ברכה והצלחה
ראשית - ברכותיי. אכן שמך מאיר ויאיר. שנית - גם אני אינני פוסל את הפסיכולוגיה והחלט מקבל את הגישה שלך לבחור, שאליו הגבבת. כוונתי הייתה לאותו פסיכולוג, שטרם השלים את לימודי הדוקטורט שלו אך התנהג בתוכנית "עובדה:", ששודרה בשבוע שעבר, באופן, שממנו השתמע בבירור, שדעותיו תפורות בדיוק ע"פ המידות של "עצת נפש" (ויש כאלה, שמכנים זאת בשם אחר...). לא באתי להכשיר שום חטא. מעצם היותנו בני אדם אנו נתונים להשפעת היצר הרע, כי אלמלא הוא העולם לא יכול היה להתקיים. מנגד יש 3 עבירות, שעליהן נאמר :ייהרג ואל יעבור". אחת מהן היא גילוי עריות. מכאן, שעם כל העוון של חילול שבת ושאר העבירות שבתורה רק זאת ועוד עבודה זרה ושפיכות דמים הן בכלל "ייהרג ואל יעבור". היעלה בגדעתך להשוות עבירות נוספות לעבודה זרה או לשפיכות דמים? משכב זכר הושווה לגילוי עריות למרות שאין בו ערווה. חוץ מזה הלוואי כולנו יכולנו לשמור עלך כל מצוות התורה ולהימנע מרכילות ומלשון הרע ועוד כמה עבירות, שנראות לנו "קלות", ולדעת לא מעטים לפעמים אף מצווה (ונא לא להאשים אותי בהכללות, כי אינני מתכוון להוציא לעז על כלל ישראל אלא להתריע מפני "פכים קטנים", שלעיתים איננו שמים לב אליהם). לכן עלינו לוודא בפנייתנו אל הרב, שיהא זה רב, שמבין, שלפניו עומד אדם השרוי בצער ויש לעזור לו ככל האפשר לצאת ממצוקתו. את זה לא לומדים בישיבות בהכרח אולם יש כמה רבנים ידועים, שלמדו לפחות מעט פסיכולוגיה בתחום זה, וגישתם היא חיובית - לא כלפי העבירה, שלא הותרה ע"י שום רב, אלא כלפי האדם. לעניין "שופטים ושוטרים" עליי להודיעך, שאני בדעה, שיש לכבד כל אדם. לא אחת מחיתי כאן על זלזול בכבודו של הרב אבינר ושל אלי ישי ועוד. גם כאן בפורום נמצאים אנשים, שדעתם שונה משלי, והם אהובים עליי כאילו היו בניי. עם זאת יש רבנים, שרואים לנגד עיניהם רק את האיסור אבל לא את האדם.שוב אינני עושה הכללות. רבנים אלו הם צדיקים אבל :יודע צדיק נפש בהמתו" אמרו ולא את נפש האדם כנראה. הרמב"ם בעצמו כותב, שיש מקרים, שבהם על האדם לפנות ל"רופא הנפשות". זהו אותו רמב"ם, שהביא את איסור שפכז"ל כעוון חמור ביותר על אף שאין לו מקור מפורש בתורה. אז לא מן הנמנע, שיש אנשים, שיוכלו להיגמל מזה. השאלה היא, מי מתאים לכך (ואינני מדבר על שינוי הנטייה, שלדעת הפסיכולוגיה הרווחת איננה דבר מוחלט ואי אפשר לקבוע מסמרות (בניגוד לדעת "עצת נפש" והפסיכולוג "מטעם"). כוונתי לצוות הו"ד לא הייתה בהכרח להעמיד את הרב רון או מישהו אחר מאנשי הצוות, שלא הוכשר לכך, ללבן את הבעייה של ההומוסקסואל הדתי. לרב רון השכלה תורנית רחבה (כולל הסמכה לדיינות) אולם הוא לא ייפגע, אם מישהו יבקש סיוע מגורם חיצוני נייטרלי, אלא אף יעזור לו בכך בכל מאודו. אף אנוכי הקטן מוכן להמליץ על פסיכולוג דתי, שעליו שמעתי רבות וטובות (ואולי גם אתה מכיר אותו), ואני מתכוון לד"ר צבי מוזס, שמשיב לשאלות גולשים גם בנושאים שלנו באתר "כיפה". אפשר לפנות אליו למדור "
יועצים" שם ולפי תשובותיו תוכל להבין, שיש לך עסק עם בן תורה ואיש מדע כאחד מבלי לוותר על שום עיקרון משני אלה. בעניין התנצלותך - ידעתי, בני, ידעתי, כי לא במזיד כתבת את מה שכתבת, כי כללי הפורום אוסרים זאת. דווקא בשל כך קנית את עולמך וזכית אצלי להערכה רבה. מקווה להמשיך לראותך כותב בפורום ובמיוחד דברי חוכמה, כפי שאתה יודע לכתוב. קיץ בריא לך ו... אם תזדמן לעיר הקודש, אשמח לפגוש אותך, אם תיצור קשר מוקדם במסר אישי או במסנג'ר. שלך באהבה נחמן