מאיפה מתחילים?

• פותח הנושא AP30
  • פורסם בתאריך

forglemmigej

New member
../images/Emo26.gif

הכוונה בחליפה לסיקור מזג אויר באף מדינה שאני רואה טלביזיה (דנמרק,נורשק, שבדיה וגרמניה) שלה אף לא אחד לובש חליפה , סיקור מזג אויר נחשב למשו קליל וזה פשוט מצחיק (וסטיליסטי כמובן). מסים יש בכל מדינה אחרת אי אפשר להתקיים שלא לדבר על מדינות רווחה כמו הסקנדינביות בהן המסים כפולים ומכופלים העניין הוא שבגרמניה יש כל כך הרבה תושבים כך שיש יותר כספי מסים ואפשר להשתמש בהם יותר טוב ממדינות שיש בהם פחות תושבים, לגרמניה יש גם ברזל ופחם מה שמקל על התעשייה וצבירת כספים גם לשבדיה יש ברזל אבל יש שם פחות תושבים לכן קשה לעשות דברים כמו בגרמניה. דנמרק אכן נהפכת לאט לאט לדנמרקסטן כולם מודעים לזה אבל זה חלב שנשפך בתקופת הסוציאל דמוקרט שנתנו לכל אחד עם התכווצות בשערות מעמד פליט היום זו בכייה לדורות וכמובן שזה בוטל לגמרי כל האלו שביקשו להיכנס על איחוד משפחות או סתם פליטים "עלאק". אני רואה את אותה בעיה בישראל עם כל ה"פליטים" מאפריקה שכל מיני ארגונים הזויים נלחמים עבורם אין להם מושג כמה זה הורס את המדינה זו גם תהיה בכייה לדורות. באשר למחירים בבירה הם די אחידים בכל הממלכה המע"מ הוא 25% בניגוד לגרמניה ששם זה 18% ובכלל כל מיני מיסים מפה עד רקיויק. אם נכנסת לפאב המחיר יכול להתחיל מ-50 קרונה לכוס בירה לכן רוב האנשים שותים בבית (ושותים הרבה ) מה שרציתי לרמוז שכבר היינו בסרט של מדינת סופר וידוע איך זה נגמר לכן כשמישהו אומר על המדינה שלו שהיא הכי טובה בעולם ובמיוחד גרמניה זה עושה לי קצת רע, אל תיקח אישית.

עם כל הכבוד...

אם זה גרמניה או דנמרק.....ברור שדנמרק....למרות שיש הרבה שבדים (בעיקר מהדור הישן )שמעריצים את גרמניה והסיבות לכך שדנמרק לוקחת בגדול.... א. אולי זה תוצאה של חינוך וילדות בישראל...אבל דבר ראשון ...בגלל העבר....אין מצב שאני חי שם עם כל הכבוד ל"שינוי " שהעם הזה עבר לא רוצה להסתכל על כל בן אדם ולחשוב מה סבא שלו עשה בעבר.... ב.תזכיר לקוראינו כמה מוסלמים יש בגרמניה....אני חושב ש"קצת" יותר מדנמרק ועוד משהו דנמרק התעוררה...אמנם מאוחר מדי...אבל היום לא נכנסים הרבה מוסלמים... לעומת זאת גרמניה (שוב עקב העבר שלה)....לא יכולה להרשות לעצמה לחוקק את אותם חוקים ולכן גרמניה תהפוך מוסלמית....ותמות לאט לאט מכל הבחינות...עצוב אבל נכון..

amitm5

New member
אתם מוציאים דברים מהקשרם

הבחורה התלבטה בין גרמניה לאיטליה, אני הבעתי את דעתי שבגרמניה הרבה יותר טוב, גם ביחס למדינות אחרות באירופה בתחום שאני עוסק בו גרמניה מובילה את העולם, ומקצועית התקדמתי, אם הייתי צריך ללכת לדנמרק הייתי נשאר בישראל, המחיר האישי לא שווה את זה אבל היא צריכה לקבל את החחלטות עבור עצמה, ואם יש לה משפחה בברלין אני לא חושב שזה יהיה חכם ללכת למדינה קטנה ונידחת כמו דנמרק, עם כל הכבוד לגבי ערבים, כאחוז מהאוכלוסיה הוא הרבה יותר גדול בכל מדינה מאשר גרמניה, אין לי מושג מאיפה הבאת את הנבואות שלך, אבל גרמניה במצב הטוב ביותר, והערבים בגרמניה, בניגוד מוחלט לשאר המדינות, הם ברובם תורכים, וכולנו יודעים את ההבדל העצום, חבל בכלל להרחיב במילים... כל אחד אומר את דעתו והיא שתחליט לעצמה, אין טעם לשכנע את המשוכנעים...

amitm5

New member
רוב האנשים שותים בבית....

מה זה המשפט הזה? ואת וששון עוד הכתרתם את המקום כגן עדן עליי אדמות... הייתי צריך לישון לילה בקופנהגן שנה שעברה, בערב הלכתי קצת במרכז, ישבתי לאכול משהו בבית קפה באמת לא יוקרתי, הזמנתי איזה המבורגר ובירה, לא משהו שעולה בגרמניה מעל 10 גג 12 יורו.....לא היה לי מושג כמה שילמתי (רק וידאתי שהסכום בכרטיס אשראי זהה לכתוב בתפריט, לא יודע מה המטבע שם בכלל) לפני שיצאתי שאלתי את המלצר, כמה זה בערך יוצא ביורו , הוא אומר לי ת'רתי...אמרתי לעצמי 13 זה טיפה יקר אבל לא נורא, ושאלתי אותו אתה אומר ת'רתי או ת'רתין ??? אז זהו ששילמתי 30 יורו....באמת עדיף לשבת בבית עם חלונות סגורים....

אחי תגיד תודה שלא ישבת באוסלו...

השלושים יורו לא היו מספיקים לך גם לזה... ואני חוזר ואומר ..יש מצב שגרמניה זה אחלה מקום....פשוט אצלי ה"מוניטין" של המדינה הזאת לא טוב... למרות שלא גרתי שם אף פעם...אולי יבוא יום ...מי יודע...

amitm5

New member
אני מבין בהחלט את הטיעון הזה

אין לי שום רצון לסנגר על גרמניה אם יש לך קצת רתיעה בגלל ההיסטוריה האפלה, בהחלט אני מבין כל אחד שיגיד לי שאין לו חשק לגור בגרמניה, אני רק שמח על כך שלי אישית אין את הבעיה הזו, אמנם יש סיטואציות מסויימות שקצת מביאות לי פלאשבקים, אבל ממש בקטנה אגב גם השם אוסלו לא מזכיר לי דברים טובים בהקשר של ישראל...

בעברית אומרים...

זה נבלה וזה טריפה..גועל נפש לשניהם על היחס שלהם לישראל. אחת רק בעבר והשניה בהווה...או בקיצור....שניהם לא תופסים מקום טוב ברשימת "חובבי ציון"

מלפפiן

New member
גרמניה ואיטליה זה שמיים וארץ, מדינות שונות,

שפה שונה ותרבות שונה לגמרי. השאלה למה את מתחברת יותר לתרבות הגרמנית או האיטלקית. כמו כן, הייתי מבררת במקומך על בתי ספר לצילום בשתי המדינות, ומנסה אולי ללכת לבקר בכמה כדי להתרשם מהביה"ס, סטודנטים שם ובכלל החיים במקום. ורצוי גם לברר אם ויזת סטודנט שם נותנת לך באמת אישור עבודה, ואם כן, עד כמה הוא מוגבל. באופן כללי נראה לי שאם את עוברת לבד אז תמיד עדיף למקום בו יש לך משפחה וחברים. אבל זה כבר תלוי בך. בהצלחה

למעלה