מאמר שכתבתי.

חבוב, כנס

ממה שכתבת, וזה הספיק לי כדי להבין מה יהיה כתוב בהמשך. אני לא מגן על החרדים, ממש לא. אם היית מכיר אותי קצת היית יודע שאני חילוני, שאני בעד גיוס החרדים, כולם!! ועכשיו אני מתחיל לקרוא מה רשמת...בוא נראה... 1. תקן אותי אם אני טועה, אבל בפיגועים אני רואה את מתנדבי מד"א ו חסד של אמת שבאים לאסוף חלקי גופות של חילונים. אם זו לא תרומה ברמה הגבוהה ביותר אני לא יודע מה כן. 2. התכוונתי לכך שעד כה לא הייתה התקוממות בסדר גודל כזה נגד החרדים. 3. שוב, כפי שציפיתי, תומכי שינוי לא הבינו את עקרון המפלצת, וחבל. אגב, חוק משפחות ברוכות ילדים אינו תקף רק לגבי חרדים. גם אישה חילוניה לחלוטין שתביא שביעייה תהנה מהחוק הזה, אז להפוך אותו לחוק חרדי זו טעות. 4. השמאל הקיצוני דמוקרטי ופלורליסטי? לא נראה לי. 5. מקרי ההתנכלות לחילונים הם דבר מזעזע. יש לתפוס את האחראים ולזרוק אותם לכלא לכמה שנים טובות. אך שוב, יש להבין שזה לא כולם, רק חלק. ועוד דבר. "דעת אמת" זו תנועה שמטרתה להחזיר בשאלה. קראתי ראיון ב-7 ימים עם מקימה, והוא בפרוש אומר זאת. כלומר,מטרתה של דעת אמת היא להתערב לחרדים בחיים, מה אכפת לכם אם בנאדם רוצה לחזור בתשובה?! זו התגרות פרובוקטיבית בחרדים, לכן אי אפשר לצפות שהם ישתקו לכם על זה. גם בקשר לאישה שהולכת חשוף בשכונות חרדיות- פרובוקציה. היא מכירה את אורח החיים החרדי, אז למה היא הולכת לשם ככה?! כדי לפגוע בכוונה?! 6. 54% מיסים?! איך הגעת?! 7. שוב, קצבאות הילדים תקפות לכל המגזרים במדינה. זה שהחרדים מנצלים אותן הכי טוב- זה משהו אחר. אבל גם החילונים והערבים נהנים מהקצבאות האלה.

CANDY MAN

New member
בקשר לדעת אמת!

אני רק רוצה לתקן אותך... דעת אמת לא נכנסת לבני ברק ומנסה להחזיר בשאלה דוסים קטנים... המטרה שלה היא לעזור לחרדים שרוצים!!! לחזור בשאלה לעשות כן... היא איננה כופה את עצמה על אף אחד, היא לא באה לבתי ספר חרדיים ומשגעת ילדים והיא לא מציקה לחרדים ברחוב שישמעו בריטני ספירס....

EverEve

New member
חבוב כנס גם כן:

1. מתנדבי מד"א הם לא דווקא חרדים. רובם אינם חרדים (אולי הירושלים הם הרוב אבל רק שם). דבר שני כל עניין ה"חסד של אמת" מקורו במצווה דתית להביא לקבורה כל דם ופיסת בשר של יהודי. הם עושים זאת לשם המצווה ולא משום רחמיהם על החילוניים. כידוע שכרה של מצווה הוא מצווה ולכן הטיעון אינו רלוונטי. עם כל הכבוד לחברה האלה בחו"ל (גם בחו"ל היו פיגועים ואסונות נוראיים) אין חסד של אמת - שם באים פשוט עם צינור בלחץ מים גבוהה ומנקים. ובכלל אין מה להשוות את זה לשירות צבאי - הם לא מסכנים את חייהם אלא בסך הכל מקיימים מצווה דתית. מצידי עדיפה שטיפה במים בלחץ גבוהה. 2. מה שמוכיח שלעם נמאס מהפרזיטיות 3. חוק משפחות ברוכות ילדים הוא אינו הגיוני כלכלית ונתפר ע"י החרדים עבור החרדים. מכונה היא לא מכשיר פינאנסי ליצירת ילדים ואין שום סיבה שהמדינה תממן אנשים חסרי אחריות שמקימים משפחה ענקית בלי יכולת לפרנס אותה. 4. השמאל הקיצוני בישראל אכן אנטי דמוקרטי אבל מה זה קשור לעזאזל? 5. אני מבין שלדעתך מותר לחרדים להרביץ לדעת אמת. מותר לי לשאול האם לדעתך מותר לי להרביץ למחזירים בתשובה שבאים לבתי הספר של החילונים? בגישתך אתה מפגין את הרפיסות החילונית והאפולוגטיקה החילונית. מעניין שעם הערבים אתה לא ככה. זכותם של דעת אמת להוציא בשאלה אנשים בוגרים ממש כשם שזכותם של אחרים להחזיר בתשובה אנשים בוגרים (החוק דרך אגב אוסר על החזרה בתשובה של קטינים). אשה שהולכת "חשוף" (הכוונה מבחינתם - לא בחצאית ארוכה ובשרוולים ארוכים) מותר להרביץ לה ולרגום אותה באבנים? אתה צריך לחיות באיראן או בימי הביניים. מעניין אותי האם אתה רואה את ההתנחלויות בתור פרובוקציה גם כן או שזה בסדר כי זה ערבים ואותם אתה שונא. 6. אתה חי בישראל? המס הכנסה, עם הביטוח לאומי ושאר המיסים שאדם מהעשירונים האמצעיים ומעלה משלם הם ביחד כ54% מהכנסתו. 7. עניתי לך כבר בסעיף 3 על העניין. אין שום היגיון בקיצבאות גדולות יותר ככל שיש יותר ילדים אלא להיפך. המדינה לדעתי צריכה לתת קצבאות ילדים מכובדות עבוד עד ארבעה ילדים. מי שרוצה יותר ילדים יקח בחשבון שזוהי גם מעמסה כספית.

Moledet972

New member
תגובה

6. בישראל יש "מדרגות מס", ולכן כל אדם משלם אחוז שונה מהכנסתו כמס. רק כדי שתדע שמצבנו אינו כה נורא - בהולנד המס הוא 60% לכל הכנסה.

EverEve

New member
בהולנד מקבלים תמורה למס

תמורת איכות חיים של הולנד ושירותים ממשלתיים כמו הולנד הייתי מוכן לשלם גם 60% מס. הבעייה בארת היא שאתה משלם 54% מס ומקבל זין. ודרך אגב - לא מצדיקים משהו רע בזה שיש משהו יותר גרוע. לפי זה אפשר להגיד שאין כאן שחיתות יחסית לקולומביה ושמערכת הבריאות מצויינת יחסית לרומניה.

Moledet972

New member
בהולנד יש אורך חיים טוב?

אולי האקלים שם נחמד, והאנשים יותר מנומסים בדרך כלל, אך רמת החיים שם בהחלט לא גבוהה בהרבה מאשר בישראל. מערכת הבריאות היא אחת מהטובות בעולם(לפחות בתוצאות).

כמדומני

רשמתי בבירור שאני מתנגד למעשים האלה מצד החרדים, למה אתה לא קורא?! רק אמרתי שניתן להבין מאיפה הכעס שלהם בא. 1. מה זה משנה שזה לקיום מצווה?! לפי כלל זה אני לא צריך להודות לשר הבטחון שלי, כי הוא מקבל משכורת גם ככה! 2. הוא נתפר למען הכלל ע"י הכלל. זוהי הכנסת שחקקה אותו, הכנסת היא דמוקרטיה, לא משנה איזה פרשנות תיתן לה. 3. רק רציתי לתת דוגמה לעוד מגזר אנטי דמוקרטי שלו אף אחד לא מתנגד, להפך. 4. בפירוש אמרתי שאני מגנה את ההכאות וההתנכלויות לדעת אמת!!! וגם לנשים ה"חשופות"!

EverEve

New member
תגובה:

1. חילוני הולך ומסכן את החיים שלו בצבא. חרדי בא ומנקה אחרי פיגוע . זה נראה לך אותו דבר? כפי שכתבתי - מצידי שיסגרו מחר את חסד של אמת ושישטפו אחרי פיגוע עם צינור מים בלחץ גבוהה - כפי שעושים בשאר העולם. 2. החוק אכן נתפר והועבר בידי קואליציה מושחתת בידי פוליטיקאים ציניים שלא רואים את טובת המדינה לנגד עיניהם אלא את האינטרסים המפלגתיים והאישיים שלהם. לפי מה שאמרת גם חוק טל הוא בסדר כי הכנסת חוקקה אותו והיא דמוקרטית. 3. טוב. 4. אמרת שאתה מגנה אבל אמרת שאתה יכול בהחלט להבין אותם ולהצדיק את מעשיהם. שירביצו לאחותך כי היא תעלה לאוטובוס שעובר בבני ברק בדרך מיהוד לרמת גן בלבוש לא צנוע אתה תדבר אחרת.

זלזול בכבוד המת

1. לעשות כן זהו זלזול מחפיר באדם שמת, לא להביא אותו לקבורה הולמת זה דבר שלא יעשה, זה להיות בהמה. 2. הועבר ע"י הכנסת- דמוקרטי. ולא משנה איזה פרשנות תיתן לזה. 4. זה סיפור אחר. אוטובוס שעובר בלה בלה בלה, כלומר, התחיל ביהוד (עיר חילונית), עבר בבני ברק(חרדית) וממשיך לר"ג (חילונית). מכאן, עם קצת מחשבה, אפשר להגיע למסקנה שהאוטובוס התחיל במקום חילוני ולכן לא הגיוני שיהיו עליו כ"כ הרבה חרדים.

ככה1

New member
אני מסכימה איתך, בחלק...

צריך לשים הגבלות לחרדים בנוגע למשפחות מרובות ילדים. במיוחד במקרים שלהורים אין יכולת לכלכל את המשפחה...במקביל להגברת המודעות בחברה החרדית. אבל תקח בחשבון את האפשרות שבמקום שיקטן שיעור הילודה, הוא ישאר כמו שהוא ואנחנו נתחיל לראות ילדים מורעבים ברחובות. זה יכול לקרות, ואז המדינה תהיה בבעיה הרבה יותר גדולה ממה שהיא עכשיו נמצאת בה. יהיה הרבה יותר קשה לצאת מהמצב הזה והפער בין המעמדות יגדל..

מה?! אתם השתגעתם לגמריי!!!

להגביל את הילודה לחרדים?! כלומר, ניסיון לגרום להולדת פחות יהודים, זה מה שצוררינו ניסו לעשות לנו!!! אנחנו חייבים הגברת ילודה, ולא דיכויה, כדי שלא יווצר מצב שיהיו כאן יותר ערבים מיהודים! בעוד מספר שנים לא רב, כבר לא יהיה כאן רוב יהודי ואתם מדברים על הגבלת ילודה?! אין לכם גבולות?! וגם ככה, מי שואל אותכם כמה ילדים הם יביאו?! למה לא להגביל ילודה לערבים? שמתרבים בקצב גדול כמו החרדים? אני לא מאמין כמה אפשר להיסחף עם הקיצוניות שלכם!

EverEve

New member
לא להגביל ילודה לאף אחד

אבל מי שלא עובד ומביא לעולם 8 ילדים שישא בתוצאות ויחיה בעוני מרוד. אני לא אממן אותו ואת חוסר האחריות שלו כלפי עצמו וכלפי ילדיו המסכנים שלא יקבלו מספיק תשומת לב וחינוך נאות. כל מה שאנחנו אומרים זה שצריך לבטל את חוק משפחות ברוכות ילדים. לא הגבלת ילודה בשום אופן. וגם לערבים אסור להגביל את הילודה ומה שמצחיק זה שאתה קורא לנו קיצוניים עם כל הגזענות והשנאה שלך לערבים... ודרך אגב אם יהיה כאן רוב יהודי שהוא גם רוב חרדי לא תהיה לך כאן מדינה. קח את זה בחשבון.

זוהי לא גזענות!!!

תפסיק להפליץ דברים בלי קשר! נתתי דוגמה למגזר נוסף במדינה שמתרבה בקצב מהיר! אין לי שום בעיה עם ערבים נאמנים למדינה!

CANDY MAN

New member
ומה עם אפריקה סנאי יקר?

גם שמה אתה לא חושב שצריך להגביל את הילודה? גם שמה תצעק שזאת גזענות שפוגעת בשחורים? הרי מה איכפת לך שמיליונים מתים שם כל יום מתת תזונה, מה איכפת לך שילדים נולדים לתוך מוות ידוע... העיקר שלא תצעק שזאת גזענות כלפי השחורים שמגבילים להם ילודה... ונכון, עכשיו המצב בארץ לא ככה, אבל לאט לאט נולדים פה עוד ועוד ילדים שאין כסף להאכיל אותם ולדאוג להם ולאט לאט החרדים שוקעים עוד ועוד בביצה שהם ממלאים לעצמם ורק בגלל אנשים כמוך וכמוהם שממשיכים לצעוק "גזענות" בטיפשות וחוסר הבנה מינימלי המצב של המפשחות הערביות והחרדיות יגיע מהר מאד למצב של אלו באפריקה... כמובן שגם אז לא נגיד מילה על הילודה, כי הרי כתוב "פרו ורבו" ומה הם חיים של ילד אומלל לעומת המצווה הגדולה ביותר... אתה מדבר ממש כמו אחד חסר השכלה וחסר מוסר...

חחח...אל תדאג להשכלה שלי

היא תסתדר מצויין בלי הדאגה שלך. אין להגביל את הילודה מסיבה אחת- אתה לא יכול להגיד לבנאדם כמה ילדים ללדת, ועוד בתירוץ של "אני יודע מה יקרה לילדים שלך, הם יהיו רעבים בלה בלה בלה". הילדים שלו הם אחריותו, ואין כאן קשר להשכלה, אז אל תתנשא כשאין לך מספיק השכלה בכדי להתנשא על אחרים. באפריקה לא מעניין אותי מה קורה. האפריקאים מעולם לא היו חברים שלי והם לא מעניינים אותי, לא בגלל שאני שונא שחורים או משהו, כי פשוט הם לא מעניינים אותי כשם שילדי הונגריה לא מעניינים אותי. כל מדינה והבעיות שלה. אנו רחוקים מהמצב אותו אתה מתאר בהקשר האפריקאי, רחוקים אלפי מיילים. אל תשכח, שברוב מדינות אפריקה אין חוקי סעד וחוקים חברתיים כמו בישראל. רוב המדינות שם לא דמוקרטיות, לא מפותחות, ואין מקום להשוות אותן אלינו. תגיד, על מה בדיוק אתה מתנשא?! אתה חושב שאתה חכם?! באמת?! כל מי שמאמין בתנ"ך מטומטם, פרמטיבי וחסר השכלה?! ההתנשאות שלך דוחה. אין בסיס לטענות שלך! שנאת חרדים זה לא מילה, זו עוד נחשבת אהבה לעומת היחס שלך לדת. אפשר לחשוב איזה חכם אתה...חחח

CANDY MAN

New member
בגלל שאני הרבה רמות מעלייך....

אז אני באמת יתעלם מהערות פועל השוק שלך... בכל מקרה, זה מאד מוסרי בשביל מדינה לעודד הגבלת ילודה בדיוק מהסיבה שאנחנו לא רוצים להפוך למדינת עולם שלישי! ברור שלך לא איכפת שבחרדים מולידים 17 ילדים שנולדים לעוני ולאומללות, אבל זה מפני שאינך חרדי ולא איכפת לך שעושים את העבודה השחורה בשבילך... לך הכי חשוב שייוצרו עוד ועוד יהודים... וזה שהם יגדלו רעבים וחסרי השכלה וחסרי אמצעים לא מזיז לך נכון? גם אני תומך ללא עוררין בכך שצריך להיות פה רוב יהודי מסיבי אבל צריך לדעת קודם שיש לך איך לטפל בילדים האלה ואיך ולתת להם זכויות מינימליות ולא להשריץ אותם כמו דגים... נכון שאפריקה רחוקה מאיתנו אבל היא מצד שני המצב שם בחלק מהמדינות לא כל כך רחוק... עובדה שגם היום בישראל 2002 בערים הכי עניות והכי מסכנות אלו הן הערים שבהן יש ערבים וחרדים... בדיוק שתי הציבורים שמשריץ ילדים כאילו היו ביצים של דגים ולא אנשים בשר ודם. שנאת חרדים זאת לא מילה... צודק! בינתיים מי שמוסרי ומי שאיכפת לו מהם זה אני ומי ששם עליהם זין ולא מזיז לו שהם חיים כמו בהמות בעוני ורעב זה אתה... וכנ"ל גם לגבי הערבים... אולי אצלך השנאה שלי מתבטאת בכך שאיכפת לי אבל אצלך השנאה מתבטאת בכך שלא איכפת לך כי אתה לא זה שיידפק... מתאים כמובן לאגואיסטי כמוך...

ככה1

New member
אני מסכימה איתך, בחלק

צריך לשים הגבלות לחרדים בנוגע למשפחות מרובות ילדים. במיוחד במקרים שלהורים אין יכולת לכלכל את המשפחה...במקביל להגברת המודעות בחברה החרדית. אבל תקח בחשבון את האפשרות שבמקום שיקטן שיעור הילודה, הוא ישאר כמו שהוא ואנחנו נתחיל לראות ילדים מורעבים ברחובות. זה יכול לקרות, ואז המדינה תהיה בבעיה הרבה יותר גדולה ממה שהיא עכשיו נמצאת בה. יהיה הרבה יותר קשה לצאת מהמצב הזה והפער בין המעמדות יגדל.. נעם

למעלה