מאיר שלו

makonya

New member
מאיר שלו

אולי זה לא המקום אבל בגלל שאני חדשה אני ככה מרפרפת דרך כל ההודעות ורואה שיש פה יותר מדי אנשים שלא אוהבית את שלו. אז רק רציתי להכריז קבל עם ועדה שבעיני שלו הוא אחד הסופרים היותר טובים ששהיו אי פעם למדינתנתנו התמה.אלוף הלהטוטים בשפה העברית,מרתק מרגש,סוחף ועוצר נשימה. כמעט כל ספר שיצה מבין ידיו הוא יצירת מופת ועשו בראש הרשימה בעיני. זהו הייתי חיבת לפרוק.

makonya

New member
בושה ונכלמת אנוכי

בערך 21 טעויות כתיב בהודעה אחת.אלב זה חצי כי אני ADD (מה שאומר שאין לי סבלנות מספקת לעבור על ההודעה אחרי שאני מסימת לכתוב אותה ולבדוק) וחצי כי כבר יותר מדי זמן אני בגולה.אז י"ל אוהבים לא אוהבית מדינתנו ולא מדינתנתנו ויצא ולא יצה אם מישהו גילה עוד משהו-שישמור את זה לעצמו אני מספיק מפודחת גם ככה

Guy K

New member
אל תדאגי ידידתי

אנחנו לא מתרגשים מטעויות כתיב במיוחד (כל עוד אפשר להבין מה כתבת
) לגבי מאיר שלו, לי דווקא אין שום דיעה מגובשת אליו. פונטנלה עדיין מחכה לי על המדף. אבל אם לאמר את האמת, בינתים רוב הסופרים או הספרים שהפורום הסתייג מהם די חד משמעית - איכזבו אותי (כן, קראתי אותם בכל זאת
). לגבי מאיר שלו, נחכה ונראה. אבל אל תדאגי, את לא צריכה להסכים עם אף אחד ואת גם לא צריכה להרגיש לא נוח. סה"כ אם כולנו נסכים אחד עם השני לא יהיה פורום.

makonya

New member
לא דואגת יקירי

תודה על התמיכה אבל רק רציתי להביע את עמדתי בנוגע לשלו. בהחלט אני לא חושבת שאני צריכה להסכים עם אף אחד ובטח ובטח שלא מרגישה לא נח.להפך,דוקא כשאני במיעוט אני מרגישה טוב:) ואני דוקא לא חושבת שיש הסתיגות חד משמעית משלו בפורום פשוט הפתיע אותי מאד כמה אנשים מוצאים אותו מיגע ולא אטרקטיבי כי בעיני כאילו היה ברור שהוא אחד המדהימים ושיש הסכמה גורפת בענין,מסתבר שטעיתי...

עופר D

New member
../images/Emo45.gif מסכים

ישנה בפורום אווירה של קטילת יצירותיו של שלו, אוירה שאני מסתייג ממנה לחלוטין. שלו אכן הרוויח בכבוד הרבה ביקורת. הוא די חוזר על עצמו, נתקע ללא עלילה משמעותית ועוד. אבל... ספריו הראשונים: רומן רוסי, עשו, כימים אחדים, נפלאים. במיוחד עשו. לדעתי אחד הספרים הטובים שנכתבו בארץ בעת האחרונה. אח"כ העמיק המיחזור והאיכות ירדה. ולמרות זאת, שלו עדיין אומן של השפה, מהכותבים הישראלים המצליחים ביותר בשילוב הומור בספריו, הן במינון והן באיכות. אולי גודל הציפיות אחרי ספריו הראשונים הוליד את האכזבה בשנים האחרונות מיצירתו היותר מאוחרת. עדיין, אם נסתכל במכלול יצירתו עד היום, הוא סופר נפלא. עופר

Mנטה

New member
../images/Emo31.gif לא מסכימה

לא אוהבת את מכלול יצירתו, מ"רומן רוסי" שנאבקתי בו שבועות עד שהצלחתי להתקדם בתוך השעמום הטרחני הזה
דרך עשיו שלא הצלחתי לקרוא יותר משני עמודים בו ועד פונטנלה שכבר לא טרחתי לנסות אבל גם אוהבי שלו מסכימים לגביו
. בקיצור, אפשר באמת לטעון שהוא "מצליח" אבל אי אפשר לטעון שהוא "נפלא". שלא לדבר על כך ש"נפלא" זה ענין של טעם ולא ענין אבסולוטי. לא לגבי שלו בכל אופן.

suki da yo

New member
האמת, אני מסכימה

אמנם עוד לא קראתי את רוב הספרים שלו , ואני קצת דואגת שאני אגלה שהוא אכן, כמו שכבר נטען, חוזר על עצמו, אבל so far אני מאוד מאוד אוהבת...

דוסטו

New member
קראתי את כל ספריו של שלו

ולא שיניתי את דעתי שהוא אומן השפה העברית, בעל חוש הומור נהדר שכותב בסגנון מאוד קריא שבאף אחד מספריו אין אף דמות מרכזית שלובשת עור וגידים לאורך העלילה, והספרים חוזרים על עצמם בשפה, בסגנון בקול ובטון. כפי שכבר היגדרתי: מאיר שלו הוא לא סופר. הוא מספר סיפורים. ויש הבדל.

neta2

New member
ושוב אני בעניין לסיים באמצע../images/Emo3.gif

גם את "פונטנלה" ואת "כימים אחדים" לא יכולתי לסיים, זה לא שהיה לי קשה להתמודד , זה עייף.

Rivendell

New member
"פונטנלה" שבר אותי בעמוד 60 ככה

וכך גם "רומן רוסי". אחרי זה הפסקתי לנסות.

gordiwow

New member
את פונטנלה כבר בכלל לא התחלתי

רומן רוסי, עשו ובביתו במדבר - בכולם נעצרתי בשלב מוקדם מאד, משועמם ומפוהק. העברית באמת יפה, אבל לי זה לא מספיק. אבל, כאמור, בעקבות אירוע ספציפי שלא אחזור עליו כדי לא להטריד כל מיני טרולים, אני שוקל לתת לו צ'אנס נוסף.

אני לא מצליחה להבין

איך דווקא אני, שהמון פעמים נתקעת בספרים חודשים, גומרת ספרים של שלו תוך ימים ספורים ובהנאה מרובה, וכל כך הרבה אנשים מתקשים כשזה מגיע אליו. בדרך כלל גם כשאני אוהבת סופר ואחרים לא אוהבים או מתקשים או משהו אני לפחות יודעת למה ועל מה הם מדברים (ר"ע וולף, למשל). אבל במקרה הזה זה כאילו אנחנו בכלל לא מדברים על אותו סופר, מבחינת ההרגשה.

Ayelet S

New member
אלת הירח, את לא לבד!../images/Emo24.gif

גם אני נהנית בכל פעם מקריאת ספריו של שלו, של רובם כמעט. (למעט את "בביתו במדבר" אותו נטשתי במחציתו, אבל זה חריג!)וגם את "פונטנלה" גמעתי בשקיקה. האיש הוא אומן השימוש בשפה העברית,סגנון כתיבתו כובש, ואף לדעתי, עוטף את הקורא במין "בועה" כזאת שהוא בהחלט יכול לשקוע בתוכה ולהנתק ממה שמסביב. ולמרות הטיעונים הנשמעים לפיהם הוא חוזר שוב ושוב ביצירותיו על אותם הנושאים,המקומות, ממחזר את דמויותיו וכו', כשרון הכתיבה שלו הוא בולט, והלוואי-הלוואי היינו מתברכים בעוד סופרים שניחונו ביכולת וירטואוזית שכזאת לפרוט על מיתריה של שפת הקודש בת האלפיים שנה.

makonya

New member
כל מילה

גם אותי נורא התמיה לקרוא את מה שחלק מחברי הפורום כתבו וכותבים עדיין על שלו,אני עדיין לא מצליחה להבין איך לא כולם נדהמים ממנו כמוני ואיך בכלל אפשר להגיד עליו שהוא מיגע?!?!

א ר נ ה

New member
אני ממש התמוגגתי משלושת הספרים

הראשונים של מאיר שלו. רומן רוסי מאד דבר ללבי, מאחר שהוא מספר בדיוק את ספורו של הדור שלי, דור שגדל בתחיל שנות החמישים, תקופה שבה האתוס הציוני היה בשיאו. ציונות לא היתה מילה גסה, פטריוטיות היתה שם המשחק, ובוגרי ביה"ס הלכו ל-"הגשמה" - הקמת קבוצים חדשים באזורי הספר והנגב. ספורי "אנו באנו" לא היו עבורנו פרה-היסטוריה משעממת ולא רלבנטית, אלא חלק אינטגרלי מחיי היום-יום. אבל אני יכולה להבין, שרומן רוסי הוא ספר תקופתי, שלא ידבר ללבם של אלה שלא חיו את הספור הזה. את "עשיו" ואת "כימים אחדים" אהבתי פשוט מאחר שאלה ספורים יפים. על "בביתו במדבר" ממש התנפלתי בתאוה, אבל כגודל הציפיה כן גודל האכזבה. עד עכשיו אני לא מצליחה להבין למה בדיוק התכוון המשורר. זאת הסבה שלא מיהרתי לקרוא את "פונטנלה". אני רוצה לשמוע את דעתם של אוהבי יצחק שלו שקראו את הספר לפני שאני קוראת אותו.

rannot

New member
../images/Emo45.gif אני בעד.

למה אומרים שקוטלים אותו? הועלתה פה טוענה שהוא חוזר על עצמו ואכן יש בה מן האמת אך ביקורת זו אינה בהכרח מעידה על איכותו של החומר החוזר. גם קורט וונגוט שמר על אותו סגנון שנים וסופרים רבים ואחרים ובסך הכל למי שמשעמם אז הוא עובר סופר. לכולנו יש נטיה פה לקרוא עוד מסופר שאהבנו, וגם זה נגמר בסוף כי נמאס מאותו הסגנון והדברים חוזרים על עצמם ומוצאים משהו חדש להתרגש ממנו. אני מאד נהנתי מ"עשו" ובקלות אני מוכן לציין שזה הספרות מקור שהכי עשתה לי את זה עד היום. גם קראתי את "רומן רוסי" ו"בביתו במדבר" ועוד אחד, וגם חוברת המסות שלו היתה מענינית.

tarfon

New member
לאט לך

אם רצית רק לזעזע בהשוואה הזו - הלצחת לזעזע אותי בגדול. אמנם אני לא משונאי שלו, ולא ממעריציו, אבל להשוות לוונגוט ?! קראתי מספר ספרים של מאיר שלו, ואני חושב שהוא מספר נפלא, כפי שהגדיר דוסטו יפה. כסופר הוא לא גדול במיוחד - אם כי הוא בהחלט חובב ספרים וספרות, ולפעמים נחמד לראות בספריו מעין "חידוני ספרות" קטנים. אגב, הוא מספר בעצמו על אחד הפרקים ב"עשיו" שבו חמישה משפטים לכאורה לא קשורים, שכל אחד מהם הוא משפט פתיחה של ספר ילדים ידוע. כיוון שהגיבור הוא ילד שגדל כמעט פיזית בספריה והא חובב ספר, המשפטים הללו מסכמים חוויות ילדות של הגיבור. אז מי שמחפש כאלו תעלולים יכול למצוא אותם לעיתים אצל שלו, וזה בסך הכל די כיף. אבל להשוות אותו לוונגוט ?! לונגוט יש סגנון ייחודי, אבל אינספור סיפורים. בניגוד לשלו שמספר את אותו סיפור שלוש פעמים, וכשהוא יוצא מהשבלונה הסיפורים הופכים פחות מעניינים. אז נא להדהר בהשוואות. ובמיוחד לא להעליב לי את וונגוט...

gordiwow

New member
צודק

וונגוט לוקח את שלו בהליכה, עם ידיים קשורות מאחורי הגב ושק על הפנים. הוא מקורי מאד, מתחדש וסיפוריו נפלאים. אין מקום כלל להשוואה, שלו היה מת להיות חצי מוונגוט.

ל א

New member
טועה

אני אוהב את וונגוט והוא אכן סופר רב השראה, אך בהחלט לא סופר גדול. על שלו אין לי דעה, אבל לא נראה לי שלהשוות אותו לוונגוט גובל בחילול קודש.

gordiwow

New member
אני לא חושב שזה חילול קודש.

ניתוח יצירות והשוואתן הוא דבר חיובי, כמובן. הביטוי "אין מקום להשוואה" מרמז על כך שכבר השוויתי, לפי דעותי הפרטיות, בין שני הסופרים והגעתי למסקנה אישית כלשהי. שלו לא מתקרב לאיכויות של וונגוט כסופר, לטעמי האישי. מי שרוצה להגיד שהוא טוב ממנו - מוזמן, זה לא חילול קודש ולא כלום - זו פשוט לא הדעה שלי.

למעלה