מאיפה מתחילים?

• פותח הנושא AP30
  • פורסם בתאריך

AP30

New member
מאיפה מתחילים?

ערב טוב לכולם בשנה האחרונה מתגבשת אצלי החלטה לעזוב את הארץ. לפחות לכמה שנים הכיוון הוא אירופה, רצוי איטליה או גרמניה אבל לא נעולה אני רווקה בתחילת שנות השלושים בעלת תואר ראשון באנגלית מאונ' תל אביב אין לי דרכון זר יש לי חברים ומשפחה בגרמניה (ברלין והמבורג) כרגע אני עובדת בחברה למכשור רפואי באדמיניסטרציה, ובאופן חלקי צלמת סטילס אז מאיפה מתחילים? באמת שאין לי מושג ואני רק מתחילה לגשש אז אין טעם לרדת עלי מכיוון שאין לי קשרים בשגרירויות או אל על, הרעיון הראשוני שחשבתי עליו הוא להירשם ללימודי צילום, בתקווה שעם ויזת סטודנט יש אישור עבודה - לפחות חלקי לא יודעת אם זה הגיוני או מציאותי- כאמור, אין לי מושג וזרקתי כיוון לילה טוב לכולם

amitm5

New member
ממליץ לך על גרמניה

אני עברתי לגרמניה ומבחיני זו פשוט מדינה בליגה אחרת משאר אירופה, יוצא לי להיות בביקורים במדינות האחרות ולמעט שווייץ ואוסטריה (סניפים של גרמניה), אני סבור שאף מדינה לא מתקרבת לגרמניה בשום פרמטר. לכן אם יש לך משפחה וחברים בגרמניה זה מאד מומלץ. בלי דרכון אירופי את צריכה לשכנע מעסיק שייבקש עבורך אשרת עבודה וימציא טוענה מדוע הוא זקוק דווקא לך. בלי ידיעת השפה המקומית זה כמעט בלתי אפשרי. אופציה אחרת היא ויזת לימודים, יש על זה הרבה מידע בפורום, אבל אז את לומדת שפה וכמעט לא יכולה לעבוד, תביאי בחשבון שצריך סכום כסף התחלתי. הכל תלוי באופי וברצון שלך, אם את עובדת היום בארץ ויש לך רמת חיים מסויימת, כמה את מוכנה להקריב בכדי לחיות במדינה אחרת? אני אישית לא הייתי מוכן לרדת ברמת החיים, בטח לא כשיש לי ילדים, ולכן עד שלא מצאתי עבודה שמבטיחה לי לפחות אותה רמת הכנסה, לא עזבתי את הארץ, אבל זה כל אחד משיקוליו הוא (היא)....

מסכים איתך שזה אחלה מקום...

אבל יש עוד כמה מדינות באירופה....שבדיה למשל??? מה גם שלי אישית (ולעוד הרבה יהודים) קצת קשה עם גרמניה...אז יכול להיות שזה מה שגרם לי לדלג עליה ברשימת המקומות שאני רוצה לגור בהן.. אין לי טיפים מיוחדים בכלליות ..עצה שלי זה להתחיל להתארגן על דרכון\ויזה מתאימה..ואז .תנסי לשאול משהו יותר ספציפי .. אני מקווה שאני אוכל לעזור לך... תצליחי....
נ.ב כמו שכתב לך ידידי עמית " ולכן עד שלא מצאתי עבודה שמבטיחה לי לפחות אותה רמת הכנסה, לא עזבתי את הארץ" זה אחד הדברים שכדאי להקפיד עליו ...את חייבת לבוא בצורה מאורגנת....ולא למהר ולעזוב את הארץ קחי עוד רגע עוד שניים. זה עדיף...אבל תסתדרי בסופו של דבר

amitm5

New member
שלא תבין אותי לא נכון

כל אירופה נהדרת, יפה ירוקה שלווה....אבל כל פעם שאני יוצא מגרמניה אני מרגיש איזו ירידה באלגנטיות פתאום אתה מגלה שבמדינות האחרות, מחוץ למוקדי התיירות יש מלא ג'יפה, מה שכמעט אין בגרמניה אני מסכים שבדיה נהדרת, אבל ממה שאני ראיתי, צפונית מידי, מבודדת מידי, ריקה ושוממת מידי (זה טעם אישי, אני טיפוס של עיר לא של כפר) בוא נגיד, אם היא היתה אומרת שהמשפחה וחברים של בשטוקהולם, הייתי אומר לה ללכת לשם

מלפפiן

New member
עמית, שבדיה היא גירסה מתקדמת של גרמניה! נכון

שהיא צפונית מדי, אבל יש בה גם ערים שוקקות ולא רק כפרים פסטרולים

amitm5

New member
וואלה אולי יש בזה משהו

אבל בינתיים התקדמתי מספיק מישראל לגרמניה, אין לי עיניים גדולות, לא זקוק לעוד התקדמות....טוב לי ואני מאושר כאן....

amitm5

New member
חבל באמת, טיימינג לא טוב

סופ"ש האחרון לקחתי את הגוזלים לאפטלינג (הרווקים בטח שואלים עכשיו "מה זה, סוג של בירה הולנדית?") וחוויתי את הכבישים הנוראיים שלכם, כך שיכולתי באיטיות הזו להוציא יד מהחלון בלי לעצור ולמסור לך את השפצלה עכשיו את אומרת?

מלפפiן

New member
אולי הכבישים כאן איטיים יותר, אבל לפחות

אנחנו משתמשים באספלט שקט גורם לנסיעה נעימה וחלקה, ולא בלוחות בטון כמו בכבישים שלכם שגורמים לנהגים לשמוע "מוסיקה" כל הדרך "החלקה" על הלוחות האלה טודו...טודו...טודו...טודו... בכל מקרה מקווה שנהנתם באפטלינג, מודה ומתוודה שעדיין לא יצא לי לבלות שם (ככה זה כשאין ילדים, אין תירוץ מספיק טוב כדי לבקר שם).

אספרסו2

New member
הטודו...טודו....זה רק

כבישים שמיועדים להולנדים הקמצנים שנוהגים באוטו הקטן והמקרטע שלהם, שעמוס עד לההתפקע במוצרי מזון זולים שאמורים להספיק לכל הטיול

מלפפiן

New member
חחח...חיכיתי שתבוא, השוואה בין גרמניה להולנד

לא יכולה להתקיים בלעדיך...

מלפפiן

New member
ובכלל, מה נסגר כאן? הבחורה כולה שאלה אם לגור

בגרמניה או איטליה, איך זה נהפך לתחרות איזו מדינה הכי טובה באירופה?

forglemmigej

New member
יש לי חדשות בשבילך

הגרמנים גם קמצנים כשהם מגיעים לבתי נופש ברסורטים בדנמרק הם תמיד ממלאים את הרכב באוכל ומוצרים מגרמניה ואף פעם לא הולכים לגזלנים במקומות האלו (מזה הרי פרנסתם
) או שאם חסר משו הם הולכים לאלדי הסמוך. לגבי הטודו יש גם אצלנו כמה כבישים כאלו הסבירו לי שאלו אוטובנים מזמן המלחמה שבנו אותם מהר מהר מבטון כדי להעביר שיירות עם הספקה לאזורי קרבות . האוטובנים האלו זה בעצם יחידות בטון שלא שמו אותם ברצף לכן כל פעם כשהרכב עובר מיחידת בטון אחת לשניה סט קדמי של גלגלים עובר ויש טודו אחד אחר כך עובר השני ושוב יש טודו..אפילו ששמו אספלט על זה עדיין מרגישים את הבטון, אני מניחה שגם בגרמניה זה אותו דבר.

אספרסו2

New member
הגרמנים.

לגבי הקמצנות-ההולנדים המציאו את המילה... לגבי הטודו-לא רציתי להיכנס לזה,אבל בגרמניה חלק מהם זאת "עבודה" עיברית.

forglemmigej

New member
אכן../images/Emo7.gif

מה גם שהתברר שהם לא היו שווים כלום למאמץ המלחמתי מאחר ולגרמנים היה חוסר בדלק לאורך כל המלחמה הם לא השתמשו במשאיות או רכבים פרטיים להעביר הספקה אלא ברכבות הטנקים היו כבדים מדי לאוטובנים והמרווח בין יחידת בטון אחת לשניה הרסה את הההתנעה הקדמית שלהם, חלק מהאוטובנים שימשו כמסלול למטוסים . פעם שמעתי שהיטלר דחף לבנות את האוטובנים כדי להשתמש בוולקסואגן במלא המרץ זה הרי התחיל הבניה לפני המלחמה. קיצר כשנוסעים עליהם שומעים את ההיסטוריה אבל גם יודעים שעברו 60 שנה ונפתח דף חדש ככה אני מתיחסת לזה.

forglemmigej

New member
אני אומרת לך שאתה טועה

מדינה שבה איש המזג אויר מופיע עם חליפה ועניבה בעת נתינת המידע בחדשות לא יכולה להיות הכי טובה ללא ספק יש לגרמנים סטייל
וגם 80 מיליון איש שאפשר לקחת מהם הרבה מיסים ולבנות את כל הכבישים הרחבים או מה שלא יהיה. מדינות אחרות באירופה יש להן פחות תושבים ומזה פחות מסים להתנהלות אבל הן גם בסדר גמור (הכונה למדינות הותיקות באיחוד וגם בינהן יש הבדלים אין דין ספרד כדין שבדיה או דנמרק )

amitm5

New member
סך הכל לא ממש סתרת את דבריי

ובנוסף אם יש לה משפחה וחברים בגרמניה, זה בכלל כדאי

amitm5

New member
ועוד משהו....

1. מילא איש מזג אוויר עם חליפה, אבל בטח הם לא מטומטמים כמו בארץ לשלם לו מיליונים כמו לדני רופ, ואחרי זה הערוץ פושט את הרגל 2. מיסים, את צודקת, אני מרגיש את זה על בשרי, אבל כמו שכתבת, בכל נהיגה אני מבין שיש תמורה לאגרה 3. את מדנמרק? הייתי שם לא מזמן, יש תחושה שעוד מעט השם ישונה ל"דנ-אל-מרק" (ערבית)....בנוסף המחירים בעיר הבירה שלכם בלתי נסבלים, המבורגר לא יכולתי לקנות שם....שלא לדבר על לשתות בירה....

למעלה