מבולבלת...
שלום,
אני די מבולבלת ודי לחוצה ובכלל מוצפת....
יש לי ילד מקסים בן שנה+10 ח'.
בגיל שנה וחודשיים נכנס למעון, כשעד אז היה מאד חברותי לילדים (בעיקר גדולים ממנו)
ולמבוגרים. אהב חברה, נהנה בחברה.
במעון הסבו את תשומת ליבי שהוא מאד עדין ורגיש, נעלב בקלות, לא עומד על שלו,
לא אסרטיבי.... בקיצור "אוכלים אותו". הוא בין הגדולים בגן וגם קטנים ממנו חוטפים לו, לוקחים לו או פשוט
יותר חזקים ממנו. ככל שעובר הזמן שמתי לב שהוא נמנע מקשרים חברתיים עם ילדים ומבוגרים,
חוץ ממשפחה ומאנשים בודדים שהוא אוהב.
הוא מספר סיפורים, שר, מדקלם, אומר שמות של חפצים אך לא מילים מתקשרות "אמא,תני לי, את זה, קחי וכו'.
הוא לא מגיב שקוראים לו שהוא שקוע במשחק וייחסתי זאת להפרעת קשב כי הרבה פעמים הוא חולם בהקיץ ואני
הייתי כילדה כזו. זה נראה כמו הצפת גירויים שהוא לא מצליח ולכן מסנן.
כיון שבבית משחק איתנו, מדבר, עצמאי, מושך אותנו עם היד "להפעיל" אותנו כשרוצה/צריך משהו, יוצר קשר עין -
חשבתי שהוא פשוט בררן ולא משתף פעולה עם כל אחד מחוץ לבית.
בכל זאת במעון המליצו על אבחון וניגשתי לקופ"ח.
באיבחון (מכון להתפתחות הילד) שיתף פעולה במשחקים אך לא דיבר ולא יצר קשר עין.
הכיוון שלהם כמובן הפרעה תקשורתית. נשאלתי אם הולך על קצות אצבעות , מה זה קשור לאבחנה?
ועוד שאלה, זריקת הראש קדימה (מוטה קדימה) כשלא רוצה שירימו אותו או שמנסה להתגונן שלוקחים לו משהו
וזריקת הראש אחורה כשיושב אם מתעצבן קשורים ?
שלום,
אני די מבולבלת ודי לחוצה ובכלל מוצפת....
יש לי ילד מקסים בן שנה+10 ח'.
בגיל שנה וחודשיים נכנס למעון, כשעד אז היה מאד חברותי לילדים (בעיקר גדולים ממנו)
ולמבוגרים. אהב חברה, נהנה בחברה.
במעון הסבו את תשומת ליבי שהוא מאד עדין ורגיש, נעלב בקלות, לא עומד על שלו,
לא אסרטיבי.... בקיצור "אוכלים אותו". הוא בין הגדולים בגן וגם קטנים ממנו חוטפים לו, לוקחים לו או פשוט
יותר חזקים ממנו. ככל שעובר הזמן שמתי לב שהוא נמנע מקשרים חברתיים עם ילדים ומבוגרים,
חוץ ממשפחה ומאנשים בודדים שהוא אוהב.
הוא מספר סיפורים, שר, מדקלם, אומר שמות של חפצים אך לא מילים מתקשרות "אמא,תני לי, את זה, קחי וכו'.
הוא לא מגיב שקוראים לו שהוא שקוע במשחק וייחסתי זאת להפרעת קשב כי הרבה פעמים הוא חולם בהקיץ ואני
הייתי כילדה כזו. זה נראה כמו הצפת גירויים שהוא לא מצליח ולכן מסנן.
כיון שבבית משחק איתנו, מדבר, עצמאי, מושך אותנו עם היד "להפעיל" אותנו כשרוצה/צריך משהו, יוצר קשר עין -
חשבתי שהוא פשוט בררן ולא משתף פעולה עם כל אחד מחוץ לבית.
בכל זאת במעון המליצו על אבחון וניגשתי לקופ"ח.
באיבחון (מכון להתפתחות הילד) שיתף פעולה במשחקים אך לא דיבר ולא יצר קשר עין.
הכיוון שלהם כמובן הפרעה תקשורתית. נשאלתי אם הולך על קצות אצבעות , מה זה קשור לאבחנה?
ועוד שאלה, זריקת הראש קדימה (מוטה קדימה) כשלא רוצה שירימו אותו או שמנסה להתגונן שלוקחים לו משהו
וזריקת הראש אחורה כשיושב אם מתעצבן קשורים ?