מאמינים?

אממ... אוקיי, יש מצב, שמעתי את

ההרצאה הזאת מזמן... יכול להיות שהתבלבלו לי פרטים (:) אבל בכל אופן, יש פה סתירה, כי לפני שהאדם נברא והעולם היה "תוהו ובוהו" לא היו לאדם כל מיני מוטציות אחרות דמוי קוף, לא היה לפני כן שום ייצור. ולפי המדע, לכל היצורים היו מוטציות גם האוקיינוסים כבר לא כמו שהיו האוקיינוסים הקדומים והכל התקיים והתהווה הרבה לפני תחילת ה6000 שנה המדוברות... מצפה למפגש הארצי...

לא מאמינה.

אולי יש בו חלקים נכונים, עובדה שיש מלחמות שאפשר למצוא עליהן עדויות גם במקורות אחרים, אבל לדעתי הרוב הגדול וכל מה שנוגע לאלוהים זה לא אמת. לי אישית, יותר קל להאמין שאלוהים לא קיים מאשר שיש אלוהים שהוא כל כך רע כמו שזה מצטייר בתנ"ך. הוא ברא בני אדם, וכשהם לא התנהגו כמו שצריך הוא הרג אותם (המבול, סדום ועמורה, מכת בכורות. אולי יש עוד, אני לא מתמצאת). תחשבו על הורה שהורג את הילד שלו כשהוא מתנהג לא יפה. בכלל, כל צורת הענישה בתנ"ך מגעילה לדעתי. למה אם דויד המלך חטא, צריכה להיות מגפה בכל העם? אפילו החוקים בתנ"ך סותרים. אם אסור לרצוח, למה מותר לסקול למוות? באמת, פעם האמנתי מכל הלב. אבל דווקא ככל שהתעמקתי בכל זה יותר, התאכזבתי.

SadClown

New member
נורא קשה להאמין שאין אלוהים.

כי תחשבו על זה רגע, לדוגמה אישה בהריון. כל הקטע עם זה שהשיליה נותנת אוכל לתינוק, שהוא גדל לה בבטן, יוצא אחרי תשע חודשים כשבד"כ הכל כאילו מתוכנן שככה זה יקרה... כאילו מישהו חישב את זה. תיכנן את זה. אני לא חושבת שבן אדם יכל היה להיווצר מאטומים, קופים או מה שהמדע הזה אומר... כאילו זה פשוט דבר מדהים. אני לא יכולה להאמין שאין מישהו שתיכנן את זה. זה ממש נראה מתוכנן! המחשבות, רגשות, לידה, אהבה, מגע גופני, צמיחה של הטבע, האוויר, מים, אוכל... לא יודעת. זה לא נראה לי דברים שנוצרו ככה סתם מחיבור מיקרי של אטומים, או כל דבר אחר. וקשה לי להאמין שנוצרתי מהקוף... יש שם מישהו! שתיכנן את כל זה. ועם הרבה מחשבה.

למעלה