מאמר חדש מאת "דעת אמת"

SmartCat

New member
שאלה כללית...../images/Emo105.gif

"דעת אמת" שמה לה למטרה לחקור את המקורות בדרך הגיונית ותוך ביקורת מדעית. אין ספק שבדרך ההתייחסות למקורות "דעת אמת" מתייחסת בכבוד הראוי אך מעניין אותי. הרי טעויות אנושיות קיימות לא רק אצל יהודים וגם הגויים כתבו את ספרי ה"תורה" וההלכות שלהם בעצמם. לכן, בהנחה שהגויים לא יותר חכמים מאיתנו, היהודים, גם להם מאות ואלפי טעויות בהלכות ובמצוות שנקבעו על סמך ידע לא נכון. האם ידוע לכם על אירגונים כמו "דעת אמת" בעולם המוסלמי ובכלל? SmartCat

גוססי

New member
יש אירגונים דומים בעולם הנוצרי

ראה לדוגמה כאן: http://www.infidels.org וכן: http://www.talkorigins.org לא שמעתי לגבי פעילות דומה אצל המוסלמים.

preacher

New member
ספקנים נוצריים יש לא מעט

נסה את אתר infidels.org שדי דומה לדעת אמת. וכמובן את http://www.randi.org/ של ג´יימס ראנדי, אתר סקפטיציזם כללי.

ממש לא

"דעת אמת אינו אירגון שם לו "למטרה לחקור את המקורות בדרך הגיונית ותוך ביקורת מדעית", לאירגון שעושה את זה קוראים החוג למקרא, או החוג לפילוספיה יהודית. חוגים כאלה קימים בכל אוניברסיטה בארץ- ובדי הרבה אוניברסיטאות בעולם, ואין אנשי "דעת אמת", ילכו לבקר בהם הם אולי יבינו את נטיפשות שבמעשיהם, דעת אמת שם לו למטרה להריח עובדות שולויות הכתובות בכתבי חז"ל, מתוך כוונה פוליטית/ חברתית "להחזיר בשאלה" או "להביא בשאלה", אנשים דתים. אירגונים ואנשים נודניקים כאלה קיימים בכל העולם המערבי הנוצרי ברובו, אינני יודע לגבי העולם המוסלמי אני מוכן להמר שעקב העובדה שמרבית העולם המוסלמי חי בדיקטטורות ללא חופש ביטוי (בכל המדינות המוסלמיות, גם החילוניות, עברה על חוקי הדת היא עבירה פלילית), סביר להניח שאירגונים כאלה אינם קימים או קימים בהסתר

siag

New member
"דעת-המת" שמה לה למטרה לעשות..

צחוק מעצמה ולהראות את בורותה. הם מתחילים להראות את טעויות חז"ל, אח"כ יגיעו לתורה, ואח"כ יגידו לך שהקב"ה לא נמצא (אצלם). וחבל שאין הם מקצרים ומתחילים מהסוף. אין טעם להתווכח עמהם, כי אינם חכמי אמת. חכם אמת אע"פ שדעתו סותרת את דעתך הוא קשוב אליך לומד ומלמד. (כמו חכמי אתונא המוזכרים בש"ס שחלקו על חז"ל אעפ"כ התווכחו כדי למצוא את האמת). ואילו חכמי "דעת-המת" מחפשים איך לנצח. וכבר כתב מוהר"ן: הנצחון אינו סובל את האמת, כי אפילו יראו לו בראיות ברורות את האמת, הוא לא יסכים איתה. ולעצם הענין, לא משנה מהיכן מתחיל "דעת-המת" להוכיח את הטעויות - מקונטרס 1,2 או 9, מטרתו ברורה, להוכיח שתורה אינה מן השמים. וצריך לשאול אותו ולהבין את המתהלך במוחו, האם הוא חושב שתורה מן השמים, היינו ספר שנפל מהחלל?.. קשה לי לתאר שעד כדי כך הוא טיפש. אבל אני מתאר לי שהוא יודע שהכוונה, שהיה לאותו נביא או חכם קשר עם איזה כח שאינו מוגדר בהגדרות העולם הזה, ואותו כח ´דיבר´ עם אותו חכם ומסר לו את הידיעה. האמונה מבוססת על השכל האומר שהכל מהשמים - מחשבה, דיבור, ומעשה, וכו´, היינו שאין דבר נעשה מעצמו אלא הכל מאותו כח ראשוני (הנקרא ביהדות האל). כאשר הכח הנ"ל מעביר מסר לאדם, הוא חייב לצמצם עצמו ול´דבר´ בשפה המובנת לאדם. כמו למשל, מקרה מסויים שעובר על האדם וממנו הוא מבין את המסר. או דיבור ששומע האדם ממישהו וממנו מבין את המסר (אם מאמין שהכל מהשמים), וכדומה, ועולה על הכל, כאשר אותו כח אין סוף ´מדבר´ עם האדם דרך הפה של אותו אדם - וזה הנקרא נבואה - כאשר פה האדם מתחיל לדבר מעצמו בלי שיש שליטה לאדם על זה (ומי שחווה זאת מכיר), והוא מקשיב ליוצא מפיו, וכך מקבל את הידיעה מאותו כח על אנושי. כל הדרכים הנ"ל נקראים תורה מן השמים. וכותב מוהר"ן ואפילו:´...אלו התחבולות וההמצאות שהמציאו הפילוסופים בחכמתם, כגון כלי מלחמה נפלאים... הכל מלמעלה, כי לא היה אפשר להם לבוא על זה רק ע"י שהתנוצץ להם השכל בזאת החכמה... שלחו להם מלמעלה בשכלם זאת התחבולה כדי שיתגלה בעולם... וגם להבדיל האומרים פשטים וחידושים בתורה...אילו לא היה נשלח להם מלמעלה מן השמים, אי אפשר להם לבוא כלל על החידוש, רק באמת הכל מלמעלה...´. כלומר הכל משמים. כמובן שהשגות אלו רחוקים מאוד מ"דעת-המת", ולכן נוצרה לו במוחו צואה מוחית של קושיות והבלים. ואם תשאל "דעת-המת", אבל עדיין קשה איך מהשמים דוחפים לדעת החכם גם דברים שהם טעות במציאות? תשובה לזה אינה על רגל אחת, אך לא נפטור אותך בלא כלום. תבין שאין מציאות לאור אא"כ יש חושך בעולם, ואין מציאות לאמת אא"כ יש שקר בעולם, כל דבר הקיים בעולם יש לו את היפוכו, כי ללא זה לא תהיה לו מציאות (לכל מטבע שני צדדים). והקב"ה המציא בדור הזה את השקר של "דעת-המת" כדי שמתוך החושך תוכר האמת. ומזה תבין שלפעמים חז"ל מעלים רעיון שטותי שלכתחילה הם יודעים שהוא ידחה (כמו שהבאת במאמר הנ"ל), וזה על מנת להמציא את הצד השני של המטבע, כדי שיובן ויוכר הצד הראשון של המטבע. אם קצת דעת לך "דעת-המת", תוכל להבין דברים אלו. אך כבר הקדמתי ´הנצחון אינו סובל האמת´, ואיני מצפה ממך לכלום, אך כתבתי את זה לתמימים הנבהלים למשמע שטויותיך.

סבא שלי לימד אותי...

סבא שלי היה רב חרדי, הוא לימד אותי ש "דרך ארץ קדמה לתורה" כנראה לך היו מורים אחרים שהתבססו על דת אחרת מסבא שלי, חבל...

White Lion

New member
נו באמת...

הרי על מנת שאדם מאמין ירשה לעצמו לבדוק את האמת ,הוא חייב דבר ראשון לקבל את מציאות האל-אז אתה למעשה יורה לעצמך ברגל,כשאתה מצטט את דבריו של "חכם":"הניצחון אינו סובל את האמת" אין לך הוכחה אחת,ואומץ אמיתי לבדוק את האמת בלי הנחת היסוד שלך-אז כיצד אתה בא בטענות לאחרים?

siag

New member
זו אומנות להכנס באמצע סרט ולהבינו..

מדברך ניכר שאתה לא בקי בדעות המתהלכות בפורום הזה, כי אם היית משתתף בפורום שהתחיל בנושא ´גאוני החופש´ ו´גאונות´, והיית שומע את דברי´ לא היית אומר את מה שאמרת. ע"כ אני מציע שתחזור לעמוד 3 כמדומני אם באמת זה מעניין אותך. עכ"פ קצת אזכיר מדברי שם. א. אי אפשר להמציא שום דבר חדש, אבל אפשר למצוא דברים שהיו נסתרים ממך, או להרכיב. ב. המחשבה העוברת לך במח אינך יודע על קיומה אלא רק אחרי שהתחלת לחשוב עליה, ומפה מובן שאינך יכול להמציא מחשבות, וממילא כל המצאה ניזרקה לך למח ולא אתה הממציא שלה. ג. יש x שממנו באה המציאות לפועל, ה-x הזה מכונה ביהדות בהרבה כינויים. אחד מהם אל. כתבתי דווקא x להדגיש שהדבר נעלם לגמרי ואין בו שום תפיסה לא במחשבה ולא בהרהור וכו´. ד. כל מי שמנסה להוכיח את קיומו של ה-x הזה פשוט אינו מבין. כי נעלם שאין לי עליו שום ידיעה אינו בר הוכחה לא לפה ולא לפה.

White Lion

New member
על "חופש"וsiag...

ל"חופש"יש עוד הרבה מה ללמוד,וכן לפעמים הם גם טועים,אבל אני יודע על מספר לא מבוטל של עניינים שבהם הם כן בקיעים,ו"להוכחות" מנופחות לנכונות התורה ,אשר מחזיקים בה ברובו של הציבור הדתי והחרדי,יצא כל האויר והשקר ע"י "חופש",כמו לדוגמא עניין הדילוגים-"חופש"מצא מסמך מתוך עיתון מדעי החתום ע"י 50 פרופסורים למתמטיקה ,מהמובילים בעולם,אשר אומר בפירוש שעניין הדילוגים הוא הטעיית הציבור,עיינו ב:http://math.caltech.edu/code/petition.html ומה איתך siag?כמו שאתה בודק את נכונות האמונה שלך,רוב הסיכויים שאתה הוא שטועה,אתה נמצא בחברה שאוסרת עליך לבדוק את אמיתות הדת בלי הנחת היסוד של קיום האל.

גוססי

New member
מה אתה מציע שאעשה?

הטיעונים שלהם נראים משכנעים. האם אתה יכול להפריכם? אם לא, מדוע שלא אאמין?

answers2

New member
קראתי את המאמר.

ולא ברורה לי מטרתו . האם מטרתו להראות שיש בתלמוד "דוחקים" גדולים ? אזי מה החידוש? אין חולק על כך. ואולי המטרה להראות שהאמוראים פירשו את המשנה כמיטב יכולתם ועל פי הבנתם? גם על כך אין חולק. אודה לך אם תבהיר לי מה המסקנה שאני אמור להסיק מן המאמר שהבאת. תודה נ.ב. - אתה ירושלמי במקור?

גוססי

New member
המסקנות כבר ידועות לך

ראה מטרות דעת אמת כאן: http://www.daatemet.org.il/he_aboutus.html וזכור שכתבי דעת אמת מכוונים לפלחי אוכלוסיה מוגדרים היטב, דהיינו לכל אלה המאמינים כי בתורה אין טעויות וכי חז"ל מעולם לא שגו. אם אינך שייך לקבוצה זו, אינך אמור להסיק שום דבר שלא ידעת מקודם. נ.ב. - אני לא ירושלמי.

answers2

New member
לא מישהו מפורסם.

ידיד ותיק (כבר שנים שאנו לא בקשר) , ש"יצא בשאלה". צורת התנסחות שלו מזכירה את שלך . (או ההפך , מדובר בעניין יחסי
) אני מנסה ליצור איתו קשר לאחרונה (יש לי עניין עצום ביוצאים לשאלה , ואני מראיין כל אחד כזה שמסכים). כנראה בגלל זה קיויתי שזה אתה. אבל , אם לא היית ירושלמי מימיך (אומלל שכמותך) , ושמך אינו גלעד , הרי שטעיתי . ואם כבר , אז כבר : אתה דתל"ש?

גוססי

New member
גם לא דתל"ש

אם אתה מחפש להתעלק על יוצאים בשאלה, תוכל למצוא קרבנות לרוב כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=292

בוודאי שתאמין וכי יכול להיות אחרת?

טבע האדם הוא לחפש חיזוקים שיתמכו בדרכו גם בידיעה הברורה שהוא טועה. כשאדם עובר עבירה, פשע, או סתם משהו מוסרי אחר, הוא יאזין בקשב רב ויקבל חיזוקים ועידוד מאלו שינסו להרגיע אותו ולהמציא עבורו דוגמאות ממקרים אחרים, וכל זאת כדי שלא ירגיש נורא/אשם, המצפון!, חייבים להרגיע המצפון!. לעומת זאת, קשה עד בלתי נסבל לשמוע את המתנגדים למעשיו והדורשים ´שישלם´ עליהם. לכן אתה לא מוצא סיבה (כדבריך) מדוע שלא להאמין? האמת! גוססי, האמת לא תמיד היא נוחה או נעימה, במיוחד כשחקר האמת לרוב גוזל זמן יקר. אני סמוך ובטוח שלגבי אמיתות אחרות שאין בכוחן לחייב אותך אתה חוקר אותן לעומק ללא מורא ומשוא פנים. אגב, השם "דעת אמת" יומרני מדי, כל כך מתנשא עד כי הוא כל כך חשוד. צריך להיות "על דעתו של ירון ידען". שאלת בכותרת "מה אתה מציע שאעשה?" ובכן, (אם שאלת באמת ובתמים) ראשית נהג כפי שאתה נוהג וחבריך כאן תמיד מצהירים על כך, הטל ספק! בדוק וחקור לעומק. כבר הסברתי לך לא פעם שהאמת של "דעת אמת" בנויה טלאים על גבי טלאים, והוצאת דברים מהקשרם. עכשיו תבוא ותדרוש "אם כך, אז תוכיח לי", אין זה מתפקידי להוכיח לך כלום. צריכה להספיק לך הידיעה שיש לא מעט ה´מתנגדים´ לו, ואם זה המצב, אז מן הסתם יש דברים בגו, ועליך לבדוק את אמיתותם. אגב, זה פועל בשני הכיוונים, בהתחלה זה ´פגע´ בי, והרהרתי רבות במידע שהם מציגים, רק לאחר שבדקתי נוכחתי לדעת מה טיבם של ה´הוכחות´ (כביכול, על פניו זה נראה משכנע). ה-ב-ע-י-ה שאתה לא טורח לבדוק בעצמך.

גוססי

New member
ביקשתי טיעון ספציפי

ולא ניתוח פסיכולוגי בגרוש. כל עוד אין בידיך הפרכה סבירה לטענות דעת אמת הן יחשבו לנכונות.

למעלה