא בדיחה, הוא מזכיר יותר אימון בחדר כושר. 2. דניס זו שיטה לאנשים חסרי סבלנות, צריך להעמיד אחד מהם מול לוחם קונג פו או לוחם אייקידו ואז נראה (נראה מה? כנראה אתה חושב שהם יפסידו. אולי אתה מתכוון ל"לוחם" קונג פו או אייקידו מיומן מאוד). 3. באימון\מבחן הנ"ל לא היתה טכניקה מורכבת וכל אדם לא מיומן היה יכול לעבור אותו (אולי חוץ מהרנדורי). הנה הדיון הרציני שלך: 1. הנקודה הראשונה לא ראויה להתייחסות, אלא אם כן חוש השמיעה\קריאה שלך הוא לא משהו שיש לאנשים נורמלים. אחרת, אין לך סיכוי ללמוד כזה דבר ממהודעה ולכן כנראה שאתה מחזיק בדיעה הזו מלכתחילה. אם בא לך לעשות ניסוי קטן, תנסה לחלוק כמה מהדעות המנומקות שלך עם גיא רפאלי, השותף של יובל ללימודי CSSD. הוא מתאמן אצל דניס במשך קצת יותר מהזמן בו עבדך מסתובב על פני האדמה הזו (ואם להיות קטנוני, אז גם הזמן בו זחלתי ואפילו סתם שכבתי בעריסה וחירבנתי בחיתול). אולי זה יהיה אימון מעניין בספרינטים. 3. מזל שכתבת "חוץ מהרנדורי", מעניין שדילגת על 40 (?) דקות מאימון שלא ראית בכלל. כמו שזה נשמע מהתיאור של יעקובי, אני לא בטוח שקל כל כך לעמוד באימון כזה מבחינה טכנית או פיזית. 2. מול איזה לוחם אתה רוצה להעמיד מתאמן בהשרדות? כמה זמן הוא צריך להתאמן, אם המתאמנים בהשרדות מתאמנים כמו שיעקבי ציין מהאימון הראשון? מעניין שאתה משתמש במילה "לוחם" בשביל לתאר מתרגל באמנות שכל מטרתה להגיע להרמוניה עם היקום והסביבה שלה. אתה בטוח שאתה משתמש במילה "לוחם" בהקשרים הנכונים? אתה בטוח שמישהו מהשרדות יתקוף אותך בשומן אוצ'י? ואם לא? אתה בטוח שאטמי זו מכה מהירה ופשוטה ואז היריב נופל? על סמך מה מתבסס הידע הטכני שלך, זו השאלה. בא לך לחלוק? איזה נסיון מביא אותך לומר את הדברים האלו, חוץ מ(אולי) דברים שנאמרו לך על ידי מאמנים שלך בהווה ובעבר?

nage

New member
להבת חצות יקרה - צר לי לומר אבל

אוהד צודק. אני אישית לא הייתי רוצה להתקל עם דניס על כל 65 או 70 שנותיו, שלא בנסיבות ידידותיות.

Wing Chan

New member
..

אתה אומר למישהו שתוק, ואחר כך קורא לו פלצן. אתה מצפה שהוא לא "יפרש את זה כתוקפנות" ?
אוהד - אחלה תגובה.

" של נעליך מעל רגליך "!!!!!!!!!!!!!

ידידי הצעיר , מספר השנים בהם הקים מר הנובר תלמידים לתפארת בכל רמות הלחימה , אומנויות הלחימה , קרבות המגע למינהם לוחמים ביחידות המובחרות ביותר בצה"ל ומשרד הביטחון הוא כזה שייטב באם תברור את מילותיך בקפידה " ובדחילו ורחימו " במיוחד כאשר אתה מדבר על "טייקון" לחימה שכזה. מקומו של מר הנובר בעולם אומנויות הלחימה בכלל והכשרת לוחמים בפרט לא מוטל בכלל בספק וכך גם "דניס הישרדות " , לפיכך באמת מוטב לא הדברים שכתבת לא היו נאמרים ונכתבים כלל. צניעות , כבוד לזולת ובטח לכאלה שעברו מעט "רק מעט" בחייהם, יותר משרבים רבים מאיתנו חולמים להגיע בכמה גלגולים. בשבילך ידידי אני רק מאחל שתצליח לעבור רק מעט מהמעט שמר הנובר כבר שכח . לגבי המבחן , תלמיד שעובר מבחן שכזה , עם רמת כושר וסיבולת נפשית ופיסית ומצליח לשרוד בסופו הוא כזה שבודאי עם התמדה באימונים גם יגיע גם ליכולת טכנית בהתאם . מעבר לכך , שלא בכל מבחן צריך המאמן לבחון את תלמידיו ביכולת הטכנית , במיוחד למאמן שמכיר , רואה ומאמן אותם כל אימון , יודע מה הם מסוגלים ובודאי למה הם מתאימים . מאמן טוב אינו זקוק למבחן כדי לדעת מה רמתו של תלמידו הוא יודע זאת תמיד !!! מצטער אם טון הדיבור או הכתיבה היו תקיפים מעט אבל באמת מוטב לו דברים יאמרו עם הרבה מחשבה קודם גם ואולי במיוחד אם אתה צעיר בגילך. כהן חיים התגוננות רחוב נ .ב : באליפות העולם בפאנקרטיון השתתפו אלופי עולם , אלופים אולימפיים מענפים מאוד מגוונים ושונים ( קראטה , היאבקות וכו'... מיפן , ארה"ב , אוסטרליה , אירן , דרום אפריקה , אנגליה , ישראל ועוד... ודווקא אחד מאלופי העולם היה מר דיאנה שלומי דאן 6 בדניס הישרדות , מאמן / תלמיד ולוחם שזכה באליפות העולם במשקל עד 87 ק"ג !!!! אלוף עולם 2002 , אלוף אירופה 2004 , אלוף גביע העולם 2004 מקווה שזה מספק אותך ידידי הצעיר )

MidNight Flame

New member
באופן שרירותי אני מגיב לך ולא לשאר:

כאשר אימון כולל 99% כוח פיסי וסבולת שרירית ואחוז אחד של טכניקה אני אישית לא רואה את האפקטיביות של אומנות הלחימה בו, ושוב אני אחזור ואשאל מה ששאלתי בהודעה שלנוחיותכם התעלמתם ממנה - מלבד הרנדורי בעצם כל מתאמן ברמות גבוהות בנושא סבולת שרירית ומנטלית כגון עמית לכושר או כושר קרבי (קורסי הכנה לצבא) יכול בעצם לעבור את המבחן. לא שאני מזלזל בעוצמה של המבחן, אני במצבי הפיסי הנוכחי לא עובר אותו בטוח - העצימות שלו גבוהה מאוד אבל איפה האלמנט של אומנות הלחימה? הרי מה שמתואר גם מתעמל מקבילים / טרפז והתעמלות בכלל (הם שריריים בטירוף וגמישים מאוד) יכול לעבור - לא?

למעלה