מאלטונין לילד

מאלטונין לילד

הא"ס המתוק שלנו בן 3.8 וכבר תקופה ארוכה עושה לנו את המוות בהשכבות.
הוא מ-ת מעייפות ובכל זאת, גם אחרי אחה"צ רגוע+הכנה+מקלחת וסיפור ולמיטה. כמה שהוא עייף כשהוא נכנס, משהו בו מתניע והוא פשוט לא מסוגל להרגע וללכת לישון.
אני משוכנעת שהוא עייף מאוד.
שהוא זקוק לשינה.
וזה כאילו מנגנון הכיבוי הטבעי שמעביר למוד שינה, מקולקל אצלו. המחוג מצביע על עייף מאוד ואז-הופ!-על ער לגמרי.
הוא יורד אלפי פעמים מהמיטה ומטמטם אותנו לגמרי. צורח כשמחזירים אותו למיטה, מעיר את אחיו וזה לא שהוא רוצה לשחק בשקט או משהו כזה, כי הוא זקוק לפחות שעות שינה. לא, הוא משוגע לגמרי מרוב עייפות ומזיק לעצמו וסביבתו.
וכמובן, עייף ועצבני בבוקר.

אני בונה על גן תקשורת שנה הבאה שאין בו שנ"צים, אבל גיליתי לדאבוני שגם בלי שנ"צ הוא לא מצליח ללכת לישון.

האם מישהו התנסה במלאטונין? זה מסוכן? ממכר?
מה התהליך?

באיזו שעה את משכיבה?

ילד בגיל הזה אם ישן שנת צהרים משמעותית ישכב לך לישון בין שמונה וחצי לעשר בלילה גם בלי להיות א"ס.

סביבות שבע וחצי-שמונה

הירידות מהמיטה נמשכות עד עשר. לפחות.

אבל גם כשהוא לא ישן צהריים בכלל!
והיה ארבע שעות בבריכה!
ונרדם באמצע ארוחת ערב!
הוא קם אחרי שעה והמשיך עד 10-11.
אבל אולי בגלל שזה לא היה בבית?

אבל הוא ישן שעה-בארוחת ערב

גם כשהבת שלי נרדמת בשש היא מתעוררת אחרי שעה-שעתים ונשארת ערה עד אמצע הלילה.
תשכיבי אם ככה בצהרים ותעירי אחרי חצי שעה-שעה ואל תשכיבי שוב לפני שמונה שמונה וחצי.
מתי את מעירה בבוקר?

היה נראה לי שהוא יישן כבר עד הבוקר

ארבע שעות בריכה, הלו!
אני אנסה להגביל יותר את שנת הצהריים.
בגן הם מגבילים אותה לכאורה, אבל בטח קשה להם לעמוד בפיתוי של לתת לו לישון...

הוא קם בשש וחצי, לא חשוב מתי הלך לישון.

שחר טל1

New member
תגובה ל "הירושלמית מירושלים"

הדברים הטבעיים שהייתי ממליצה לך לנסות לפני כל התערבות אחרת הם :

1. שינו תזונה הפחתה משמעותית ואפילו הימנעות במזון משימוש בכל החומרים המשמרים צבעי המאכל שתייה ממותקת ממתקים סוכרים פשוטים.
2.שעה או שעתיים לפני השינה לצעוד בחוץ 1/2 שעה בנחת אולי בפארק או בשדרת עצים שקטה ללא צלצולי טלפון ורעשים מיותרים אחרים .
3. שעה או שעתיים לפני השינה להשקיט את הבית (טלפונים, מוסיקה רועשת, טלויזיה דולקת, מחשב דולק ,אורחים )להנמיך אורות למצב עמום ,
4. מקלחת טובה , עיסויי גוף איטי (או רק חלק ממנו), כפות רגליים עם שמן עיסוי מרגיע ,
5. מוסיקה מוצארט שקטה ברקע
6. חדר נקי מאוד .מסודר מאוד מנימליסטי מבחינת ריהוט , צבעים רגועים (עקרונות הפאנג שוואי)

אוקיי. אני אנסה את זה

את יכולה לפרט איזה מאכלים בדיוק כדאי להוריד (אחה"צ או בכלל?)?
רעש אין לנו ממילא וחושך יש.
הוא עושה אמבטיה ארוכה. אנחנו עושים עיסוי. זה לא ממש עוזר.
את מוצארט עוד לא ניסיתי באמת...

שחר טל1

New member
עונה: איזה מאכלים בדיוק כדאי להוריד אחה"צ או

בכלל ?

ממליצה להוריד מהתפריט היומי :
כל המזונות שיש בהם חומרים משמרים ,צבעי מאכל, תוספים, מתפיחים, צבעים, סוכרים פשוטים ,ממתקים,עוגות, מיצים ממותקים, "ג'אנק פוד" "אוכל מהיר" שקונים בחוץ.

ממליצה להשאיר בתפריט היומי:
מזון ביתי פשוט בריא ומים שיעניקו לגוף שקט ורוגע ערכים תזונתיים טובים .

TikvaBonneh

New member
יש בתל השומר מעבדת שינה ועייפות

אחרי שנים של מאבקים החלטתי שזה גדול עלי ופניתי לשם עם א"ס מתוק בן 18 שעדיין לא מצליח להרדם בזמן. אני יכולה לעדכן אותך איך אנחנו מתקדמים. בינתיים נתנו לנו אקטיגראף - שעון שהוא לובש על היד לשבועיים ומקליט את התנועתיות שלו.

אויי ואבוי. אז גן תקשורת לא יעזור?

זה מתאים גם לקטנים כמו שלי?
בתור בעלת ניסיון - מה את ממליצה מבחינת שלבי פעולה?
עם הריפוי בעיסוק ניסינו לעבוד ולא עזר במיוחד. עיסויים, רטט, להכביד עליו וכו'.
מלטונין?
מרפאת שינה?
אם יש לך המלצה על שלבים מבחינת היקף ההתערבות, אני מאוד אודה לך.

TikvaBonneh

New member
אותי את שואלת, אחרי הכישלון הקולוסאלי

שלי, עם בן 18 שעוד לא הצלחתי לסדר לו את השינה?
אני ממליצה לפנות למרפאה לשינה יש שם גם רופאים וגם פסיכולוג מוצלח- הגעתי לשם אחרי שפגשתי אותו בכנס והוא דיבר שם על כמה שחוסר שינה פוגע בתפקוד.
זו מרפאה ממש רצינית וזה מה שהם מומחים בו. בעיות שינה. לא כל דבר אנחנו ההורים יכולים לפתור לבד בלי עזרה.
בינתיים עדיין לא הציעו התערבות אלא אנחנו בשלב הבדיקה. השעון לא מציק לו, רק צריך לזכור להוריד במקלחת ולענוד חזרה אחר כך.
אני בטוחה שזה מתאים גם לקטנים. לדעתי פעם ראשונה שהגיעו אליהם עם ילד כזה גדול. ראיתי לפי השאלות של הפסיכולוג.

miss owl

New member
סורי שאני מתערבת

אבל קצת מפריעה לי המחשבה שאת אמורה לסדר לבן שלך את השינה, מילא שמדובר בגיל של הילד של פותחת הדיון אבל בגיל 18? במקומך הייתי מנסה לקבל את הסדר שינה שלו .
נכון שחוסר שינה פוגעת בתפקוד אבל אם העניין הוא לא השינה עצמה אלא השעות שלה זה הזמן לקבל את הגוף ולמצוא אורח חיים שמתאים לו כי גם למלחמה הזאת שהיא לגמריי עם טבע האדם (הספיציפי) יכולות להיות השלכות על התפקוד.
אני יודעת שעם כמה שלרב האנשים נכון לקום בבוקר מוקדם ללכת לעבוד ולחזור אח"צ ערב לי זה לא ושעשיתי את זה בעל כורחי הייתי מדוכאת וחרדתית והיה לי רע . ושמצאתי את הזמנים וסדרי השינה שנוחים לי בלי לכפות על עצמי כלום הכל הסתדר - זה עניין של אורח חיים שמתאים לי ובצורה הזויה הוא לגמריי משתלב עם העולם שבחרתי לי.
אז שוב בגילאים צעירים זה בעיה אבל 18 זה הזמן לדעתי, תחשבי על זה

TikvaBonneh

New member
השינה שלו כל כך משובשת

שאי אפשר להתאים לה כלום. אין בה סדר ואין מחזוריות, ואי אפשר לדעת מתי הוא יהיה ער ומתי הוא ישן. כרגע אני לא מצליחה לחשוב על אורח חיים שישתלב עם זה פרט לחיים של תינוק שנמצא בבית עם אמא. הוא לא יכול ללמוד ולא יכול לעבוד. אם הבן שלי ימצא מסלול חיים עצמאי שבו שינה לא סדירה לא תהווה מכשול, אשמח מאוד. כרגע אין לו רעיונות והוא גם לא בתהליך חיפוש.
אני בתור אמא לא אמורה לסדר את זה, וגם לא יכולה לעשות הרבה. אבל כמו שסיפרתי, השתתפתי בכנס, פגשתי שם פסיכולוג שהרצה על בעיות שינה, שאלתי אותו והוא יעץ לפנות למעבדת שינה.
הטיפול בבעיה הוא כרגע בידי אנשי מקצוע ולא בידי.

naomami

New member
הכרתי מישהי כזאת

כאשר הייתי בתיכון. הייתה נרדמת הרבה פעמים רק ב-4. המכשיר הראה שיש לה מחזור יום שאינו של 24 שעות. יצא שהיא פעם ישנה בלילה (12) ולמחרת לא עייפה בלילה אלא לפנות בוקר (4 בבוקר). נתנו לה מלטונין לתקופה מסויימת כדי לאפס את השעון. משגע פילים.

גור42

New member
שטויות. אני עשיתי תואר, למרות שהייתי במצב כזה

באוניברסיטה הפתוחה. ויש גם עבודות שלא תלויות בשעות קבועות. אני מכיר מישהי (נ"טית לגמרי אגב) שלא מסוגלת לעבוד בשעות בקבועות מסיבות בריאותיות, והיא מפרנסת משפחה ומרוויחה בכלל לא רע.

בכל מקרה, "חיים עצמאיים" זה לא רק לימודים ועבודה, אלא המון דברים אחרים שאין בינם לבין מחזור שינה כזה או אחר שום קשר. להכין לעצמך אוכל או לדאוג למשק בית אפשר גם ביום וגם בלילה. למכולת ולבנק ולדברים כאלה אפשר אמנם ללכת רק בשעות היום, אבל מדובר בהרבה מאוד שעות. והמון דברים בימינו ניתן לעשות דרך האינטרנט, 24 שעות ביממה.

בקיצור, ההשלכה שלך מ"שינה משובשת" ל"תינוק שנמצא בבית עם אמא" היא פשוט מנותקת מהמציאות. ולהגיד "כרגע אין לו רעיונות" זה סתם תירוץ נוח לכפות עליו את דרך החיים שמועדפת עלייך. גם ההורים שלי עשו לי את זה, ועד היום זה מרתיח אותי בכל פעם שאני חושב על זה (אני כותב את זה למקרה שאת אומרת לעצמך "יבוא יום והוא יודה לי" - ובכן, יקיריתי, זה לא יקרה)

TikvaBonneh

New member
תודה, שלחתי לו פרטים על האוניברסיטה הפתוחה

אני הבהרתי לבן שלי שאני לא מוכנה שהוא ישב בבית ולא יעשה כלום. או שיעבוד, או שילמד במטרה לעבוד בסופו של דבר. אם זה מה שההורים שלך דרשו ממך, הם צדקו והנה עובדה שהפנמת את הערכים האלו ולמדת ואתה עובד כך שהמילים שלהם לא נפלו על אוזניים ערלות.

גור42

New member
אגב, עניין השינה הוא לא "הכל או לא כלום"

אפשר לפעמים לכפות על עצמך מחזור של 24 שעות ולפעמים לא - בהתאם לנסיבות הנקודתיות באותו הזמן. ואפשר גם "לשחק" עם שעות השינה באופן עדין יותר, כדי להיות - למשל - עירני ונינוח בזמן מבחן חשוב שידוע לך שיתקיים ביום מסויים ובשעה מסויימת

בכל מקרה, ההחלטה צריכה להיות של הבן-אדם עצמו. ואם הוא בן 18 ועדיין לא מסוגל להחליט בעצמו בצורה מושכלת, אז התפקיד שלך כהורה היא לסייע לו ללמוד את מיומנות הזאת.

הרי דיברת על חיים עצמאיים, נכון? ובכן, בן-אדם שלא מסוגל להחליט החלטות עבור עצמו, *באמת* לא יכול לחיות חיים עצמאיים.

TikvaBonneh

New member
בינתיים הוא לא מצליח לשחק עם השינה

זה מאוד נוקשה, אם הוא עייף ולא הולך לישון, אז הוא יש לו התקפי זעם, ואם הוא לא עייף ומנסה להרדם, הוא לא מצליח. אני חושבת שהוא רוצה עזרה בנושא השינה. בינתיים אני משהה את הדרישות שלי ממנו עד שיהיה שיפור. המצב שבו הוא לא עושה כלום בחיים בודאי לא מוביל לעצמאות. אם אני תומכת בו כספית ומאפשרת לו לא לעשות כלום לאורך זמן, אני מרגילה אותו לחיים לא עצמאיים.
הייתי בהרצאה במיל"ם, של מתמודדים עם בעיות נפשיות, והבחור שהרצה סיפר שיש לו חברים שקיבלו הכרה כנכי צה"ל, וזה פגע בשיקום שלהם, כי לא היה להם דחף לעבוד ולהתפרנס. הוא הלך לעבוד וזה מאוד עזר לתהליך השיקום שלו.
כך שאני נזהרת לא להכניס את הבן שלי לכלוב זהב. הרי בקלות אני יכולה לתת לו לקנות כמה משחקים לWII שהוא רוצה ושישב שעות וישחק, וכשנמאס לו לתת לו כסף לקנות משחקים חדשים, והוא יהיה מרוצה ולא יכעס עלי ויודה לי כל החיים שאפשרתי לו לחיות בכיף אצלי בבית.

אנחנו השתמשנו לתקופה קצרה וזה עבד להרדמה

כשהיה בן שנתיים וחצי בערך, נתנו בערב כדי שישן טוב, יש להם ימים עמוסים וארוכים, והוא היה נופל מעייפות.
הפסקנו כי הבעיה המקורית לא הייתה בהרדמות אלא בהתעוררות באמצע הלילה, אבל מלאטונין רק עוזר להרדמות.
עם הזמן זה הסתדר מעצמו לקראת גיל שלוש וחצי.. היום בן חמש וחצי ויודע להרדים את עצמו בד"כ, אלא אם מנמנם בצהריים ואז אין סיכוי להרדם לפני 10

למעלה