מבחן ב-JAVA 6.3.03

מבחן ב-JAVA 6.3.03

אני נבחנתי ב- 6.3.03, ולדעתי ולדעת, אלו שנבחנו איתי (כמעט כולם הגישו את המבחן לאחר 3 שעות), הוא היה מאוד ארוך, ומאוד עמוס, ולא ברור. אני חושב שבהשוואה למועדים הקודמים, המבחן הזה היה יותר ארוך ויותר קשה. אשמח אם נבחנים נוספים יביעו את דעתם בפורום הזה, בפורום של הקורס (בפורום של הסמסטר הקודם, ולא הנוכחי), וישלחו אימייל למרכזת הקורס, תמר (או שיפנו אליה טלפונית).

twozig

New member
הרמה במדעי המחשב באו"פ קפצה לשמיים

אני לקחתי קורס אחר עם תמר "מבוא למדעי המחשב". במועדים האחרונים היתה פתאום קפיצה עצומה ברמה בהשוואה למבחנים קודמים ולא הספקתי לעשות הכל בזמן שניתן. הבעיה לא היתה באי הבנה של השאלות אלא בחוסר זמן - המבחן היה עמוס ביותר וגם הבוחנים לא היו אנושיים במיוחד ויש כאלו שאומרים שבכוח גורמים לכך שסטודנטים ישארו מתחת לסף הנדרש באפיקי המעבר (במדעי המחשב כמובן). אישית לא נכשלתי (בקושי) אבל קראתי הרבה תגובות של כאלו שנכשלו במועדים האחרונים.

עידכון בנושא

קיבלתי לא מזמן מכתב מאחד הסטודנטים בקורס, לגבי המבחן, והמכתב הזה נשלח לכל מי שלמד את הקורס. לדעתי, זה מאוד חשוב לשלוח מכתב לתמר, בו תביעו את דעתכם. זה הנוסח של המכתב של דוד: שלום לכולם, אם השתתפתם במבחן האחרון ב-) JAVA מועד ב'- 6.03) אז המכתב הזה מופנה אליכם ואם לא אז סתם תקראו ותדעו. אני עצמי השתתפתי במועד זה וכבר שלחתי את תגובתי האישית למרכזת הקורס - תמר בניה ([email protected]) באופן אישי. הרי כל מי שהשתתף במועד הנ"ל יכול להבחין בשני דברים הבאים לפחות: 1) הצורה הזוועתית שהמבחן היה כתוב. ההסברים ארוכים ולא מובנים כלל. לי אישית לקח 20 דקות בכל שאלה להבין מה רוצים בכלל! היינו אמורים להשתמש במחלקות הלא מוסברות כלל בספר ולהסתמך רק על התיאור הלא מובן שניתן בגוף הבחינה. תיאורים "קפצו" מנושא לנושא ולי אישית הייתה תחושה שהמבחן נכתב במיטה לפני השינה כשהמחבר נרדם ושוכח מה הוא כבר הסביר 2 שורות לפניכן ומה עליו עוד להסביר בהמשך! חוסר רציניות כזה לא מתאים לבחינה באוניברסיטה ! 2) אורך השאלות והזמן הנדרש על-מנת לפתור אותן. השאלות היו ברמה של ממ"ן ולא מבחן. אין כמעט סיכוי לפתור 3 שאלות כאלה, תוך מאבק להבין מה רוצים שנעשה, ב – 3 שעות! אני אישית לא הספקתי! משהו הספיק בכלל לעשות את שלושתן עד הסוף ?! המועד היה קשה בכמה רמות משני מועדי א'! למה כזה הבדל משמעותי?! אני קורה לכל מי שהמכתב הזה מתייחס אליו להרים את קולו ולהביע את התנגדותו לפני שהיה מאוחר מדי ולפני שנפגש כולנו במועדים הבאים, שלא בצדק ברוב המקרים !!! לדעתי, מגיע לנו יחס מיוחד בזמן בדיקת בחינה זו, כך גם אמרתי לתמר המרכזת! תכתבו לה לדואר-אלקטרוני, תתקשרו אליה.... תודה, דוד קלבנוב

למעלה