מאמינים?

SadClown

New member
מאמינים?

אתם מאמינים בתנ"ך?... שהוא נכון, ושמשה כתב אותו. אני לומדת למגן ובכל מקום המורה כותבת שכשיש סטירות, החילונים אומרים שזה מקורות שונים והדתיים אומרים שזה סיפור אחד שמחבר אחד את השני... ובכלל החילונים אומרים שלא משה כתב את התנ"ך בגלל הסטירות. ושבמיזמורים זה לא דוד שכתב. בגלל שהם נכתבו אחריו... כך גם בסיפור בריאת העולם. יש פרק א-ב3 סיפור אחד ואז סיפור אחר. זה ממש מעצבן. כי זה סוטר אחד את השני וגורם לאמונה להיראות מוזר כזאת... היא אומרת שלפי הדתיים זה סיפור אחד שבהתחלה בצורה כללית ואחר כך לפרטים. ולעומתם החילונים אומרים שזה מקורות שונים.... בעע במה להאמין? או שאתם מאמינים בתורת האובולוציה?{או איך שלא כותבים את זה} סתם מסקרן אותי... הלימודים עלו לי לראש

חלמית

New member
המממ...

אני מאמינה בשני הדברים. מהתנ"ך אני לוקחת רק מה שמתאים לי, לא ממש מאמינה בסיפורי הבריאה אבל הם יפים... לסיפורים בתנ"ר יש מסרים וכוונות שאני אוהבת, וחלקם מדברים על נושאים שתמיד אקטואלים. אחד השיעורים האהובים עליי..

SadClown

New member
אממ

זה נכון לגבי המסרים היפים. יש דברים שכל כך מתאימים לחיי יומיום, כל מיני דברים עם משמעויות יפות כאלה... אבל עדיין, תמיד חינכו אותי שהתנ"ך הוא כולו אמת. יש לי דודים וסבא וסבתא מאוד דתיים, אבא שנורא מתחבר לדת... ושיעורי תנ"ך מבלבלים אותי. כל פעם מביאים בו סטירות, אומרים לנו שהדתיים רק "מתרצים" פיטרונות כי לא יכולים להאמין שהתנ"ך סוטר את עצמו. הכי שיגע אותי בריאת העולם. שימו לב שאנחנו די מחברים בין הסיפורים. הקטע עם ויהי אור וכל אלה... זה לא אותו הסיפור עם הנחש. אבל אנחנו מכלילים את זה כסיפור אחד תמיד... וגם הסיפור של גן עדן נמצא רק באחד מהסיפורים... מקווה שהוא קיים בכל מקרה. ושזה אותו הסיפור של כלל ופרט:) כמו שהדתיים אומרים.

lady polegra

New member
בצורה מוזרה כלשהי

אני מסכימה עם מורתי. התנ"ך בשבילי זה לא משהו שאני מאמינה בו כבדת. אני יותר מקבלת את התנ"ך כתרבות. חוקי חיים. רוב החוקים שקיימים במערכת המשפטית לקוחים מהתנ"ך. בקשר לאמונה בתנך מהכיוון הדתי. לא ממש חשבתי על זה. אני מנסה שלא להאמין בכח עליון כלשו כי זה סותר את הרעיון שאנחנו בונים את העתיד שלנו ושאין כזה דבר כמו "גורל", רבל מצד שני זה קשה לא להאמין בכלום. לא יודעת. התבלבלתי. ד"א אם כבר העלת את התנ"ך. מה דעתכם על כך שלפי התנ"ך כתוב "לא תרצח" ועונשו של רוצח הוא מוות. אבל במדינה שלנו לא קיים עונש מוות לרוצח. מה דעתכם?

SadClown

New member
אממ...

אני לא חושבת שצריך לתת עונש מוות על כל סוג של רצח. כאילו תלוי במקרה. לפעמים הבנאדם קצת משוגע, הגנה עצמית, או לא בכוונה... אבל בנאדם כמו זה שהטביע את הבת שלו, התינוקת באמבטיה לפני שנה ואז קבר אותה וכל זה כדי להתנקם באישתו, ושיחק אותה מודאג ובוכה, אמר שהיא יצאה מהבית כשהוא היה בשירותים וכל כך הרבה אנשים חיפשו אחריה, המיקרה הזה זיעזע אותי. לאדם כזה מגיע לדעתי עונש מוות ומוות כואב. שיסבול החרא הזה. לא מבינה עד כמה אנשים יכולים להיות רעים.

lady polegra

New member
זה בדיוק הכוונה.

הרי לפי התנ"ך אדם שרוצח בשוגג לא מגיע לו עונש מוות. אבל אנשים שבאים ורוצחים סתם ככה. כדי להתנקם או כי הם לא הסכימו אם דעותיו של אדם אחר. אנשים שרוצחים ילדים כדי לנקום במודע למעשיהם... אז יופי שהם ישבו כמה שנים בכלא אבל הם יוצאים וממשיכים לחיות יחד איתנו. או עוד דוגמא. ערבים שמבצעים פיגוע ירי ונתפסים חיים. אחרי זה הם משתחררי ועושים עוד פיגועים.

חלמית

New member
ויותר מזה...

את יודעת כמה פעמים קרה שהוציאו להורג אדם חף-מפשע שהיו בטוחים שהוא אשם?? לא פעם ולא פעמיים.. פה אצלנו בארץ כבר קרה שהפלילו אנשים חפים מפשע, אבל כשגילו זאת שיחררו אותם ופיצו אותם (עד כמה שאפשר..
). אני אישית פוחדת שיהיה עונש מוות, על כל השלכותיו, ולא רואה בו צורך (יש הרבה אלטרנטיבות לא פחות גרועות).

lady polegra

New member
אדם שהפלילו אותו?

תופסים בן אדם שנעמד באמצע הרחוב ומתחיל לירות באנשים. ומצליחים לעצור אותו. ובמקרה שהוא נשאר חי. והוא רצח. אין ספק שזה הוא. הוא אפילו לא מכחיש. לא מגיע לו עונש מוות ביסורים קשים? אדם שבא ורצח ילד קטן. ומודה בזה! לא מגיע לו?

הודאה מואלצת

אם תנסו להזכר קרוב לוודאי שקראתם או שמעתם על מספר ערבים ישראלים שהודו ברצח ואף שחזרו אותו(!!!) מבלי שהיו קשורים אליו כלל וכלל. הכל בגלל הלחץ של המשטרה והשב"כ. גם לי יש כמה מקרים אישיים של האשמה שלא בצדק, לא משהו שקשור לחוק ולא משהו שקשור ישירות אליי אלא באופן עקיף (חברים, משפחה רחוקה). אם הצדק היה מתקיים העולם היה נראה אחרת...

אם את רוצה ליסר מישהו אל תהרגי אותו

כי אז הוא מת, וזהו, לא מתייסר יותר. יש עונשים הרבה יותר גרועים מוות.... ועונש מוות הוא בלתי הפיך - מה עושים באמת במקרים שבהם מסתבר שהבנאדם בעצם חף מפשע?

yossi iv

New member
בזיליקום, מאיפה לך..

לדעת שהמוות לא מייסר? אגב,זוהי תפיסה של אדם שאיננו מאמין בהמשך חייה של הנשמה ולכן טוען שהמוות הוא הסוף של הכל, כלומר ברגע שאדם מת, הכל נגמר הגוף נרקב וזהו. לידיעתך יש תפיסות אחרות,שכמו בחיים שלנו, גורסות שהמוות של הגוף הוא רק המוות של הגוף, עיקר האדם (שהוא לא הגוף), ממשיך לחיות במקום אחר. ואולי יש כאלו שסובלים אחרי מות הגוף ויש כאלו שלא. אני פשוט רוצה לומר שאולי את לא עושה טובה גדולה לאדם שאת הורגת אותו, אולי "שם" הרבה יותר גרוע לאותו אדם, מי יודע....

אולי מגיע לו, אבל שוב...

מי את שתתני לו עונש מוות בייסורים קשים? לך, בתור בן אדם, אין זכות להרוג בן אדם אחר. בדיוק כמו שלרוצח לא הייתה זכות, אבל הוא עשה את זה. ואם את רוצחת אותו (מוציאה להורג, ווטאבר), את עושה בדיוק מה שהוא עשה. במה זה עושה אותך טובה יותר? ומאיפה לך לדעת שאת לא תיענשי בגלל זה בחיי נצח בגהנום יחד עם הרוצח שבסך הכל הענשת? ונניח שיהיה עונש מוות. למי הוא מגיע? לרוצחים, נכון? מה עם אנסים? הרי ברגע שבחורה נאנסת החיים שלה נהרסים. מנקודת המבט שלי, אונס זה אחד הפשעים הנוראים ביותר שאפשר לעשות, בערך ברמה של רצח. אם יש עונש מוות לרוצחים, גם לאנסים צריך להיות. ומה עם סוחרי סמים? כמה שפל צריך להיות בשביל למכור סם לילד בן 12? זה דופק לו את החיים. זה הורג אותו. עכשיו גם לסוחר סמים צריך להיות עונש מוות. לא ככה? ומה עם גנבים? תארי לך שמישהו גונב כסף מבן אדם עני. הוא משאיר אותו חסר כל. זה כמו להרוג אותו, אז עכשיו צריך להיות עונש מוות גם לגנב הזה. אבל הרי הפשע שלו זה גנבה. הוא לא ידע ממי הוא גונב. אם כבר, האנשים היחידים שאני מאמינה שכן צריכים להרוג ע"מ "להקדים תרופה למכה" זה מי שצה"ל מכנים "פצצות מתקתקות". ולא בגלל שהם ערבים או משהו כזה, אלא בגלל שידוע מעל ומעבר לכל ספק, שכל זמן שהם בחוץ וחופשיים (או אפילו בכלא ולא חופשיים!!!) הם ממשיכים לרצוח. רציתי לסיים באיזשהו משפט מחץ, אבל אין לי. אז אני מצפה לתגובות (lady polegra, במיוחד ממך)

lady polegra

New member
השאלה שלי הייתה קצת אחרת והנושא

נסחף. השאלה שלי הייתה מה דעתכם שבמדינה שלנו אין עונש מוות כי לפי התנך קיים הנושא של קידוש החיים. אבל מצד שני לפי החוק המקראי אדם שרצח ... עונשו מוות.

אוקיי, אז...

לא צריך להיות בישראל עונש מוות מהסיבות שכבר ציינתי בהודעה הקודמת, והחוק המקראי בנושא הזה (ולא רק בזה) הוא פרימיטיבי לדעתי. חוץ מזה, לדעתי זאת סתירה בתנ"ך. הרי אם אלוהים החליט שקדושת החיים היא מעל לכל, איך יכול להיות שמותר להוציא אדם להורג בסקילה? בסדר, הוא רצח ולקח חיים של מישהו אחר, אבל זה נותן לאנשים אחרים להפוך לרוצחים ולקחת את החיים שלו? הרי קדושת החיים, עדיין, היא מעל לכל.. לא?

lady polegra

New member
../images/Emo4.gif

בדיוק הדילמה שלי. מצד אחד החיים זה דבר קדוש מצד שני ה' מצווה לסקול למוות רוצח! והחוק המקראי סותר את עצמו. בקיצור כל אחד יכול להבין את התנ" איך שבא לו. ואיך שנוח לו.

למעלה