מבולבל..

everything4u

New member
הבהרה: בהו"ד מפנים לפסיכולוגים שומרי תו"מ

* אבקש להבהיר ולהדגיש, צוות והו"ד והרב רון נותנים אוזן קשבת, תמיכה וייעוץ בנושאים אמונתיים, הלכתיים וכלליים ומעבר לכך מפנים את הבחורים הפונים לפסיכולוגים ואנשי מקצוע שומרי תו"מ מוסמכים ומורשים ע"פ חוק, תוך שיתוף עם הרבנים (בהתאם לכך נכתב גם "מסמך ייעוץ רוחני ראשוני" המופיע באתר הו"ד במדור סיוע ותמיכה) * בין היתר, הרב רון וצוות הו"ד פועלים ונמצאים בקשר עם ד"ר צבי מוזס העומד בראש מכון שילה ומפנים אליו חלק מן הבחורים. * צוות הו"ד והרב רון לא נותנים ולא מתיימרים לתת ייעוץ מקצועי בניגוד למה שנעשה בעצת נפש. אתם מוזמנים בהזדמנות זו לקרוא את תגובת הו"ד לתחקיר שנעשה ב"עובדה". דרור (מנהל אתר האינטרנט של הו"ד וחבר צוות)

everything4u

New member
קישורים

משום מה הם לא נקלטו בהודעה הקודמת, אז אני מביא אותם כאן: * "מסמך ייעוץ רוחני ראשוני" * תגובת הו"ד לתחקיר שנעשה ב"עובדה".

Nחמן

New member
שמח לתגובתך

לשמחתי אינך הראשון, שממליץ על ד"ר מוזס. אינני מכיר אותו אישי אבל שמעת עליו מכמה אנשים ובהם פציינטים, שעברו תחת ידו, שעבודתו היא יסודית ועקבית. הוא איננו "צורח" את הזמן בשיחות סרק אלא בהכוונה מקצועית לחיים עצמאיים. הוא גם איננו פסיכולוג "מטעם" אלא מטעם המדע הטהור. גם במקרה של התנגשות עם ההלכה הוא איננו מנסה לכוון אותך למישור ההלכתי אלא להביא אותך לידי הכרה עצמאית בתכונות שלך וביכולת שלך לשפוט את עצמך ולהחליט, מה טוב עבורך, ומה לא טוב. גם במקרה של רצון לשינוי הנטייה לא ימנע ממך להגשים זאת אולם יבהיר לך היטב, מה הוא הגבול האפשרי, ומה לא אפשרי. ההחלטה הסופית תהיה שלך. תמיד תהיה אצלו אדם חשוב בלי שום קשר לדעתך ולהחלטתך. ד"ר מוזס זוכה להערכה רבה באתר "כיפה", שנמצא תחת פיקוח של רבנים (למרות שלא הייתי נותן לו "הכשר למהדרין"). בקיצור: לא "עצת נפש" היו נעזרים בשירותיו, הייתי מברך אותם מכל הלב. חןץ מזה... טוב! זה כבר עניין פרטי ולא לפורום. העיקר, שניפגש כולנו רק בשמחות.
לכל גולשי הפורום. מתוכננת בזאת חופשה באילת לשלושה ימים בין התאריכים י' - י"ב בסיוון (2 - 4 ביוני למניינם) או בזמן אחר, אם יהיה ביקוש לכך. החופשה מיועדת לכל מי שיכול להגיע לתחנה המרכזית בת"א עד השעה 08.00 (בניגוד לנכתב בהודעה קודמת) או לירושלים בשעה 07.00 (שעת יציאה של האוטובוס). זוהי משימה לא קלה אבל האפשרויות כעת פתוחות יותר גם לאלה, המתגוררים מחוץ לתל אביב ולירושלים. חופשה קבוצתית באילת לדעתי היא דבר נפלא וגם לא כל כך יקר. מה דעתכם על כך? למען הסר כל ספק הרעיון איננו שייך לאף אחת מהקבוצות הידועות הו"ד, חברותא או בת-קול אלא לכותב הודעה זאת אבל אשמח לשיתוף פעולה מצד כל גוף, שיסכים לכך, מבלי לפגוע בגופים אחרים. בנות "בת קול" מוזמנות אף הן. התאריכים גמישים אולם מומלץ לא לגלוש לחודשים יולי - אוגוסט.

yairmur

New member
נשמח לדעת על מה מסתמכים הו"ד מבחינה הלכתית

ראשית להאזין ולסייע לזולת ערך ערכ של "כל ישראל ערבים וחברים זה לזה " אך מאד הייתי מעניין לדעת לשם הידיעה מיהו אותו הרב רון כפי שאתם מכניםאותו וכפי שהוצג בתוכניתה של עו"ד אילנה דיין וכמו כן נשמח לדעת מהי שיטתו של ד"ר מוזס והחשוב הוא הערה שכתבתם עז למעשה הו הו"ד רק קבוצת תמיכה חשובה יש לציין ד"כ התגובה אינה התרסה אלא בקשה למידע מקצועית הרי עם אתם לא מגדירים אתכם מבחינה מקצועית תורנית עזי לשם מה קיימת הו"ד בלי לתקוף איש לשם הפעולות המשותפות לשם מה?

Nחמן

New member
אינני מוסמך להשיב בשם הרב רון

אני מציע לך להיכנס לאתר הו"ד ולמצוא שם את התשובות לשאלותיך. השאלות הן לגיטימיות וחשובות ואינך צריך להימנע מלהעלות אותן בפורום. לשם כך קיים הפורום. הרב רון הוא יהודי תלמיד חכם, שלאחרונה אף קיבל הסמכה לדיינות. כיוון שאף הוא בעל נטיות חד-מיניות כהצהרתו, הריהו יכול להבין יותר מכל אדם אחר, מה עובר על ההומוסקסואל הדתי, שאיננו שלם עם נטייתו. הו"ד קיימת לתמיכה רוחנית ונפשית. כיוון שאיש מבין חברי הצוות איננו מומחה לפסיכולוגיה, אזי לצורך יעוץ והדרכה נפשית מופנים לפסיכולוגים יראי שמים ואחד מהם הוא ד"ר צבי מוזס. עמדת המוצא של הו"ד, שלמרות הנטייה, שאיננה כרוכה במעשה אלא במציאות עובדתית, שום מעשה, הנוגד את התורה או דברי חכמים, איננו מותר אבל יש הבנה ואמפתיה לאלה, שמסיבות שונות אינם יכולים להשתחרר מזה. בגבול, שבין איסור תורה לאיסור חכמים, ברור, שעדיף לעבור על איסור חכמים מאשר על איסור תורה אבל ללא ספק עדיף היה לא לעבור על שניהם. לאתר הו"ד לאתר "כיפה" ולמדורו של ד"ר צבי מוזס מקווה, שעזרתי לך במעט. את השאר אני משאיר לדרור מהו"ד.

DannyDinn

New member
תחשוב גם על עצמך....

באמת שלא שווה למות מבפנים רק כדי שאנשים אחרים לא יפגעו או ששלוות חייהם תמשיך על מי מנוחות על חשבונך. תחשוב על זה - אתה חי חיים של מישהו אחר או שלך?

זה לא כזה פשוט...

אני לא יודע אם אתה יצאת מהארון והמשפחה שלך יודעת עלייך או לא אבל מה שאני יודע על המשפחה שלי זה אם אני באמת אגלה להם שהייתי עם גבר כמה פעמיים המשפחה שלי פשוט תתפרק!!! ההורים שלי דתיים מסורתיים(כיפה סרוגה) גם אני וכל אחי ואנחנו מעדה מסויימת ומשפחתינו היא משפחה די מכובדת בעדה כך שברגע שאני מצהיר על דבר כזה אני קובר אותי ואת המשפחה שלי ביחד. לעיניין הגיל אני בחור בן 21 אני חושב שככל העניין להיות עם גבר התחיל אצלי מאוד צעיר שהייתי בערך בן 16 (בתיכון) היה לי חבר טוב שתמיד היינו ביחד אחד היה הולך לשני כדי ללמוד למבחנים לעשות שיערים וכ'ו ומאחר והא היה גר רחוק ממני אז היינו ישנים אחד אצל השני,לאט לאט אני הייתי מוצא את עצמי "מתאהב" בחבר שלי כשהוא היה מתקלח אצלי הייתי מציץ לו או שהחליף בגדים הייתי בוהה בו והוא בכלל לא בקטע הזה.. היינו ישנים באותו מיטה כי יש לי מיטה וחצי והיינו קטנים היו בקרים שהייתי קם והייתי רטוב שם. עם הזמן אמרתי לי שכל זה חייב להיפסק והפסקתי להיות בקשר עם החבר אבל אז מצאתי לי דרך אחרת האינטרנט ששם כמובן יש צ'אטים מפה לשם מצאתי את זה יום בהיר אחד אצלי בבית במיטה שלי כשהבית ריק ביחד עם בחור. אחרי כל העיניין הרגשתי כאילו חרב עלי עולמי לא הרגשתי עם זה טוב בכלל אמרתי לעצמי זה רק תאווה רגעית זה יעבור לך ואין פעם שנייה לדבר , אבל אחרי כמה חודשים זה חזר על עצמו ושוב פעם הרגשתי רע עם עצמי. בגדול אפשר לספור ביד אחת את מס' הפעמים שהייתי עם גבר אבל כל פעם מחדש יש לי את הדחף הזה ואחרי שאני עושה את זה אני מרגיש מממש רע.. ככה זה אמור להיות??? ככה כולם מרגישים?? או שזה משהוא לא בסדר אצלי?.. יכול להיות שאני אוהב את שני המינים?? איך בודקים דבר כזה .. הרי הייתי עם חברה והכל תפקד כמו שצריך(אתם מבינים) והייתי גם עם גבר וזה היה כך אז מה זה ???? בגדול זה הסיפור המלא שלי על איך הכל התחיל .. אהה נזכרתי במשהו פעם שמעתי שיכול להיות מצב שבן לא ביחסים טובים עם האבא שלו אז הוא יכול להגיע למצבים של משיכה לגברים זה נכון??? מישהו מכם ביחסים לא הכי טובים עם האבא ? חשוב לי לדעת... טוב אני אסיים פה ..אשמח להכיר בחור בן גילי שאשמע ממנו על ההתמודדות שלו עם המצב כעת . תודה :)

orchidae

New member
כל אחד מתמודד אחרת...

אני בן 23, וסיפרתי לאמא שלי בגיל 17. הרבה קרה מאז, ואני ממשיך לנסות לגלות על עצמי. הסתבר לי שאנשים מגיבים בצורה טובה ממה שציפיתי. אמנם אני לא חלק מעדה או משהו כזה, אבל אחים שלי עדיין לא יודעים באופן מפורש. ההתמודדות משתנה כל הזמן... אבל אל תקח אותי כדוגמא, אני הייתי בשני קשרים רציניים עם גברים וכל זה עוד לפני שחקרתי את הנושא מספיק, כדאי להגיע למצב נפשי ושכלי בריא מאד לפני שנוקטים בפעולות משמעותיות. לכאן או לכאן. שוב, כמו שאמרתי קודם, אתה מדבר על דברים שדורשים שיחת נפש. אני מציע בלב שלם פסיכולוג. או לפחות תפגש אם אדם בריא בנפשו ופתוח מאד בגילך כדי להוציא חלק ממה שאתה מרגיש. פורום זה מקום טוב ויפה, אבל לא מספיק. ובאופן כללי, תשמור על אמונה ובטחון, אחרת אתה תמצא את עצמך במקומות שאתה לא באמת רוצה להיות שם...

פיבי26

New member
צריכה את עזרתך

שלום שמי הדר ואני סטודנטית בבר אילן. אני עושה סמינר בנושא זה והנני זקוקה למרואיינים. הראיון הינו אנונימי וחסוי. ניתן לעשות זאת בטלפון או במייל. אשמח אם תוכל לעזור לי הדר 050-5610147 [email protected]

DannyDinn

New member
דוקא הגיל אולי כן משנה...

כשאנחנו צעירים אנחנו נוטים לכמה קיצוניות - מצד אחד חושבים שאנחנו יודעים הכל, ובעצם הכל אנחנו המצאנו ושום דבר לא קרה לפנינו... מצד שני כשיש בלבול וחוסר ודאות אנחנו לוקחים את זה יותר קיצוני, ולכן יש הרבה בני נוער ששולחים יד בנפשם ח"ו. כשאנחנו מתבגרים נכנסים ליותר פרופורציות, וגם הרבה פעמים לומדים שזה לא בושה להתייעץ עם בעלי הנסיון, וגם זה לא נורא כ"כ להתנסות בדברים שונים על מנת לברר לעצמך מה טוב לך. וזה גם לא כ"כ נורא לקחת את הזמן עם ההחלטה, ולא להלחץ. הבעיה היא שאת הזמן אי אפשר להחזיר.... אז אם הצלחת להשתחרר מהמוסכמות הדתיות\חברתיות של איסור נגיעה ומין עם אישה לפני החתונה, אולי תצליח גם לנסות את הצד השני - להכיר גבר, לקיים יחסים איתו וכו. גם זה לאו דוקא יתן לך את התשובה הסופית, כי נסיון מיני אחד אינו מספיק לכל אחד, מה גם שמאוד תלוי איך זה יהיה... אבל אולי יתן לך אינדיקציה לגבי התחושות שלך.

eclipse angel

New member
אני חושב...

שאין לך פשוט מספיק ביטחון עצמי... אתה מסתכל על גברים אחרים לאו דווקא כי הם מגרים אותך אולי אתה רוצה להשוות אותך אליהם... לראות בהם מאין חיקוי.. מראה, מודל... אל תסיק מסקנות מהר מדי ובטח לא תכנס לכאוס עצמי עד כדי שאתה מכנה את עצמך "אובד עצות" :)

טוהרtoar

New member
ממליץ על יעוץ מקצועי ומסכים עם דנידין בגיל

מסכים עם דנידין ששאלת הגיל רלוונטית אם אתה באמצע-סוף העשרה ואולי אולי אפילו תחילת עשרים נפוץ אז קטעים של גיבוש-זהות שאי אפשר להשליך ממנו דברים וודאיים לכאן ולכאן זה לפחות מה שהבנתי מחומר שכתבו פסיכולוגים פה ושם אם אתה עשרים פלוס זה משהו אחר... לגבי עצם העניין - אני מציע לחפש אתר של יעוץ פסיכולוגי או באיזושהי דרך אחרת להשיג יעוץ מאנשים שעוסקים בזה עדיף לך לדעתי בהצלחה יברכך ה'

DannyDinn

New member
אינדיווידואלי

זה משתנה מאדם אחד לשני - מה שאחד יודע ועושה בשנות העשרים שלו, יכול לקחת הרבה יותר זמן לאחר... אני קורא לזה "התעוררות" וכל בן אדם שמתעורר זה יכול לקרות בגיל שונה ומסיבות שונות. לצערי הרב הרוב המוחלט של האנשים בכלל לא מתעוררים עד 120.... הם ישנים ואפילו הם לא יודעים את זה...

פיבי26

New member
צריכה את עזרתך

שלום שמי הדר ואני סטודנטית בבר אילן. אני עושה סמינריון בנושא הומואים דתיים והנני זקוקה למרואיינים. הראיון אנונימי וניתן לעשות זאת בטלפון או במייל מה שתרגיש ואני ממש אשמח אם תוכל לעזור לי. בברכה הדר פוקס 050-5610147 [email protected]

למעלה