מבחן דרך האינטרנט

krambo1

New member
מבחן דרך האינטרנט

היי

ראיתי עכשיו מייל שנשלח אליי בבוקר מאיזה חברה. כנראה קיבלו את הקו"ח למרות שזה מוזר כי המשרה מוגדר בטכנולוגיה שאין לי בו ניסיון ואם זה הדרישה העיקרית אני לא שולחת קו"ח.
בקיצור יש קישור לקובץ להורדה בשביל להשלים מבחן עד יום שני.
אני מפחדת לפתוח את הקובץ. האם זה נהוג לעשות דבר כזה? פעם ראשונה ששולחים לי משהו כזה.
אין לי בעיה לעשות את המבחן אם זה Legitimate. אני התקשר אליהם רק רציתי לשמוע ממך קודם.

תודה

jgut

New member
נתקלתי בחברות שנותנות מבחן בית...

את מפחדת לפתוח את הקובץ מבחינת וירוסים?

krambo1

New member
כן פחדתי לפתוח מבחינת וירוסים

אבל בסוף אחרי בירור במייל פתחתי.
מה שמוזר לי זה שלא היה שום שיחה ,שום היכרות, כלום...ישר בום מייל .
הצלחתי למצוא אחרי שכתבתי פה את המודעה ששלחתי אליה קו"ח כי -כמו שציינתי המבחן זה בטכנלוגיה MVC שאין לי ניסיון בזה וגם לא רשום לי בקו"ח שיש לי ניסיון עם זה והיה לי מוזר שאני אשלח קו"ח אם זה הדרישה העיקרית.
אז אכן לא רשום כלום על MVC בדרישות ..אז מוזר שדווקא על זה יהיה המבחן. נשמע לי חברה לא רצינית.
אבל אני לעמצי כן יעשה את המבחן כי גם ככה מעניין אותי ללמוד MVC.
&nbsp
סתם באופן כללי - מה אתם חושבים על זה שנותנים לעשות מבחן בבית?
&nbsp

choo

Active member
נתנו לך הזדמנות, ואת ויתרת עליה

&nbsp
במבחן בית יש לך את כל הזמן הדרוש כדי ללמוד מה שצריך בשבילו. הבחירה היא שלך אם לנסות את זה (כולל השקעת הזמן הדרושה לזה), או לוותר. יש אנשים שהיו רואים בזה הזדמנות לנסות להתברג למשרה למרות שאין להם נסיון קודם בכלים הספציפיים שמדובר בהם.

krambo1

New member
איפה ראית שכתבתי שאני מוותרת?

כתבתי שאני עושה את זה בשביל עצמי. וכן אם אני אסיים בזמן אני יגיש את זה...אין לי מה להפסיד.
מה לעשות שזה היה חשוד שבלי שום הסברים ועוד שלא הגשתי קו"ח למשרה שדורש MVC שלחו לי קובץ לפתוח בלי שיחה לפניי.

choo

Active member
הבנתי לא נכון את "אני לעצמי אעשה את המבחן"

krambo1

New member
נכון זה מה שכתבתי באמת :)

אבל כתבתי לא ברור... התכוונתי שאני עושה את זה..אני מקווה לסיים את זה עד המועד. ואם כן אני ברור שולחת את זה. אני עובדת על זה גם עכשיו.
&nbsp

jgut

New member
אצלנו אנחנו נותנים משימה לבצע בבית

לדעתי יש לזה יתרונות גם כלפי המראיין וגם המרואיין.
זה נותן לו הזדמנות להוכיח את עצמו ללא הלחץ של הזמן ומישהו שיושב לו מעבר לכתף...
&nbsp

krambo1

New member
אין לי בעיה לעשות את המבחן בבית

אבל היה נחמד שאם מישהו היא לכל הפחות מתקשר לפניי. כמו שכתבתי במקרה ראיתי את המייל כי חיכיתי למייל אחד. בדרך כלל אני לא בודקת את המייל כל הזמן.
לא יודעת אם לשאול אותם אם המבחן זה באמת לתקפיד ששלחתי אליו קו"ח. נראה לי קצת הזוי עכשיו לשלוח ואני עובדת על זה הרבה. הצלחתי את הקטע של ה MVC עכשיו צריך לעשות עיצוב שזה מסובך ולא נראה שאני אסיים בזמן.

vinney

Well-known member
אם את לא מצפה למייל ולא מתכוונת להתראיין, אז בשביל מה?

לי זה היה מוזר שמגע ראשון עם חברה בה אני כביכול מועמד מתבצע דרך מייל עם קובץ לא ברור ודרישות לא ברורות.

krambo1

New member
אני לא מכירה את המקום

אבל אני רוצה לעשות את המבחן בכל זאת. אבל לא נראה לי שאני אסיים עד המועד. זה דברים שאני ממש לא מכירה.
אני יודעת שכתבתי כבר אבל זה באמת נשמע לי מוזר שנותנים לעשות מבחן בטכנלוגיה שבכלל לא היה לזה דרישה במודעה. במקרה נכנסתי למייל שלי כי חיכיתי למייל אחר וראיתי ששלחו את זה כמה שעות לפניי.
&nbsp
אני מכירה מישהי שגם נתנו לה באיזה חברה מבחן בבית אחרי שהיא הייתה בראיון עבודה.

krambo1

New member
לא בטוח בכלל

כי בתיאור של המשרה לא היה רשום כלום על MVC והתפקיד נראה לי זה לא מתכנת MVC. חשבתי לשלוח להם מייל לשאול. אבל לא יודעת איך לנסח את זה. לא רוצה להשאיר רושם לא טוב.

krambo1

New member
זה הTITLE של המשרה במייל ששלחו

MVC Developer
&nbsp
כנראה הכוונה זה למישהו שיש לו ניסיון ב MVC.

zaske

New member
כל אחד והחוויות שלו

במקום שלי תרגיל הבית הוא עיקר הקבלה לחברה.
ואני שומע על עוד ועוד מקומות במדינות שונות שנותנות תרגילי בית.
לא צריך לפסול את זה.
אם יש לך הזדמנויות קורצות בלי, סבבה.

zaske

New member
ועוד כדי לסבר את האוזן

במקרה שלי, כשאני מסתכל על יוקר המחיה היחסי בין מלבורן לסידני, שהיא אמנם עיר יותר מוצלחת מבחינת הייטק,
על מנת להעתיק את סגנון החיים לסידני ולא להתפשר, אני צריך להרוויח משכורת שכנראה רק גוגל סידני משלמים (או להפוך לקונטרקטור, מה שאיני רוצה כרגע).
ולכן, צריך לבדוק כל מקרה לגופו מבחינת תרגילי בית או "יום במשרד" ולא לפסול מראש.

tenen

New member
לכל עיר היתרונות והחסרונות שהיא מציעה

כנראה יש דברים שסידני מציעה ששווים הרבה כסף לאנשים בסידני ולכן הם מוכנים לשלם אותו.
&nbsp
כרגע ייתכן והייתרונות היחסיים של סידני עבור אותם אנשים לא רלוונטיים כלפייך, אבל לאור המרחק בין הערים (880 ק"מ) אני בהחלט מבין למה אנשים לא ממהרים לעבור דירה.
&nbsp
אם אתה במקור מסידני, ויש לך ילד שסבא וסבתא עוזרים איתו, אז זה שווה כסף, וכבר מקזז חלק מהעלות הנוספת של סידני במיוחד אם מקזזים גם את עלות הנסיעות כדי לפגוש את הסבא סבתא (כל כיוון 880 ק"מ)

למעלה