מאמר חדש מאת "דעת אמת"

taro

New member
הפרכה למה?

דעת אמת נוטים להטפל לדברים שוליים ביותר. רוב הטיעונים שלהם מנסים להציג את חז"ל ככאלו שיכולים לטעות בהבנת הטבע, ככאלו שמנסים להתחכם עם הטקסט, בקיצור, להראות שהיו אנושיים, מה שבאמת היו. ההלכה לא קפאה, ההלכה הינה דינמית, היא מתחדשת אם הציבור מרגיש צורך שתתחדש. אם הדעת אמת היו רוצים רק להאיר את עיני הציבור הדתי, אדרבא, הבעיה היא, שהם בוחרים בכוונה דוגמאות קטנוניות וחד צדדיות, על מנת להציג באור שלילי את החז"ל. ולדוגמא - התחכמות ברורה ביותר נמצאת במשנה, כאשר עשרות (ואולי אף מאות?) סייגים מוטלים על מנת לבצע את פסק הדין של בן סורר ומורה, עד כדי מצב בו אי אפשר בכלל למצוא בן סורר ומורה הראוי למיתה. יתרה מכך - רבי עקיבא אמר שיש לדקדק במתן עונש מוות עד כדי כך, שסימן שמי שהוציא להורג - לא דקדק מספיק. אבל לא תשמע את זה. למה? כי דעת אמת לא מעוניינים לצור סימפטיה, דעת אמת מעוניינים לצור אנטגוניזם. וזה מה שהם יוצרים. ולמרות שאני מתנגד לכל אלימות שהיא, ולמרות שאני מגנה את ההתקפות על דעת אמת, דעת אמת בקשו להם אנטגוניזם, וזה מה שמצאו. דוגמא נוספת היא דוגמת השפן מעלה הגירה. דעת אמת רק שוכחים, ש"שפן" אנו בהכרח השפן של ימינו, ויתכן והיה מדובר בבע"ח אחר. דעת אמת גם שוכחים כי "מעלה גירה" אינו בהכרח התכונה הביולוגית, אלא יכול להיות דווקא המראה החיצוני של בעה"ח. את הדוגמאות הזולות ביותר אפשר למצוא כאשר דעת אמת מנסים להפריך את מוסריותה של הדת היהודית, ע"י שליפות דמגוגיות, גזירות מקצועיות והבאת ציטוטים סובייקטיבים, של מקורות מהדת היהודית. למשל, באשר למעמד האישה, במאמרם הייתה התעלמות מוחלטת מחרם דרבי גרשון, כמו גם התעלמות מוחלטת מהישיבות הנשיות, מהצורך לנשים במניין כפי שהוא מופיע בתלמוד, שלא לדבר על הרבנית החכמה שנמצאת בו. הסילוף של דעת אמת מגיע עד כדי כך, שפטור ממצוות, נחשב עונש. אין מה להפריך בדברי דעת אמת, שכן חז"ל לא היו מדענים, וזו לא חוכמה לבקר בדיעבד אנשים שחיו לפני מאות שנים. הבעיה היא שדעת אמת חושבים שעלו על משהו מרעיש, בעזרתו יוכלו להשניא את חז"ל והדת היהודית כולה.

גוססי

New member
העמדה החרדית הרשמית

היא שחז"ל דיברו בהשראת רוח הקודש וכי הגמרא ניתנה לעמישראל בהר סיני יחד עם התורה שבכתב. מי שמאמין בכך לא יתייחס בחיוך סלחני לשאלות הרות גורל כגון "האם השפן מעלה גירה" (אגב, האם ברור לך שהנמקות כגון "השפן של היום הוא לא השפן של פעם" הן יריה ברגל של עצמך?), והראיה לכך היא דוקא האנטגוניזם כלפי דעת אמת בקרב ההנהגה החרדית כמו גם כמות הנסיונות להפריך את מאמריה. ידוע לנו שלכתבי דעת אמת יש השפעה של ממש בקרב החרדים, ועוד ידוע לנו שההשפעה הולכת וגוברת. מתברר שיש רבותא גדולה במתיחת ביקורת גלויה ומנומקת היטב על אנשים שחיו לפני מאות שנים, במיוחד כאשר אלה נהנו מהדרכתה של "רוח הקודש"...

answers2

New member
אינני חרדי , אולם במידה שקיימת

"עמדה חרדית רשמית" , היא בודאי לא טוענת "הגמרא ניתנה לעמישראל בהר סיני יחד עם התורה שבכתב". (למעשה המשפט הראשון שלך בהודעה מכיל סתירה שכן אם העמדה הרישמית היא ש"הגמרא ניתנה לעמישראל בהר סיני יחד עם התורה שבכתב" , הרי שחז"ל לא היו זקוקים ל"רוח הקודש" ע"מ לכותבה ולהיפך.

גוססי

New member
יתכן שהסתירה קיימת

אולם מאחר וזו לא הגותי אלא האידיאה המובילה את החרדיות הריני פטור מליישבה. נא עיין בהקדמה למשנה תורה: "כל המצוות שניתנו לו למשה בסיניי--בפירושן ניתנו, שנאמר ´ואתנה לך את לוחות האבן, והתורה והמצוה´; ´תורה´, זו תורה שבכתב; ´והמצוה´, זו פירושה. וציוונו לעשות התורה, על פי המצוה. ומצוה זו, היא הנקראת תורה שבעל פה."

גוססי

New member
אגב, האם ידעת...

שהתורה נכתבה באותיות אש לבנה על אש שחורה (או להפך), ללא רווחים בין המילים, עם אותיות רישיות במקום סופיות ושלא ניתן להבינה בלי לשמור כשרות?

answers2

New member
לא "התורה" כי אם לוחות הברית.

הכל ידעתי , חוץ מעניין הכשרות . התואיל להפנות אותי למקורות הרלוונטיים? אגב , צר לי ידידי אולם אתה מתבלבל בקטע של רישיות\סופיות. ההיפך הוא הנכון . הדברים הבאים הם ציטוט מהזיכרון בשליפה אז על תתפוס אותי על המילה: איתא בגמ´ מנצפך (אותיות סופיות ) צופים אמרום (דהיינו הם המצאה של הנביאים). מקשה הגמ´: והלא יש מדרש שאומר שבלוחות הברית האותיות סמך ומם סופית "בנס היו עומדות"(שהרי אותיות אלו אין להם נקודת אחיזה כאשר החריתה הינה מצד אחד עד לצד שני) ומכאן ראיה שכבר בלוחות הברית היו אותיות סופיות (שאם לאו מדוע מם סופית "בנס היתה עומדת"? , הרי למם רישית יש נקודת אחיזה באבן - מסקנה האותיות הסופיות היו ידועות לפני הנביאים). אם תתעקש אביא ציטוט מדוייק. ודרך אגב - מדבריך אני למד שאינך דתל"ש. (או שאני טועה?)

answers2

New member
וואלה! הנה הציטוט המדוייק

מגילה ב: ואמר רבי ירמיה ואיתימא רבי חייא בר אבא מנצפ"ך צופים אמרום.[כלומר האותיות הסופיות הומצאו ע"י הנביאים] .ותסברא? [ =האמנם?] והכתיב [והרי כתוב](ויקרא כז) " אלה המצוות" [ןמכאן לומדים] שאין נביא רשאי לחדש דבר מעתה [אז איך יכול להיות שהם "המציאו" את האותיות הסופיות? ] ועוד [סתירה נוספת] האמר[=הרי אמר] רב חסדא מ"ם וסמ"ך שבלוחות בנס היו עומדין[כיוון שאין להם שום נקודת אחיזה בלוחות , והם היו תלויות באוויר בנס]? [עונה הגמ´(נסיון ראשון)] אין מהוה הוו [ =נכון , האותיות היו קיימות] ולא הוו ידעי הי באמצע תיבה והי בסוף תיבה [כלומר , לא היתה הסכמה איזה מם (סגורה או פתוחה ) הינה רישית ואיזו סופית] ואתו צופים ותקינו[=ובאו נביאים והתקינו] פתוחין באמצע תיבה וסתומין בסוף תיבה.[אך הגמ´ דוחה תירוץ זה :] סוף סוף [=זה פותר את בעיית "בנס היו עומדות" , אבל אמרנו שכתוב : ] "אלה המצות" שאין נביא עתיד לחדש דבר מעתה ? [ ועונה הגמ´ תירוץ סופי: ] אלא שכחום [כלומר אכן הם היו קיימות עוד בזמן מתן תורה , אלא שנשכחו, והנביאים ] וחזרו ויסדום .

DaCritic

New member
באיזה פונט נכתבו 10 הדברות?

כיצד זה שלוחות הברית נכתבו בכתב הארמי, שהתקבל רק מאות רבות של שנים אח"כ, ולא בכתב העברי שהיה נהוג באותה התקופה?

DaCritic

New member
בכל אופן "מרובע"

ושנים רבות מאד אחרי התקופה המדוברת.

אני לא צריך לספק לך הפרכות

אפילו סבירות. התורה, הגמרא, הזוהר, התלמוד, בקיצור הפרד"ס, אף אחד מהם לא שלי ולא נכתב על ידי! תרצה להאמין? בבקשה. באותה מידה אתה יכול להאמין לכתוב בתורה, אך כמובן שלא נוח לך עם זה. לכן עדיף, כדאי, ורצוי, להיאחז במה שמשרת את האינטרסים שלך, אפילו אין צורך לחקור ולבדוק, הרי מי שבדק עבורך מחזיק בתואר המעיד על עצמו "דעת אמת"!! ועם שם כזה כל כך חזק, וכל כך ´אמין´! מה הטעם לפקפק בו? * היי, תראו יש לי ביד קונטרסים המפריכים את התורה! ** בדקת וחקרת לעומק עד כמה זה נכון? * לא.. אוופס ** אז מדוע אתה מנפנף בזה ומאמין לכל הכתוב בו? * תראה, מי שכתב את זה הוא מבין יותר טוב ממני, מה גם שהוא היה שם. ** אז אתה מאמין בעיניים עצומות למי שטען רוב ימיו שהתורה אמת ופתאום היום הוא טוען הפוך, התורה היא שקר? אפשר להאמין לאדם כזה? אם מחר הוא ישנה את דעתו ויחזור בו? * אמממ... לא יודע מה להשיב לך... אהה, כן, מצאתי תשובה.. אני אמצא מישהו אחר... אכן, כך פועל אדם המחפש את האמת.

nissimhania

New member
שלחתי לך דפי תגובה ל e-mail

מצטער שלא שמתי את זה כאן, זה פשוט בגודל של 1M...

גוססי

New member
קיבלתי, תודה

אוסף ניבולי הפה הזה כמעט אינו ראוי לתגובה, אולם גם התעלמות מהגידופים הממלאים עמודים שלמים משאירה אותנו עם תירוצים מגוחכים במקום תשובות. מה אמור לחשוב הקורא הרציני למראה טיעון מחץ כגון זה: "ובבטאון התורני של אירופה "קול התורה" ניסן תשנ"ו כתב ש. שוארץ מציריך שמנהל הגן חיות של ציריך פירסם שם מאמר שגילו בבדיקות מדויקות שהשפן לפעמים מעלה גירה כפשוטו כשאין מפריע, בדרך כלל בלילה!" אשרינו וטוב לנו, ש. שוארץ פתר את בעיית השפן מעלה הגרה (שפן מוזר, הלא כן?), אפשר לחזור ולהאמין ללא פקפוק... ומה נעשה עם הבדיחה הזו: "ומה שפער ביחס לעכבר [חצי אדמה חצי בשר], הנה חז"ל דיברו לפעמים על דברים "תיאורטיים" כדי לדעת דעת תורה בזה, ואפי´ התורה כתבה דברים שאפשר שלא יהיו לעולם" האם עלינו להמתין לפסיקת המדע המודרני כדי לדעת מתי חז"ל דיברו ברצינות ומתי רק בתיאוריה? ובמיוחד חביב עלי התירוץ הבא: "אלא ודאי מה שהם כתבו היתה המציאות של ימיהם, ועד ימינו נשתנו הטבעים כמו הרבה דברים שנשתנו בהם הטבעים" ומסקנתו היא שחכמת חז"ל היתה מותאמת לעולם אחר השונה בתכלית מהעולם של היום, ולכן היא אינה רלוונטית. מש"ל. ועוד כהנה וכהנה פנינים שאין הדעת סובלת. אין בכוונתי להתייחס לכל השטויות בכתב פלסתר זה, אולם רובן ככולן ניתנות להפרכה מניה וביה.

nissimhania

New member
אה, רצית לדון בהם...

טוב, לא הייתי מוכן, ביקשת תגובה ונתתי, זה לא אומר שאני מצודד במה שכתוב שם. למעשה קראתי רק מעט. אם אתה רוצה להתווכח על סוגיות שם, אשמח. רק בהזדמנות, שיהיה לי זמן להתעמק בזה... בינתיים- אל תמחק את זה!
אגב, הניבולי הפה. אני מסכים שהם לא במקום, אפילו הרב שנתן לי את הדפים האלו ציין שהוא לא אוהב את השפה שהשתמשו בה.

גוססי

New member
אני בהחלט יכול לוותר על התענוג

המפוקפק. אוכל לעשות זאת אם רצונך בכך, אולם אינך צריך להטריח עצמך בגללי.

למעלה