מאמר שכתבתי.

Moledet972

New member
הם אמרו זאת במהלך כל ההסטוריה

של המדינה. פלשתין תמיד נחשבה כחלק מ"סוריה הגדולה", עד שכמה מטומטמים החליטו שבאמת יש "עם פלשתיני".

EverMan

New member
תחליט, הם ירדנים ?

סורים ? אבורגנים ? אולי הם בכלל סובייטים שחומים ? כל מדינה רוצה לקבל בעלות על הפלשתינאים בשביל פלשתין. חוצמיזה - הסורים חושבים שכל העולם שיש להם.

EverMan

New member
יופי , אנחנו מערביים.

מסקנה מתבקשת שאנחנו צריכים טרנספר לבריטניה ?

EverMan

New member
מבחינת תרבות אנחנו מערביים.

אין כל הבדל בין התרובת שלנו לבין התרבות של ארה"ב. אולי חוץ משפה.

.המוסד

New member
מה אלו השטויות האלו?

אתה חי על כוכב אחר, אמריקה וישראל הן שתי תרבויות שרחוקות זו מזו כמזרח ומערב(...) אמריקה ככלל היא חברה דתית מאוד, הרבה יותר מזו הישראלית, מאוד קנאית לזכויות הפרט, מאוד פרטנית, בדיוק להפך ממדינת ישראל, ומאזרחי ישראל

.המוסד

New member
ודבר שנשכח, התרבות של ארה"ב

מורכבת פי כמה וכמה מהתרבות הישראלית

EverMan

New member
התרבות לא שונה בדבר.

הם יותר הדוקים ?! וואו , האיראנים יותר הדוקים מהפלשתינאים (שפחות הדוקים מכולם) אני לא רואה שזה מפריע לך במיוחד. בדיוק כמו ההבלים המינורים בינינו ובין ארה"ב ... מה עוד , שאולי ארה"ב היא דוגמא הכי פחות מוצלחת כי היא הכי קיצונית במערב. אבל ההבדל המהותי בין ישראל ובריטניה מהו ? כלום !

.המוסד

New member
הבדלים מינוריים?

לך לאמריקה, לך לאנגליה, אפילו לקנדה, ותראה את ההבדל הכל כך גדול ולא סתם כל אחד שחוזר מחו"ל מתפעל מהאוכלוסייה המקומית "הם כל כך מונמסים" לא מוכר לך?

EverMan

New member
שיהיו מנומסים יותר או פחות

גם באיראן הילדים יותר מנומסים מאשר בפלשתין. אז מה ? אלו הבדלים מינורים בהחלט.

.המוסד

New member
ההבדלים הם כל כך גדולים

זה שאתה ממשיך במצע האיוולת שלך על כך דבר, לא עושה הבדלים מהותיים, ל"מינוריים".

EverMan

New member
גם אתה עושה הבדלים מהותיים

כמו רמת הדתיות אצל הערבים , וכמו הבדל השפה , הבדל הנימוסים וכו´ אצל הערבים. אתה מדבר בצורה גזענית אז לי אסור ? בדיוק כמו שאתה מצמצם את כל ההבדלי תרבות אצלם במילה אחת : ערבים , כך גם אני. לך מותר ולי אסור ?!

Johnny the Doe

New member
מי אמר שאסד אמר את זה היום??

אם לא שמת לב, המצוטט הוא חאפז אל אסד ולא בשאר אסד והציטוט לקוח, אם אני לא טועה מתקופת תחילת דרכו של אש"ף.

EverEve

New member
כמה לא מפתיע בשנית - מולדת מגנה על

מגזר המשתמטים הגדול ביותר. כבר כתבתי לידידיך מר moledet מה אני חושב על המוסריות הנמוכה של מפלגת הצרעות מולדת. כתבת כל כך הרבה שטויות במילים כל כך יפות שחבל לי לקלקל לך אבל אני אענה בקצרה: 1. הקונפליקט עם החרדים הוא לא על רקע דתי בלבד אלא כוללני וגורף. הם אינם לוקחים חלק בקיום המדינה ובשמירה עליה ובכך גורמים נזק לחברה, לכלכלה ולבטחון. 2. מעולם החילונים לא היו מרוצים מזה שהחרדים לא מתגייסים. הלך הרוח נגד החרדים בעקבות "השתמטותם אומנותם והשנור תורתם" הייתה תמיד. תשאל את אבא שלך איך החרדים פחדו לצאת לרחוב אחרי מלחמת יום כיפור ואחרי מלחמת לבנון מחשש שיוכו בידי חילונים זועמים. 3. החרדים הם לא מפלצת אבל בתור חברה הם חברה פרזיטית המתקיימת על חשבונם ועל דמם של החילונים וחובשי הכיפות הסרוגות. הם אינם עובדים למחייתם (80% מהגברים החרדים אינם עובדים למחייתם על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) ולפיכך לא רק שהם שואבים כסף מהמדינה בצורה של קצבאות בלתי הגיוניות שלא קיימות בשום מקום אחר בעולם כמו "חוק משפחות ברוכות ילדים" הם גם אינם מזרימים כספים למדינה ממיסים. אי הגיוס שלהם גורם לפגיעה כלכלית ומוסרית כפי שציינתי. והכפייה שלהם גורמת לחילונים רבים לכך שנמאס להם מהמדינה משום שהם מרגישים שהיא מדרדרת והופכת לאיראן. החברה החרדית אינה חברה פלורליסטית ואינה דמוקרטית אך היא מנצלת את חולשת החברה החילונית ובשם אותןם ערכים שהיא אינה דוגלת בהם היא עוסקת במסעי החזרה בתשובה בהפחדה, מסעות של אלימות נגד יוצאים בשאלה ונגד חילונים הגרים בקרבתם, אלימות נגד אלו הנלחמים בכפייה הדתית ועוד. אתם רוצים שאני אצרף תמונות של חברי שינוי שהוכו ואחד שאושפז אחרי שנכנסו לכפר חב"ד? אתם רוצים תמונה של אשה שנרגמה באבנים במאה שערים בגלל שראו לה את השוקיים? אתם רוצים תמונה של פעיל "דעת אמת" שהוכה בכל חלקי גופו וחרדים ניסו להשליך אותו על מכוניות נוסעות בלינץ´ בבני ברק? אתם לא מבינים מה שאולי תבינו שתהיו מעט יותר גדולים. לא מספיק להילחם על המדינה - צריך שיהיה בשביל מה להילחם. אף אחד לא רוצה להילחם נגד מדינה שמתייחסת אליו כמו בן חורג למרות שהוא היחיד שעושה משהו במדינה. אף אחד לא רוצה לשלם 54% מיסים ממשוכרתו ולקבל כלום חזרה בעוד ששכנו החרדי אינו משלם מיסים ויכול לקבל סכום ריאלי של 12,000 שקל נטו קיצבאות מהמדינה אם יש לו שמונה ילדים. ואף אחד לא רוצה שהילד הקטן שלו יחזור מהבית ספר ויתחיל למלמל בעזרת השם אחרי שאמנון יצחק ושטני ההחזרה בתשובה ישפכו עליו איומים (תישרף בגיהנום בבור של צואה רותחת)ורעל מבית היוצר של המיסיונרים הנוצרים הקתולים.

Moledet972

New member
EverEve זה גם ענבר, או שזה מישהו

אחר? - מעניין שאת אותן דעות אינך משמיע כלפי ערביי הארץ. - אין להכריח אנשים לעבוד. זו לא דיקטטורה כאן. אותו דבר ניתן לאמר על הנשים הערביות, שאינן עובדות כמעט. - 8 ילדים אינם מזכים בקצבה של 12,000 שקל. זה לא נכון. בקשר לדעתי: 1) יש לגייס את תלמידי הישיבות. 2) יש לגייס את הנשים החרדיות לשירות לאומי. 3) להוריד במעט(אך לא להשוות) את הקצבאות למשפחות ברובות ילדים. יש ליצור מערכת קצבאות שתעודד 3-4 ילדים. 4) כל הדברים הנ"ל יגרמו לפתיחות של החברה הישראלית. בשום פנים ואופן לא "חילונה".

EverEve

New member
אני ממש לא ענבר חס וחלילה

EverEve זה שם של להקת רוק כבד מעולה. אתה מוזמן לשמוע אותם. 1. דעותי כלפי ערביי ישראל זהות - צריך לגייס אותם לשירות לאומי (ולפני שתעבור לתגובת ההתלהמות האוטומטית "למה לא לצבא?" אזכיר לך שהם לא יגוייסו לצבא כי לא סומכים עליהם מסיבות בטחוניות) וגם הם אינם צריכים להנות מהחוק המטומטם וההזוי "חוק משפחות ברוכות ילדים". 2. אסור להכריח אף אחד לעבוד אבל אסור שהמדינה תפרנס את מי שאינו מוכן לעבוד. מי שיכול לעבוד ואינו עובד מצידי שיגווע ברעב (ושימו לב שאני מדגיש מי שיכול כי יש נכים ופגועים שאינם יכולים לעבוד או יכולים לעבוד קצת ולהם המדינה חייבת לדאוג) 3. אני מסכים עם כך שהקצבאות צריכות לעודד 2-4 ילדים. 4. קצבות של שמונה ילדים יחד עם דמי ביטוח לאומי, שכר תלמיד ישיבה והטבות שונות במיסים ברמה הממשלתית ומוניציפאלית נותנים הטבה ריאלית של 12,000 ש"ח.

Moledet972

New member
טוב. פשוט עד שהגעתי להודעה

השלישית או הרביעית שלך עוד חשבתי שאתה ענבר. 1) לא אמרתי שצריך לגייס את הערבים. את החרדים צריך לגייס, כמובן. 2) למה אסור? בגלל שחוקת ארצות הברית קובעת כך? לעומת זאת, בשוודיה נקבע אחרת. זה תלוי בשיקולי המדינה, ואין זה כלל ברזל. - למה החלטת שאני אמור לעבור ל"התלהמות אוטומטית"?

CANDY MAN

New member
חייבים להכריח אנשים לעבוד!

זאת דתעי כמובן, ואם זה היה תלוי בי הייתי מוציא את האבטלה מחוץ לחוק כמו בסינגפור! לכל אדם רוכש לעצמו השכלה, וסוג העבודה שהוא יקבל מתאימה להשכלה שלו! אם בחרת לא להשקיע ולא ללמוד 12 שנה ואחרי זה בחרת לא להשלים בגרויות ולא ללמוד לימודים אקדמאים אתה תעבוד במה שייתנו לך גם אם זה יהיה פועל בניין או בחקלאות! מצד שני אם למדת והשקעת ותלמד באוניברסיטה אתה תתוגמל בעבודה טובה ותאלץ להסתפק בה! היום הגענו למצב החמור של המובטלים כי אנשים מפונקים! אנשים התרגלו שטוב להם ופתאום שקצת רע אז הם מעדיפים להיות מובטלים! המדינה חייבת לאט לאט להחדיר בציבור את ערך העבודה שהוא החשוב ביותר... מי שלא יעבוד לא יקבל כלום מהמדינה! בהמשך כאשר האבטלה תקטן אני אפילו יגזים ויאמר שמי שיסרב לעבוד בעבודה שתנתן לו (כמובן שהעבודה צריכה לעמוד בתנאים של שכר מינימום ותנאים סוציאלים שונים) ייכנס לכלא ויקבל עונש! צריך להכריח אנשים לעבוד כי רק כך אפשר לחסל את האבטלה! זה עובד במדינות רבות והגיע הזמן שזה יתפתח גם כאן!

למעלה