מאקרו - שחזור תשובות

מאקרו - שחזור תשובות

1. לאורך AD/AS - כל התשובות לא נכונות 2. הרחבה מוניטרית במלכודת הנזילות - ההשקעה תשאר זהה (לא א' ולא ב') 3. משק א' LM גמישה,ב' IS קשיחה - ההשקעה ב2 המשקים תשאר ללא שינוי 4. שיפור טכנולוגי - הריבית תרד 5. Y גדל ב100 6. I ירד ב100 7. מדיניות מוניטרית מלווה בירידה ברמת המחירים הצפויה - הצריכה וההשקעות יעלו 8. הצריכה הציבורית והתוצר יעלו (צריכה ומסים באותו כיוון וגודל) 9. הצריכה הפרטית תעלה אם C0 עלה גם בנייד וגם בקבוע 10. הממשלה תבצע מדיניות מרחיבה/מוניטרית מצמצמת 11. מחיר העולמי עלה - בקבוע לא ניתן לדעת ובנייד ללא שינוי 12. עודפי היצע - ברמת ריבית R0, התוצר לפי LM גבוה יותר 13. הצריכה הפרטית תרד ביותר מירידת התוצר 14. א' + ב' נכונות (בטווח הקצר הצריכה הפרטית תעלה ובארוך ההשקעות ללא שינוי) 15. עלייה בביקוש לכסף ומדיניות מוניטרית בשע"ח קבוע - הצריכה הפרטית ועודף הייצוא ישארו ללא שינוי

ח ו מ י 1

New member
בדיוק חשבתי עלייך

סך הכל המבחן לא היה נורא אם הלך לי טוב והיו לי יומיים וקצת ללמוד אליו

ח ו מ י 1

New member
לגבי שאלה 3

מה נתון לנו ? המדינה מגדילה את ההוצאות שלה ב25 וגם את המיסים הקבועים. משק א: LM גמישה IS רגילה משק ב: IS קשיחה LM רגילה אלה התנאים בשאלה נכון ?

rvr2

New member
כי כש lm גמישה הריבית לא משתנה ולכן גם

ההשקעות לא משתנות ושis קשיחה הריבת אמנם עולה אבל ההשקעה לא רגישה לריבית ir=0 ולכן גם במקרה זה ההשקעות לא משתנות

kfir asaf

New member
שאלה על תשובה 10

אם אני לא טועה השאלה הייתה שהתוצר לזמן ארוך ירד מישהו יכל להסביר את התשובה? למה הממשלה תבצע מדיניות פיסקאלית מרחיבה?

rvr2

New member
בשאלה11 שאלו מה קרה ליבוא בלבד נכון?

אם המחיר העולמי עלה האם e עלה במשטר שע"ח קבוע?

בשאלה 10

התשובה היא פיסקלי או מוניטרי מרחיבה. (זה מה שיאיר התכוון לכתוב - ולא כמו מה שמופיע למעלה).

rvr2

New member
לדעתי כן מצמצמת כי אנחנו עדיין מעל תעסוקה

מלאה וכדי להגיע לשם נצטרך להוריד את ad ונעשה זאת ע"י מוניטרית/פיסקאלית מצמצמת

תותחנים

New member
לא מרחיבה, מצמצמת

גם לא היה אפשרות בכלל של מוניטרית ופיסקלית מרחיבות

moran1131

New member
היה שאלה שהציפיות עולות

ואנו בשלב התחלתי מעבר לתעסוקה מלאה והציפיות עולות מה צריך לעשות כדי להגיע לתעסוקה מלאה זה מדיניות מוניטרית או פיסקאלית מצמצמת

תותחנים

New member
מה נסגר עם שאלה 11???

כשהמחירים בעולם עולים, האם שער החליפין יעלה למרות שאנחנו בשער חליפין קבוע???

למעלה