מאס לי

נער יער

New member
מאס לי../images/Emo70.gif

אני לומד פיזיקה 5 יחידות עכשיו בתיכון. לא מת על זה, את האמת אני פשוט לא מבין, פיזיקה אי אפשר ללמד מבלי שזה יהיה כמו מתמטיקה, כלומר רק שאלות של חישוב? למה אי אפשר ללמוד תאוריות מעניינות בלבד, מבלי רק ליישם נוסחאות כל הזמן? הנושא של פיזיקה\אסטרונומיה פילוסופית הוא מדהים, משהו בסגנון הקורסים\הרצאות של תומאס, למי שמכיר פשוט שחשבתי שזה העניין בפיזיקה, וחבל...

תשמע

אתה מעונייין בהרצאות של תומס (מכיר ואוהב) אז לך לנוער שוחר מדע אתה רוצה לסיים 5 יחל תלמד מתמטיקה המורה שלנו לפיזיקה אמר למי שרוצה להרחיב שיביא בחשבון שזה הרבה מתמטיקה אז אין מה לעשות לומדים מה שיש..

ailag

New member
אפשר ..

יש המון עניין בפיזיקה, וזה גם רוב מה שאנחנו דנים בו כאן. אבל בשביל באמת להבין פיזיקה, צריך גם את המתמטיקה. הרי נוכל לומר שיש כוכבים שעושים סופרנובה, וזה ממש כיף ללמוד את זה.. אבל איך נוכל לראות סופרנובה? בשביל זה נצטרך לגלות אילו כוכבים עושים סופרנובה (לפי המסה שלהם, שנחשב). נצטרך למצוא שיטות למצוא אותם, כמו זו שאיתה גילו את הסופרנובה באפריל (וזו היתה תגלית אדירה). מוצאים את זה בד"כ ע"י שילוב משוואות שאנחנו מכירים או "תיקונים" למשוואות, וכך נדע שאם גילינו X קרני גאמה מזוית Y , תהיה שם סופרנובה עוד Z זמן .. ועל סופרנובה בתחילת הפסקה הסכמנו שאנחנו אוהבים לדבר
המתמטיקה מחזיקה את הפיזיקה. איך נוכל לגלות דברים חדשים בלי לחשב אותם ולראות שהם לא מתאימים לחישוב של דברים רגילים? וכן, אתה גם יכול ללכת להרצאות של תומס
פשוט פיזיקה בלי מתמטיקה זה מרצה שאומר "יש תופעה כזאת, ויש תופעה כזאת.." ואתה יושב ומאמין לו.

1100F

New member
בנוסף

המתמטיקה היא השפה שבה הפיסקאים משתמשים

ailag

New member
*LOL* in a nutshell .. ../images/Emo13.gif

ד"א, הסיבה העיקרית שאני לומדת גם מתמטיקה, למרות שברור שפיזיקה עדיפה לי, זה שאני רוצה בסיס מצויין של המתמטיקה כדי להבין פיזיקה, ולא רק את "מה שמספיק למתמטיקאים" (אלא כמה שיותר). (this b.sc is going to kill me)

פלטרון

New member
תכנון אקדמי כושל - פלטרון (C)

1. למה כתבת בסוף הודעתך שה-BSC יהרוג אותך. האין מתמטיקה וגם פיזיקה = BA ? האם יש מסלול מיוחד באת"א של מתמטיקה+פיזיקה שנותן תואר יחיד של BSC ( בטכניון, לדוגמא, ייתנו 2 תארי BA ). 2. האמת - פעם גם אני חשבתי על לימודי מתמטיקה רק לצורך הבנת הפיזיקה טוב יותר. אפילו (כמעט) התחלתי במסלול כזה ... 3. ואז הבנתי שזה מיותר . וגם הבנתי שאני מעדיף מחשבים על-פני מתמטיקה. ובכל מקרה, רציתי תואר "מעשי" ביד .. שלא אשאר "רק" עם פיזיקה ( שלכשעצמו, חשבתי שאינו מספק ) וכל זה חשבתי כשהתחלתי ללמוד. היום - כמה שנים אחרי, אני מבין ש - 1. 2 תארי BA זה בזבוז זמן עדיף תואר BA, ולהמשיך ישר לתואר שני. 2. תואר BSC (משולב- מתמטיקה+פיזיקה ) ... עדיין בזבוז זמן ( פלטרון - איפה הטאקט?? ... בטח הלך לישון). למה בזבוז ... כי בסופו של דבר, מניסיון של חברים שעשו תארים משולבים, מקבלים טעימה מכל אחד, אבל לא ממש לעומק באף אחד מהם. אבל .. השאלה היא אם זה עדיין 3 שנים, או שגדל ל-4. אם עדיין 3 שנים ( BSC ב-3 ... לא יכול להיות ) - מילא.. אני הייתי קונה. אם זה 4 שנים, עדיף לחכות עוד שנה מחוץ לאוניברסיטה, ולהחליט לבינתיים במה מעוניינים יותר - פיזיקה או מתמטיקה . ובכל מקרה - הגישה שלי היא שללמוד מתמטיקה רק לשם הפיזיקה ... מיותר with a capital MEM . ואת כל זה אני כותב בתור אחד שכמעט הלך על רעיון דומה. 3. היום - אני עדיין תקוע ללא שום תואר.. בעוד חבריי שהתחילו ללמוד "רק" פיזיקה כבר מסיימים בקרוב תואר שני. נו - אז מה עדיף ?? |פרצוף של פלטרון מאוכזב... על סף דמעות| אם לא חשבת על כך עד היום - עזבי , תהני מהמסלול שאת רשומה לו. אם מחשבות בסגנון "למה עוד תואר?" עברו לך בראש ... אשמח לתת לך דעתי במפורט. 4. בטכניון - תואר בפיזיקה זו בדיחה באורך 3 שנים. אני מאמין שגם באת"א ההבדל אינו רב. מסיימים תואר ומרגישים שלמרות שישנו ידע רב, לקרוא לזה תואר... מעט תמוה. זו אינה הרגשה אינדיבידואלית שלי ... רבים מבני המחזור שלי שיתפו אותי בהרגשתם, ונוכחנו לדעת שלמעשה, רובינו מרגישים כך. אלו היו 2 דקות על לימודים אקדמיים בתכנון מקדים כושל מאת פלטרון

Deathatred

New member
בתיכון כל השאלות

בכל מקצוע ריאלי הם שאלות של "הצב וחשב". באוניברסיטה אין המצב כך. השאלות הם "תשבור ת'ראש, קבל משוואה מפלצואידית, הזנח חצי מהמשתנים בבעיה בנפנופי ידיים ופתור את האינטגרל שקיבלת".
אבל ההרצאות הם חוויה. בהחלט חוויה.

ailag

New member
אתה אומר שאצלנו פיזיקה

היא לא המון מתמטיקה? אתה בטוח שאתה לומד פיזיקה?

vizini

New member
שכחת את...

הערך חצי מהמשתנים ע"י קבוע, בצע לינאריזציה ובסוף תמצא את הסדר גודל הנכון...

למעלה