מאמרים

ת מ י מ ה

New member
מאמרים

לקראת הלימודים (בר אילן) איפה אני יכולה להתחיל לקרוא מאמרים על חומר הלימוד להשתפשף קצת לפני הלימודים?

ת מ י מ ה

New member
ממ

לאסטרטגיה ובטחון לאומי ממשל ופוליטקה יחסים בין לאומיים בטוח יש לכם מאמרים בתור סטודנטים שנתנו לכם לקרוא...

FIFI1981

New member
ספרים עדיפים על מאמרים

דווקא בתור התחלה לא הייתי ממליץ לך לקרוא מאמרים אקדמיים. הם כתובים די יבש ורובם נשענים על תיאוריות שבשלב זה עדיין לא אומרות לך כלום. אם את רוצה להתחיל להכיר את התחום יש כמה ספרים לא רעים ולא כבדים שאפשר ללמוד מהם המון כמו למשל "קואליציות" של בועז שפירא שמדבר הרבה על הפוליטיקה הישראלית או "עלייתן ונפילתן של המעצמות הגדולות" של פול קנדי שעוסק בסוגיות ביחב"ל אם התחום מעניין אותך. עוד ספר מעניין אם כי כבד יותר שעוסק ביחב"ל הוא התנגשות הציוויליזציות של סמואל הנטינגטון. בהצלחה

a e q u i t a s

New member
../images/Emo13.gif

אני גם מאוד התחברתי לספרים של ארוול, 1984 וחוות החיות, הם ספרים מאוד טובים, ויש להם הקשרים מאוד בולטים לכל מה שקשור להגות פוליטית. דעתי, שגם הם מאוד מומלצים אם מבינים את בין השורות.

וקנדי קצת איבד מטעמו,

החלקים הרלוונטיים הם ההיסטוריים, אני הייתי ממליץ על אירופה מאז נפוליאון, הספר של הרכבי על אסטרטגיה. ולהתחיל לקרוא באנגלית מאמרים באקונומיסט, או במוסף של הארץ. ישפשפו אותה במאמרים בלימודים, בכל מקרה

צביקון

New member
קודם כל מזל טוב והמון הצלחה.

מחוץ לזה, בשנה הבאה תלמדי את "מבוא לממשל ופוליטיקה" (של הלינגר המדהים!). ככלל, כדאי לך לקרוא חומרים של האו"פ, כי הם נוחים, נגישים וברורים, שכן עוד לא נכנסת לעובי הקורה בנושאים אלו. ביחב"ל תלמדי על רמות ניתוח, מגמות ותמורות, אסכולות, השקפות, שחקנים וכו' וכו'.. כאן נכנסים מעולה קגלי ווידקופף ובכלל, כל חומר, גם סיפורי, שדן בתהליכים/אירועים בינ"ל. מלחמת לבנון השנייה בהחלט תופסת כאן מקום נכבד. מכל מקום, למען הנוחות שלך, היכנסי לאתר המחלקה, עייני בסילבוסים הספציפיים והוציאי משם את החומר הרלוונטי (וכאמור, את יכולה לקרוא מאמרים כמו דהאל או מורגנתאו (אני יודע שזה סינית בשבילך, אבל אחרי השנה הראשונה תכירי את זה ישר והפוך), אבל כדאי שתתמקדי בנושאים של האו"פ, ויש הרבה כאלו. מה עוד? תולדות המחשבה המדינית - גם כן. סיכומים של האו"פ וספרים ("הנסיך" למקויאוולי, אפלטון, אריסטו, אוגוסטינוס וכיו"ב) יכולים לעזור ולתת למצער חומר רקע יעיל. המון המון הצלחה. צבי.

צביקון

New member
ראיתי כאן חבר'ה שהעלו קישורים לסיכומים שלהם..

אבל אולי עדיף לך לקרוא את הספרים ממש, כי סיכומים, אצל כולנו, נוטים להיות מרוכזים, מתומצתים ומשמשים כ"נקודות" לפני מבחן, אחרי שכבר למדנו וחרשנו את החומר.. אז ספרים, לדעתי, עדיפים.

lironk25

New member
הי תמימה

תנסי באתר "אקדמיה" - גוגל לא עולה עכשיו לכן אני לא שולחת לך קישור ישיר,פשוט תכתבי "אקדמיה" בחיפוש וזה הלינק הראשון:) בהצלחה :)

למעלה