מאמינים?

ת'אמת (ואל תסקלו אותי למוות)

אני לא מסכימה עם העונשים של אלוהים. בתנ"ך קרה כמה פעמים שהעם חטא ואלוהים הרג אותם. או הסיפור עם איוב. זה כל כך אכזרי. הרי הורים לא הורגים את הילד שלהם כשהוא מתנהג רע. ואלוהים אמור להיות אבא שלנו, לא? הוא אמור לדעת להתמודד, לא פשוט להרוג את כולנו. הרי הוא ברא אותנו... ובכנות, אם השואה והפיגועים זה סוג של עונש כמו שהוא נהג לתת בימי קדם, פשוט לא מגיע לו שנאמין בו. לי כבר הרבה יותר קל לא להאמין בכלל מאשר להאמין שהוא כל כך רע כמו שזה מצטייר לי.

חלמית

New member
זאת לא סתירה בתנ"ך... לדעתי...

התנך טוען שאסור לרצוח משום שזאת פגיעה "בצלם", (האדם נברא בצלם אלוהים ולכן כאשר הוא רוצח הוא פוגע גם בצלם שהוא האדם שנפגע וגם בצלמו שלו...) אחרי שהבן-אדם רצח ה"צלם" שלו כבר פגוע ולכן הוא לא קדוש ואפשר לסקול אותו... ככה לפחות אני הבנתי את זה...

yossi iv

New member
מה זה פצצות מתקתקות?

אף פעם לא ידוע מעבר לכל ספק שאדם זה או אחר, יבצע פיגוע. היו הרבה שהכריחו אותם לבצע פיגוע וכשהם הגיעו לישראל הם הסגירו עצמם והתחרטו, אז הם פצצה מתקתקת?? רצח הוא רצח בין אם הוא ביריה,בתלייה,בגז,ב"בפצצה מתקתקת",בסיכול ממוקד וכו.. האימרה "הבא להורגך השכם להורגו" מדברת חד משמעי על שני רוצחים פוטנציאליים. אפשר לתת שם יפה לכל הרג, אך אל תטעו, אם מחבל הורג יהודים ואנחנו מגדירים אותו רוצח,אז הרג הדדי שלנו את המחבל הוא רצח לכל דבר. וכמובן שאנחנו תמיד צודקים...

זאת לא הנקודה

למשל כש"רצחו" את רנטיסי. הבנאדם הבטיח שכל אם, בת ואישה בישראל יבכו. הוא הבטיח בגלוי לעשות פיגועים שיגרמו לארץ לבעור. ידוע לצה"ל שהוא אחראי למותם של עשרות, אם לא מאות, בני אדם. ידוע לצה"ל שאם הוא לא ינוטרל הוא יגרום למותם של עוד עשרות ואף מאות בני אדם. אז הוא נוטרל. תקרא לזה רצח אם אתה רוצה.

yossi iv

New member
אוקיי קראתי לזה רצח..

רק לא להתיפייף, לחשוב שאנו צדיקים תמימים, ממש "חסידי אומות העולם" אי שם אולי ,יושבת קהילה ומבכה את אותם אלו שנהרגו במלחמות שלהם.. אין לי ולו חצי דבר על רנטיסי או המחבלים המתאבדים,אך ברור לי שהרציחות ההדדיות ( אגב אנחנו הרגנו להם פי כמה יותר מאשר הם לנו..והלוואי שיכולתי להגיד "זה טוב!!")אני רוצה לומר: די !! די, עם ההרג, די עם האלימות האם לא נוכל אנחנו לחיות כמה רגעים נעימים מבלי לבכות יום יום,שעה שעה על בנינו,ילדינו חברינו??? חברים, אין לנו מושג איך זה לחיות בלי מלחמות.. תארו לכם כותרות העיתונים: "האביב הגיע, ולבלוב הפרחים וריחם, מורגש לאורך מישור החוף..." לא נותר לי אלא לחבר אתכם לחזון אחרית הימים של אחד מחוזי העתיד היהודיים: "וכיתתו חרבותם לאתים, וחניתותיהם למזמרות. לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה....וגר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ ועגל וכפיר ומריא יחדיו, ונער קטון נוהג בם. ופרה ודוב תרעינה יחדיו ירבצו ילדיהן ואריה כבקר יאכל תבן......."

נו אז מה אתה מציע לעשות?

אם לא "הקם להרגך השכם להרגו", איך אתה חושב להתקיים כשאתה מוקף אויבים שמחפשים דרך להרוג אותך?? אם יש לך דרך לשכנע אותם להפסיק ורצוח יהודים (אותנו) ולהשאר כאן (בא"י) בו זמנית, אז תדע שכל העולם מחפש אדם כמוך!

הענין הוא...

לא רק במקרים של אנשיפ חפים מפשע כי גם אם יש הוכחות חותכות לביצוע הפשע ברגע שאתה בתור מדינה שאמורה להיות מתחשבת בנפש החיה ורואה בפגיעה בנפש דבר אסור בתכלית ,אבל העונש שלה הוא להוציא מידיי פעם איש להורג,היא די סותרת את עצמה.אם יש סכנה שהוא ימשיך לבצע פשעים, יש לאסור אותו,אבל הבעיה היא שמאסר עולם אצלנו=25 שנה בכלא בד"כ.... בכול אופן מה אתם חושבים על עונש המוות שנתנו במקרה המאוד חריג של אייכמן ?

lady polegra

New member
אייכמן עבר משפט צודק. החזיקו אותו

בתא מיוחד מזכוכית חסינת כדורים ך שהוא לא ייפגע ע"י מישהו שרוצה נקמה. ולדעתי זה היה הדבר הנכון לעשות. ובקשר למאסר עולם לרוצחים. הוא רוצח והוא יוצא אחרי 25 שנה. פחות אם הוא היה ילד טוב. ומה בסה"כ קורה? על איזה חשבון הוא מקבל מזון ושתיה... ואז בסוף הוא יוצא ושוב רוצח .... וחוזר חלילה

מי אמר?

מי אמר שרוצח שמשתחרר חוזר לרצוח? את באמת חושבת שאם אייכמן היה נאסר ואז משתחרר, הוא היה מבצע רצח עם נוסף? אני לא מאמינה. (וזה לא אומר שאני מתנגדת לעונש שהוא קיבל. במקרה שלו, אני דווקא מאמינה שהוא היה צריך למות) אני חושבת שיש שני סוגים של רוצחים שנאסרים וממשיכים לרצוח אחרי שהם השתחררו- אלה שזה המקצוע שלהם, ופנאתיים. לגבי רוצחים שכירים- אני לא בטוחה בעונש שלהם, אבל אם הם מקבלים מאסר עולם על כל רצח שהם ביצעו (כמו שצריך להיות לדעתי), הם במילא לא ישתחררו כבר. ולגבי פנאתיים, שזה בעיקר מחבלים לדעתי, הם פשוט צריכים להישאר בכלא ולא להשתחרר. למרות שלא נראה לי שזה קורה בפועל. לגבי אנשים שביצעו רצח מזעזע, כמו האיש ששרף את הילדים שלו או זה שהטביע את הבת שלו, הם אנשים שביצעו את הרצח הזה ולדעתי כבר בחיים לא יחזרו על זה שוב. והם דווקא האנשים שאותם הכי היינו רוצים לראות מתים.

lady polegra

New member
דוגמא קטנה אחת

נגיד והאדם שביצע את הפיגוע בדולפינריום היה שורד את הפיצוץ והיה נתפס חי. האיש שרצח דם קר 21 אנשים צעירים שרק התחילו את חייהם. לא מגיע לו יסורים? לא מגיע לו לסבול עד שיתחרט שהוא נולד??? לא היית רוצה לרצוח אותו במו ידייך אם אחד מתוך אותם 21 היה חברך???

כנסי.

ברור שכן. ברור שברגע שזה אישי, כל החוקים והמוסר לא תופסים יותר. כל מה שאת רוצה לעשות זה לנקום. כל מה שאמרתי לא היה תופס בכלל מבחינתי אם הקורבן היה בן אדם שהכרתי אישית, שהיה חשוב לי. בגלל זה לא בני המשפחה והחברים הם אלה שקובעים את העונש ולא אלה שמענישים. כשנכנס הרצון שלך לנקום, המוח כבר לא פועל ואת עושה מה שאתה מרגישה. לא תמיד מה שנכון. ודווקא במקרה של מחבלים, הרי הם במילא התכוונו למות. להגיע לגן עדן ולקבל את הבתולות שלהם. אז במקרה שלהם הם צריכים להישלח לכלא ולחיות שם כמה שיותר, ולסבול שם, ולחיות ולסבול ולחיות ולסבול ולחיות ולסבול ולחיות ולסבול וכל זה רק בשביל שהם לא יקבלו את מה שהם רצו מההתחלה, שזה למות.

lady polegra

New member
ערבים לא סובלים בכלא!

הם רק יושבים ורואים טלויזיה ונהנים.. ולחברינו המרטים בצה"ל ששומרים אותם ומאבטחים את בתי הכלא אסור לגעת בהם אסור לפגוע בהם. והם נענשים אם חס וחלילה נשאר סימן עליהם. והערבים יושבים ומחכים עד ששוב הם ישחררו בחילופי שבויים או מה שזה לא יהיה.

אז הם צריכים לסבול.

עדיין, עונש מוות זה לא מה שצריך במקרה הזה. לדעתי, הטעות היא שלא מבודדים אותם. מחבל שנתפס צריך לבלות את עונש המאסר שלו בבידוד. בלי ביקורים. שיהיה לבד, ממש לבד, כל הזמן. אז הוא באמת יסבול.

lady polegra

New member
לצערנו זה לא מה שקורה בפועל.

ואם נגרום להם לסבול מה יגיד שאר עלינו? שנחנו אכזריים. שאנחנו לא אנושיים לגרום סבל לאסירים... בעיה רצינית הייתי אומרת

למי אכפת

גם ככה כולם אומרים שאנחנו אכזריים ושאנחנו לא אנושיים ושאנחנו גורמים סבל לשאר העולם בעצם קיומנו (בערך)

למעלה