מאמר שכתבתי.

מאמר שכתבתי.

במאמר הזה אני מציג את הקשר שבין הסכם אוסלו לתמיכה הגדלה ב"שינוי". לכאורה, נראה כי אין קשר ואני סתם מבלבל את המוח. אבל אם תנסו להבין ולקרוא בין השורות, תראו קשר ברור בין השניים. "המפלצת החרדית" ~~~~~~~~~~~~ מדוע מפלגת "שינוי" מתחזקת? האם כי נמאס לעם מהסחטנות החרדית? האם משום שנקעה נפשו של העם מההשתמטות של בני הישיבות? או האם מפני שהעם מאס בדת? אין ניתן להצביע על סיבה אחת ברורה, אך העובדות מדברות בעד עצמן: שינוי מתחזקת, ובגדול. לפי התחזיות, שינוי עשוייה להכפיל את כוחה בבחירות הקרובות, ובדמוקרטיה כמו בדמוקרטיה- העם מביע את רצונו הברור. העם רוצה שינוי. כן, העם רוצה שינוי. אבל איזה שינוי? מדוע התמיכה בשינוי גדלה כל כך? הרי תמיד היו חרדים, תמיד היו דתיים, תמיד היו חילוניים ותמיד היה ביניהם קונפליקט-דתי כלשהו. למה דווקא כעת ההתנגדות לחרדים גוברת? מדוע הדבר לא קרה עשרים שנים קודם לכן? ניתן אף להרחיב את הנושא ולשאול: האם ההתנגדות הרבה לחרדים נובעת מהפסקת ההתנגדות לגורם מפלג אחר בחברה? בספרו "בעל זבוב", ויליאם גולדינג מותח ביקורת חריפה על טבע האדם. האדם רע מטבעו, זהו המסר שהספר מעביר. בספר, חבורת ילדים שנקלעת לאי בודד הופכת משולחת כל רסן, והילדים בה, כדי להתמודד עם פחדם שלהם מן המצב, יוצרים לעצמם מפלצת בה הם תולים את פחדם. האם אנו רואים לנגד עינינו דפוס דומה של התנהגות בחברה הישראלית? יתכן. יתכן וכיום, החברה הישראלית אינה יודעת כיצד להתמודד עם פחדיה. היא אינה יודעת כיצד להיישיר עיניה לבעיות החוץ שלה, ולכן מוצאת לעצמה "שעיר לעזאזל"- החרדי. עד היום, העם היה מאוחד כנגד הטרור וכנגד שולחיו. למעשה, ניתן להציג את הטרור כ"מפלצת", ולהמשיל את העם לחבורת הילדים מ"בעל זבוב". היינו אחים זה לזה, תמכנו זה בזה בשעות הקשות, התאחדנו כנגד הטרור. כל אחד, בין אם זהו פרט בודד ובין אם זהו ציבור שלם, צריך להתמודד עם פחדיו בצורה כלשהי, ואחת מצורות ההתמודדות היא יצירת מפלצת, והתאחדות והתלכדות כנגדה. כך שמרנו על עם מאוחד עד כה. אך משהו נפגם באחדות הזו, והשד הדתי התפרץ מהבקבוק לפתע. אם כן, עד כה היינו מאוחדים כנגד הטרור. אך לאחרונה, האיחוד החיוני הזה נסדק ומתערער. תהליך זה החל עוד בחתימת הסכם אוסלו, כאשר העם, בהשפעה ישירה מהצד השמאלי במפה הפוליטית, החל לסבור באמת ובתמים כי הטרור פסק. הושלנו ע"י השמאל, כי הפלסטינים סרו מדרך הטרור ועלו על דרך השלום. האמנו בזה כי גרמו לנו להאמין בזה. תהליך זה נמשך גם עם תחילת גל פיגועי האוטובוסים של 1995-1996. החלה התעוררות בציבור, התחילו השאלות. היכן השלום המובטח? הרי מילאנו התחייבויותינו, מדוע אם כן אנו מותקפים? אך גם אז, השמאל דאג לדכא את האש בעודה בחיתוליה. "קורבנות השלום הם", קראו מנהיגי השמאל. הדרך לשלום כואבת, כך האמנו, ופעם נוספת המשכנו מבלי לשאול שאלות מיותרות. עם פרוץ האינתיפאדה באוקטובר שנת 2000, שוב פקחנו את העיניים. אשליית השלום התנפצה לנו לנגד עינינו. שוב חזרנו למראות הזוועתיים של פיגועים, גופות, דם ושלדי אוטובוסים מפוייחים. הפעם זה ברור, הפלסטינים בחרו בטרור. בחודשים הראשונים הבלגנו. נתנו הזדמנות נוספת לרוצחינו, שמא יסורו מדרכם. רה"מ דאז, אהוד ברק, שמר על מדיניות מאופקת בתקווה להרגיע את הרוחות. גם ממשיכו, אריאל שרון, שרבים סברו שהוא "יכנס באבי אביהם", שמר על איפוק ועל מתינות-תגובות. והמצב לא נרגע. הפעם ההתקוממות בעם גברה. בסקרים שנערכו, הליכוד לא נפל מתחת לקו 30 המנדטים. שרון, למרות המצב, זכה לתמיכה חסרת תקדים. ושאלנו את השמאל: היכן השלום שהבטחתם? והם, בהתחמקויות מפולפלות שנועדו לטהר אותם מאחריותם לכשלון החרוץ הזה, העדיפו להגן על עצמם ולהשיב:" ערפאת נורא רוצה לטפל בטרור, רק לא יכול", "יש פרטנר", ו"זהו רק מיעוט של טרוריסטים". השמאל דאג שוב לנקות את הצד הפלסטיני מאשמה, אולי שלא בכוונת זדון, אך עדיין- זאת הייתה התוצאה. שוב, לעם לא הייתה "מפלצת" להתאחד כנגדה. במצב אותו השמאל יצר, לא הייתה "מפלצת" שכזו. הפלסטינים נוקו מכל אשמה למצב, והעם חיפש אשמים חדשים למצבו. החברה חיפשה מישהו אחר לפרוק עליו את תסכולייה בעקבות המאורעות. כל זה היה אפשרי, אילולא הגנתו הנחרצת של השמאל על הטרור- העם היה מתאחד כנגדו שוב וחוסן החברה הישראלית היה נשמר. אך במצב בו הפלסטינים מנוקים מאשמה- לאן יפנה העם? או אז, העם מצא לו מפלצת חדשה: החרדים. "החרדים לא מתגייסים", "החרדים חיים על חשבונינו" ועוד שלל ססמאות הועלו בכל פינה. אם נסתכל על זה מהזווית ההסטורית, נגלה שתמיד היה זה כך. החרדים לא התגייסו, ודווקא חיינו עם זה נפלא. אך כעת, כאשר אין מפלצת להלחם בה, ודווקא בעיצומה של מלחמת קיום, העם מצא לעצמו את המפלצת התורנית. ניתן לקבוע בוודאות כי התמיכה בשינוי גודלת, ואכן זהו ביטוי לרצון העם. אך השאלה המרכזית היא מדוע ההתנגדות לחרדים גדלה. האם בגלל שבאמת הדבר מפריע לנו ויושב לנו על הנשמה, או בגלל שאנחנו צריכים מישהו להוציא עליו את העצבים בעקבות המצב הבטחוני הקשה, ובמיוחד כשכבר אי אפשר לכעוס על הצד השני, כי השמאל מכנה זאת בביטוי המפחיד "גזענות"? נצטרך לשאול את עצמינו את השאלה הזו, מדוע אנו תוקפים את החרדים בטענה שאינם מתגייסים, כאשר גם ערביי ישראל לא מתגייסים? מדוע עד כה לא התקוממנו כנגד ההסדר עם החרדים? האם זוהי יד המקרה, שעם חתימת ההסכם עם הפלסטינים החלה ההתקוממות נגד החרדים? האם העם מחפש לו מפלצת חדשה, כאשר את המפלצת הישנה השמאל דאג להפוך לקדושה מעונה? לסיכומו של דבר, צריך להבין כי תמיד יהיה לנו צורך במפלצת, בדמות הרעה להתאחד נגדה כאשר המצב קשה. הפיכת הטרור למפלצת היא לגיטימית וחיונית, ובלבד שישמר חוסנה החברתי של ישראל. השאלה היא אינה האם הפלסטינים הם מפלצת באמת, זהו אינו משהו אישי נגדם, אלא עוד דרך לשמור עלינו כעם מאוחד. אך כשהעם איבד את המפלצת שלו בשל מערכת הונאות משומנת היטב, הוא יצטרך למצוא לעצמו אחת חדשה. ואכן מצא. החרדים הם המפלצת התורנית, ויש לעקור הלך מחשבה זה מקרבינו, פן לא נצטרך עמים אחרים שיקומו עלינו לכלותינו. נעשה זאת לבד.

zoharj

New member
למטייל - על מאמרך

תגובה על מאמרך המכובד והארוך לא אוכל להתחרות בכושר כתיבתך השופע, אך תן לי להשיג כמה השגות על דבריך. א. נכון שהשתמטות הייתה גם בעבר, אבל לא חיינו איתה בשלום. אז היינו קצת פראיירים. היום אנחנו עוד יותר פראיירים, והמצב מתחיל להיות בלתי נסבל. דווקא בעתות מצוקה כפי שאתה מתאר יש צורך גדול יותר לקרוא לשירות של כולם ולא להפלות בין דם לדם. ההשתמטות בתקופה קשה זו חמורה פי כמה מהשתמטות בעת רגיעה, ויש להתייחס אליה בהתאם. ב. יש אויב מבחוץ, ואותו זה לגיטימי "לשנוא". כי הוא אחר, כי הוא אויב, כי הוא בא לפגוע בדרכי טרור מתועבים. אבל איך תגדיר מי שמנסה לגנוב לך מתחת לאף? מי שקורה לך אחי אבל צוחק עליך מאחורי הגב? זה מה שמפריע לי. אם הוא אחי, אז למה הוא לא נושא בנטל כמוני? למה אני צריך לכלכל אותו? שילך לעבוד, להתגייס ושיפסיק לזבל לי את המוח. ג. בעבר היה אפשר לפתור ביתר קלות את בעיית ההשתמטות. עם חלוף השנים הבעיה העמיקה, וכעת אולי כבר איחרנו את המועד. אם תמשיך לחכות עד שנסיים את המלחמה בטרור ורק אז תתפנה לטפל בה, אז מובטח לך כשלון חרוץ. חשוב לעשות זאת במקביל. ד. אפשר לכעוס על הפלשתינים, ואני עושה זאת מאה פעם כל יום. לדעתי הם דופקים את עצמם בצורה הקשה ביותר, (וגם אנחנו נדפקים בדרך), ומזמן כבר היו יכולים לחיות בשכנות טובה לצדנו. אבל כעסי על הצד השני לא ימנע ממני להמשיך לנסות למצוא פתרונות ריאליים למצב, כי אני משתדל לא לתת לשנאה לעוור אותי עד למצב בתמיכה בפתרונות מטורפים של גירוש או השמדת עם. ה. מערכת ההונאה המשומנת של השמאל שאותה אתה מתאר, אינה אמיתית, אלא קיימת במוחם של הפרנואידים הממוצעים, החושבים שיש איזו קונספירציה. אין כזאת. אבל יש תקווה לשלום, ולא תצליח לגרש אותה ממוחותינו. אני מקווה שיש גם כמה שפויים בצד השני שאפשר יהיה לעשות אתם איזשהו הסכם. ואם לא, אז לפחות לעשות גדר הפרדה, אבל אמיתית, בלי 100,000 מתנחלים שיחצו אותה יום יום הלוך ושוב, ובלי פועלים פלשתינים שהולכים מסביב דרך איזה שביל. זה גם יהיה משהו. בטח אמצע עוד דברים בקריאה שניה. ערב טוב.

zoharj

א. מסכים. לגייס את החרדים-ומייד. ב. טעות. הם לא צוחקים עלייך ולא כלום. הם עושים מה שהם מאמינים בו, ולדעתי הם עושים טעות, אך לא במזיד. שילך לעבוד- בהחלט. ג. צודק. ד. גירוש והשמדת עם לא מקובלים עליי גם כן. העברה מסודרת למדינה בעלת מאפיינים דתיים וחברתיים דומים לשלהם- מקובל ואף יגאל אותם מסבלם, שגורר סבל שלנו. ה. כאן זה כבר עניין של דיעה והשקפה. לדעתי, השמאל הונה אותנו. כמובן שאני מסכים שכוונות השמאל טובות, אבל יש לו בעיה גדולה אחת: להודות שהוא טעה. השמאל מתכוון לטוב, אבל הדרך שלו היא נוראית ולא רק שאינה משיגה את מטרתה, אלא מפלגת את החברה בדרך, כמחיר הפיוס עם הפלסטינים, פיוס שלא יגיע. גם לי הייתה תקווה לשלום, שלום אמת. לתת שטחים ובתמורה לקבל שקט זהו שווה ערך להנחת סכין על צווארינו. לא מקובל עליי. השטחים הם שלנו ואין על כך ויכוח, הפלסטינים יצטרכו להתפנות ואז לחתום איתנו על הסכם שלום. כך גם תיבחן אמיתות ההסכם.

Johnny the Doe

New member
השטחים הם שלנו

כל חלק מהשטחים שניתן לפלסטינים הוא ויתור מצידנו, מחווה בלבד ולא חובה כלשהי שעלינו לקיים. כמו שאתה תמיד אומר - כזה פשוט. מדינות ערב פתחו עלינו במלחמת השמד, התקלקלו להן התוכניות ובטעות ניצחנו (אגב, יש לאפריים קישון ספר סאטירה עם הקריקטוריסט דוש בשם "סליחה שניצחנו"). במלחמה כמו במלחמה - שטחים נכבשים, מה גם שלא אנחנו יזמנו את המלחמה הזו. השטחים שלנו. נקודה. מה הלאה? זה כבר תלוי במדיניות שלנו.

EverMan

New member
לא באתי להיכנס לויכוח.

רק ציינתי שזה לא נתון בקונסנזוס. ובאופן כללי - השטחים הללו לא שלנו מכיוון שהם לא סופחו אלינו מעולם. ואני מכיר את "סליחה שניצחנו" של אפריים קישון. שטחים נכבשים - מצוין. בני אדם לא נכבשים. זאת הטעות פה. וכל עוד לא סיפחנו את כל המשאבים בשטח - שזה האדמה האנשים המחצבים וכו´. השטחים אינם שלנו.

Johnny the Doe

New member
יפה, כי לא אמור להיות ויכוח

של מי השטחים? של מצרים? של ירדן? הרי רק על גופתם המתה של עבדאללה ומובארק הם יסכימו לקבל את יש"ע חזרה. אז של מי השטחים? שלנו. אמנם עשינו טעות גורלית וסחבנו את בעיית תושבי השטחים במשך 35 שנה אבל השטחים שלנו. דרך אגב, לגבי הקונצנזוס - הקונצנזוס אינו אינדיקטור אמין. כבר כתבתי לך באחת ההודעות על ענין הסטנדרטים המשתנים...

EverMan

New member
יש סטנדרטים שלא משתנים.

כמו זכויות אדם ואזרח בסיסיות. השטחים לא היו שלנו משום מובן. לא השקענו בפיתוחם (מלבד קומץ מתנחלים) , לא פיתחנו תשתיות , לא דאגנו לאוכלוסיה המקומית. הם לא סופחו לישראל ולכן אינם שלנו. זה שהם לא שייכים למצרים או ירדן לא הופך אותם לשלנו. "הילד הזה לא שייך לאישה ההיא אז הוא שלי" ?

באמת?

מצד אחד אתה אומר שלא השקענו בשטחים האלה, ומצד שני המפלגה שלך יצאה מהממשלה בגלל שהיא מעדיפה להשקיע במתנחלים... מוזר... ועוד דבר. בוא לפה. תסתכל מסביב. תגיד לי אם אריאל היא אינה פיתוח (פרוייקט "עיר חכמה" שיושם לראשונה באריאל, אריאל נבנית בקצב מדהים, תוך 24 שנה יש בה כבר קרוב ל-20,000 איש!) לשם השוואה, קצרין כבר בת 20 ויש בה אלפים בודדים של תושבים. אם אני לא טועה 4,000. גם ברקן, אלקנה, נופים- כל אלה אינם ישובים חרדים והם מתפתחים בקצב נפלא. אודה לך אם תיגע בשתי הנקודות מבלי להתחמק. אתה מנסה להציג את האיזור הזה כאיזור שומם שיש לוותר עליו, ואני לא אתן לך לעוות את המציאות.

אזור לא שומם?

רב ההתנחלויות עונות להגדרה של כפר קטן ולא מפותחות כלכלית(ובוא לא נדבר על מאות המאחזים הפיצפונים שאלפי חיילים צריכים להגן עליהם בגופם). חבורה קטנה של אזרחים מחליטה להתיישב בתוך שטח שלא שלנו ורווי באזרחים פלאשתניים וגוררת כלכלה שלמה ומדינה שלמה לאבדון. ההתנחלויות-הסרטן של מדינת ישראל!

והקיבוצים הם אינם כפר קטן ושומם?

בד"כ הם רחוקים ממקום עירוני ודי שוממים- אין ברובם את כל המאפיינים של עיר. מאות מאחזים? הצחקתי אותי, אין לך מושג על מה אתה מדבר, חביבי. התעמולה הזולה שלך מזכירה לי את התעמולה נגד היהודים בגרמניה הנאצית: -אתה דואג לנפח נתונים: מאות מחזים?! -אתה קורא לנו הסרטן של המדינה... אתה יודע לאן ההסתה הזו יכולה להוביל? על רבין שמעת? אם הוא היה יודע איך ממשיכי דרכו היו מתבטאים הוא היה מתהפך בקברו. חבורה קטנה של אזרחים?! מה לעזאזל?! 220,000 מתיישבים!!! תבדוק נתונים לפני שאתה מפיץ את התעמולה הנאצית שלך בפורום! כלכלה שלמה? מדוע לגיטימי להשקיע בקיבוצים ולא בהתנחלויות? כל התיישבות היא ברוכה- זוהי ציונות לשמה! אנשים כמוך הם הסרטן, ידידי. אני לא מאמין שאחרי הזוועות שהעם הזה עבר אתה עדיין מרשה לעצמך למצוא שעיר לעזאזל ולפרוק עליו את תסכולייך באמצעות סיסמאות היטלריות. אני לא סרטן, אני מתנחל. יש לך את האומץ לקרוא לי ככה בפנים?

אוי אויי בבקשה חדל להיות דרמה קווין

סיסמאות היטלראיות? לא נראהלי.. הסתה? לא נראה לי. אני אפילו לא מתכוון להתווכח איתך ואת רבין אל תזכיר בכלל כי היו אלו מתיישבי ישע ושאר גזענים רדיקלים שעמדו לו מחוץ לחלון עם שלטים שלו במדי אס אס. ממתי 220 אלף מתישבים מוגדרים אצלך כרוב? אכן זרם קטן והרוב מאותו זרם הם רק אנשים שחיפשו איכות חיים ומצאו אותה בזול מעבר לקו הירוק הגרעין האידאולוגי קטן בהרבה. יש הבדל בין הקיבוצים לבין ההתנחלויות, הקיבוצים נמצאים בתוך הקו הירוק בשטחים שהם שלנו! ואתם? תופסים לכם שטחים כתאוות נפשכם באמצע אזורים מאוכלסים ופחות מאוכלסים. ומה קרה לדמגוגיה הזולה שלך שכול ההתנחלויות מפותחות ומתקדמות? אם אתה באמת נאיבי ומאמין שלא יפנו את כול ההתנחלויות הקטנות באחד מן הימים אז אני מרחם עליך..

.המוסד

New member
הקיבוצים הם בשטחים "שלנו"

באדמות בהם יישבו ערבים, באדמות מהם גורשו ערבים, גורשו בכוח הזרוע, בניגוד להתנחלויות, שבשבילהן בניגוד ליישובי הקו הירוק, לא גירשו חצי מיליון בני אדם אתה סופר טוב? חצי מיליון

EverMan

New member
מאדמות הקיבוצים לא גורשו בכוח

ולו ערבי אחד. היו כאלה שברחו - אבל המתיישבים הקיבוציים וצה"ל לא גירשו ולו ערבי אחד. אתה סופר טוב ? 0 !

באמת?

לך תגיד את זה לכל אלה שרוצים לחזור לבתיהם! שדורשים את זכות השיבה! אתה רוצה להגיד לי שמעולם לא היו כאן מעל למיליון ערבים? אתה רוצה להגיד לי שגם אם כן- כולם ברחו? נו באמת, אתה מסוגל ליותר

EverMan

New member
חלק עזבו כי חשבו

שיחזרו לפה כמנצחים. חלק ברחו כי לא רצו לחיות תחת ישראל. ואלו שדורשים זכות שיבה - זה בעיקר כי הם ראו שישראל זה לא דבר רע - אלא דבר טוב. בעיה שלהם - הם ברחו.

הסתה בריבוע

כשאתה אומר שאנחנו הסרטן של המדינה- משמע יש לכרות אותנו זו אימרה שמעודדת התנכלות ופגיעה במתנחלים ואתה עושה בדיוק מה שהקיצונים המתועבים עשו לרבין. אתה הולך בדרכם חביבי, לא יעזור מה שתגיד. גם השטחים האלה הם שלנו. למה? הערבים פתחו נגדנו במלחמה, חשבו שהם ינצחו, נהרסו להם התכניות וניצחנו! השטחים שלנו, נקודה! מה זה נראה לך פה, טורניר פוגים שכונתי?! שכל אמא באה לילד השני ודורשת שהוא יחזיר את מה שהוא הרוויח לבן שלה?! הם פתחו במלחמה, ניסו לכבוש לנו שטח, לא הלך להם- בעייתם! למה אני אמור לשלם על ההחלטה שלהם לפגוע בי?! התנחלויות יפנו, תלוי את מי תשים בראשות הממשלה. ואם אתה חושב שהטרנספר לא יגיע- אתה טועה. הצדק ייעשה- הטרנספר יתבצע!

להשוות ביני לבין הקיצונים שפגעו...

ברבין? אני לא טענתי שיש צורך לנקוט באלימות כלפי מתנחלים. המתנחלים מהווים נטל עצום על החברה הישראלית ואכן השתמשתי בדימוי לסרטן אם זה פגע בך-קבל את התנצלותי. ודבר אחרון לא ראיתי בהודעותי ולו מילה אחת שנקשרת או מקושרת לתורת הגזע הנאצית במקום לצעוק כול הזמן"נאציזים" והתחיל להשוות כול דבר לתקופה הנוראית ועל ידי כך לגרום לזילות של השואה תתחיל לענות באוביקטביות בלי השוואות פרובקטיביות וחסרות בסיס.(אני, תיאוריה נאצית?) ודבר אחרון עם לאותם "פוגים" היו רגשות לאומיים שאתה מדכא בצורה כזאת או אחרת אז כן האמא היתה מתערבת ודרשת שתחזיר לילד השני אותם.

EverMan

New member
מעדיפה ../images/Emo41.gifלא להשקיע דבר ראשון

שנית , השקעות אזרחיות תמיד יהיו. ועם איתם בתור שר תשתיות זה דבר הגיוני מאוד. הם מקבלים כסף כמו כל אזרח - ובונוסים על מחיה בשטח מסוכן , ועוד בונוסים על זה שפלוגה שומרת על המשיח הקטן על גבעה 45626262... מתפתחים מצוין. אבל על חשבון מה ? על חשבון השטח החקלאי של הפלשתינאים ? על חשבון האנשים אצלנו שלא זוכים לפת לחם ? על חשבון הילד שהחינוך שלו פחות טוב ?

סליחה?!

למה לי לא מגיע ולילד בכרמיאל מגיע? בגלל שאיזה שמאלני אחד החליט שצריך לשלול לי את הזכויות?

למעלה