מאמר שכתבתי.

EverMan

New member
מגיע לך אותו דבר בדיוק

ועל זה אני רב פה. לא מגיע לך פלוגה שתשמור לך על הבית. - רק כי אתה החלטת לשבת בשטח עויין. לא מגיע לך יותר הטבות מאשר לי. לי בגלל שבחרת לגוף באמצע שומקום שלא שייך לישראל.

.המוסד

New member
ולמה לגליל יש יותר הטבות מלשוהם?

וכשהערבים יעשו פיגועים בגליל תקפל את הזנב ותסתלק משם? מדינת ישראל בחרה להתיישב שם, ובין מובילי ההתנחלויות היו אליליך רבין ופרס

EverMan

New member
הגליל הוא אזור ששייך לישראל

מכל בחינה אפשרית - ויש צורך לפתח אותו בשל כך , אפליה מתקנת. בדיוק כמו שיעדיפו אישה על גבר במקרה שהם שווים. הם שווים בהחלט - אבל בשביל לעודד את פיתוח האזור נותנים פה כסף. להבדל מהשטחים - הכל פה שייך לישראל. כל פיסת שטח ואדם. ולא , לא היו בגליל התנחלויות.

CANDY MAN

New member
כל אדם שחי מחוץ לתחום הקו הירוק...

הוא מתנחל וכל ישוב שקיים שם זהו התנחלות! אלו לא שטחי מדינת ישראל! אלו שטחים מקוללים שלא נותנים לאף אחד שום דבר חוץ מעוד הרוגים ועוד נרצחים... מתנחלים יקרים, תעשו לכולנו טובה ותחזרו הבייתה - למדינת ישראל!

.המוסד

New member
ומה עם רמת הגולן, הרי היא גם שטח

מסופח, אתה טוען שאסור לוותר עליו בשום אופן?

CANDY MAN

New member
אסור לוותר עליו!

גם השמאל אומר זאת, וחוץ מזה שהוא בגבולות הקו הירוק אז הוא נחשב בתוך מדינת ישראל! יש לו חשיבות אסטרטגית וקיומית של ישראל ולכן לא ניתן לוותר עליו ולא בגלל רצונם של פאנטים שחיים בתקופת התנ"ך.

.המוסד

New member
מצטער לומר לך, הרמה היא מחוץ

לקו הירוק, והחשיבות האסטרטגית שלו מתבטלת נוכח שלום

EverMan

New member
באופן עקרוני ורעיוני - כן.

בפועל - יש התנחלויות שאין לנו ברירה אלא לספח. בעיקר כי הם על הגבול כמעט , ובעיקר כי יש שם יותר מדי אנשים. אם זה לא היה על הגבול ועם הרבה אנשים - לא היה ברירה לפנות , אבל בשביל לתת להם את השקט ולא ליצור מלחמת אזרחים (גדולה מדי) אז אנחנו נשאיר את השטח בשטחנו - וניתן לפלשתינאים שטח חלופי.

אפשר להבין אך

לדעתי העלייה של שינוי נובעת מכך שהשחיטות גדולה, בעיקר כלפי החרדים אשר לא משרתים בצה"ל וכו´.והעם מאמין ששינוי יפסיק את השחיטות הגדולה הזאת. העם התעורר רק עכשיו כי החרדים שברו שיאים ורק בעשור האחרון החלו החרדים להתנהג כך (מפלגת ש"ס בשבילי). כמו חוק טל אשר רק בזמן האחרון הועלה, ולכן העם מבין כי יש גבול.

מה?!

"החרדים שברו שיאים ורק בעשור האחרון החלו החרדים להתנהג כך (מפלגת ש"ס בשבילי)" האם ש"ס מייצגת את דעותיהם של החרדים כולם? לא נראה לי. 17 ח"כים בשחור לא מייצגים ציבור שלם ודעותיו. ש"ס הורסת לעצמה, ובעיקר לציבור אותו היא מתיימרת לייצג. ש"ס צריכה להתפרק, ובמקומה, מפלגה שתדאג לרווחת הציבור הספרדי והדתי, ולא לכיסאות, לתיקים ולמכוניות מפוארות. חוק טל- חוק לא דמוקרטי ולא לגיטימי. יבוטל חוק טל!

CANDY MAN

New member
מאמר יפה עם רעיון יפה...

אך אני בספק גדול אם אפשר להסכים אם הדברים שכתבת. כל כך קשה לקבל את זה שלציבור נמאס מהכפייה הדתית? כל כך קשה לקבל את זה שמעמד הביניים שעליו בנויה המדינה לא מרגיש שמישהו דואג לו והנה פתאום באה שינוי ואומרת במפורש שהיא תדאג לו? המאמר שלך הוא אוסף של קונספירציות שאני ספק אם יהיה שמאלני אחד שיסכים איתו... אני בכל אופן לא השתכנעתי...

תפקיד המאמר אינו לשכנע

תפקידו הוא להסביר את הקשר שבין עלייתה של שינוי לבין טיהור הפלסטינים מאשמה ע"י השמאל, וכדוגמה לכך: הסכם אוסלו. איני אומר שזו הסיבה היחידה, ברור שלא. ש"ס עשתה מספר טעויות ושילמה על כך. אחת מהן היא אי ההסכמה להתגייס. שינוי לא עולה רק בגלל השמאל, שמשום מה מעביר לנו מסר שאנו צריכים להרגיש אשמים כל אימת שאנו מתנגדים לטובחינו, אלא גם בגלל תעמולה יפה מאוד של שינוי וטעויות רבות של ש"ס. עובדה, המצב לא השתנה בהרבה משנות ה-80, ועדיין, בשנות ה-80 לא הייתה כזו התנגדות לחרדים כמו עכשיו. כנראה שישנם כמה זרזים לתופעה, ועקרון ה"שעיר לעזאזל" עובד כאן יפה מאוד.

התכוונתי לכך

שש"ס הורסת לכל החרדים!!! הם מיצגיים את הציבור החרדי ספרדי בצורה רעה במיוחד!! והם עברו כל גבולות בעשור האחרון, מה שגרם לשנאה הרבה!!!

EverMan

New member
לא קראתי את המאמר אבל

בהחלט יש קשר בין הסכמי אוסלו לגדילת שינוי. העבודה שחתמה על הסכמי אוסלו בראשות הממשלה , שבהמשך התהליך הזה נכשל בגלל פגיעה בו משני הצדדים - הואשמה (ומואשמת) ע"י הימין בגרימה לו. לכן אנשים הדביקו (בזכות הליכוד) לעבודה סטריאוטיפ שלילי , לכן אנשים לא רוצים להצביע לעבודה - בגלל דימוי לא נכון. ולכן הם מצביעים למפלגה שלא מציעה משהו מדיני - כי הם מפחדים מזה. הם מפחדים ממה שעלול באמת לשנות. שינוי זה מפחיד - לכן הם מצביעים שינוי. בשביל שלא ישתנה דבר. בשביל שהמצב המדיני לא ישאר מפחד שיקרה דבר טוב או רע. העם אומר - "לפחות נזכה בחזית אחת". אבל לא ! אנחנו נזכה בכל החזיתות !

Moledet972

New member
ענבר - אתה עדיין לא קיבלת את העובדה

שערפאת מעולם לא רצה להגיע להסכם?? אתה עדיין טוען שהוא בא לפה כדי לחתום על "שלום האמיצים" שלו?

EverMan

New member
לא אתה , ולא אני

יודעים מה ערפאת חושב או חשב. בבקשה להפסיק לנבא דברים ולקרוא מחשבות.

Johnny the Doe

New member
אז אולי תסתמך על עדותם של מנהיגי

מדינות ערב? בשאר אסד, מוברק ואחרים העידו לא מעט פעמים שערפאת הוא שקרן פתולוגי והם לא סומכים עליו בגרוש. אולי על זה אתה מוכן להסתמך? ודרך אגב, סתם בגלל שנזכרתי, הנה לך ציטוט מעניין מפיו של חאפז אל אסד בדברו עם ערפאת: "אתה אינך מייצג את פלסטין כמונו. לעולם אל תשכח עובדה אחת: אין עם פלסטיני, אין ישות פלסטינית, יש רק סוריה. אתה חלק בלתי-נפרד מן העם הסורי, פלסטין היא חלק בלתי-נפרד מסוריה. מכאן שאנו, שלטונות סוריה, נציגיו האמיתיים של העם הפלסטיני."

EverMan

New member
נו באמת , הסורים חושבים

שכל המזה"ת שייך להם. כולל כל האנשים. וגם מלך ירדן אמר זאת בנוגע לפלשתינאים. אז זה לא האינדיקטור הכי נאה ואמין. שנית - היום הם אומרים זאת , הם לא אמרו זאת לפני 10 שנים.

למעלה