מבחן ארוך מדי...

24 ברבלה

New member
מבחן ארוך מדי...

אני אפילו לא יכולה לקרוא לזה "זוגיות במשבר" כי זה לא ממש אבל זה המקום שהכי הרגיש לי נכון להעלות את זה על הכתב לפני כחודשיים הכרתי בחור מדהים. תוך דקה בערך עפו זיקוקים באוויר. אני בת 28 הוא בן 31 והכרנו דרך חברה משותפת. בדייט הראשון הוא העלה את הנושא שהוא נוסע לחודשיים לחו"ל.. בעוד כחודש וחצי ואם אני לא רואה את זה כבעייתי?! הייתה לי מוזרה השאלה שלו מכיוון שהייתי נטולת זוגיות 3 שנים שלמות ולא הבנתי איך הוא מדבר איתי על עוד חודש וחצי ומה הסיכוי שנהייה עדין ביחד ושיחקתי אותה הכי קולית.. אמרתי לו שזה סבבה ומגניב ואני אתן את ברכתי. אותו חודש וחצי עף כאילו כלום. אהבה ענקית. בילויים משותפים, שינה משותפת כל יום, היכרות עם ההורים/חברים, זוג ותיק לכל דבר.. אולי קצת מיהרנו כי הרגשנו את "גרדום" הנסיעה הולך ומתקרב... עם הזמן הוא פתאום נזכר לספר שזה יוצא חודשיים וחצי העדרות.. ואני כרגיל פרגנתי, טיול, כייף, מגיע לו. חשוב לציין, בלי קשר לכל מה שנכתב עד עכשיו (אבל זה רלוונטי להמשך) כי כל פעם שהיה מתקשר הייתי מרגישה שזה לא זורם לי בטלפון כמו שזה זורם לי במפגשים אז תמיד מיהרתי לנתק איתו ולהפגש.. אני יודעת שזה נשמע קצת מוזר אבל זה ממש הרגיש לי ככה.. כאילו כל התקשורת שלנו שונה לחלוטין שאנחנו נפגשים. תאריך הנסיעה הגיע, השקעתי בטירוף כתבתי לו מכתב, הבהרתי את את מה שאני מרגישה וסיכמנו כי אנחנו נשאר ביחד וזה ברור כשמש שכשיחזור נהייה ביחד. מאז עבר כבר חודש וחצי. בהתחלה הרגשתי בעננים כל פעם שהתקשר.. גם אם לא זרם לי עדין היו הפרפרים והרצון להיות איתו. ועם הזמן אני נשאבת למרה שחורה.. היינו רק חודש ביחד.. זה לא מספיק זמן לבנות לך בסיס של אהבה יציבה וככה אני מרגישה, פשוט לא יציבה.. החוסר תקשורת בטלפון לא מועילה בשיט... אני מוצאת עצמי "מחפשת" אותו בשיחות.. שותקת, מקטרת, לא זורמת בעליל. במקום להגיד ראבק איזה מתוק הוא מוצא אינטרנט, הוא מתקשר אליי, הוא מתעניין בי, הוא רוצה לשמוע אותי... עם הזמן חשבתי לנסוע אליו, הוא ביקש ורצה.. אני פשוט לא יכולה להרשות לעצמי כלכלית.. אבל כן חשבתי על נסיעה בקטנה לאיזה נופש קצר כשהוא יחזור. והוא כרגיל זורם איתי: "תבדקי דילים ותסגרי, סומך עלי" עשיתי את זה! ואנחנו נוסעים כשהוא יחזור והיום תוך כדי שיחה איתו.. שכל החודש שהיינו יחד ממשיך ומתערפל אצלי התחלתי לחשוב לעצמי, רגע.. מה קורה כאן? אולי אני כבר לא? אולי אני אמצא את עצמי כשהוא חוזר מבולבלת ולא רוצה אותו? ואז איך אסע איתו לנופש? הקטע הכי גרוע.. שתוך שניות הכל מתהפך ואז הוא אהבת חיי ואני רק חושבת על זה כשהוא יחזור איך אקפוץ עליו וכל הבטן שלי מלאה פרפרים.. והרכבת הרים של הרגשות הזו פשוט גומרת עלי..
פעם אחת ניסיתי לדבר איתו על זה, זה יצא יותר גרוע! הוא נכנס לסרטים שאני גומרת איתו בטלפון.. זה בכלל לא היה הכיוון.. הוא פשוט הרגיש שאני מעורערת עם עצמי וחוץ מזה.. למה לעשות לו את זה? הוא אמור לטייל ולהנות. אולי כל ההגדרה הראשונית שלנו "להשאר יחד" הייתה בעייתית מלכתחילה. אני יודעת שזה נשמע הכי צרות של עשירים אבל אני פשוט לא מסוגלת להבין מה עובר עליי.. כולה חודשיים וחצי אבל, עדין, נשאר עוד חודש וחצי עד שיחזור וזה נעשה רק מורכב ומסורבל יותר. איך אפשר לפתור עם עצמי את המערבולת הזו? מהתקשורת הטלפונית לגמרי הרמתי ידיים אבל מכל אס אם אס שלו בא לי למות מרב אושר... מה קורה איתי? אני מתחרפנת? כל זה הוביל אותי להבין שהמבחן הזה.. כמה שלא חשבתי שיהיה כזה, פשוט ארוך לי מדי

chenby

New member
את יכולה להמשיך להתחרפן

ממילא לא יהיו לך תשובות עד שהוא יחזור.. אני ממליצה לך כל עוד את לא יודעת איך תרגישי בו ברגע, לא לשתף אותו בזה.. כי לו אין שליטה על הרגשות שלך קודם כל.. וזה סתם יגרום לו להרגיש רע - ואין לך מושג איך תרגישי. מעבר לזה, זה הורס לו את הטיול ואת הפאן ואם את מפרגנת לו , אז עד הסוף. תמשיכי עם השמחה. אני ממליצה לך לא לתכנן איך תרגישי. כל פעם שעולות המחשבות האלו והרכבת הרים הזאת, תזכרי שזה בסך הכל מחשבות שאת משקיעה בהן זמן והן מעלות רגשות. אבל הן עדיין רק המחשבות שלך על המציאות (שאולי תהיה עוד חודש) ולא האמת שיש עכשיו. אז תהיי ממוקדת בעכשיו ותעבירי את החודש הזה בכיף ככה הוא גם יעבור מהר יותר, ותהני ממה שבא. ואם זה זה, אז איזה כיף..

24 ברבלה

New member
צודקת! מאוד!

אני אשתדל ליישם. תודה! ידיד חכם שלי אמר לי היום שזה שאני מפחדת זה מצויין זה מראה כי המשקל של מה שאני אאבד אם אסיים את זה גדול מדי וזה אומר שאני מרגישה משהו בפנים, שזה הכי מצויין. וזה כנראה בכלל לא משבר ובטח לא של זוגיות סתם מערבולת שלי עם עצמי. הייתי בסיטואציות לגמרי אחרות בחיים, של מערכות יחסים פחות אינטנסיביות. של מערכות יחסים של סופי שבוע שהתרגלתי ללבד שלי והייתה לי מערכת יחסים שהסתיימה באובדן כתוצאה ממוות שאחריה פשוט שלוש שנים הייתי לבד כנראה שאני כל כך מפחדת שאני משתקת את עצמי בדרך לאושר...

chenby

New member
אוקי

מעולה שאת מכירה את הפחדים שלך.. ככה שהם באים את יכולה להגיד להם - הו שלום,תודה שבאתן להגן עליי, אבל אני מוגנת מראש ופתוחה לאהבה... ותתחילי לקבל את מה שאת רוצה באמת. עובדת על אותו הדבר בעצמי. בהצלחה.

אני שונא

אני שונא שעושים את ההפרדה הזו. יש אהבה! ואין בלתה. בעיני כל מי שמפריד בין התאהבות ואהבה, אלו אנשים שחייבים לחיות בתוך מסגרות... הם לא מסוגלים להודות בעיני עצמם שהאהבה יכולה לסחוף ולטלטל אותם ושהיא רגש קפריזי חמקמק ובלתי נשלט ביותר, וכדי להצדיק את עצמם הגיונית המציאו מונחים חדשים. אכן, אין פלא...

nowonder

New member
תשמע

כל הרגשות בעולם נופלים תחת "רגש קפריזי, חמקמק ובלתי נשלט". גם קינאה, ונקמה, ושינאה, ועלבון. אז מה? נקרא לכולם אהבה? זה לא-פלא
אבל אתה יכול לקרוא לי נו.

את יודעת למה התכוונתי

בחורה רואה בחור ומתאהבת בו. אפשר גם ממבט ראשון. אבל לא נעים לה... מה, היא בכלל לא מכירה אותו... איך אפשר לאהוב מישהו שמכירים רק יום\שבוע\חודש... "אז אני אגיד שאני מאוהבת בו כדי שלא אצא מפודחת... אולי יעבור לי מהר... " "אז אני אחכה טכנית זמן מסוים, כמה שמקובל אצלנו, ורק אז אגיד שאני אוהבת אותו. אבל הרגשתי את אותו דבר כבר מהתחלה. " האם יש יום כזה שבו התאהבות הופכת לאהבה? לדעתי אין. יש אהבה והאהבה הולכת ומתגברת, או נעלמת או מה שתגידו... אבל זה אותו הרגש שאהיה מוכן למות עבורו.

I C E M A N 7

New member
התאהבות ואהבה הן תהליכים נפרדים

התאהבות לא הופכת לאהבה, האהבה מתפתחת במקביל. יכול להיות שאהבה תתפתח לא התאהבות, ויכול להיות שההתאהבות תסתיים ללא אהבה. הפואנטה היא שההתאהבות מבוססת על פנטזיה ולא על המציאות, ולכן היא לא יציבה וקצרת טווח. האהבה לעומתה מבוססת על נתונים בשטח. גם היא יכולה להסתיים, אך היא הרבה יותר מבטיחה.

אהבה מבוססת על נתונים בשטח? ../images/Emo88.gif

לא ידעתי את זה... נשבע לך שבכל שנותי הרבות הצלחתי לאהוב בלי להתבסס על שום נתונים בשטח... אז אתה אומר לי שאף פעם לא אהבתי?

Betterfly

New member
ייתכן ולא היית מודע לאילו נתונים מעוררים אצלך

את רגש האהבה וההתקשרות. באותו אופן, איסוף נתונים בשטח יכול לגרום לאהבה להיעלם.

nowonder

New member
אההה ... אז תגיד

רומנטיקן לפנייך. אני עם רומנטיקנים, חב"דניקים, ומרכסיסטים לא מתווכחת. צריך כאלו בעולם המפוכח שלי.

אייבורי

New member
הורמונים ודי

בד"כ בתקופה הראשונה של קשר (שלשה ארבעה חודשים) יש שפריץ הורמונלי (סוג של מחזור) זאת ההתאהבות אחרכך, כשרמת ההורמונים יורדת למצב נורמלי יש אהבה (גם הורמונים פועלים אבל אחרים במינון אחר) אבל זה בסדר, תמשיך לראות את העולם שטוח, סוני עשו מזה פרסומת.

I C E M A N 7

New member
מונחים חדשים?

אפילו במיתולוגיה היהודית יש הבחנה בין אהבה להתאהבות. על סיפור יעקב לאה ורחל שמעת? כשאתה מאוהב אתה מתעורר בבוקר, מביט הצידה, משתומם לנוכח קימורי הירכיים האומנתיים, שדיה הנפלאים, צווארה הענוג ושיערה החלק גולש על הכר וחושב לעצמך - היא מושלמת. כשאתה אוהב אתה מתעורר בבוקר, מביט הצידה, בוחן את הצלוליטיס מתחת לישבן, את שדיה הנפולים, את השומה הקטנה שעל צווארה ואת שיערה המפוצל פרוע על הכר וחושב לעצמך - היא מושלמת עבורי. ובקיצור, כשאתה מתבונן ברחל שלידך ולא רואה את לאה - אתה מאוהב. כשאתה מתבונן בלאה שלידך ומצליח לראות את רחל - אתה אוהב.

אהבתי!! ../images/Emo45.gif

אכן, אני יכול להתבונן בלאה ולראות את רחל... אבל זה יכול לקרות לי גם ברגע הראשון שאני פוגש אותה. לא צריך לעבור זמן בשביל זה...

למעלה