מאלטונין לילד

אצלינו הבן התחיל טיפול במלטונין לפני כחצי שנה

וסוף סוף אחרי שנות סבל הילד ישן לילה שלם במיטה שלו מהשעה 22:00 עד 7:00 בבוקר ומתעורר שמח ועירני, ולא מעוך ורוגז כפי שהיה עד אז. אנחנו מאוד מרוצים.

Navva

New member
מדברת ממרחק גיל 11.5

הבן שלי בגיל של בנך היה בגנון עד 16:00 שכלל שנת צהריים, והוא נרדם אחרי 22:00. כבר בחופש מאמצע אוגוסט הוא חא ישן צהריים וחזרו לנו הערבים.

אז עכשיו בקיץ שהשמש שוקעת בסביבות 19:30, ועוד אחרי שנת צהרים לצפות שהילד ירדם בסביבות 20:00 לא ראלי. חבל על המאבקים. תשכיבי אותו אחרי 21:00. חבל על העצבים שלכם ההורים ושלו.
התפתחות נורמלית בגיל הזה.

תגידי, יש פואנטה לשאלות האלו?

את רוצה להציע משהו, או להאיר נקודה שלא שמתי לב אליה, אז בשמחה.

אם את מנסה לברר משהו, אז תשאלי בבת אחת את השאלות ובמקביל תגידי מה התאוריה או ההצעה או הניסיון שלך עם הנושא.

עם השאלות מורס הקצרות האלה, אני מרגישה בחקירה שמטרתה לא ברורה לי.
ממש מתחת לשורת הנושא, יש גם תיבת שיחה. כשמה כן היא. שיחה.

מסכימה איתך

ולנועה:
כל מי שנכנס את מתחילה לשאול אותו שאלות:
איזה מסגרת,
מיוחדת/רגילה
יש/אין סייעת
כמה ולמה.
ואף פעם לא מציעה הצעות.
נראה לי שאת מנסה לברר לעצמך נקודה שמציקה לך-אולי מה סוג הילדים שהולכים לכל מסגרת ובעיקר נראה לי שאת שואלת את עצמך "האם הבחירות שלי נכונות?"
זה נושא שסבבה שתפתחי אותו וננסה לעזור-למרות שאולי שווה לפתוח אותו בטיפול-אם את באחד כזה.
אבל לשאול שאלות בצורה כזו-אני כבר התרגלתי אלייך-אבל זה לא נוח ולא מתאים.

dina199

New member
אלה השאלות הכי טבעיות .

כשיודעים מה המסגרת החנוכית של הילד זה כם יכול לתת הסבר להתנהגויות שלו (בד"כ הורם שואלים שאלות על התנהגות בלי לתת פירוט) ואז על סמך התשובה אפשר להמשיך הלאה. כי אם הילד במסגרת רכגילה , השלב הבא זו שאלה על סייעת.ואם הוא בחינוך מיוחד לא תהיה שאלה ספציפית על סייעת , נניח אולי תהיה על הצוות או על השיטה.
ז"א לפני שיודעים מה המסגרת החינוכית אי אפשר להציע הצעות אופרטיביות .
למשל אני פעם הנחתי הנחות והצעתי הצעות בלי לשאול ולברר על המידע לעומק , אז באו אלי בטענות שאני מניחה הנחות בלי לשאול ובלי לדעת מה קורה.
וכשאני שואלת כדי שיהיה מידע מספיק לתשובה עם הצעה סבירה, אומרים שאני שואלת יותר מדי.
אז כן זו חקירה , לא לביקורת אלא לקבלת מידע. אולי לפעמים אפשר לצבור כמה שאלות בבת אחת(גם זה לא תמיד אפשרי) אבל לענות בצורה מספקת (אפילו אם הנמען לא אוהב את התשובה
) אפשר רק אחרי שמקבלים את כל המידע. ואין מה לעשות, מידע מתקבל (במיוחד במדיה כתובה) רק אחרי ששואלים שאלות.

דינה, לי אין שום בעיה אם איך שאת כותבת

גם ברור לי מה את מנסה לברר ומה הדעה שלך ומה את מציעה.
אני יכולה להסכים או לחלוק. אבל ברור לי שהכוונה שלך לעזור.
כך גם עם האופן שבו כותבים רוב הכותבים בפורום זה.

אני לא אוהבת את השאלות הקצרות האלו שלא ברור לאן הן חותרות ולא ברור מה המידע בגדול שהיא מנסה לברר.
בנוסף, אני קוראת קבוע בפורום ועוד לא ראיתי פעם אחת שנועה הציעה משהו.
כל מה שאני רואה זה סדרות של שאלות קצרות שמטרתן לא ידועה. התחושה שלי - היא אוספת אינפורמציה בשביל עצמה. אינפורמציה שמטרתה אינה לסייע למי שהיא שואלת אותו.
אצלי זה יוצר תחושה מאוד לא נעימה של חקירה וחקירה שמטרתה אינה להיטיב עימי אלא מיועדת למטרה נסתרת של הכותבת. יכול מאוד להיות שזה לא ככה. אבל מאופן ההתנהלות שלה אין שום אפשרות לדעת זאת.
מסתבר שלא רק לי זה צורם. אז היות ואני מניחה שאם היית מתנהלת בצורה לא נעימה בפורום או בחיים, היית שמחה אם היו מיידעים אותך על זה. אני יודעת שאני הייתי רוצה. אז אני מניחה שגם נועה תהיה מעוניינת לדעת זאת. לא?

dina199

New member
כל בו אדם שואל שאלות בסגנון שלו.

וגם לא ברור כמה מידע אפשר לאסוף . לפעמים אני עונה משהו בהנחה שהמידע שקיבלתי מספק, ועדיין מבקרים אותי על הנחות לא מבוססות.
כל אלה הם בעיות של מדיה אינטרנטית כתובה. אם אדם לא מבהיר את כוונתו (וגם כשהוא מבהיר, זה לא תמיד ברור לאחרים) , מי שקורא מפרש את כוונותיו בהתאום למצב רוחו ותפישת עולמו (של הקורא) שבד"כ לא זהה לשואל.
למשל את מבינה את השאלות שלי ולא כועסת עליהן , אבל קיבלתי עליהן המון המון המון ביקורות עד שכתבתי שלא איכפת לי לקבל ביקורת , אני אכתוב בסגנון שלי. ולמרבה הפלא (או לא
) הביקורות נגמרו. ואם הן עדיין צצות אני כותבת שאני אכתוב בסגנון שלי למרות הביקורת ובזה זה נגמר

סבבה. אבל כן היית רוצה לדעת, אם את דורכת

למישהו על הרגל, נכון?
פשוט כדי שתוכלי לקבל החלטה מושכלת, אם את רוצה להמשיך לעשות את זה מתוך מודעות או לשנות משהו כי התכוונת בעצם למשהו אחר.
אנחנו הרי סביב תקשורת פה, אז נראה לי שלמרות שהחלטת שאת תכתבי כמו שאת כותבת, או שממילא את לא יכולה לכתוב אחרת, בכל זאת, משמעותי לך לדעת איך זה נתפס בצד השני.
אני יודעת שאני הייתי רוצה לדעת.

dina199

New member
לא , אני לא יכולה לדעת
.

למעשה תמיד דורכים למישהו על הרגל. בכל סגנון שניסיתי לכתוב , תמיד היה מישהו שנפגע וגם דאג ליידע אותי (היו אפילו מצבים שעטיפות ההסברים והנצליות היו גדולים פי כמה מהתשובה עצמה וגם זה לא עזר). לכן הגעתי למסקנה שבאינטרנט , כשלא רואים אנשים , הקוראים הם המחליטים מה דורך להם על הרגל, ללא קשר כמה כוונות טובות היו לכותבים. וזה באמת לא אשמת אף צד, כי זו לא שיחה פנים מול פנים, אין אינטונציות, בד"כ לא קוראים את ההודעות בזמן אמיתי ומצב הרוח של הקורא הוא לדעתי משפיע הכי הרבה על ההרגשה של 'דורכים על הרגל' או רגשות שליליים אחרים.

naomami

New member
מה שאת מתארת עדיין סביר לגילו

בשל המעבר מההרגל של לישון צהוריים ליום רציף. הייתי מקצרת מאד את שנת הצהוריים (עשרים דקות עד חצי שעה) או מונעת אותה לחלוטין ומשכיבה אותו לישון הרבה יותר מוקדם (אוכל בחמש וחצי ושינה כבר בשבע). גם נמנום של 10 דקות בערב יכול לדחות את השינה...
אם הבעיות בשינה ממשיכות אחרי שלושה חודשים בגן תקשורת, שם גם יהיה שוב פעם סדר יום, בניגוד לחופש, הייתי פונה למרפאה שינה.

מלטונין יכול לעזור

זה לא מסוכן ולא ממכר. מדובר בהורמון שנמצא באופן טבעי בגוף ומשתחרר בשעת השינה.
לנו בהחלט עזר להרדמות - אבל לא לשינה רציפה בלילה.
אם הבעיה שלכם היא רק בהירדמות ואח"כ הוא ישן רצוף, בהחלט הייתי ממליצה לנסות.
נותנים כ- 1/2 שעה לפני שעת ההשכבה, בקפסולות שאפשר לשפוך את תוכנן לשתיה או לערבב עם כפית של מעדן (זה חסר טעם).
בארץ מלטונין דורש מירשם רופא.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

עדכון

הארכנו את שעת ההשכבה. במקום שבע פלוס - שמונה, שמונה וחצי.
אין יותר מחשב אחה"צ. גם לא בשביל סרט וגם לא אם אמא נורא צריכה.
טיול ארוך בחוץ ומשחק שקט בגן (אם אפשר).
וההשכבות הולכות ה-רבה יותר טוב.
הוא נשאר ער במיטה, אבל לא יוצא.

למעלה