אוקיי.
מלודיה לא פשוטה? כולה דיאטונית לחלוטין, ייתכן שהיא טכנית מאתגרת, אבל פול היה זמר טכנית מוכשר והמלודיה מבחינה קומפוזיצניות פשוטה לחלוטין, גם מבחינת תנועה היא כולה פשוטה ואין בה מרווח אחד אשר אינו קונסונס או סקונדה. והרמונית יש שם שש אקורדים (כן, ספרתי), כולם דרגות דיאטוניות פרט לדומיננטה שניוניות אחת למינור המקביל, מבחינת מורכבות זה מאוד מזכיר את ה"Hit me baby one more time" אשר אני בטוח שאתה מסכים אינו שיר פרוג.* שכח מסווינג עם תזמורות סימפוניות, הבאתי את זה בתור דוגמא לשילוב הראשוני של סימפוניות וכלים קלאסים במוזיקת פופ. אלוויס לא כתב אף שיר דרך אגב, אבל לא כל אלה שהוא שר אכן הוא בנויים על הבלוז פרוגרשן, בטח שלא מרבית הבלאדות ואתה בכלל יחסת את התזמור של יסטרדיי לראשית הפרוג, לא את המהלכים ההרמוניים (שכפי שנאמר, גם ביסטרדיי הם לא שיא התחכום) וכפי שנאמר גם לאלוויס ישנן בלדות עם מקהלות וכלי מיתר. ואז אנחנו חוזרים לבאדי הולי ו"Raining in my heart" שזה אחד משירי הרוק'נ'רול המוקדמים ביותר שמתוזמר עם תזמורת סימפונית גדולה ואף המהלכי אקורדים שלו הם לא בלוזיים ככה שאם אנחנו הולכים לקרוא לתזמורים קלאסיים "ראשית הפרוג" אז אנחנו טוענים בעצם שהפרוג התחיל עוד ב1956. אני חושב שלנוכח הבעתיות הזאת עדיף להגדיר את הפרוג יותר באמצעות האמצעית הקומפוזיטורים הקלאסיים בהם הוא השתמש מאשר באמצעות התזמורים הקלאסים, במיוחד בהתחשב בעובדה שברוב הפרוג לא נעשה שימוש אמיתי בתזמורים קלאסיים אלה השתמשו בסינטיסייזרים בשביל לדמות אותם. *כן, אני מודע לכך שהיא מי בייבי וואן מור טיים נכתב שלושים שנה אחרי, אבל אני מביא אותו בתור דוגמא לסתם שיר רגיל ופשוט, ואם אתה רוצה אני יעבור על כמה שירי סיקסטיז וימצא לך עוד שימושים בדומיננטיות שניוניות בשירי פופ. וחוץ מזה, כמו שכבר נאמר, הבירדס באותה תקופה עשו דברים הרבה יותר מורכבים.