מבולבלת

1. נכנסתי לאתר

של שינוי. אמנם למספר דקות בלבד. השאיר עלי רושם חיובי מאוד: בלי קללות, גידופים, הדבקת שמות, גסויות וכו´. בקיצור, האווירה מצאה חן בעיני, ויתכן בהחלט שאעבור לשם. הרושם כמובן שטחי ביותר. ראיתי ויכוחים עם אנשי מרצ, אבל ברוח תרבותית. מה שאי אפשר לומר על "הוויכוחים" בפורום מרצ, וכמובן אין להשוות עם הביוב הנשפך בפורום דו-קיום. 2. מהצבעותיה ומהכרזותיה של שינוי, נוצר רושם שתשובתו של רונן מייצגת את המפלגה כֻּלה. אם אני טועה, אדרבא, אשמח לשמוע ממך את התשובה לאותה שאלה: מה יעשה טומי לפיד, מה תעשה שינוי, במקרה ההיפותטי שיהיה עליה להכריע בין גוש הימין כולל חרות, לבין גוש השמאל כולל חד"ש? אגב, נדמה לי שאת אותה שאלה אפשר להפנות גם למרצ...

אנדרי ז

New member
אין פה תשובה ברורה

כי אני לא חושב שמישהו אצלנו יושב וכותב תרחישים כאלה וקובע מדיניות עתידית מה לעשות אם. במקרה כזה אני מאמין שמוסדות המפלגה יתכנסו ויחליטו, וסביר להניח שבמצב של לשון מאזניים אמיתית פשוט יכריחו את הליכוד והעבודה לשבת יחד (עם שינוי כמובן) בממשלת אחדות. אתה צודק, פורום מרצ כמעט ולא קיים יותר. אפשר בעצם לכנות אותו "פורום אנטי-שינוי"...

אני לא מסתיר את נטיותי

השמאליות, כך שלי אישית אין מה לחפש בשינוי, המוכנה לשבת בממשלה אחת עם הליכוד, ואפילו אינה פוסלת על הסף אפשרות ישיבה ביחד עם הימין הקיצוני ביותר (כאילו הליכוד היא שמאל). מאידך, כנראה אקבל את ההזמנה להשתתף בפורום שינוי, בגלל האווירה הנינוחה שבו (על כל פנים כך נראה לי ממבט ראשון), נראה אם אצלכם אפשר יהיה לנהל ויכוח ענייני מול אנשי ימין. אני רואה שפורום מרצ בקושי קיים, ואפשר כמעט לכנות אותו "פורום אנטי-מרצ", ולא כמו שכתבתָ! פשוט הציפו אותו בריוני הימין, כל מיני "מלאכי מות" המקיימים בו תורנויות 24 שעות ביממה, שלאחרונה הצטרפו אליהם אנשי שינוי, ואפילו מנהל פורום שינוי(?). אמנם לא בדרגת הצפה כמו "פורום דו-קיום", בו נותרו 2 לוחמים שמאלניים מול גדודים שלמים של מתנחלים מתלהמים... אבל דומה. גם בערך אותם החבר´ה (רק את הסתומים ביותר מגבילים ל"דו-קיום" בלבד).

אנדרי ז

New member
בפורום שינוי תמיד אפשר לדבר

בתנאי שכללי הדיון התרבותי נשמרים וכמובן במידה והדיון רלוונטי לפורום. אתה לא צריך שום הזמנה מיוחדת בשביל זה. אצלנו אפשר לנהל דיון עם אנשים מכל רחבי הקשת המדינית/בטחונית, מאחר וזאת הקשת שמיוצגת בתוך שינוי עצמה. שינוי פוסלת על הסף רק את אלה שהאידיאולוגיה שלהם היא השתמטות מחובות תוך סחיטה וכפייה על כלל הציבור. לגבי השאר תמיד עדיף לשמור את הקלפים קרוב כמה שיותר לחזה. כך מנהלים נכון משא וממן. אני יכול להבטיח לך שהצפות אצלנו מטופלות בחומרה הראויה. אני מקווה שאתה יודע להבדיל בין הצפה ובין השתתפות לגיטימית בדיונים.

זה טוב שבפורום שינוי אין הצפות.

להבדיל מפורום מרצ, המוצף ע"י המתנחלים ולאחרונה גם ע"י אנשים המדברים בשם שינוי, למשל רונן1981. האם אתה מסתייג מההצפות שלו?

אנדרי ז

New member
אני לא מתכוון להתבטא נגד אף אדם

מסויים וגם אני לא מבקר פה מספיק כדי לחוות דיעה (וגם לא מתכוון). אם זאת אני מסתייג מפתיחה מסיבית של שרשורי תעמולה של מפלגה מסויימת בפורום של מפלגה אחרת (כמו שאנשיכם עושים אצלנו) וגם מתגובות לא קשורות, שוב לאותה מטרה (ושוב, כמו שאנשיכם עושים אצלנו). אני בהחלט לא מסתייג מתגובות ענייניות ורלוונטיות (וכמובן תרבותיות) במיוחד כשהן באות לענות על התקפות מרושעות ולעיתים קרובות שקרניות כמו שניתן למצוא במקומות מסויימים...

cnogl

New member
אנדרי, צער לי שנפלת למלכודת הזו

לידיעתך: בתקופה בה מרצ ישבה בממשלה בהיותו של יוסי שריד שר החינוך היא הצליחה למנוע בעקביות העברת תקציבים לש"ס. למעשה היא שיתקה לחלוטין את מערכת החינוך החרדית. לקרוא לזה הזרמת כספים... נפלת למלכודת תעמולה משומנת ומסוכנת, כולנו יודעים של מי.. יש שמדברים, ויש שעושים במרצ!

אנדרי ז

New member
אם מרצ נחלה כזאת הצלחה בממשלה ההיא

למה היא מצאה לנכון בסופו של דבר לפרוש ממנה?

בגלל העברת תקציבים לחינוך החרדי

20 מיליון ש"ח שיוסי שריד לא היה מוכן להעביר לרשת החינוך של ש"ס על חשבון החינוך שלי ושל חבריי לספסל הלימודים. אני רק רוצה להזכיר לך שיוסי שריד הצמיד לחינוך התורני חשב מלווה, לראשונה בהיסטוריה, והעביר תקציבים משם לחינוך הממלכתי בעיירות הפיתוח (ואת התוצאות ראו כולם באחוזי הזכאים לבגרות. ליאור קצב, ליכודניק בנשמה, ראש העיר של קריית מלאכי הודיע כי הוא ´מעריץ את יוסי שריד´.)

הוא הצליח למנוע עד אז

זה מה שאמרנו לך כל הזמן- יוסי שריד העביר מיליוני ש"ח מהחינוך החרדי והחינוך בהתנחלויות לטובת החינוך הממלכתי בעיירות הפיתוח, השקיע במקומות שבהם מערכת החינוך כשלה, ולכן בתום תקופה קצרה עלה באחוזים גבוהים מאוד מספר הזכאים לבגרות בעיירות הפיתוח. אבל כאשר ממשלת ברק החליטה לקחת 20 מיליון ש"ח מתקציביהם של אלה שבאמת זקוקים לכסף ולהעבירם לטובת החינוך החרדי, מרצ ניסתה לטרפד את הצעד, לא הצליחה, ולכן פרשנו מהקואליציה כדי לא להיות חלק מהעניין. מה שבטוח אנדרי, אתה מה שיוסי שריד עשה כנגד החינוך החרדי, שינוי לא תצליח לעשות גם מתוך ממשלת אחדות עם ברק ושרון. אז די לפטפט, העובדות מונחות על השולחן. רק מרצ.

אנדרי ז

New member
למה ששינוי לא תצליח?

מתוך ממשלה חילונית שינוי תצליח אפילו יותר מזה. היא תדאג בין היתר גם למערכת החינוך החרדית כדאי שתוכל באמת להתקרא "מערכת חינוך". והיא תדאג לקצץ בקיצבאות הבטלה ולפנות את התקציבים שיתפנו למקומות הראויים, מה שמרצ מעולם לא יכלה לחלום להשיג בשיטת ההתרפסות בפני הסחטנים.

sagitv2

New member
../images/Emo42.gifהי יעל

הענין בהחלט מאד פשוט. עפ"י מחקרים זכתה מרצ
כסיעה מספר אחת בחקיקה חברתית (מחקר קרן אייסף) וסביבתית (מחקר אדם טבע ודין) ובתחום המילואים (מחקר של בלת"ם). מרצ
לכל אורך התקופה הנוכחית הייתה באופוזיציה ונהגה בהתאם. לעומתה שינוי שישבה אף היא באופוזיציה שירתה את ממשלת שרון מבחוץ. וכך עשתה שינוי
שינוי הצביעה בעד תקציב המדינה שהינו אחד מהחמורים ביותר בתולדות ישראל בפגיעתו במעמד הביניים ובקבוצות האוכלוסיה החלשות. התקציב הזה פוגע בחלשים בזמן שעשרות מיליארדים מועברים למתנחלים ולחרדים. עפ"י הצבעת שינוי על תקציב המדינה (ולא בפעם הראשונה) שינוי תומכת בפגיעה בחלשים, בעד העדפת מתנחלים וחרדים.
שינוי הצביעה בעד תקציב משרד הדתות- משמע שינוי בעד החרדים והמתנחלים
שינוי התנגדה לחקיקה המבקשת להטיל קנסות על מאחזים בלתי חוקיים
שינוי תמכה בהגדלת ההטבות למתנחלים במסגרת חוק ההסדרים- כשאפילו הליכוד התנגד להם. מידע זה רק מוכיח מעל לכל ספק כי "המלך" הוא עירום -
על כן כמו שהפלייר של מרצ
אומר: אם את אוהבת כפייה דתית רוצה להישאר בחברון לא מאמין בשוויון זכויות לנשים לא בעניין של צדק חברתי לא רוצה חינוך חינם אוהב את שרון אל תצביע מרצ

jonatan777

New member
תגובה ליעל

ראשית: אין כל קשר בין מרץ לשינוי, לא בתפיסה האידיאולוגית המדינית ולא בתפיסה הכלכלית. מרץ היא מפלגה שמאלית סוציאל דמוקרטית ואילו שינוי היא מפלגה עם נטייה ימינית חסרת אידיאולוגיה מדינית ודואגת בצדק או שלא בצדק למעמד הביניים וגם ליותר גבוהה. למרץ יש דעה ברורה וכן חקיקות רבות בנושאים כגון: זכויות האדם זכויות האישה, איכות הסביבה, עבודה ורווחה , מדיניות חוץ ופנים וכו וכו הדבר היחיד המשותף למרץ ושינוי הינו הכפייה הדתית. מה שכן שינוי יותר דומיננטית בנושא. מקוה שעזרתי

למעלה