מבולבלים

• פותח הנושא emy81
  • פורסם בתאריך

emy81

New member
מבולבלים

שלום לכולם
אנחנו עדיין בתוך האיבחונים (קיבלנו אבחנה אחת ) ונורא מבולבלים.הסביבה נורא לוחצת שאנחנו סתם ממצאים בעיות.חשוב לי להדגיש שהמצב קשה כבר כמה שנים אך לא עלו על בעיה ספציפית רק השנה שוא עלה לכיתה א ודי מנודה חברתית(יש לו חבר אחד או שנים אבל הם בעיקר באים לקבל משחקים מהבן שלי) ולא משתף בכלל פעולה בכיתה הבנו שזה יותר מ"סתם" משהו חולף..אך יש תקופות ממש טובות שאני אומרת שאולי אני מדמיינת (עד המשבר הבא) היו לכם גם ספקות ואיך מתמודדים עם הסביבה הקרובה..תודה מראש

dina199

New member
ברוכה הבאה

מה האבחנה כבר יש לכם?
בכל מקרה כשיש חשד אז אין חשד שצריך ללכת לאיבחון. אתם לא היסטריים. אתם האי אלה שמטפלים בילד ולא הסביבה.
אתם לא הולכים לאיבחון כדי לתייג אותו איך שהוא, אלא כדי לברר בדיוק מה יש לו ואיך לעזור לו.
ורק אבחנה נכונה תאפשר לספק לו את העזרה המתאימה

schlomitsmile

Member
מנהל
ברוכה הבאה
הבילבול טבעי ומובן

כדי להתמודד איתו כדאי לדעתי מצד אחד לתת לו מקום-
אנחנו מבולבלים וזה בסדר, זה שלב כזה-
ומצד שני ללמוד ולחקור כדי לדעת יותר ולהיות פחות מבולבלים.
לא להסתמך רק על מה שאנשי מקצוע אומרים,
אלא להקשיב לילד, לא רק למה שהוא אומר, לו עצמו,
להקשיב לאינטואיציות שלכם כהורים,
וגם לקרוא כמה שיותר טקסטים שנכתבו ע"י אנשי הספקטרום
ולצפות בסרטונים שהם יצרו
(אפשר להתחיל מקישורי הפורום שלנו,
סעיף 'אנשי הספקטרום בארץ ובעולם' וסעיף 'סרטים').

לגבי הסביבה- מי שמחזק אתכם- לקרב,
מי שמערער אותכם- לתפוס מרחק,
לפחות זמנית עד שיהיה לכם כח אליו.

dina199

New member
לכן עושים שני איבחונים מקצועיים כדי

לברר את זה. ואז אם המאבחן המקצועי יגיד שהילד לא א"ס זו תהיה תשובה הכי מוסמכת.
והכי חשוב שהמאבחן יגיד מה הילד כן (ולא מה הוא לא) כי רק כך אפשר לעזור.
בד"כ כשמחליטים לפנות לאיבחון צוברים הרבה דברים מחשידים שבגללם פונים לאיבחון.לא הולכים לאיבחון 'כי סתם התחשק' .

Astroo

New member
יכול להיות גם נ"ט

חסרים נ"טים ביישנים/מופנמים/מתבודדים?

Astroo

New member
גם וגם

יש נ"טים שמתבודדים מתוך בחירה ויש כאלה שפשוט לא מוצאים חברים.

schlomitsmile

Member
מנהל
יכול להיות מהרבה סיבות: מראה חיצוני (הילד השמן למשל), שונות תרבותית,
רגישות וביישנות, קשיים רגשיים כגון חרדה חברתית ועוד.

dina199

New member
אני מניחה שדי חסרים
.

אבל בנושא של פותחת השרשור - יש להם אבחנה רשמית של פסיכיאטר שהילד PDD.

schlomitsmile

Member
מנהל
נוירו-טיפיקל, שהמערכת הנוירולוגית שלו טיפיקלית, רגילה, כמו רוב האוכלוסיה.

ואם כבר בראשי תיבות עסקינן
:
א"ס- איש הספקטרום האוטיסטי, כל מי שעל הספקטרום האוטיסטי.

א"א- איש אמצע, מי שאינו נ"ט וגם אינו א"ס, הוא באמצע.

emy81

New member
מבולבלים

קודם כל תודה על התגובות שלכם!
יש לנו אבחנה אחת של PDD וכרגע באמצע האיבחון השני.אני בהחלט מסכימה שלא כל ילד שהוא לא "אשף" הוא אוטיסט..חלילה.אני רק ניסיתי לתאר פחות או יותר.הם תמיד חוזרים ונתקלים בעיניין של קשר עין מפני שהוא כן יוצר קשר עין לכן נראה לי שגם אנשי מקצוע מתבלבלים.אני תמיד ידעתי שקיימת בעיה מאז שהוא בערך בן שנתיים אבל שייכתי את זה לאופי עקשן לפינוק וכו...רק השנה שהמצב ממש החמיר (התפרצויות חוסר שיטוף מוחלט בכיתה התנהגויות חריגות..) פנינו לכיוון הזה.עברנו אבחון פסיכולוגי שנה שעברה מפני שהגננת ביקשה ואמרה שהוא ילד "מתבודד בתוך העולם שלו מתקשה לשתף פעולה..."ומשום מה הפסיכולוגית ראתה קושי רגשי עמוק חרדות הדוח היה מאוד קשה מצד אחד אך מצד שני היא לא המליצה הרבה (חוץ מטיפול רגשי) גם לא המליצה על כיתה קטנה.השנה עברנו גהינום של ממש עד פברואר בערך ואז הפנו אותנו לועדת השמה ששם פעם ראשונה עקמו גבה ואמרו "איך זה שלא המליצו לכם על אבחון תקשורתי" וזה פעם ראשונה ששמעתי את המושג הזה.הפסיכיאטר שהלכנו אליו גם היה מופתע שהנושא לא עלה קודם .בקיצור רציתי רק לשמוע אולי מאחרים אם גם עברו דרך דומה לשלנו.
יום טוב לכם!

dina199

New member

שום דבר במה שאת מספרת לא מפתיע.
הגיע זמן שאנישי מקצוע יידעו שקשר עין זה לא הדבר היחד והבסיסי בספקטרום האוטיסטי. כל כך הרבה מתעסקים איתו (למשל שחושבים שאין שם קושי כשהוא קיים , או שמכריחים את הילד ללמוד לבצע אותו כשהוא לא קיים) ששוכחים להתייחס לדברים אחרים.
כן , הרבה פעמים מייחסים את העניין לפינוק. האם גם לך קראו 'אמא היסטרית', 'אמא שלא יודעת לחנך' ו'אמא שהכל באשמתה' (את במועדון גדול. הרוב המוחלט של האמהות בפורום עבר את זה
).
עכן ף המון פסיכולוגים פוטרים כל דבר ב קשיים רגשיים' . ב'קושי רגשי' אפשר להסביר הכל. הבן שלי קיבל בגיל 12 איבחון פסיכולוגי בו שכל מה שכתוב בו מתאים לאספרגר חוץ מ'השם המפורש'
. והוא אובחן בגיל 14 ע"י פסיכיאטר.
עוד מזל שלכם שבועדת השמה חשבו כתקשורתי' . כי זה בכלל לא מפתיע שהנושא לא עלה קודם.
כי רוב אנשי מקצוע מתחומי חינוך וטיפול (גננות, מורים, רופאים, עו"סים, פסיכולוגים) לא מודעים לזה. וגם לא כל נוירולוג, פסיכיאטר ופסיכולוג יודע לאבחן .
אז כן , הרבה אנשים עברו דרך דומה
. האיבחון של הבן שלי היה לפני 10 שנים , והדברם האלה עדיין קורים ולא מעט.

שלומות0

New member
לפסיכולגים מאוד נוח לאבחן

שילד עם בעיה רגשית ולתת פירוט מאוד קשה על מנת לקבוע ולרמוז שהילד עם בעיות נפשיות
שהכתובת שהילד בקשת האוטיסטית על הקיר!
כן ושיש אבחון כל כך קשה ולא מוזכר שהילד על הקשת היא גם תמליץ לך על כיתה כתה קטנה אבל חס וחלילה לא כיתה תקשורתית כפי שהכי מתאים לילד שלך אלא
על כיתה לבעיות רגשיות נפשיות שזה הכי לא מתאים לילד שהבעיה שלו תקשורתית חברתית, כך הם עובדים הפסיכולוגים,
אצלם הכל זה רגשי/נפשי!

לא תמיד

היינו אצל נוירולוגית בהתפתחות הילד שלא מומחית לספקטרום שאמרה לא ספקטרום אלה רגשי.
ברגע שעשינו אינטייק לפסיכולוג לטיפול-לא בהתפתחות הילד ולא מומחה בספקטרום הוא אמר שצריך ADOS.
הלכנו לפסיכולוגית בהתפתחות הילד שעשתה ADOS ויצא כן תקשורתי ואמרה שהרגשי משני.
כשחזרנו למעקב אצל הנוירולוגית הילד החליט להתנהג אספי והפעם גם היא ראתה.
אז לפעמים הפסיכולוגים מזהים יותר מהר.
תלוי ברמת ההיכרות של הרופא/פסיכולוג עם התחום.

למעלה