מבוא לפסיכולוגיה

daniela21

New member
מבוא לפסיכולוגיה

עכשיו אני שוקלת להרשם לקורס הזה.... האם הוא באמת קשה יחסית לאחרים?? הציונים בו נמוכים יחסית?? אשמח למידע אודות "מבוא לפסיכולוגיה".

rachelJas

New member
לא קשה

קורס זה מכיל נתונים רבים. אך הוא בהחלט קורס חביב ומגוון

poe1

New member
אני עושה אותו עכשיו

קורס כבד טיפה אבל בהחלט לא נכנס לקטגוריה של קשה

krnleaf

New member
דעתי האישית

עשיתי את הקורס סמסטר אביב 2003... קורס עמוס ומעניין (קורס מבוא מין הסתם
שכמותי) לא רוצה לבאס אותכם אבל מה זה תחרשו למבחן... זהו מבחן סינון ודי רצחני... מצטערת אבל רק מכינה אתכם מראש. בהצלחה

על האש

New member
אהמ...

זה קורס פתיחת הלימודים שלי בפבואר...בסמסטר אביב 04. מז"א מבחן סינון?.

krnleaf

New member
הכוונה היא...

שכללית בכל האוניברסיטאות המבחן של מבוא לפסיכולוגיה הוא קשה באוניברסיטה הפתוחה אנחנו לא נאלצים לעמוד בכל הדרישות קבלה לחוג של פסיכולוגיה- ראה ערך אוניברסיטות אחרות.. (היצע וביקוש הפך את הקורס הזה לבלתי אפשרי כמעט מבחינת קבלה) לכן האוניברסיטה הפתוחה לוקחת את המבחן הזה בתור מבחן סינון שמאפשר לראות מי מתאים ומי לא להמשך לימודים.. מבחן קשה מאוד.. (לפי הבנתי מסטודנטים באוניברסיטאות אחרות המבחן הזה משמש גם כן בתור מבחן סינון לאותן מטרות. לי אישית הציון עשה טראומה אבל מיד אחרי הסמסטר ההוא לקחתי בסמסטר קיץ את הקורס אישיות שחיזק לי את המורל והבטחון שלי בלימודי פסיכולוגיה בכל מקרה, פשוט תחרשו למבחן ותבואו מוכנים טוב טוב- חבל שתתבאסו. בעקרון זהו מבחן אמריקאי, חלק זה מהווה 80% מהציון ועוד שתי שאלות פתוחות... חוץ מזה הקורס עובר בסבבה- פשוט המון חומר:)- יהווה בסיס לשאר הקורסים בפסיכולוגיה בהצלחה לכולם

על האש

New member
תודה ועוד שאלה

במידה ונכשלתי בשני המועדים של המבחן,אין סיכוי שאשתלב במערך הלימודים בפסיכולוגיה,וסוציולוגיה?.

על האש

New member
אני אוכל להרשם לקורסים אחרים

ולחזור לקורס הזה מאוחר יותר נגיד במידה ולא הצלחתי בו בסמסטר הראשון?.

SilentWave

New member
כן.

במידה ונכשלת בקורס תוכל בשלב מאוחר יותר לקחת אותו שוב. רק שים לב - התנאי לקבלה לחלק מהקורסים הוא מעבר של קורס מבוא.

ססילי

New member
תוספת

למרות שבממנים ובבחינה של מבוא לפסיכולוגיה בהחלט נדרשת הבנה של החומר והשאלות במקרים רבים דורשות הבנה וחשיבה ולא רק ציטוט של החומר, ה"קושי" העיקרי בקורס הזה הוא לא בהבנת החומר, אלא בהקפו. יש פשוט המון חומר. והבחינה כוללת בפירוש גם את הפרטים השוליים יותר, ולא רק את העיקר. הקורס באמת נותן סריקה כללית ו"טעימה" מכל (רוב?) התחומים בפסיכולוגיה שנלמדים בהמשך. מצד שני, למי שלמד כבר כמה קורסים בנושאים ספציפיים בפסיכולוגיה יהיה אני מאמינה קל יותר במבוא, כי חלק ניכר מן החומר כבר יהיה לו מוכר.

על האש

New member
הבעיה

מבחינתי בכול אופן,שאין לי שום רקע בפסיכולוגיה (למרות שזה תחום שמאוד מעניין אותי) ולכן למעשה אני מתכוון ללמוד לפסיכולוגיה וסוציולוגיה. וזה הקורס הראשון,שהומך לי לפתוח איתו את הלימודים (בפבואר,סמסטר אביב 04). נקווה שנשרוד את זה,
לי ולכול מי שניגש לקורס מבוא לפסיכולוגיה,וכמובן לשאר הקורסים
.

דיסוצ

New member
../images/Emo91.gif

קודם כל, לא עשיתי את מבוא בפתוחה, אז אני לא יכולה להגיד ספציפית, אבל זה די אותו דבר בכל מקום. אז באמת יש המון חומר, ואם יש לך זמן אני ממליצה לקרוא קצת על פסיכולוגיה, בכל מיני תחומים, כדי להקל על השוק הראשוני. אפשר למצוא חומר גם באינטרנט.

למעלה