מבולבלת...

IWABF

New member
מבולבלת...

נושא שמטריד אותי כבר המון זמן...
חבר שלי ואני יוצאים כבר 3 שנים. הוא החבר הראשון שלי ולפניו יצאתי ממש מעט לדייטים כושלים ולא היה לי ניסיון מיני חוץ מאיתו.
אני אוהבת אותו מאוד וחושבת על עתיד משותף. אני בת 23 והוא גדול ממני ב3 שנים..לו היה ניסיון בעבר וכשאנחנו מדברים על העתיד הוא כבר יודע שמבחינתו אנחנו בעוד כמה שנים מתחת לחופה (כשנסיים תואר).
חשוב לי לציין שבעבר נראתי הרבה פחות טוב מהיום והייתי הרבה יותר חסרת בטחון. מאוד השתנתי לטובה עם הזמן, משתי הבחינות.
יש בו הרבה תכונות שחשוב לי שיהיה בגבר שלי, הוא מאוד מוצלח בעיני ואני לא רוצה לוותר עליו. מצד שני, הנושא המיני תמיד מטריד אותי...

בנוסף, אנחנו נפגשים רק בסופש ואף פעם לא באמצש כי הוא לומד רחוק מאזור מגורי. הוא רק התחיל את התואר ולעבור לגור ביחד לא אופציה בינתיים מבחינה כלכלית. אני מפחדת שאנחנו מבזבזים זמן ופתאום שנגור ביחד נבין שזה בכלל לא זה.

אני סתם מבזבזת לשנינו את הזמן? אם הייתי באמת אוהבת אותו לא היו עולות לי המחשבות האלה לראש? משהו/מישהי היה במצב דומה בעבר? האם אני בחוסר מודע רוצה להשאר איתו בגלל שיש לו גב כלכלי סביר לבחור בגילו?

תודה

לא באמת יכולה לדעת שום דבר...

רק מהפוסט אחד שלך.
ייתכן שזה האופי שלך לחשוב ולהתלבט וייתכן שהוא באמת לא בשבילך.
בגלל שאתם נפגשים כל כך מעט זה נראה לי טבעי שתחששי מכך שאם תעברו בבת אחת למצב של כל הזמן ביחד אולי זה לא יהיה בדיוק מה שחלמתם אז אם מצב כלכלי לא מאפשר כרגע מגורים ביחד, אז תגורו מתי שיהיה אפשרי ותחליטו שמתחתנים שנה או חצי שנה אחרי,כשיהיה ברור שזה טוב. גם אם זה נראה כהמתנה של הרבה וכאילו את מבזבזת את הזמן שלו, זה יקרה בכל מיקרה אחרי המעבר. הי אם תריבו על כל דבר לא יעזור שהייתם לפני זה 10 שנים ביחד. אני מניחה שהבנת אותי.
חייתב לשאול...ומה זה הנושא המיני הזה??? אנחנו אמורים לנחש לבד?

IWABF

New member
סליחה שלא הייתי מובנת

הכוונה היא להתנסות עוד מבחינה מינית עם אחרים.

SleeplessBeauty

New member
נושא מאוד מורכב

קצת קשה לי, כי מעולם לא הייתי במצבך. עם זאת, נראה לי טבעי שיהיו לך חששות, וכן גם "רגליים קרות".
אני חושבת שחשוב שתדברי על כל הדברים האלה עם בן זוגך. תקשורת היא הדבר החשוב ביותר במערכת יחסים.
לגבי המגורים, אני לחלוטין מבינה את החשש ומכירה הרבה זוגות שנפרדו אחרי שעברו לגור יחד. מצד שני, מכירה גם כאלה שהתחתנו עוד לפני שעברו לגור ביחד, וחיים באושר ועושר. מאחר ואתם מבלים זמן יחסית מועט יחד, לעבור לגור יחד יהיה שונה לחלוטין. אם תבואו מוכנים נפשית לשינויים האלה, יהיה לכם יותר קל לצלוח אותם. אי אפשר לדעת מה צופן לכם העתיד, אבל אם לא תתני לזה צ'אנס איך תדעי?
תעברו לגור ביחד כשתוכלו ואז תדעו עד כמה אתם באמת מסתדרים עם מגורים וחיים משותפים.
זה לא בזבוז זמן, את בת 23 ויש לך את כל הזמן שבעולם.

לגבי הנושא המיני שדיברת עליו - אני לא חושבת שזה מדד לכלום. מה שמשנה זה לא עם כמה היית, אלא אם טוב לך ואת מסופקת מבחינה מינית עם החבר הנוכחי. גם אם לא, זה ממש לא דיל-ברייקר, אלא אולי משהו שצריך לעבוד עליו. גם כאן המפתח הוא תקשורת - לדבר על מה את אוהבת, מה הפנטזיות שלך, אולי לגוון קצת. הגיוון לא חייב להיות מחוץ לזוגיות.

הכי חשוב - אני לא מאמינה שהיית נשארת איתו 3 שנים אם לא היית אוהבת אותו. אין לכם ילדים ואין שום דבר שמחייב אותך אליו מלבד האהבה. אני חושבת שהחששות שלך מאוד טבעיים ואינם בהכרח מעידים על חוסר אהבה.

ושורה תחתונה - זוגיות היא לא שגרה, אלא משהו שצריך לעבוד עליו, לתחזק אותו.

Danah85

New member
קצת מורכב

בגדול זה שהוא בן הזוג הראשון שלך לא אומר שאתם לא תהיו זוג מוצלח גם בעתיד.
לא לכולם חסר להתנסות (מינית ובכלל) עם יותר מבנאדם אחד.
יש לי שתי חברות שהתחתנו לא מזמן עם החבר הראשון שלהם, שהוא גם היה היחיד שלהן, והן מאושרות וטוב להן.

מצד שני, אם את חושבת על זה, אולי את לא כזו, ואולי מה שנכון לך זה דווקא כן להתנסות, ואולי גם את אוהבת אותו פחות משאת חושבת
אני הייתי עם בן הזוג הראשון שלי קרוב לחמש שנים, ואחרי שלוש וחצי - ארבע שנים גם אני התחלתי לתהות למה אני בכלל אוהבת אותו. בדיעבד, כנראה שבאמת כבר הרגשתי שפחות "בא לי" אבל לא היה לי את האומץ לעזוב מישהו שאני איתו כל כך הרבה זמן, ועם כל עניין חוסר הבטחון שגורם לפחד שהוא בד"כ לא מוצדק של "אם אני לא אהיה איתו אני אהיה לבד לנצח".

ואני גם יכולה להבין את החששות, בגלל שכשנפגשים רק פעם בשבוע (גם אם הקשר הוא רציני של כמה שנים), קשה יותר להכיר ולראות אם אתם באמת מתאימים.

בכל אופן, אם תחליטי להשאר ולחכות למגורים המשותפים - תדעי שזה יהיה שינוי מאוד דרסטי, שידרוש משניכם המון סבלנות.

ברוכה הבאה לפורום

את מוזמנת גם לשתף בפורום "זוגיות".
אני חושבת שיש הרבה אנשים שלא חוו מספיק או ניסיון כלשהו בתחום המיני ולכן תוהים איך היה לבלות עם אחרים מבחינה מינית.
זה טבעי שיש חששות כאלה ואל לך להלחיץ את עצמך...
אם את מרגישה שאוהבת אותו ואת פשוט סקרנית לגבי אחרים- פשוט תנסי להתמקד בזוגיות הנוכחית,לזרום עם מה שקורה ולא לחשוב מה היה יכול לקרות. ואם את לא מרוצה מבחינה מינית- דברו על הכל,תנסי להיות פתוחה איתו כך ששנים תוכל להנות.

וגם אם זה לא יילך-לא בכוח,זה לא סוף העולם.

IWABF

New member
תודה רבה!

לכל אחד מכם.. גרמתם לי להסתכל על דברים מנק מבט קצת אחרת.

מה שזה אומר

שזה גיל צעיר לך מידי להתחייב. את אומרת שכבר השתנית לטובה, עם הזמן, ואת כנראה עוד תשתני (גם לטובה) המון בהמשך מהרבה בחינות אחרות. ומה שהתאים פעם, לא בהכרח מתאים היום ומה שמתאים היום לא בהכרח יתאים מחר. כשתסיימי להשתנות (להשתנות זה שם אחר ללגדול, לצמוח) תרגישי יותר מוכנה גם להתחייבות. יכול להיות שהבחור הזה כבר לא יתאים לך, יכול להיות שכן, יכול להיות שזה בכלל יהיה מישהו אחר. בכל מקרה הצעתי לך היא לדחות את עניין המחשבות לחתונה.

למעלה