מבולבל לגמרי

מנסון1

New member
מזל שהביאו לו

את אורי זוהר ולא את הגשש החיוור. כי אם מאורי זוהר הוא גיחך, אז מהגשש החיוור הוא היה נקרע מצחוק. אבל לצורך הענין הנ"ל היה מן הראוי שיקראו לשייקה אופיר זל"ץ כי כיון שהוא מת הוא כבר יודע את האמת האם על כל בדיחה קיבל על השכם טפיחה או שמא ההיפך הגמור קיבל עונש חמור והאם על המערכונים קיבל לשבח ציונים או שמא בתור קנס לגן עדן לא נכנס והאם השוטר אזולאי הוסיף לו מצוות למלאי או שחלילה וחס עשה לו רק נאחס ואולי יחד עם בן אמוץ פזרו אותם כתבן ומוץ או ששמו אותם במדורה או שהם לומדים יחד גמרא וקשה לבחור את הברירה מה משתי הדרכים להם יותר נורא ואולי בכלל אין לו המשך כי בטל קיומו והלך אל החושך ולא יכול הוא כלום לדעת כי אכלתהו התולעת כי אין נפש ואין נשמה ואחרי המוות לא נשאר מה וכל מה שפעל וכל מה שיצר נמחק כאילו לא נוצר ואף אם החיים זוכרים אותו לו זה לא נוגע אחרי מותו כי פסיק היה במרחבי היקום חי לשבריר זמן ויותר לא יקום.

אומלל או מאושר

אינני יודע, אם דב אלבוים היה אומלל באמת בתור ראש ישיבה. אני יודע, שיש לי אחות חילונית למהדרין, אבל כמשפחה אנ חנו מסתדרים יפה מאוד. היא מודעת לכך, שאינני יכול לאכול בביתה אלא רק מה שקנתה בחוץ, אבל היא גם יודעת, שלא לקנות עבורי דבר, שעלול להכשיל אותי. אני אישית מעולם לא התערבתי בחייה, למרות שדעתי איתנה. כך נשארנו בקשרים טובים ואנו נפגשים לא אחת בשמחות וגם בימי צער כיום הזיכרון של אבינו ז"ל, שחל (מה לעשות...) בדיוק ביום, שבו נולד סבבב (ואולןי זה דווקא סימן טוב לסבבב וסימן טוב עוד טוב, שבאותו יום גם נפטר הרב קוק זצ"ל). בקיצור: אני מלןא הערכה לדב אלבוים וגם לכל אדם חילוני כדתי כמות שהם. זכות הבחירה איננה נקבעת באמצעות איומים אלא מתוך בחירה חופשית. עם כל הכבוד לאורי זוהר, לרב מרדכי (פופיק) ארנון ולרבים שכמותם, אני מצדיע לכל החוזרים בתשובה ובלבד, שידעו, שהם הגיעו אליה מתוך הכרה. לצערנו הרב לא כל אחד מגיע לרמה זאת. אגב באותה מידה אני מצפה מהחילוני, שיתחשב בציבור הדתי, וישתדל להימנע מנסיעה בקרבת ריכוזים דתיים או בתלי כנסת או ישיבות וכיו"ב בשבת ובחג. ואם כבר נגענו ברב קוק זצ"ל, אז הלוואי, שנזכה ללכת בדרכו. הגאולה תגיע הרבה יותר מהר כך. תודה לך על ההבהרה.

אהלן לוקאס,

מה שלומך? =) טוב בעצם די ברור.. :\ שמע, קטונתי משתעלה דעתי על דעת הרב, אבל בוא נשים לרגע את דעת הרב בצד, אוקי? סבבה. אתה שלם עם עצמך, נכון? כך אמרת בעצמך.. אם ככה, למה לשנות את זה? המטרה שלך בעולם הזה, מבחינה נשמתית היא לעבור "תיקון" כדי שלא תצטרך לחזור להנה ל"מועד ב'" בגלגול הבא, או באחד אחר. מה התיקון שלך? מי יודע? אין אחד שידע.. רק הקב"ה. אני מבין מאוד את הקריעה שלך, שכן מצד אחד אתה מאמין מאוד אך מצד שני אתה רוצה לממש את אהבתך האמיתית.. תראה, הומו, נולד להיות הומו, וגם אם לא, גם אם זה היה נרכש או "טרנדי" (נו ב'מת!) אין שום דרך לשנות את זה. לא באמת. מה שכבוד הרב מנסה לגרום לך לעשות הוא לא "לצאת מזה", אלא פשוט להדחיק את מי שאתה. ושמע חביבי, אושר, בדרך הזו, אתה לא תדע. אני מאמין בלב שלם שאתה יהודי, ה' אוהב אותך כשם שהוא אוהב את כל הבריות, אבל בחייך, מי האדם שיחליט מה טוב לך? רק אתה. אתה ועצמך. קח מחט, קח חוט דייגים, ותפור את הקרע הזה שיש בך, כי הוא מזיק לך... היה אתה, בלב שלם, היה אדם טוב, וזה הכי חשוב לטעמי. עוד חפירה קטנה וזהו
אני" אמשול לך משל". התורה אומרת מצד אחד, "אל תשקר!" זה מצויין אפילו בלוחות הברית הקדושים. ומאידך, "ייה עם אישה, ולא עם גבר!" אם אתה, הומו, לא אוהב נשים, תהיה עם אישה ותאמר לה "אני אוהב אותך" כשאתה לא מתכוון לדבר מלבד האוויר שיוצא לך מהריאות כשאתה מדבר, אז מה הטעם בדבר? למה שה' ירצה שתשקר לאישה? למה שה' ירצה שתרמה בן אדם, בת אדם, שכל חייה כמעה הייתה לאהבה, והיום, היא נמצאת עם אדם אשר לא אהב לא אוהב ולא יאהב אותה גם.. מה הטעם בזה? אחי, הייה רגוע, יהיה בסדר
ב"ה ה' אוהב אותך :)

סבבב

New member
"אל-תשקר" מצוי בלוחות הקדושים?

האם כוונתך ללוחות הברית? האם כתוב בהם לא תשקר? אני זוכר שכשהייתי עובד על חיילים שלי בצבא, הם היו אומרים לי - אסור לך לשקר, כתוב בעשרת הדיברות - "לא תשקר"! אז זהו, שלא... אמנם אסור לשקר, אבל חשוב לדייק ולא לייחס זאת לעשרת הדיברות...

ואני מבקש להוסיף

סבבב היקר, ש"לא תכחשו ולא תשקרו" כתובים בתורה בענייני ממונות דווקא. לבטח אתה עוקב אחר הודעותיי (יש סימנים ברורים!) ובאחת מהן מצאת את הבאת דברי הגמרא במסכת "בבא מציעא", המתירה לתמיד חכם לשקר ("לשנות מדיבורו") משום דרכי שלום בשלושה דברים: "באושפיזא" (= שאם אי פעם אזמין אותך להתארח אצלי, אל תפרסם בפורום, עד כמה אני מארח טוב, שמא כל באי הפורום ירצו להתארח אצלי, ואין לי מקום עבור כולם... אלא אמור להם, שהאירוח היה "ככה ככה"; "לא משהו מיוחד"), "במסכתא" ( = שאם ישאלך אדם, כמה למדת, אל תתהדר בנוצות לא לך, שלמדת כל התורה, אלא אמור, שלמדת משהו...) "ובפוריא" ( = שאם שימש מיטתו בלילה, אל יספר זאת לחבריו, שמא יימצא בעל קרי ויתגנה עליהם...). אז יש מקרים, שבהם אין חובה לומר את כל האמת, אבל כדי שלא יחשדו בי, שמא גם דבריי אלה אינם אמת, אני מציע להיוועץ עם מומחים לכל דבר ועניין ולא להסתפק בדעת רבנים, שלמדו "אורח חיים" ואולי גם "חושן משפט" אבל אין להם מושג בפסיכולוגיה.

webguy

New member
אני הבנתי ..ש..

יש מקרים שמותר לא לספר את כל האמת ...!! כלומר זה לא לשקר אבל לחסוך בהסברים כדי לא לספר הכל..!! כמו נגיד שאתה מארח מצוין מעולה...אבל לא רוצה יותר מדי אורחים בבית שלך כי זו טירחה ...אז אל תספר שאתה מארח מצוין ..תסתפק שאני מארח טוב ..!! משהו כזה ...

הסבר

תרגום: סבבב ( = מנהל הפורום) היקר ( = לא עולה כל כך הרבה כסף אבל שווה המון...), לא תכחשו ולא תשקרו = אסור לשקר אבל התורה מסייגת זאת לדיני ממונות בלבד, כלומר: אם הלוויתי לך 1,000 דולר, ואתה מתכחש להלוואה עברת על איסור. לגבי יתר הדברים כתוב "מדבר שקר תרחק" אבל אין בזה איסור. תלמיד חכם מוחזק כמי, שכל דבר5יו אמת, אולם ע"פ הגמרא מותר לו לשקר מלכתחילה בשלושת הדברים, שנמנו לעיל. עכשיו צא וחשוב: בכל הדברים הללו יש משום "דרכי שלום" ו"כבוד הבריות". האם לא נראה לך, שמשום כבודו של הבחור וכבודה של הבחורה לא עדיף לדחות את הפרסומים האישיים? תחילה יש לבדוק, אם יש התאמה מכל הבחינות, ורק לאחר מכן לספר בהדרגה לא לפני "מישוש הדופק" באמצעות רמזים שונים, שבהם ניתן לדעת על דעתה בנדון. אם תגיב לרמזים בחיוב, בשלב כלשהו אפשר לגלות לה את האמת. אולם אם פה ושם תגלה הסתייגות או אף דעה שלילית על הנושא, יתכן, שכדאי לנתק הקשר באמתלה כלשהי מבלי לגלות את הסיבה האמיתית... תקנו אותי, אם אני טועה.

למעלה