מבדקי קצונה. . .

YuvalCo

New member
מבדקי קצונה. . .

מישהו שעבר (או שאחיו עבר, או לא חשוב מי..
) יכול לספר מה בדיוק קורה שם.. מה עושים, מה שואלים, על מה ואיך נבחנים, וכו´ ? רצוי הכי בפירוט שניתן... אני בטוח שזה יעניין גם הרבה אחרים, שטרם עברו
תודה

אני מניח שאתה מדבר על...

המבחנים שעוברים במדור מבדקים בתל השומר... אז ככה... מטעמי סודיות ובטחון שדה, אסור לפרט מה בדיוק הולך במבחנים הללו, אבל בקווים כללים אוכל לפרט את סוגי המבחנים: 1. שאלון כללי על עצמך. 2. מבחן זיהוי/העתקת צורות. 3. מבחן אסוציאציות (אני שמח כש... אני עצוב אם... אילו... וכדומה). 4. מבחן ה"עץ-בית-אדם". 5. כתיבת סיפורים על תמונות. 6. שאלון 300. 7. ראיון עם פסיכולוג. אני כמעט בטוח ששכחתי משהו, אבל זה פחות או יותר מה שאתה צריך לדעת. הציונים מדורגים בין 1 ל-30. 1-7 - נפסל - הזדמנות שנייה תינתן רק לאחר פרק זמן ארוך (שנה/שנתיים) 7-12 - נכשל, אבל יכול לצאת לקק"ץ במכסת חריגים - יכול לעשות מבדקים פעם נוספת 13-30 - עבר. אני ממליץ לך לא לנסות "לשחק אותה"... אלא לכתוב באמת מה שאתה מרגיש. בסך הכל, אם אתה מתאים תעבור, ואם לא, תיכשל בשלב אחר של תהליך הקצונה אם באמת "עשית הצגות" במבדקים. בהצלחה! ש.צ. שעבר את המבדקים ויוצא להכנה ביום ראשון הבא.

YuvalCo

New member
סבבה, תודה ../images/Emo13.gif

אין לי מושג מה זה מבחן 300... אבל חוץ מזה, הבנתי.. בקיצור, זה באמת לא משהו ששווה להלחץ בגללו... אם אתה מתאים הם מזהים, ואם לא - אז לא יעזור לך, אני מניח... אני מקווה שזו היתה הכוונה, לפחות
בכ"א, זה קצת מקל כשיודעים לקראת מה הולכים
, אז שלמי תודות לך על העזרה
נקווה לטוב
נ.ב. מזל טוב
שמחים בשבילך שאתה כבר יוצא להכנה
. בהצלחה במסלול ובהמשך השירות

תודה תודה ../images/Emo13.gif

ושאלון 300 זה מעין מבחן ענק של שאלות "כן/לא" (300 שאלות ליתר דיוק)... שים לב שמספר שאלות חוזרות על עצמן... אז תדאג שהתשובות עליהן יהיו זהות בהתאם - אחרת תצטייר בעיני הפסיכולוגים כבעל פיצול אישיות... השאלות ממש מפגרות: "אני מעדיף נשים גבוהות, אילו הייתי יכול הייתי כתב ספורט, לפעמים אני ממש מתעצבן ובא לי לשבור דברים" כל מיני דברים כאלה. ובקשר לדבר ששכחתי מקודם... יש מבחן קטן כזה עם 60-70 משפטים שאתה צריך לדרג עד כמה הם נכונים כלפיך: "כלל לא/במידה מועטה/במידה בינונית/במידה רבה"... עכשיו המשפטים הללו ממש, אבל ממש ממש מפגרים!... משהו בסגנון: * אילו הייתי יכול, הייתי מנסה את כל סוגי הסמים * לפעמים אני חושב על לקיחת סמים כדי להדחיק את הדכאונות שלי * לפעמים אני חושב שיש לי יותר מאישיות אחת ועוד כל מיני דברים מוזרים כאלה. כאמור, תהיה עצמך... לא קשה להבחין איזו תשובה תפיל אותך ואיזו תשובה תסיע לך לעבור!
שוב, בהצלחה! ש.צ.

YuvalCo

New member
חחחחחחחחח

אוקי, הרבה תודות
ושוב, המון בהצלחה בהמשך השירות

למעלה