מאמר על עמיר

liormm2

New member
מצויין....

כתיבה כל כך איכותית פשוט תענוג לקרוא......... תודה......

AviHayun

New member
אשרייך מושיקו שהארת את עינינו. מאמר ענק.

איזה מאמר איכותי. לא עוד סתם ביקורת מחניפה או חלילה מלגלגת. פעם ראשונה בחיי שאני קורא מאמר אקדמי לכל דבר שעוסק בעמיר בניון - התופעה ולא ההופעה. ישר כוח לד"ר דהן מהאוניברסיטה העברית בירושלים. ממש כיף לקרוא התייחסות נרחבת למסרים שבניון מעביר לא רק בשיריו, אלא גם בהערות הביניים, בנסיונותיו הכנים והאמיתיים לצעוק למושיע שיבוא כבר, בהוויות פניו שלא ניתן להתעלם מהם כשהוא שר ומתכוון פשוט לכל מילה. יפה אמר הד"ר שהמילים בשיר המחאה החדש של עמיר קשות מאוד, אבל המצב הרבה יותר קשה. אותי מפתיעה כל פעם מחדש רמת האדישות שהחברה הישראלית מקרינה סביב המצב הבלתי נסבל בו היא מצוייה. יש חלק נרחב בעם הזה שכואב לו רק אם הוא מקבל מכה ומצידו שכל השכנים מסביבו ימותו. הוא לא מבין כי עוד מעט לא ישאר שום דבר מסביב והוא לבסוף יספוג את המכה שתיהיה כואבת שבעתיים. אבל לא כתבתי כאן כדי לבכות על המצב. אני בוכה על המצב הזה מידי יום בתפילה. בקיצור - ממש מומלץ לקרוא בעיון רב וברצינות המתבקשת ולנסות לא לאבד את הריכוז כי המאמר ארוך.

רפי35

New member
נראה מבטיח ...

מדפיס--->קורא---> תגובות בקרוב

odery

New member
אז הנה הניצן של המשפט

שחזרנו עליו כ"כ הרבה פעמים "עוד ילמדו את עמיר בניון בבתי הספר". המאמר מנוסח היטב למעט "טנדנציות". אבל רגע, יכל להיות שבעצם כותב המאמר מתייחס אל השמאל כמו שהוא לא רצה שיתייחסו אל הימין? מוציא את קיומו מחוץ לגדר,לועג לו ומבטל את קיומו? פוסל אופציה אחרת מלבד האמת אותה עמיר זועק בשיריו? מכניס אותם לגטו? ולפני שתתנפלו עלי, דעותי הפוליטיות לא קשורות לעניין, זו שאלה לתשובת ליבנו עד כמה אנו יודעים לבטא את דעתינו ואת האמת שלנו מבלי לדרוך על אחרים.

מבלי להתנפל עליך ח"ו אודליה

ממעקב אחרי מאמריו של הכותב,הם נגישים לכולם,הקישי את שמו בגוגל ותמצאי הרבה,הוא ממש לא מבטל את קיומו של השמאל,אלא מביע את דעתו כמו שלכל אחד כאן מותר לעשות....בינתים לפחות מה שכן,בצד שלנו רבים הכותבים והמאמרים בצד השמאלי של המפה מה שקשה להגיד על אוייבנו,ששם לכאורה יש רק ימין אם תעברי לדך הראשי במאמר הזה שצירפתי תראי תמונה של אהוד ברק משמאל יוסי ביילין מימין והשייח ראיד סלאח באמצע,אז נראה לך שאפשר לבטל את קיומו של השמאל כ"כ מהר??

odery

New member
אפשר יהיה לבטל את קיומו

רק בשינוי מהלך החשיבה. אני חושבת שאופי הקריאה לשמאל במה הם טועים ומה מעוות בהלך המחשבה שלהם שגוי. זו ארצנו בזכות הציווי האלוקי-שום תרוץ אחר,כמה שיהיה הגיוני לא יעבוד . יש לנו ערובה תנכית "בראשית ברא אלוקים את השמים ואת הארץ" ולמה לא פתח במצווה הראשונה? שלא יבואו שבעת העממים ויגידו ליסטים אתם שכבשתם...לא! אלוקים ברא את העולם ואותו אלוקים הבטיח "לזרעך אתן את הארץ הזאת". שום יפיפית לשמאל,שום יפיפית לערבים,ואולי גם קריאה לציבור שלי,הדתי לאומי,לא הפגנות וחסימות כבישים. זקיפת ראש גאה: זו ארצנו מתוקף ציווי אלוקי. ואם כבר אז פנים אל פנים ,הסבר הרחבה והתעמקות בדרך שיש ללכת כדי לזכות בירושה הזו-ארץ ישראל. ואם כבר, אז שלשום היה יום השנה השלישי לגרוש של אחותי מביתה מצב סרט שאחי עשה על הגרוש : http://www.inn.co.il/News/News.aspx/153601

תובבא

New member
מהי טענתך??

שהתנגדות לדיכוי היא דיכוי המדכא??? שהצבעה על עיוות היא נסיון לעוות את המעוותים?? המאמר שקראת הוא ביקורת תרבות לגיטימית, וסובייקטיבית כטבעה של ביקורת. דבר במאמר לא עובר על הנורמות האתיות המקובלות בשיח הביקורתי. לפעמים כדאי לחשוב עוד שניה לפני שכותבים רק כדי לצאת אינטיליגנטים בעיני עצמנו. צר לי על החריפות, אבל ה"לדרוך על אחרים" בסייפא הופך את כל התגובה שלך למתלהמת ודמגוגית. ועניין היות הארץ שלנו מתוקף הציווי האלוהי זה ממילא. אחיזה באמת הזו, עיקשת ונחרצת ככל שתהיה לא תגרום לרזי לחדול לשטוף מוחות בכל בוקר בשנאה עצמית, ליעל דן להודיע על השמעת שיר מחאה של עמיר בפתח התכנית ולהתחרט אחרי שניה, או לממשלה היקרה לשחרר מרצחים כמחווה לאבו מאזן, מחווה על מה השד יודע, כפי שהתבשרנו בחדשות של 11. מקולות כמו של דהן ובניון - זקופים, גאים אך פ ו ע ל י ם, כותבים שרים וזועקים - משם זה יבוא, בעזרת השם. מן המפורסמות שהקב"ה עוזר רק למי שעוזר לעצמו.

משה חפץ

New member
אכן הצדק איתך אודליה...

אותי לימדו שכשאתה רוצה להראות במה אתה טוב פשוט עשה טוב והעולם כבר ישים לב. ע"מ שיראו שאני כזה ולא אחר אין לי צורך בהכפשת/ביטול האחר גם אם זה בדיוק מה שהוא עושה לי ולשכמותי. אז נכון שפלוני אמר שאני כובש ואלמוני סובר שאני רוצח "חפים מפשע" אך לי ברור שהאמת היא אלוקית ועוד יותר ברור לי שאני צריך ללכת ומנסה ללכת עם האמת הזאת. אז מעניין אותי מה יגידו אחינו החושבים אחרת מאיתנו כדי שאוכל לדון או לענות על זה ביום מן הימים אך לא אעשה זאת ע"י הכפשתם או ביטולם. אמר לי פעם אחד מרבותי: "זה שתקרא לו אפס לא מעמיד אותך על ה-10 אלא מקס' על 1 בסקאלה שלכם." משפט זה אומר (לי בכ"א) תכבד את העומד מולך אפילו אם הוא משפיל אותך כי כשתכבד אותו זה באמת מה שיוכיח שאתה יותר ממנו. ומניסיוני הדל כשאדם עצבני ומקלל אותך ואתה משיב לו בנעימות באותו הרגע הוא יתעצבן יותר אך כמה רגעים אח"כ כשהוא יהיה לבד עם עצמו ויחשוב על זה הוא יבין שאתה הראית לו איך בן אדםצריך להתנהג ובטוחני שהוא יתבייש במעשיו גם אם הוא לא יתנצל עליהם עד סוף ימיו... בברכת תורת ירושלִָם וגאולתה, משה

o s h e r 5 1 2

New member
ואוו איזה מאמר!!!

אולי הכי קולע שקראתי אי פעם על עמיר .. אני חושבת שכל מי שאוהב את המוסיקה שלו ואת התכנים בעצם לוקח חלק במהפכה חברתית עצומה שהולכת ותופסת תאוצה נוכח ההתדרדרות המוסרית שלנו בימים אלו. היו גאים ,אתם חלק ממנה!! אתם לא יודעים שהיא מתרחשת אך היא מזדחלת לרגלינו כמו נחש מתפתל ועוקצני שבא בעצם להעיר את הדור שלנו מהתרדמת בה הוא שרוי. הוא לא סתם שר על משיח שיבוא ועל הגאולה, יש דברים בגו, הוא קורא למשיח, הוא קורא גם לשינוי הזה, הוא מביא איתו עימו ע"י המוסיקה שלו ,אפילו אולי לא במתכוון. יש משהו אמיתי במוסיקה שלו לא מתייפייף, לא מתחנף אמיתי כנה, צורם שנכנס לנפש.אנשים לא אוהבים את המוסיקה של עמיר כי היא חודרת לו להם לקרביים, למקומות אפלים שהאדישות מזמן כבר לא זוכרת איפה הם.הן ברמה האישית של כל אחד ואחד מאיתנו והן ברמת הסביבה של בין אחד וחברו וברמה הארצית במדינה שלנו שרק מתדרדרת. תאמרו כי אני קיצונית לא ולא, ריאלית, אולי מקצינה מעט, אך זו האמת ולא נעים לשמוע אותה, הכי כיף לטייח...וא"כ לצבוע...איזה צבע תבחר? ורוד, או אולי תכלת...? הכי חשוב לא להתמודד... ולומר יהיה בסדר ולדאוג לחלקת אלוהים שלי,כי אסור להתאמץ ,להוציא את קצה האף מחוץ לדל"ת אמותיי... עמיר הוא זמר בחסד עליון שמוציא את הלכלוך החוצה ולא מתבייש ,רק ע"י הוצאת הלכלוך יהיה ניתן להתחיל חיים חדשים נקיים וטובים יותר. יותר נמוך מאיפה שהחברה נמצאת היום ,אני מקווה שלא יהיה והרבה בזכות אמנים כמו עמיר ועוד אנשים אמיצים שלא מפחדים לומר את אשר על ליבם ולשים לנו מראה מול הפנים ולומר תראו- "ככה אנחנו נראים". אנחנו צעירים, הם לעולם הזה אנחנו רוצים להביא את ילדינו, מה יהיה עליהם? לנו קשה להתמודד פה בשנת 2008 ....לאן?לאן? לאן?.????

למעלה