מאמינים?

..

היסורים לא יחזירו את הנספים. היסורים מטרתם למנוע מאותו אדם לבצע בשנית את המעשה שביצע, (ואולי בעיקר) ולהרתיע אנשים אחרים מלבצע את המעשה, הפשע ע"י כך שידעו מה הוא גורלם לאחר ביצוע הפשע... עונש מוות יכול להיות אפקטיבי מאוד ובו - זמנית מסוכן מאוד לרבים טובים ורעים.

lady polegra

New member
אולי תקראו לי אכזרית אלב לדעתי עונש

עינויים/מוות זה דבר הולם מאוד למחבלים ולרוצחים בדם קר. אולי זה בגלל שאני רואה את מה שקרה לאחיות לאחים להורים ולילדים של הנפגעים. אולי זה בגלל שרבים מחברי הקרובים ניצלו בנס מפעולות טרור רבות. וכך גם אני. ואולי רק אולי זה בגלל זראיתי את הזועה .. ששמעתי את הפיצוץ.

תבדילי

בין מחבלים שכבר רצחו - מגיע להם עונש מוות ומדינת ישראל דואגת למותם ב"מדניות החיסולים", לבין מחבלים שבדרכם לרצוח - כפי שיוסי אמר לפעמים מואלצים, מתחרטים ומסגירים את עצמם. במקרה של אלה עד לרגע הפיצוץ קשה לחזות את צעדיהם.....

ChilD SouL

New member
לא הכי מאמינה....

אני מאמינה בזה שלמעלה, זה כן. בתנ"ך אני נוטה שלא להאמין. לדוגמא
זה שים סוּף נפתח ל-2, זו יכולה להיות גאות או שפל. ועוד דוגמאות כאלה ואחרות שניתן לתת עליהן פירוש מהיום היום.

מאמינה באלוהים, לא מאמינה שכל

הדברים שנכתבו בתנ"ך הם נכונים, אבל מאמינה שלכל דבר שנכתב הייתה מטרה או לקח כלשהו, זה גם כי צפנים לגילוי אירועים או מקרים מוסתרים בתנ"ך. באבולוציה אני לא מאמינה בכלל, ממש לא. ע"פ התנ"ך העולם קיים 6000 שנה בערך, אלי זה לא המספר המדויק , אבל אני מאמינה שהמס' הזה קרוב יותר לגילו האמיתי של העולם מאשר מיליוני או מיליארדי שנים, הרבה ארכיאולוגים שגילו מאובנים שכביכול היו מלפני כמה מיליוני שנים, הסתברו היום ע"י ארכיאולוגים כמלפני כ2000 שנה ולא מליונים, דברים מסוג זה גורמים לי לפקפק במדע... כי הוא תמיד משתנה בקביעותיו אבל לעומתו "עובדות מדעיות" ע"פ התנ"ך או מקורות שנכתבו ע"י חכמים ונביאים בנוגע לנושאים מדעיים, מעולם, לא הסתברו כלא נכונים, ומעולם לא התשנו בקביעתם. ההפך, לאט לאט, המדע מצטלב עם התנ"ך ומה שכתוב בתנ"ך מסתבר כנכון. אבל אני לא מאמינה למשל שבני ישראל הלכו 40 שנה במדבר שאפשר לחצות אותו בהרבה הרבה הרבה פחות, גם הרבה פחות משנה אחת, תלוי כמה זמן הם התיישבו והשתקעו במקומות שונים.

למה קשה לך להאמין ש...

שבנ"י הלכו 40 שנה במדבר? זה דווקא אחד מהדברים הפחות מופרכים שכתובים שם.....הם פשוט עשו הרבה סיבובים. זה בהחלט לא בלתי אפשרי.... ומצד שני, בקשר למה שאמרת לגבי זה ש"עובדות מדעיות" ע"פ התנ"ך או מקורות שנכתבו ע"י חכמים ונביאים בנוגע לנושאים מדעיים, מעולם, לא הסתברו כלא נכונים, תקראי את המאמר המצורף, ואז נדבר שוב.... אני, בתור אתאיסטית מושבעת, ממש לא מאמינה שהתנ"ך הוא נכון, מדוייק ודובר אמת. מאידך, הוא בהחלט אחת היצירות הספרותיות הנעלות ביותר והעמוקות ביותר.

במשך 40 שנה???? 2 דורות מתחלפים

ב40 שנה!! שנה אחרי שנה אחרי שנה... 40 שנה!!! מדבר שעושים אותו 4 שעות בג'יפ! לא מאמינה. עכשיו הולכת למאמר, צפי לתגובה...

סליחה שאני לא מגיבה לתוכן המאמר אבל

מי כתב את זה בכלל? ומאיפה זה לקוח? זה כתוב ע"י אדם שהיה לו קשר כלשהו לאלוהים (נביאי אמת, מנהיגים ושליחים בבחירתו של האל וכו'..)?

את המאמר כתב גלן אילרט....

אבל את זה היית יכולה כמובן לראות בעצמך. ממש אין לי מושג מי זה - אם זה מעניין אותך תעשי בגוגל חיפוש של השם שלו - אולי תמצאי משהו....בכל אופן, אני מניחה שזה מישהו שהתעסק בנושא...ואני מניחה שלא היה לו קשר עם אלוהים

לאלאלאלאלא.... לא לזה התכוונתי...

התכוונתי לשאול, מי כתב את ה"עובדות המדעיות" האלה שמוזכרות במאמר... מוזכר מאיפה הן נלקחו או ע"י מי הן נכתבו?

לא הבנתי אותך...

איזה "עבדות מדעיות"? הבנאדם לקח ציטוטים מהתנ"ך ופירש אותם (זה החלק הראשון של המאמר) בחלק השני הוא הביא בפנינו את הציטוטים ובחלק השלישי הוא כתב את המסקנות שלו מכל העסק...

פסדר, אבל איפה בדיוק בתנ"ך

איזה ספרים פרקים פסוקים, אם הייתי רוצה להביא את זה בפני מישו שיוכל אולי להסביר את זה, או לראות את ההקשר, או סתם לראות שזה קיים בכלל, איפה אני צריכה לחפש את הדברים שהוא ציטט? זה בכלל מהתנ"ך, או ממקור קדום (ייתכן מפוקפק) אחר?

תגידי, קראת משהו מעבר לשתי פסקאות

הראשונות? כי אם היית ממשיכה לדפדף היית רואה שמעל כל ציטוט הוא מביא שם את שם הספר, שם הפרק והציטוט..... וכן, זה מהתנ"ך... עקרונית הוא גם לקח ציטוטים מהברית החדשה, אבל הציטוטים הושמטו בתרגום לעברית... -ואני מרגישה עכשיו דיי מטומטמת לומר את זה, כי כל מה שאני אומרת עכשיו כתוב לך שם....תסתכלי.

yossi iv

New member
תיקון טעות..

לפי התורה ,האדם כפי שאנו מכירים אותו ,קיים 6000 שנה לא העולם. העולם לפי התורה קיים הרבה יותר מ-6000 שנה, אולי כמה מילירדים של שנים, אין סתירה בין המדע ובריאת העולם. הוכחות מפתיעות במפגש הארצי.

Moralida

New member
אין הוכחות ?

בבראשית כתוב שה' עבד שבוע על נפלאות העולם והופה. "אין סתירה בין המדע ובריאת העולם ע"פ התנ"ך" ? קשקוש. זה ברור שהחבר'ה שכתבו את סיפורי התנ"ך פשוט רצו לאחד את העם. סיפור של עם שעבר 40 שנה במדבר ושרד, זה סיפור גאווה מאחד. יש אפילו סיכוי שאולי בגללם נשארנו מאוחדים עד עצם היום הזה, אני לא מתווכח עם זה, אבל עכשיו אני רוצה להחליף את הסיפורים הבדיוניים עם הסיפורים האמיתיים שאנחנו מתגאים בהם גם מלפני קום המדינה. זה שאני לא מאמין שה' פתח פוטושופ וצייר אותנו לא אומר שאני לא מאמין שיש "אלוהים" (כוח עליון). אני כן מאמין שיש אלוהים, אבל מה שמבדיל את האמונה שלי עם האמונה של החרדים, היא העובדה שאני לא חושב שאם אני אלך ל"בורגר קינג" במקום ל"מקדונלד'ס" אז אני אלך לגן-עדן. -רועי.

yossi iv

New member
רועי, זה שאתה לא מאמין..

זה לא אומר שאין אולי הסבר ואני לא מדבר בכלל על אמונה. ההסבר הוא בכלל לא הסבר דתי, להפך.. במקומך לא הייתי נחפז להגדיר הכל כ"קשקוש" ,ואולי כדאי להמתין בסבלנות לשמוע דברים אחרים שמעולם לא שמעת , ותהיה בטוח שהדברים שתשמע לא יראו לך כקשקוש. הקשר תנ"ך- מדע הוא קשר עמוק שאינו ניתן לעירעור במילה אחת זו או אחרת.. מקווה שתגיע למפגש..

תן את דעתך:

בפיגוע שארע בנמל אשדוד (14.3.04, יום א'), נוקבו מס' חורים, כמספר ההורגים על מזוזת אחת הכניסות לחדר (משרד) בנמל. באותה מזוזה, היה פסוק בו מצויין מספר - מספר ההורגים בפיגוע. תן דעתך: דוגמא קלאסית לצירוף מקרים או שהתערבות של כוח עליון?

Moralida

New member
אין הוכחות ?

בבראשית כתוב שה' עבד שבוע על נפלאות העולם והופה. "אין סתירה בין המדע ובריאת העולם ע"פ התנ"ך" ? קשקוש. זה ברור שהחבר'ה שכתבו את סיפורי התנ"ך פשוט רצו לאחד את העם. סיפור של עם שעבר 40 שנה במדבר ושרד, זה סיפור גאווה מאחד. יש אפילו סיכוי שאולי בגללם נשארנו מאוחדים עד עצם היום הזה, אני לא מתווכח עם זה, אבל עכשיו אני רוצה להחליף את הסיפורים הבדיוניים עם הסיפורים האמיתיים שאנחנו מתגאים בהם גם מלפני קום המדינה. זה שאני לא מאמין שה' פתח פוטושופ וצייר אותנו לא אומר שאני לא מאמין שיש "אלוהים" (כוח עליון). אני כן מאמין שיש אלוהים, אבל מה שמבדיל את האמונה שלי עם האמונה של החרדים, היא העובדה שאני לא חושב שאם אני אלך ל"בורגר קינג" במקום ל"מקדונלד'ס" אז אני אלך לגן-עדן. -רועי.

למעלה