מבולבל..

מבולבל..

היי.. אני די חדש פה אני לא יודע מה בדיוק צריך לכתוב אבל אני אנסה.. אני בחור דתי לא משנה הגיל שבשנים האחרונות אני מריגש הרגשה משונה של "משיכה לגברים" אני לא יודע אם זה באמת משיכה כי הייתה לי חברה די הרבה זמן והיינו עושים הכל כאילו שכבנו והיה סבבה אבל לפעמים באמצע שאני איתה אני חושב על בנים וזה מחזק לי את ה .. אני צפיתי בסרטים של בנים התכתבתי עם בנים.. טוב נראה לי שזה מספיק לעכשיו.. מחכה לעצה.. עזרה.. אוזן קשבת.. תודה

orchidae

New member
שלום רב, מועדים לשמחה!

אני חדש כאן בעצמי, אך דבר יקר בעיני מאד לומר לך: השאלה שלך היא חשובה ורצינית, ויכולות להיות לה מספר תשובות. אנא קח כל אפשרות בערבון מוגבל, המשיך להתיעץ ולהיות פתוח לאפשרויות ואל תקבע מחשבתך על מאומה. בימינו רבתה הדעת בכל הנושאים, אך יש נושא אחד שרב בו הבלבול, וזה המיניות. גם בפסיכולוגיה, גם בפילוסופיה וגם בדת. אולי זה קשור לכך שהומוסקסואליות זה ביטוי של היפוך הדעת למביני ח"ן, אך אכמ"ל. לכן, תשאר במקומך כרגע ותחקור את רגשותיך, ואולי תגלה שהרגשות נובעים ממקומות שונים ממה שדמיינת. בכל אופן, נשמח אם תמשיך לספר על עצמך ולשתף וננסה לעזור ולתמוך. לעניין הרגשות עצמם, אולי כדאי להתייעץ עם פסיכולוג (ואם אין כסף, אני בדרך להיות כזה, ואולי אוכל לתת עצה פורתא במסרים מהירים). חג שמח! שילה.

eclipse angel

New member
שיהיה בהצלחה עם הפסיכולוגיה..

איך זה?? אנשים שונים אומרים שזה מתאים לי אני בספק אני עוד לא יודע מה אני רוצה ללמוד וזה מתסכל... עוד חצי שנה אני משתחרר!! זה כ"כ קרוב... אם לא עכשיו אמיתי?! :(

orchidae

New member
תודה ../images/Emo9.gif

אני מאד נהנה מהלימודים, אם אתה חושב על הכיוון הזה אשמח לתת לך מידע... או בכלל, על לימודים.

leopold5

New member
בלי לבדוק לך בציציות

ראשית, האם כבחור דתי לא חשת בעיה עם זה שאתה שוכב עם חברה שלך לפני הנישואין? ולגביך. עושה רושם שיש לך משיכה מינית לגברים. רק ימים יגידו אם זו משיכה זמנית או קבועה, ואם זו משיכה אקסקלוסיבית (כלומר, לגברים בלבד) או משיכה מעורבבת יותר - לגברים ולנשים כאחד. יכול להיות שאתה אחד מאותם יצורים מופלאים ונדירים הקרויים "ביסקסואלים". מי יודע? תן לעצמך זמן לגלות מה מושך אותך, מה עושה לך את זה.

Nחמן

New member
מה קרה לך, ליאו?

שינית את דעתך מקצה לקצה? הפכת להיות מאדם נעול בקונספציה מסוימת לאדם פתוח מבין וחושב? אהה! אולי זה בהשפעת הלימודים שלך...
אז אם כך, הרשה נא להלל ולשבח, לברך לעלה ולקלס אותך על דבריך החכמים. אני שמח למצוא כאן אחדות דעים נדירה באשר ליסוד המשיכה המינית ומברך כמובן גם את הגולשים החדשים בברכת "ברוכים הבאים".
בדרך אגב מה דעתך על טיול לאילת?

leopold5

New member
אני בעד. משהו קונקרטי?

ואגב, לא פגשתי את נכבדינו בק"ק אלו"ש, ודי לחכימא.

Nחמן

New member
גם אני בעד

החבר'ה נמצאים בחופשת פסח ולכן גם הפורום רדום מעט. ביום חמישי לבטח תחל התעוררות. אולי נאור יספר לנו מעט על המימונה שלו. בדרך אגב אתה יכול לקבל פיצוי אישי ממני על שלא פגשת את האח"מים. הפיצוי מחכה לך מזמן אצלי אבל... וד"ל. העיקר, שיהיה לך חג שמח ובאשר לטיול מצידי יכולים גם ללכת שנים יחד ולהיוועד אבל ללא ספק יהיה מעניין יותר בהצטרפות כקבוצה קטנה או גדולה. בשלב זה פנוים אצלי הימים שבין ח' בסיוון לי"ט בסיוון, כ"ב עד כ"ד בסיוון ובין ו' בתמוז לט"ז בתמוז. ימים נוספים פנוים לאחר ט' באב אבל אלה ימי קיץ חמים של אוגוסט (תרתי משמע). בקיצור (שאלה לפורום): מי מעוניין להצטרף לטיול לאילת למשך שלושה ימים בין התאריכים הנ"ל? בתוכנית: יציאה מירושלים בשעה 07.00 ומתל אביב בשעה 06.30 וחזרה כעבור יומיים בשעה 17.00 לשתי הערים. מחיר הנסיעה = 120 ש"ח הלוך ושוב.

Inspector Finch

New member
חמודון..../images/Emo70.gif מה עם לדבר עברית../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

סתם
מה התאריכים "למניינם", כמו שאומרים כאן בפורום? ממש הפלייתי העסק הזה עם התאריכים כאן
חולה עלייך נחמן

Nחמן

New member
פינץ' יקירי ואהובי!

ראשית - היה לי בריא! שנית - אני אוהב מאוד את הלוח העברי, שבו יש חגים וימים טובים לרוב (כמו החג הנוכחי), לעומת הלוח הכללי, שאין לו שום משמעות בעיניי. שלישית - אם בעברית עסקינן (מממ... סליחה! = אנו עוסקים...
), מה משעות המלה "חודש", כאשר אנו מציינים את ינואר, פברואר (למניין הנוצרים) וכו'. מדוע חודש אחד הוא בן 30 יום ואחר בן 31? מדוע פברואר הוא בן 28 ימים ואחת לארבע שנים בן 29 ימים? אהה! הבנתי. משך הזמן, שהשמש מקיף את כדור הארץ, הוא 365 יום ושש שעות וזוהי שנת חמה. כדי להגיע למספר זה עלינו לחלק את החודשים כנ"ל ואילו פעם בארבע שנים "לעבר" את חודש פברואר ליום נוסף. אבל למה חודש? ולמה 12 חודשים דווקא? שנה אני מבין אבל... מה חדש בחודש? אם כן, אין שום חדש באמת. הנוצרים אימצו את המונח מהלוח היהודי, שבו חודש הוא מחזור הלבנה, שנמשך 29 יום, 12 שעות ו- 793 חלקים (חלקי 1080 בשעה). אם כן, בכל חודש הלבנה מתחדשת ומועד החידוש נקרא "מולד". בימי קדם היו מקדשים ע"פ הראייה. כלומר: שני עדים כשרים היו מעידים, שראו את הלבנה בחידושה, ובית הדין היה מכריז על קידוש החודש. גם עיבור השנה היה מסור בידי בית הדין לפי שיקולים ענייניים שונים ובעיקר כדי להתאים את חג הפסח למועד האביב כפי שנאמר: "שמור את חודש האביב..." וכו'. שיהיה לך ולכולנו חג שמח! כמובן - תודה על המחמאות.

orchidae

New member
איזו תשובה מפורטת...

נדמה לי שהוא ציפה למשהו שכולל כמה ספרות עם נקודות ביניהן... אבל ישר כח!

ידידי עליך להפסיק להתבלבל.

עליך לחשוב רק על ההווה עכשיו, ולא להלקות את עצמך על העבר. קשה-ישים. פסיכולוג טוב יעזור מאד מאד.

נשמה, אתה לא הראשון וגם לא...

האחרון, היו הרבה לפניך ויהיו עוד רבים אחריך. תרגיש עם זה טוב ונוח. קיבלנו בונוס בחיים לאהוב גם גברים. המשיכה היא דבר טבעי. נבראנו כך, נולדנו עם זה ומשלימים עם המצב. יש בינינו נשואים עם ילדים ויש שרוצים להתחתן ויש כאלה עם בן זוג בן מינם. אחי תתעודד ותתחחזק. אנחנו כאן איתך ולצדך, מחזקים את ידך. /tapuzforum/images/emo13.gif

yairmur

New member
היי לך

היי לך ממכתבך הקצרצר עולה שאתה נמצא בבחינת חשבון נפש ולזה כיוון אתה הולך ,עליך לקחת בחשבון את היתרונות והחסרנות בעיקר חסרונות זה לא פשוט כל אלו שיגידו לך שהקהילה החרדית או הדתית לא מוקיעה אותם מתוכה פשוט משקר רוב רובם של הבנים להם נייה הפוכה מסתירים זאת אך דאגתי וצריך להיות דאגתך מה לגבי הקב"ה כלומר האיסור ידוע למשכב זכר מה שלא נעשה ואיך שלא נייפה עדיין מדובר בדבר איסור שהעונש עליו כרת ומאד קשה מבחינת עולם הבא לכפר על כך ראשית כי באנו לעולם להמשיכיות למעשה בחרנו בחירה מסוימת והשאלה שוב האם אתה מוכן לשלם את המחיר ד"כ האיסור לא רק על משכב זכר אלא גם על שז"ל והחמור ביותר הוא חילול ד' שנגר בסתר ובגלוי לא אכחיש שגם אני נמצא בקלחת הזו ונע בין כפות המאזניים .אני גם האמת לא מאמין בכל אותם קבוצות תמיכה ויסלח לי מי שהקים את הו"ד באגודה שלכשעצמו היה אדם יקר . נכון שלכאורה לא צריך להיות לסביביה מה אתה או אני או מישהו אחר עושה במיטתו אך זו לא האנשים מה לגבי המשפחה שלך האם אתה באמת מוכן להקריב הכל כול עגמת הנפש שתיגרם לנורים למשפחה והבושה הרבה אני לא שופט לא אותך ולא איש זה ייעשה הקב"ה בבוא העת הדילמה היא אכן גדולה השאלה שוב מה עומד ומה הקורבן שאותו צריך להקריב .וד"כ בכל בבני האדם יש נטיות הפוכות הוא לא מיישמם האדם הוא טיפוס ההטרוסקסואלי מי ייתן והקב"ה ינחה אותך לדרך טובה .ליבי ליבי עליך

היי

שמע זה נכון מה שאתה אומר שהמחיר הוא מחיר כבר מאוד ושאני לא רוצה לפגוע באף אחד מהמשפחה שלי כי אני מת עליהם אבל אף אחד לא יודע את זה עלי ואני מרגיש שאני מת מפנים אני לא יכול עוד להסתיר את זה זה קורע אותי .. אני מודע לכך שאני אקבל עונש כבר על משכב זכר אבל כמו שאומרים אף אחד לא צדיק.. הדבר שכואב זה שאני פוגע במישהי אחרת גם (החברה שהייתה) מקווה שה' יראה לי את דרכי הנכונה ..

yairmur

New member
תתפלל הרבה

שמע חביבי התרופה או התשובה מצויה רק בך והדבר הנכון ביותר לעשות הוא להוסיף בקדושה להוסיף עוד לימוד בהלכה בגמרא להוסיף עוד צדקה וכן על זה הדרך שאלתי האם אתה מוכן לכך שיכול לקרוא מצב שהמשפחה תשב עליך "שבעה" זה מצב היפוטיטי שיכול להיות עם כי זההמצב הקיצוני הערתך "אף אחד לא צדיק או "יודע צדיק נפש באמתו "זה באמת מנחם אותך לדעת בוודאות שאתה עובר לא רק אתה בכלל על לווא אסור מהתורה תבין יקירי אני לא משחק את תפקיד לאהשופט ולא התליין זה כבר אחרים בוודאי יעשו אך הרבה מוטל כאן על כף המאזניים לגבי החברה לשעבר תראה נכון יש להיזהר בכבודו של כל אדם מה גם שהייתה חברה אך עם יווצר מצב שאתה תהייה עם חברהבקטע של מע' זוגית והערה לא בריאה האם תהייה מאושר בוא נאמר שתצליח לקיים גם יחסי אישות האם באמת תוכל להיות איתה מאה אחוז שו שתהייה איתה ולא תהייה האם שתקיימו וסלחה על הישירות או הגסות שתקיימו יחסים באמת תחשוב עליה או שתחשוב על בן של הכן החטוב זה בוודאי לא מצב שאפשר להקל ראש בעבורו . מתוך תגובתך לתשבתי אני מבין שאתה כהגדרתך מת מבנפים סוף ציטוט האם על זה מתים מבפנים טפל בעצמך ראשית אני הייתי מתייעץ עם רב שלך או כל אחד עם רבו נכן זה מצריך שמירה על סודיות מוחלטת ואין ספק שהרבנים לא ידועים לאכול את התופעה לא במגזר החרדי הדתי וכו' וכן הייתי הולך לטיפול פסיכולוגי לא רק כטיפול לבדוק בכלל את מצבי הנפשי לא רק בתחום זה"האם לצאת מהארון" בכלל תראה כאחד שזה שיש לו שיחות אינסופיות עם היושב במרומים ועשה סיגיים רבים אני יכול לכתוב לך בכנות העניין לא פשוט במיוחד עם אתה כבר בגיל כמו שלי 40 ועדיין לא התחתנת כולם מתלחששים עליך ידוע שהצדיק באב סאלי שהיה רואה רווקים,אלמנים,גרושם תמיד היה אומר צריך לבודק אחריהם מה הם עושים בד' אמותייהם . תראה אתה מפחד מהסביבה אך מה עם הפחד או היראה מהבורא והעולם שמעבר לחיים הללו.וחברה על תתחילו לתקוף אותי בעניין כאילו אין עולם שכזה. רק ע"י סיייגם וגדרות יכול האדם לגבור על מצבים כפי שאתה ואחרי כמובן אני כתב שורות אלו שגם אחריםיקראו גם את התגובה הקודמת וזו גם כן. ועוד דבר המשפחה אתה וכל אחד אצלנו תגרום ואני אשמש במילה הקשה ביותר "שואה" שאתה כגבר לא תמשיך את המשפחה בעצמך אתה גורם להפסקת השרשרת של קיום משפחתך ושם משפחתך. עוד דבר שצריך לשקול תראה הרבה מהעולם הוורוד הוא לא אמיתי מע' היחסים בהם לא מחזיקות הרבה זמן עם כי יש בני זוג שכן מחזיקים אך זהו מצרך נדיר יש לקחת בחשבון תראה להחליף בנ זוג כמו נעלים זה לא רציני להזדיין כמו ארמנבות סליחה על המילה זה מה רגע שבו מילאת את תאוותיך רגע רגעי בדר מה הלאה. לסיכום הדברים נסה להוסיף קדושה תתמיד בלבישת ציצת טלית קטן ושמירה על העיניים עשה סיג אל תגרום לעצמך להדלק להתגרותלא ע"י הסתכלות על חברה מחוטבים ברחוב או ביטרנט או משהו כזה עם היה לי את ש ושם אמך הייתי מתפלל עלייך ומזכירך בתפילה אני בהחלט מאמין שעם הכוונה נכונה אתה תראה את דרך האור תבחר בדרך הנכונה .

Nחמן

New member
יאיר! יאירו דבריך!

תשובתך היא בגדר "דברי חכמים כדרבונות" אולם התבטאות באופן, החורגת את כללי הפורום, איננה הולמת את עיקר דבריך. הפורום קיבל על עצמו לשמור על לשון נקייה וכך יש לנהוג גם כאשר אתה מבקש להוכיח אחרים. לדבריך אני מבקש להוסיף, שיש צוות נפלא באתר הו"ד. יתכן, שפנייה אל הרב הישיר תזיק יותר מאשר תועיל. אינני מכיר את הרב ואינני יודע, מה טיבו ומה הבנתו בנושא שלפנינו. לצערנו הרב הבורות שולטת כמעט בכל פינה ורבים מהרבנים מקיימים את "שופטים ושוטרים תתן לך" אולם מבלי לנסות להבין את הרקע הנפשי של הבחור. משכב זכר הוא איסור חמור ביותר והוא מקביל לעריות. משום לא יתכן לבוא ולומר "אינני יכול". אינני בטוח, שכל כך קשה להיגמל מזה, אלא אם כן יש לו תאווה מיוחדת חזקה ביותר. האם יעלה בדעתך, שאדם יהיה גנב, משום שאיננו יכול להימנע מגניבה? הם יתכן, שאדם יהיה מכור לסמים, הגלל שאיננו יכול בלי זה? שום משפט לא יקבל טענה זאת וגם הקהיליה הרפואית לא תקבל אותה. אם אתה מכור לסמים, יש בידך לבקש טיפול גמילה. גם מכור לגניבה יש לו בעייה נפשית, הדורשת טיפול. רק משכב זכר איננו מהווה עבירה על החוק ולכן איש לא יאמר לו, מה לעשות עם חברו הבוגר בביתו הפרטי. עם זאת משכב זכר גרוע יותר מאכילת חזיר ומגילוח בתער ואולי אף מחילול שבת (צריך עיון) מבחינת ההלכה ויש לטפל בזה במסגרת, המוכרת ע"י ההלכה אבל לא ע"י אותו פסיכולוג זקן, שהופיע בתוכנית הידועה... חג שמח לך ולחבר, שהגבת לו (אובד עצות?), והלוואי, שנזכה כולנו לעבוד את ה' באמונה וביראה.

yairmur

New member
ראשית אתנצל על שימוש במילה מתגובתי אל אגיב

ראשית אתנצל על שימוש במילה האחת שהפריע לכותב אך מבטאת בסלנג' את נושא יחסי אישות המילה לא הייתה אמורה להכיתב ואני מתנצל שהשתמשתי בותה מילה. שנית מה כוונך לפסיכולוג זקן שמופיע בתוכנית ידועה כהגדרתך ראשית עלי להשביר לך שאין לפסול כלל ועיקר את הפסיכולוגיה הפסיכולוגיה היא חלק מרפואה רפואת הנפש אין לפסול כלל ועיקר פניה בכל מצב לפסיכולוג . גם לתגבותל מה קודם למה מבחינת חומרת העוון אכילת בשר אחר,גילוח בתער (והשחתת הזקן ומקורו השפע או צינורות השפע) חלול שבת וכמובן בנושא שבו אנו עוסקים כל מה שהזכרת הרי זה לווא חמור אין שום הבדל בחומרת העוון גם עם נייפה זאת בסיסמאות שונות וכו' העוון לכשעצמו הוא עוון כרת ערירי וקשה מאד מבחינת ההלכה למצוא תיקון מתאים לכך מה רע לפנות לרב שעליו את ה סומך בגדר "עשה לך רב" אם אתה בכל דבר ועניין עושה לך רב אחד שאותו אתה שואל שאלות הלכתיות ושאלות של החיים אין שום סיבה לפחד לפנות אל הרב או לפוסק ,כתבתי על כך אנו כחברה תורנית דתית ערכית פונים בראש ובראשונה לרב שהוא למעשה מורה ההלכה וכדומה. ד"כ לא באתי להוכיח איש רק מהרהורי לב דיברתי מבחינת ההלכה היהודית בדברייך שאתה כותב שחלק מהרבנים מקיימים את שופטים ושוטרים תתן לך וכו' יש כאן אבק לשון הרע עם כבר דאגת באר היטב ובצדק להעיר ולהאיר לי על שימוש בוטה בתגובתי יש לשמור שלא להכליל רבנים כפי שעשית .אך זו הארה והערה צדדית חוץ מזה יצר האדם רע מנעוריו לכל אדם יש יצרים אך השאלה עם מה ההבדל בין האדם לבהמה כלומר האדם יש לו את היכולת להיות במודע אחראי על מעשיו והחלטותיו הבהמה לא אוכלת מתי שנותנים לה אין לה את הדעה של עצמה שאתה כותב על תאוות האדם סתם לדעה איך יידע האדם במה צריך לתקן בכל תחומי החיים באותו דבר שקשה לו באותה מצווה עם אפשר להגדירה שקשה לו דוגמא אחד נכשל בעוון לשון הרע ורכילות ומנסה לכפר או כאן זה המקום בו צריך תיקון זהו תקפידו שלהאדם לקן עצמו והיטיב עם עצמו וסביבתו הרב קוק זM"ל כתב שהשתדל האדם להיות טוב וישר אני הקטון אוסיף טוב וישר עם בני האדם ואלוקי. לסיכם כפי שכתבתי אני מתנצל בעםנפגע מאן דהוא משימוש במילה זו או אחרת אכתוב תגובות רק בלשון נקייה עם כי בלי לייפות את האמת התורנית . כל טוב וחג שמח נ.ב. אני מכבד את צוות הו"ד עם כי לעניות דעתי יש לסמוך כמובן על עצה וברכה של הדיוט אך יש לעיתים להעזר באנשי מקצוע תרונים וד"כ יש פסיכווגים מקרב הקהילה התורנית

Nחמן

New member
ברכה והצלחה

ראשית - ברכותיי. אכן שמך מאיר ויאיר. שנית - גם אני אינני פוסל את הפסיכולוגיה והחלט מקבל את הגישה שלך לבחור, שאליו הגבבת. כוונתי הייתה לאותו פסיכולוג, שטרם השלים את לימודי הדוקטורט שלו אך התנהג בתוכנית "עובדה:", ששודרה בשבוע שעבר, באופן, שממנו השתמע בבירור, שדעותיו תפורות בדיוק ע"פ המידות של "עצת נפש" (ויש כאלה, שמכנים זאת בשם אחר...). לא באתי להכשיר שום חטא. מעצם היותנו בני אדם אנו נתונים להשפעת היצר הרע, כי אלמלא הוא העולם לא יכול היה להתקיים. מנגד יש 3 עבירות, שעליהן נאמר :ייהרג ואל יעבור". אחת מהן היא גילוי עריות. מכאן, שעם כל העוון של חילול שבת ושאר העבירות שבתורה רק זאת ועוד עבודה זרה ושפיכות דמים הן בכלל "ייהרג ואל יעבור". היעלה בגדעתך להשוות עבירות נוספות לעבודה זרה או לשפיכות דמים? משכב זכר הושווה לגילוי עריות למרות שאין בו ערווה. חוץ מזה הלוואי כולנו יכולנו לשמור עלך כל מצוות התורה ולהימנע מרכילות ומלשון הרע ועוד כמה עבירות, שנראות לנו "קלות", ולדעת לא מעטים לפעמים אף מצווה (ונא לא להאשים אותי בהכללות, כי אינני מתכוון להוציא לעז על כלל ישראל אלא להתריע מפני "פכים קטנים", שלעיתים איננו שמים לב אליהם). לכן עלינו לוודא בפנייתנו אל הרב, שיהא זה רב, שמבין, שלפניו עומד אדם השרוי בצער ויש לעזור לו ככל האפשר לצאת ממצוקתו. את זה לא לומדים בישיבות בהכרח אולם יש כמה רבנים ידועים, שלמדו לפחות מעט פסיכולוגיה בתחום זה, וגישתם היא חיובית - לא כלפי העבירה, שלא הותרה ע"י שום רב, אלא כלפי האדם. לעניין "שופטים ושוטרים" עליי להודיעך, שאני בדעה, שיש לכבד כל אדם. לא אחת מחיתי כאן על זלזול בכבודו של הרב אבינר ושל אלי ישי ועוד. גם כאן בפורום נמצאים אנשים, שדעתם שונה משלי, והם אהובים עליי כאילו היו בניי. עם זאת יש רבנים, שרואים לנגד עיניהם רק את האיסור אבל לא את האדם.שוב אינני עושה הכללות. רבנים אלו הם צדיקים אבל :יודע צדיק נפש בהמתו" אמרו ולא את נפש האדם כנראה. הרמב"ם בעצמו כותב, שיש מקרים, שבהם על האדם לפנות ל"רופא הנפשות". זהו אותו רמב"ם, שהביא את איסור שפכז"ל כעוון חמור ביותר על אף שאין לו מקור מפורש בתורה. אז לא מן הנמנע, שיש אנשים, שיוכלו להיגמל מזה. השאלה היא, מי מתאים לכך (ואינני מדבר על שינוי הנטייה, שלדעת הפסיכולוגיה הרווחת איננה דבר מוחלט ואי אפשר לקבוע מסמרות (בניגוד לדעת "עצת נפש" והפסיכולוג "מטעם"). כוונתי לצוות הו"ד לא הייתה בהכרח להעמיד את הרב רון או מישהו אחר מאנשי הצוות, שלא הוכשר לכך, ללבן את הבעייה של ההומוסקסואל הדתי. לרב רון השכלה תורנית רחבה (כולל הסמכה לדיינות) אולם הוא לא ייפגע, אם מישהו יבקש סיוע מגורם חיצוני נייטרלי, אלא אף יעזור לו בכך בכל מאודו. אף אנוכי הקטן מוכן להמליץ על פסיכולוג דתי, שעליו שמעתי רבות וטובות (ואולי גם אתה מכיר אותו), ואני מתכוון לד"ר צבי מוזס, שמשיב לשאלות גולשים גם בנושאים שלנו באתר "כיפה". אפשר לפנות אליו למדור "יועצים" שם ולפי תשובותיו תוכל להבין, שיש לך עסק עם בן תורה ואיש מדע כאחד מבלי לוותר על שום עיקרון משני אלה. בעניין התנצלותך - ידעתי, בני, ידעתי, כי לא במזיד כתבת את מה שכתבת, כי כללי הפורום אוסרים זאת. דווקא בשל כך קנית את עולמך וזכית אצלי להערכה רבה. מקווה להמשיך לראותך כותב בפורום ובמיוחד דברי חוכמה, כפי שאתה יודע לכתוב. קיץ בריא לך ו... אם תזדמן לעיר הקודש, אשמח לפגוש אותך, אם תיצור קשר מוקדם במסר אישי או במסנג'ר. שלך באהבה נחמן

למעלה