מאלפי כלבים

champ

New member
לכל האמסטפים יש בעיה עם "רגלי"

זאת פקודה שהם מאוד לא אוהבים
גם צ´מפ עושה אם זה הרבה בעיות הוא אמנם רק בן ארבע חודשים אבל כבר יש לו את האופי הזה של האמסטף
אבל ביינתיים אני מצליח להרגיע אותו פשוט בד"כ הוא אוהב להוביל כשאנחנו מטיילים בעצם הוא זה שלוקח אותי לטיול...
אבל אם שאר הפקודות (שב, ארצה, זחל, יד, אלי ולהביא דברים שאני זורק) ממש אין לו בעיה
Champ

nikit1

New member
מאד חשוב שלא תתן לו למשוך

אותך! וגם לא לתת לו לצאת/ להכנס לפניך לבית. כלבים מגזעים דומיננטיים כמו אמסטפים מפרשים את זה כסימן לחולשה מצדך ובכך רואים את עצמם כ"מנהיגי הלהקה". תפסיק עם זה כשהוא עוד צעיר, אח"כ הוא עשוי לגדול להיות תוקפן ולא ממושמע ויהיה מאד קשה לשנות את זה.

champ

New member
את צודקת....

אני באמת לא נותן לא למשוך יותר מידי הוא פשוט קצת היפראקטיבי ואוהב לרוץ בכל אופן, לא ידעתי על "לצאת/להכנס לפני לבית" והאמת, לא שמתי לב לזה בכלל בכל אופן, מעכשיו אבדוק את הנושא. לגבי תוקפן- הוא ממש לא, ההיפך הוא הנכון, הוא ממושמע מאוד ומבצע כל פקודה מייד
ואני מקפיד להיות קשוח איתו בנושא הזה - הוא חייב לדעת מי הבוס
Champ

clairvoyance

New member
כשבושי רוצה להוציא מרץ..

דווקא כשהוא רוצה להוציא מרץ - צריך להראות לו מי "הבוס" קודם. בכל אופן, כשאני רואה שבושי רוצה להוציא מרץ, אני הולכת איתו ברגלי, ומדי פעם מובילה אותו לספסלים - וכל מני חומות גבוהות - ונותנת לו לקפוץ עליהם תוך כדי הליכה ברגלי. כדי שישחרר קצת את המרץ. בסוף ההילכה - כמובן - אני משחררת אותו על הדשא - רחוק מהכביש ומריצה אותו כהוגן :) אני ממש אוהבת את עודף המרץ שיש לבושי - הלוואי וזה ישאר תמיד :) בהצלחה עם האילוף.

clairvoyance

New member
תודה על העידוד :)

ובהחלט אמסור לשי ד"ש חם ממך ומניקיטה המנומרת - ביום שישי. בקשר ל"רגלי" - דווקא הפקודה הזאת די חשובה עבורי - כי אני הולכת עם בושי ברחוב די הרבה - הרחוב עמוס בילדים וזקנות שלא ממש מתים על כלבים, וגם המכוניות לא ממש מתות על כלבים שמתרוצצים להם בין הגלגלים.. אגב - סתם בשביל הסקרנות - למדתם רק את הפקודות הבסיסיות או גם מעבר לזה? למשל - UP וכל מני פקודות נחמדות שלא ממש הכרחיות? ועוד שאלה - את החלטת שניקיטה מאולפת מספיק או שי? ושאלה אחרונה - מתי הפסקת את האילוף ואת עדיין מאלפת את ניקיטה?

champ

New member
כנראה שאני לא מכיר כל כך ../images/Emo4.gif

מה אומרת הפקודה UP? האים זה לקום אחרי ארצה או משהו כזה? או קפיצה? חוצמזה, איזה פקודות מוגדרות כ"בסיסיות"? ובעצם מה הפקודות שאתם (בעלי הכלבים) מכירים? ומה משמעותן? אולי אוכל ללמד את צ´מפ עוד כמה דברים חדשים.....
Champ

clairvoyance

New member
אני לא כזאת מומחית בנושא, אבל:

לפי הפרוש שלי: פקודות בסיסיות: שב, ארצה, רגלי עם חגורה, אלי פקודות מתקדמות קצת יותר: שב והשאר, ארצה והשאר ורגלי בלי חגורה. פקודות לא הכרחיות אך מועילות או סתם לכייף: UP - לקפוץ מעל מה שאתה מצביע עליו או מעל מה שיש בדרך. אני מאוד אוהבת את הפקודה הזאת כי כך אני פחות מסתבכת עם החגורה, במיוחד במקומות שיש מעבר שחסום ע"י משהו נמוך ועוברים מעל. וגם זאת הפקודה אני נותנת לו בשביל להכנס לאוטו. תן יד - זה סתם לכייף בדרך כלל :) אבל בעזרת הפקודה הזאת אפשר ללמד את הכלב לפתוח דלתות וכדומה. PLAY DEAD - לשכב על הגב ולא לזוז - גם רק לשעשוע. "דבר" - הכלב צריך לנבוח - זה נחמד כשרוצים להתריע מישהו. וגם סתם בשביל הכייף. "עמוד" - הכלב צריך לעמוד על שניים. זה מועיל כאשר אתה רוצה לתת לכלב משהו בפה אבל הגב תפוס :) זה גם מועיל אם אתה רוצה שהכלב ישתה מהבירזיה. ויש עוד מליין פקודות שבני האדם ממציאים בשביל הכייף :) יש את כלבי השמירה והתקיפה - שלומדים פקודות של שמירה ותקיפה. אבל זה רק למומחים ולכלבים שמיועדים לכך. לא כדאי לנסות. אם יש לכם עוד דברים או שאתם לא מסכימים - תוסיפו :) כמו שאמרתי - אני לא כזאת מומחית.

clairvoyance

New member
ועוד משהו

עכשיו אי מלמדת את הכלב שלי גם פקודה "תסתובב" שבה הוא מסתובב על שני רגליים - עם קפיצה באוויר או בלי. אבל שוב - זה יותר בשביל הכייף - וגם עוזר לו קצת להוציא אנרגיות בבית. יש כמובן גם את הפקודות: "תפוס" - שכולם מכירים - אבל לא כל הכלבים מחזירים את החפץ שזרקו :) "תביא ____" - שם של חפץ - כאשר על כל חפץ זה פקודה חדשה לחלוטין מבחינת הכלב. והוא צריך לאתר את החפץ - ולהביא אליך - ולהתיישב. כאשר הם טובים עם הצעצועים שלהם - אפשר ללמד אותם להביא עיתון ונעליים וכל מה שרואים בסרטים :) בנטווינל גאוגרפיק ראיתי לברדור שמביא סודה לבעליו - פותח את המקרר - מאתר את בקבוק הסודה - לוקח אותו - סוגר את המקרר - ומביא את הסודה :) ממש עקרת בית :)

champ

New member
../images/Emo51.gif

אוקי, הבנתי לגבי UP ניסיתי אותה מס´ פעמים, אך לא השתמשתי בפקודה הזאת אבל צ´מפ אוהב להתחכם וכשמגיעים למתקן או למשהו שאני רוצה שהוא יעבור בקפיצה הוא פשוט רץ מסביב
יד הוא יודע לתת למרות שהייתי מוותר על "פתיחת דלתות" ולדבר הוא אוהב מאוד אבל אני משתמש בפקודה "קול" לגבי הפקודה "תפוס" - היא מיועדת יותר לתפיסת גנבים או אנשים שבורחים... ע"מ להביא דברים - אני פשוט מראה לו את ה"דבר" זורק והוא מביא לי אותו... לגבי הלרדור - נשמע ממש ממש טוב, אבל לא נראה לי שניתן ליישום... אבל הרעיון חמוד, חבל שלא ראיתי את התכנית
Champ

בקי@

New member
יש גם כלבים שאני ממכירה שיודעים

ימינה ושמאלה....והרבה כאלה יש תחרויות משמעת אם אתם מעונינים...

royik

New member
סתם לידע הכללי...

התוכנית משודרת בנשיונל ג´אוגרפיק כל יום שלישי בשעה תשע. יש גם שידורים חוזרים - תבדוק...

nikit1

New member
אז ככה...

למדנו גם מעבר לאילוף הבסיסי- UP, "דברי" וכו´. ניקיטה ממש אוהבת לקפוץ... לגבי הפסקת האילוף- אני באמת לא זוכרת מי החליט, שי או אני, בכל מקרה היתה הסכמה בעניין. כמובן שאנחנו עדיין מאלפים אותה אבל לא באינטנסיביות כמו קודם- כל טיול בפארק מתחיל בכמה דקות אילוף, אח"כ משחקים
וזהו. כמה דקות כל יום- כדי שלא תשכח

show jumping

New member
הטלפון

הטלפון של מייקל בלום הוא אפס חמש שתיים ארבע ארבע חמש שש תשע תשע. השיעורים הם בקבוצות קטנות אבל אפשר גם לקחת שיעורים פרטיים. השיטת עבודה שלו היא שאתה תלמד לאלף את הכלב, הוא לא מאלף אותו לבד. אני חושבת שזה מאוד חשוב... בכל מקרה, אני יודעת שהוא עובד בעיקר בראשון לציון והסביבה. אני גרה בדרום והוא מגיע לפה אז אולי הוא מגיע גם לשרון...

dead-men

New member
פקודות

אני יכול לבקש מהמאלף שי איזה פקודות שאני רוצה עדיין בתוך השבע מאות ש"ח??? ואם כן איזה פקודות כדאי לי לבקש ממנו? לא רק פקודות בסיסיות(אני גם מחשיב את רגלי לפקודה בסיסית) אלא פקודות כמו להסתובב שזה פקודה רק בשביל להתלהב בכלב שלך ובשביל בכיף.......

nikit1

New member
אתה יכול בהחלט...

אולי תדבר איתו, זה יהיה הרבה יותר יעיל מאשר לשאול אותי, הוא יוכל לייעץ לך לגבי הפקודות הנוספות- לכל כלב יש דברים שהוא עושה יותר בקלות ובהנאה; הכלבה שלי למשל הרבה יותר טובה בקפיצות מאשר לברדור וכו´ בהצלחה.

למעלה