מבוך

לירננה

New member
מבוך

השרשור שלך נסיכה הזכיר לי משהו כי נזכרתי בעבר הרחוק פתאום. והתחייכתי לי. פתאום זכרתי תקופה מאושרת ויפה. אני גם זוכרת דברים פחות נעימים ויפים.אבל ישנם המון רגעים יפים שאני זוכרת. (נזכרתי בעוד אחד,שפעם הייתי חולה ונשארתי עם אמא בבית וישבנו על השולחן הקטן שהבאנו לסלון ועשינו המון יצירות
) וחשבתי לעצמי שאני כאילו הולכת כמו במבוך. ואז לא מצליחה להתקדם. למרות שניסיתי. ושנה שעברה בעצם החלטתי לקחת כמה צעדים אחורה במבוך כדי לבחור לי נתיב אחר שאולי יוביל אותי הלאה. וגם כאן אני קצת מסתבכת. כי אני מנסה להתקדם מתוך כל הקושי הלאה ונתקעת בקירות. אז אולי בעצם אני צריכה לחוזר עוד יותר אחורה ולנסות משם להמשיך.לחזור לגיל צעיר צעיר, לחזור למקום של חיוך ומשם לנסות למצוא לי את הנתיב. כי מתישהו בגיל 10 אני חושבת הפסקתי ללכת בנתיב שלי הטבעי לי,והתחלתי לשים לב לכל הנתיבים של האחרים,ואחר כך התבלבלתי ואולי כלל בחרתי נתיבים שלא מתאימים לי. בגלל אנשים אחרים,בגלל פחדים שלי,בגלל כל מיני. זה כמובן באופן מאוד מטאפורי אז אני לא יודעת איך ממש לעשות את זה-את החזרה אחורה,אבל הרעיון. וחשבתי על הפסיכולוגית שלי שאני לא מדברת איתה הרבה על העבר - למרות שהגישה שלה היא כזו שצריך לחפור בעבר כדי לגלות את הדברים משם. בהתחלה נראה לי שהיא ניסתה לכוון אותי לשם,ואני לא יודעת מה עכשו (אולי אני אשאל אותה באמת) ואני לא כל כך עשיתי אתזה,כי זה לא התאים לי,משום מה אני מדברת מאוד על ההווה כל הזמן. והעבר הכי רחוק שאני מגיעה אליו זה שנה שעברה או לפני שנתיים. ורק לעתים רחוקות אני מדברת על עבר רחוק רחוק. זה כנראה קשור למבוך הזה שדיברתי עליו

אולי את מנסה להדחיק את העבר../images/Emo35.gif

אולי הנפש שלך רוצה לרוץ קדימה, מבלי קשר למה שהיה בעבר. האמת שלא תמיד זה טוב להסתכל כל הזמן על העבר, אבל חשוב לדעתי לפתור דברים מהעבר, לסגור מעגלים כדי שנוכל להתקדם הלאה במבוך.

לירננה

New member
לא רואה אותו

אני הולכת בנתיב שאני חושבת שצריך להיות הנתיב שלי. זאת אומרת,אני מתווה אותו מבחוץ,לא מבפנים. כן,צריכה לדבר עם הפסיכולוגית על זה. על העניין של הנתיב דיברתי הרבה איתה.אבל לא על העניין של העבר.

להתוות את הנתיב מבפנים

מה זה אומר בעיניך? למה בעצם את מתווה את הדרך שלך מבחוץ? אילו גורמים חיצוניים עושים את זה?

לירננה

New member
כי אני לא יודעת מה אני רוצה

ואני מפחדת לא להתקדם.מפחדת לעצור וזוה.אז אני דוחפת את עצמי מבחוץ כדי שלפחות אני אתקדם קדימה.אבל אז לא על פי הנתיב שלי אלא על פי הנתיב שאני עושה את עצמי בו.

מפחדת לא להתקדם...

לא להתקדם לאן? מי אמר שחייבים להתקדם? מה זה בכלל אומר - להתקדם? בכ"ז, למדת, את עובדת, עוברת תהליך שלם של מודעות - זו נשמעת לי כמו התקדמות רצינית. ועוד משהו, אני חושבת שאם מנסים "להתקדם בכוח", ע"י מקומות חיצוניים, ולא עפ"י מה שרוצים באמת, אז מאד קשה למצוא את מה שרוצים באמת - ובעצם, לא מתקדמים. אולי לבחור בדברים שאת לא באמת רוצה, רק מסיט אותך מהדרך ומסמא את העינים?

לירננה

New member
זה נכון

כל מה שאמרת זה נכון אבל אני לא יודעת איך לשנות.מרגישה תקועה. ותמיד הכי קל לברוח אל הדרך החיצונית ולנסות להתקדם בה.

למעלה