מבולבל לחלוטין:(

or1986

New member
מבולבל לחלוטין:(

אני לא יודע אם הגעתי למקום הנכון אבל בכל מקרה אני מרגיש שאני חייב להוציא הכל החוצה כי כבר תקופה ארוכה דברים מעיקים עליי בתקופה זו של השנה.אני בן 23וחצי,מהמרכז,מאז השיחרור שלי אני מרגיש כל כך מתוסכל ומבולבל לגביי הרצונות שלי שאני כבר לא יודע מה לעשות עם החיים שלי.מאז השיחרור לא מצאתי עבודה-דבר אשר גרם לי לתסכול רב ולירידת מוטיבציה כללית.מאז אני בבית כל יום בין חיפושי עבודה ולבין להעביר את הזמן.זה כבר הגיע למצב שכבר כמעט איבדתי את שפיותי לחלוטין (אני משוחרר שנה וחודשיים-מאז אני בבית).אני לא יודע מה יהיה איתי בסופו של דבר מבחינת קריירה וכ'ו או מצב עכשווי,כי אני כבר רואה את הסוף מתקרב מבחינתי,ועוד אפילו לא התחלתי לחיות את החיים במלואם!..מאז אני מתגעגע לצבא לימים עברו והייתי מת לחזור אבל זה כבר לא אפשרי כי יש לי פטור ממילואים ואני עם פרופיל 45 נפשי.במהלך שירותי הצבאי עסקתי בתידרוך קצינים ונגדים בעת יציאתם לחל"ת ובחלק השני של השירות שלי הייתי אחראי על אספקת האישורים הצבאיים דרך אתר האינטרנט של אכ"א לכלל האוכ' אשר הזמינה אותם.זאת הייתה תקופה כיפית אך מפחידה קצת כי כמעט כל השירות התחבאתי מתורניות ומשמירות מתוך טענה שאינני מסוגל להחזיק נשק..גם יצא לי להכיר קצת חברים בשירות הזה שעזרו לי להחזיק מעמד ולסיים אותו לגמריי.לאחר השיחרור הרגשתי ריקנות שעד היום נמצאת בתוכי ומסרבת לצאת.במהלך השנה הזו ניסיתי לעבוד במספר תחומים כמו עובד מטבח,ברמן וכ'ו אך זה לא צלח מכיוון שלא החזקתי מעמד יום וקצת במשרות הללו.מאז אני יום יום שרוי בדיכאון פנימי עם עצמי,במאבק בלתי פוסק לנסות ולא לוותר ולנסות להמשיך בחיפושיי אחר עבודה.אומנם אני צעיר אך אני מרגיש ממש מבוגר בנפשי ושלעולם לא אצליח לחיות חיים נורמליים.בנוסף לרגשות אלו אין לי רישיון,דבר אשר דחיתי במשך 8-7 שנים,אני עדיין גר עם אמא שלי,מצבי הפיננסי רחוק מלהיות משביע רצון,אומנם יש לי קורת גג ומשפחה אוהבת-הפלוס היחידי כמעט בכל המצב הזה!,אך גם אני מרגיש שאין לי כיוון בחיי ושאני מרגיש אבוד לחלוטין בגו'נגל האזרחות והחיים האלו.גם עברתי דברים לא קלים בחיי..נאנסתי בגיל 14 ע"י חברי הטוב ביותר ושנה לפני כן אבי נפטר,דברים אשר עירערו אותי לגמריי והיה קשה לקום ולהמשיך הלאה.אני מרגיש אובד עצות ואינני מסוגל עוד להמשיך בהרגשה הזו של הפחד לגביי המשך חיי.הייתי רוצה חיים מאושרים יותר,עם כיוון,זוגיות,יותר תחומי עניין...ואולי בבוא היום לחזור לצבא:(.הינני מרגיש שכבר כמעט ואין לי את המוטיבציה להמשיך ולחפש עבודה ואני יום יום במיטתי או מול המחשב תוהה מרוב מחשבות מה יהיה..המוח מרוקן לגמריי...:(

Feanor75

New member
היי

אתה רואה את העתיד פה והוא כמו ענן שחור ענק שמחכה לבלוע אותך: קריירה, עבודה.. אתה לא חייב לקבל את זה. זה לא מדבר אליך זה לא הכיוון שלך אז עזוב. אתה יכול מראש לבחור בעבודות פשוטות, אלה לפחות משאירות קצת זמן פנוי, אבל הכי טוב הייתי במקומך בודק אפשרויות להגר מפה למקום אחר, שבו לא שופטים אדם רק לפי תארים והישגים, שם גם יש לך סיכוי טוב יותר להכיר מישהי שלא רוצה את הגבר רק כמפרנס. מיהם שיגידו לך מה אתה שווה? בכלל כל המערכת והקריירות בנויות בעיקר לאנשים עם מרפקים שדורכים על גופות בדרך למעלה. החיים האמיתיים לא נמצאים שם, רק מאבקים וזוהמה. החבר הזה שלך יש לקוות שיבוא על עונשו ביום מן הימים, כמו כל כלב. סע להודו

or1986

New member
הממ...

בשביל הודו צריך כסף בשביל כסף צריך לעבוד-מה שלא כל כך הולך לי בו כרגע.ותארים לדעתי זה לא דבר ממש שולי כי בסופו של דבר כל אדם צריך ללמוד איזה תחום שבו הוא יעסוק בעתיד ויוכשר אליו וגם בשביל התובנה האישית והעשרת הידע האישי שלו בנוגע לעולם.הרי בלי תואר אתה לא בנאדם אחי ואנשים מסתכלים עליך בעין אחרת כשהם רואים שאין לך עבודה או השכלה מסויימת... מצד שני הלוואי והייתי יכול לנסוע לכמה זמן להתרחק מהכל ולהבין מה אני רוצה

Feanor75

New member
זו טעות לחשוב ככה

אתה לא בן אדם אם אתה מקבל את התכתיבים של אחרים, לא אם אין לך תואר. חשוב מאוד שתבין את זה, כי גם התואר לא יפתור לך כלום. לי אין תואר והעולם שלי מאוד עשיר ולא אכפת לי מה אנשים חושבים. בסופו של דבר גם אנשים מכבדים את מי שיודע מה הוא רוצה והולך בדרכו.

or1986

New member
רוצה אחרת

אני רוצה ללכת בדרכי שלי,בלי שאחרים יכתיבו לי אותה,אולי קצת עזרה פה ושם אבל שאלך לי בדרכי שלי ואנסה ליהנות מהחיים האלו ככל שאוכל

efriend

New member
כואב לקרוא...

יש כמה נעלמים בסיפור שלך (אתה כמובן לא חייב לגלות אותם) למשל: למה אתה לא מצליח להתמיד בעבודה ומה טיב המשבר הנפשי שעברת אחרי השחרור. האי אם אתה בדיכאון קליני (סתם דוגמה), זה יה ה טיפשי מצידי להגיד דברים כמו "חפש עבודה", "נסה לצאת מהבית" וכו וכו וכו. זה נשמע שאתה סוחב מטען נפשי כבד מאוד, ולכן אני מניח שצריך לרכז מאמץ לטפל במשבר הנפשי גם ברמה הפסיכולוגית/פסיכיאטרית, וגם את זה אני מניח שאתה יודע. מעבר לזה, אנסה להגיד דברים כלליים שלדעתי יכולים לתת כיוון: נסה לחשוב מה היו חלומות הילדות שלך, לפני שהיית בצבא ולפני שקרה המשבר שלאחר השחרור. נסה לקחת משהו מהחלומות האלה ולהפוך אותו לכיוון שאפשר להתקדם בו בחיים. תתחיל מצעדים קטנים, וההתקדמות תיתן לך עוד כוחות להמשיך הלאה. תזכור שזה שאתה במשבר עכשיו, לא אומר כלום על העתיד, למרות שיש לנו תמיד נטיה לחשוב שדברים תמיד יהיו כפי שהם עכשיו, במיוחד כשהמצב גרוע. בעוד שנים בודדות אתה יכול להיות במקום אחר לגמריי, לא דומה בכלל למצב עכשיו. נסה לראות את הדברים בפרספקטיבה רחבה יותר של זמן, ותזכור שבכל רגע נתון אתה יכול לעשות רק כמיטב יכולתך ולא יותר מזה.

or1986

New member
לא ממש היו חלומות

לפני שהייתי בצבא לא ממש היו לי חלומות,אם כי מעטים מאוד...אך לא זכיתי להגשימם

אופירA

New member
מנהל
חוסר מסגרת תעסוקתית

זו חוויה קשה מאוד. קשה מאוד להרגיש עניין, ביטחון וכוח כאשר אין מסגרת של תעסוקה, אין לך מקום שאתה מרגיש שייך אליו ומתפקד בו, ומביא לידי ביטוי את היכולות האנושיות שלך. עצם החסר בתעסוקה עלול להגביר דיכאון אצל כל אדם. כשהיה לך מקום כזה בצבא הרגשת עניין והנאה. לכן לעניות דעתי המשך לחפש עבודה בנחישות, וגם להתקבל למקומות שלא מתאימים לך לגמרי, על מנת להיות עסוק במשהו, ולהמשיך לחפש עבודה מתאימה חלופית. אל תחפש לחיות "חיים נורמליים". לעניות דעתי אין חיים כאלו. אין חיים ש"כולם" חיים. כל אדם יש לו המערכת הנפשית שלו, ומה שאתה צריך לשאוף אליו זה למצות את היכולות שלך ולהשיג הישגים עפ"י הרצונות שלך. להיות אתה כמה שיותר, בחיים. תצייר לעצמך את ההתנסות התעסוקתית בצבא באור החיובי שלה, כדי להתעודד ולקבל כוח להאמין ביכולתך. וכמו כן - גם ההתנסויות בשוק האזרחי תצייר לעצמך כהתנסויות ולא כישלונות. פעם חשבתי שאני לא מסוגלת להתמיד במקום עבודה הרבה זמן. אבל במשך החיים גיליתי שזו טעות אופטית, שנבעה מכך שחלק מהמקומות לא התאים לי, וחלק מהמקומות פשוט נסגרו, ואני חשבתי שזה קשור אלי. במקום שמתאים לי, אני דווקא מתמידה גדולה. לכן אל תתפוס את הניסיונות הלא מוצלחים ככישלונות, אלא כלמידה. ברור שהטראומות הקשות שעברת בגיל צעיר כלכך שמטו את הקרקע מתחת רגליך, וגרמו לך לאבד ביטחון בחיים. תרכוש אותו לאט, ותישען על הדברים שכן עשית בחיים, ושכן הצליחו לך. תרשה לעצמך טיפול פסיכולוגי לאחר שיהיה לך מספיק כסף, על מנת לתת לעצמך הזדמנות לעלות על גל טוב של התמודדות עצמית וכוחות לעתיד. אל תתעסק במחשבות של "מה יהיה". הן מדכאות יותר. תתעסק במחשבות על "איך לחפש עוד רעיונות למציאת עבודה". אולי גם עיסוק התנדבותי זמני, עד שתמצא עבודה.

or1986

New member
....

זה נכון..חוסר מעש וחוסר במסגרת מסויימת הוא המתכון המושלם לדיכאון מתמשך.אין ברירה אנסה להמשיך לחפש עד שאמצא...תודה

Feanor75

New member
ANOTHER BRICK IN THE WALL

אני לא מסכים עם אופירה, הדעות שלה מייצגות רק את הנורמה. חשוב להבין שמה שכולם עושים זה לא בהכרח מה שבאמת טוב (אלא אם כן אתה ממש רובוט אפרורי). מי שחייב מסגרת כדי להרגיש חיוני זה מעיד על כך שמשהו חסר לו בפנים והוא צריך את המילוי הזה מבחוץ, האישור של החברה שהוא נוהג בסדר. כמו ב'מטריקס'. תשתחרר מהכבלים ומהתיכנותים! גם לפסיכולוג בכלל לא ממליץ לך ללכת אתה עלול לצאת עם בלגן גדול בראש וגם להשתעבד לו ועוד סיבות. העולם ה'רוחני' יכול מאוד להתאים לך. הבודהיסטים למשל חושבים הרבה יותר מתקדם מיתר התרבויות, מכבדים כל אדם באשר הוא. נסה לקרוא ספרים בנושא, אולי להשתלב בקבוצות כאלה אם תמצא מורה שנראה לך אמיתי. אם אתה לא כוחני ואנוכי ז"א שאתה הרבה יותר שווה ממה שחברה דורסנית והישגית כמו פה רוצה שתחשוב על עצמך.

לנושנוש

New member
אם אתה מרגיש שאין לך מה להפסיד..........

בטח לא נורא עם תגש לטיפול פסיכולוגי? נכון?

לנושנוש

New member
למרות שלאנשים בדיכאון זה גם קשה

קשה להזיז את עצמם ולהביא את עצמם לבירורים שדרושים כדאי להגיע לפסיכולוג, להפתח בפני בן אדם. לחשוב שחלילה תרופא יכולה לשנות את המצב (אני?? תרופות?) אני חושבת שאתה בדיכאון ולא אכפת לי שאני זורקת אבחנות ללא הסכלה מתאימה. כל הסימנים על הפנים, מה שניקרא.

התקופה לאחר הצבא היא תקופה לא קלה בעליל...

לכל אחד ואחת-זוהי תקופה מבלבלת, מלאת אי ודאות והמון שאלות צצות, לא תמיד התשובות מגיעות עם השאלות. אני גם בהתחלה לא הייתי סגורה על המקצוע שרציתי לעסוק בו, ידעתי את הכיוון אבל לא ידעתי בדיוק מה ולאט לאט כשחיפשתי והתנסיתי בדברים-הגעתי להבנה שמה שאני הכי אוהבת זה ילדים ולכן הנה אני סיימתי זה עתה בהצלחה את שנת הסטאז' שלי כגננת, ואני גננת מן המניין
. תנסה לעשות רשימה של מקצועות ועיסוקים שמעניינים אותך ולבחון כיצד אפשר להתפתח עם זה ומאיפה מתחילים. אתה מוזמן לשתף אותנו ברשימה וננסה לעזור עם רעיונות.

or1986

New member
תקופה מאוד מבלבלת

זאת התקופה הכי מבלבלת ומבאסת שיש לחלק מן האנשים ולגבי הרשימה אני לא ממש סגור עליה לצערי

תדע לך שאתה לא לבד

הרבה צעירים בגילך חווים חוויות דומות של בלבול וחוסר כיוון בחיים לא חייבים היום להחליט על קריירה אפשר להתנסות בעבודות זמניות ולבדוק מה מתאים לך , מה משמח אותך האם אתה אוהב לעבוד עם אנשים או לא. תקרא ספרים (אם אתה אוהב), תצא לבלות עם חברים, עם אנשים שמחזקים אותך ומשמחים אותך תצא לטייל, לים, תעשה דברים שאתה אוהב. מחזקת את ידיך שיהיה לך בהצלחה

Feanor75

New member
כן זאת תקופה

מבלבלת שבה הרבה אנשים שואלים את עצמם אם יש בכלל טעם להיכנס לכל המירוץ הזה. אחר כך מבינים שנכנסו בעל-כורחם ובסוף מוצאים את עצמם בעבודה שמאוד שונה ממה שהם דמיינו שהיא תהיה כשבחרו בתחום העיסוק שלהם.

למעלה